Sähköpostiosoite
Salasana
Pääsivu / Mainpage
Käyttöehdot
Ostoskori
Yritysinfo
Ota yhteyttä40 viimeksi lisättyä

Esko Mauno - Toyota Corolla 1983-1987 - Korjausopas -hoito, huolto, korkaus, rakenne, toiminta
Näytä

Datsun Sherry F II Owners Workshop Manual - 1976 to 1978 100A & 120A - All models 988cc 1171cc
Näytä

Lada korjauskäsikirja -mallit 1200, 1200S, 1300S, , 1500SL, 1600, 2105, 2107 -moottorit 1198, 1294, 1452, 1570
Näytä

Datsun 100 A ,120 A 1971-1976 Autobooks 748 -korjausopas
Näytä

Seurustelusta ja sen tavoista
Näytä

Kantele - Koulun runokirja, valikoima suomalaista runoutta
Näytä

Paul Gibier - Avaruuksien ja henkimaailman salaisuudet - Tutkielma tulevaisuuden tieteestä.
Näytä

A.A. Granfelt - Raittiusriennot - niiden kehitys ja nykyinen kanta - yleissilmäys / sobriety, history - escalation - present day, in finnish - nykterhet - historia - nutid på finska
Näytä

Matti Järvi - Kanojen hoito -chicken farming
Näytä

V. Hirvensalo - Lyhyt maitotalousoppi -milk production
Näytä

Eero Kalliomäki - Loimaan ja Kurittulan koulu 100-vuotias Saviseudun sydän - numeroitu nr 31
Näytä

Armas Eskola - Lentäminen oli välttämätöntä - Sotilasilmailua rauhan ja sodan aikana
Näytä

Hannes Nylander - Ohjeita karjataloudessa pienwiljelijöille -guides in farming / agriculture (for the smaller farms)
Näytä

Yrjö Collan - Sianhoidon oppikirja -hog farming
Näytä

Aksel Törnudd - Koulun laulukirja
Näytä

Lapuan tie- Suomen Suojelusliiton julkaisuja nr 4, kansikuvitus Aarno Karimo -extreme right wing publication
Näytä

Kristiane Skjaerve - Terve avioelämä -healthy marital life
Näytä

Laulukirja
Näytä

Paronit Aikalaissilmin - Muistitietotutkimus Kankaisten kartanon viimeisistä vapaaherroista Claes ja Claes Fredrik Aminoffista
Näytä

"1028" -rekisterikilpi, tuntematon käyttötarkoitus -register plate
Näytä

Puukon tuppi -puukko knife holster
Näytä

Mika Waltari - Sinuhe Egyptiläinen - Viisitoista kirjaa lääkäri Sinuhen elämästä n. 1390-1335 e.Kr., kansipaperein! -novel, with dust jacket
Näytä

Suomi matkaopas käytännöllinen käsikirja 1895 -näköispainos, kotelossa -travel book, facsimile
Näytä

Siviä Heinämaa - Aapinen / alakansakoulun lukukirja I, kuvitttanut Venny Soldan-Brofeldt -ABC-book
Näytä

Sähkömiehen sähköoppi
Näytä

Sara Lawergren - Namna och brodera
Näytä

Telefunken magnetophon partysound R 201 Bruksanvisning -käyttöohjekirja piirikaavio / manual withs scheme
Näytä

Toimittanut Armas Maasalo - 54 suomalaista kansanlaulua. Valikoinut ja julkaissut Armas Maasalo - Finnische Volkslieder ausgewählt und herausgegeben von Armas Maasalo (kääntänyt saksaksi Elisabeth Kurkiala) Vihko II -finnish folk songs, in finnish and german
Näytä

Kyrkslätt förr och nu - till 600-årsfesten 1930 utgiven av kyrkklätt hembygdsförening under redaktion av Algot Jansson - Kirkkonummi ennen ja nyt
Näytä

Näin meidän kesken - BP-Petko Oy - Täydellinen öljypalvelu -öljylämmittäjän tietopaketti / markkinointivihko lämmitysöljyn yksityiskäyttäjille -marketing brochure for the oilheating customers by The British Petroleum Co
Näytä

Suomen valtionrautatiet / Finska statsjärnvägarna - Raha- ja muiden arvolähetysten Kuittikirja / Kvittobok öfver penning- och andra värdeförsändelser -registration book for valuable expeditions by rail
Näytä

Kauniimpia värikuvia Ilford-filmillä -myyntiesite / brochure
Näytä

Aku Ankka -lukujärjestys -school time table
Näytä

Vauhdin Maailma - Peugeot 205 Turbo 16 / XXXV Jyväskylän Suurajot MM-PM-SM reittikartta -keskiaukeamajuliste -centerfold
Näytä

Isuzu Trooper -myyntiesite, brochure
Näytä

Volvo autonlämmitin 760, 740, 240, 300 -myyntiesite, brochure
Näytä

Suomen tiekartta - Vägkarta över Finland nr 13, 1968 -road map
Näytä

Pellonpajajn Patruuna kuormaa -myyntiesite -brochure
Näytä

Äänislinna, jatkosota -valokuva / photograph
Näytä

Äänislinna - urheilukenttä, jatkosota -valokuva / photograph
Näytä

Näytä kaikki

Kertomuksia kivijalasta

Näin meidän kesken - Bp Petko Oy

27.03.2017 09:36

Näin meidän kesken - BP-Petko Oy - Täydellinen öljypalvelu -öljylämmittäjän tietopaketti / markkinointivihko lämmitysöljyn yksityiskäyttäjille.

Vaikka öljylämmityskausi alkaakin taas lähestyä loppuaan ja öljynhinnan kalleuden siunailun saa hetkeksi unohtaa, niin tässä on oiva 1960-luvun edistyshenkinen julkaisu, vieläpä erittäin humoristisesti toteutettu. Tarkoitus on tietysti markkinoida ja myydä ainoaa autuaaksitekevää ja hyväksihavaittua BP-lämmitysöljyä. 

Lieneekö yhtiön yhteiskunnallinen kannanotto vako peräti tutkittua tietoa; "Kuuman veden varaukseen tarvittavan polttoaineen määrä voi vaihdella hyvinkin suuresti. Vuokratalossa voidaan laskea normaaliarvoksi 1/3 polttoainekulutuksesta - omakotitalossa riittää usein 1/10." Voihan tämän toki tulkita niinkin, että omakotitalon asukkaat peseytyvät kovin vähän verrattuna vuokratalojen asukkaisiin? Tämä siis BP-mielipide.

Niin tai näin - hinta 7,00 euroa. 

 

Kimmo

Nortti, Coltti ja Roosperi

24.03.2017 09:51

Jopas on näistäkin rallitouhuista ja moottoriurheilun kulta-ajoista vierähtänyt aikaa. Ja paheelliseksi ja kielletyksi osin julistettu koko touhu - siis mainonnan osalta - ei sitä uskalla tässäkään muuta mainita kuin historiallisena totuutena. 

Lievemmässä ja sallitussa muodossa voinee todeta: Paxi poskeen ja baanalle. Kirjaimellisesti. 

 

Kimmo

Kumikursseille ja yrittäjäksi -

22.03.2017 08:36

Ajan ja yhteiskunnan henki suosii itsensä työllistämistä yrittäjänä ja kierrätyskin on kunniassa - aloita sinäkin lukemalla tämä kirja ja hanki oma pikku bisnes! "Complete course in Tire repairing" -teos sisältää kaiken tarvittavan avun, jotta sinusta tulee kumikirurgi ja pyörät pyörivät yhteiskunnassa vain pienin viivästyksin.

Mukana itse korjaustoimenpiteiden ja niiden opettelun lisäksi markkinoinnin tehopaketti - eihän voi olla kumikirurgia ilman asiakkaita ja liikevaihtoa. Kirjan kieli luonnollisesti englanti - teho on selvästi parempi kuin ugrilaisittain ilmaistuna. 

Huom! Ei sisällä Kela / ELY-keskus osioita, joten varaudu niiden suhteen yllätyksiin. 

Tarjolla hintaan 30,00 euroa. Vain nopeimmalle oikotie onneen.

Kimmo

Kaitafilmit - tallennusformaattien hautausmaalleko?

21.03.2017 08:37

Silloin tällöin putkahtelee näitä kaitafilmikeloja esiin - ei todellakaan liian usein. Monesti ne on esityslaitteiden puutteessa tuomittu aivan jätteeksi ja filmisisältö jää tutkimatta - eipä meilläkään ole laitteita näiden katseluun ja niinpä laitamme aina löydetyt filmit myyntiin sellaisenaan - aina ne ovat kaupaksi menneet - hinta toki on pidettävä maltillisena, nämäkin kolme kappaletta ovat tarjolla hintaan 10,00 euroa. 

Onpahan näiden talteenottamiseksi järjestetty joitain "virallisempiakin" keräyksiä, ilmeisesti nekin ovat tuottaneet tulosta ja liikkuvan kuvan yksityistä historiaa on saatu talteen. 

Näitten omien löytöjen osalta mainitsenkin rehellisesti, että myyn aina sian säkissä, sisältö tuntematon. 

 

Kimmo

Maalaiskansaa

20.03.2017 06:29

Maamiehen lasten kuvakirja - Suomen Maanviljelijäin Kauppa Oy mainoskirja, tuotemerkkejä mm. Sampo, McCormick, Farmall, Teijo, Paavonpoika, Kipinä, Olympia, BMW,  Fiskars, Lahden raamisahat, Selandia, Lacta, runoasuun muokatut lauseet Oskar Nousiainen, kuvittanut O. Raja-aho.

Lehtitietojen (Turun Sanomat 20.3.2017) mukaan Suomi on vielä varsin maaseutusidoinnainen kansa - aikuisistakin lähes jokainen on ainakin käynyt maatilalla. Ja toisen artikkelin mukaan aivan ummikoitakin kaupunkilaisia kiinnostaa omavaraisuus ja etenkin ruokatuotanto... no mikäs siinä - kaivetataan vaarien vajoista koneet ja ryskyt esiin ja aletaan töihin; "Selandia-mylly sampo sorja jauhot jauhaa laheat ja maukkaat, leipää niistä tyytyväisnä haukkaat". 

Ehkä sittenkin on vain parempi eläytyä noihin entisiin ja nykyisiin oloihin tämän kirjan kautta. Antaa ammattilaisten hoitaa viljelyhommat. 

 

 

Kimmo

Rosa Emilia Clay

18.03.2017 08:34

Rosa Emilia Clay, s. 1875 - suomalaisen lähetyssaarnaajan Afrikasta mukanaan tuoma "adoptoitu" lapsi, jota esiteltiin mm. lähetyskokouksissa ja muissa uskonnollisissa tilaisuuksissa lähes "sirkuseläimenä" - hänen vaiheistaan on saatavana luotettavaa tietoa netistä. Valokuvaa teetettiin ja aikanaan myytiin halukkaille, silti harvinainen visiittikorttivalokuva -visit card photo, afro girl who was brought to Finland by a missionary family - she was presented almost as circus freak to public in religious gatherings and meetings to raise money for the mission work.

Albumien kätköistä voi paljastua paljastuu mitä tahansa - aikansa some- ja "tirkistely"-kuva. Esimerkki valokuvien tarjonnasta.

K

Paperi- ja kartonkimallikirja 1945

18.03.2017 07:04

Sojuz Finskih bumasnih fabrik (Paperitehtaitten Yhdistys) -paperi- ja kartonkinäytekirja 1945-1946 neuvostoliittolaisille ostajille -paper and carton sample book of finnish paper mill products 1945-46 for the Soviet buyers.

Monenmoista kirjaa on nähty - malli- ja näytekirjoissa ei sinällään ole mitään ihmeellistä, mutta tämän historia on erikoinen - päättyneen sodan jälkeen piti neuvostoliittolaisille osto-organisaatioille esittää, osin sotakorvauksiin ja osin bilateraaliseen kauppaan perustuen, mitä täältä oikein voisi toimitaa - no paperia tietty, toki monen muun tuoteryhmän ohella. Eri tehtaiden laatuja ja ominaisuuksiltaan sekä käyttötarkoituksiltaan erilaiset paperit koottu kätevästi tällaisiin kansioihin - sanomattakin on selvää, että kyseessä on harvinainen kirja. 

Neuvostoliitto on toki romahtanut eikä Haarlan tehdaskaan enää tuota "Oblozesnaja bumaga selenajaa". 

Kimmo

Vedonlyöntivelkaa 1964

17.03.2017 06:55

Kaarlo Väyrynen - Topias Mustonen, 24.2.1964, "Huomautan siitä vedonlyönnistä mikä tapahtui maalisk. 3 päivänä 1963, ollessamme vierailulla... varmasti on teillekin selvinnyt tähän mennessä, että olympiamitali ei ole kultaa, vaan hopeaa ja päällisin puolin on kullattu. Toivon, että suoritatte velkanne k.o. asiassa... Merkitsen kunnioittaen K. Väyrynen" -tyytymättömän vedonlyöjän muistutus hävinneelle osapuolelle, toimittanut kirjeen Helsingin Sanomain kirjapainoon, jossa velkaniekka on töissä nimestäkin ollut epävarmuutta (Karjalainen?) -private letter demanding payment from a lost bet

Jaa a - kummalle puolelle asettuisi - surkean vedonlyöjän ja velkansa maksamatta jättäneen asemaan vai ahneen, mutta oikeassolevan vedonlyönnin voittajan? Vai antaisiko asian vaan olla? 

Muistakaa hoitaa asianne kuntoon, että niitä ei sitten joskus julkisuudessa repostella ja nimeä paineta lokaan - kaikki tulee näet ilmi aikanaan. 

 

Kimmo

Poliisikilpi Turku nr 70, keisarinaikainen

16.03.2017 09:04

Keisarin ja useamman presidentinkin nähnyt poliisin virkamerkki - johan tuota säihkettä itsessään pienempien ja vaatimattomampien rikosten tekijät kavahtivat - riitelevistä toriakoista puhumattakaan - saattoipa jopa talonomistajakin lakaista jalkakäytävät hevosenkikkaroista ja akanoista...

Nyt kelpoinen keräilyyn. 

 

Kimmo

Protea eli naispuolinen rosvopäällikkö -jännityskertomus, 1919

16.03.2017 08:02

Porilaisen Otto Andersinin kustantamon aikanaan julkaisemaa "halpahintaista" materiaalia - nykyään keräilyharvinaisuuksia. Jännityskirjallisuus on kiinnostanut lukijoita aina. 

Paperin huonon laadun, kovan käytön ja huonojen säilytysolosuhteitten johdosta useimmiten kehnokuntoisia - tämä yksilö kuitenkin jopa hyväkuntoisen rajamailla.

K

 

Kuoleman kynnyksellä 1918

15.03.2017 08:09

Kuoleman kynnyksellä - Pieni kertomus Suomen Vapaussodasta - tunnetun oikeistohenkisen ja kansalaissodassa epämääräisiin omavaltaisiin teloituksiin osallistuneen toimittajan  / kirjaliijan Kyösti Wilkunan heti sodan jälkeen Suomen Evankelis-Lutherilaiselle Pyhäkouluyhdistykselle kirjoittama kertomus pienen Heikki-pojan ihmeellisestä selviytymisestä punaisten määräämästä teloituksesta.

Mitä lienee tällainenkin teksti vaikuttanut pitkin 1920-lukua nousevan Suomen (valkoiseen) nuorisoon, kun näitä luettiin ja opetettiin pyhäkouluissa? Ei ainakaan kansaa eheyttävästi - sitä saatiin odottaa parikymmentä vuotta lisää. Paatoksellinen teksti yhdessä teloituskohtauksen kuvituksen kanssa suorastaan hyytävä näin nykymittapuulla.

  Mielenterveydellisistä ongelmista kärsinyt Wilkuna ampui itsensä vuonna 1922 ollessaan 43-vuotias.

-Wikipediasta kopioitu lause - saiko paha palkkansa?

Kimmo

Digitalisaatio etenee

14.03.2017 09:12

Kuten kuvastakin näkyy on nykyaikainen arkistojen digitointi jo vanhempaa keksintöä. Lieneekö tällä laitteella tuotettu jo mikrofilmikuvia käsittelyyn vai onko vielä varhaisempaa tekniikkaa varten? Kuvassa eri lehtien sidottuja vuosikertoja. Varsin mielenkiintoisen näköinen arkisto - osuisikohan kohdalle? Kiinnostusta olisi.

 

Kimmo

Ernst Haeckel

09.03.2017 09:20

Systematische Phylogenie I-III, Entwurf eines Natürlichen Systems der Organismen auf Grund ihrer Stammesgesichte - Erster Theil Protisten und Pflanzen - Zweiter Theil Wirbellosen Thiere (Invertebrata) - Dritter Theil Wirbelthiere (Vertebrata), kuuluisan saksalaisen tutkijan ja filosofin esitys niin eläinten kuin ihmistenkin luokittelusta - jossakin lähteessä jopa hänen tärkeimmäksi tuotannokseen mainittu - erinomainen esimerkki 1800-luvunkin tiedemiesten verkostoitumisesta - kolmannessa osassa omakätinen omiste ja nimikirjoitus "Herrn Professor Dr. Palmén Director der Zoolog. Museum Helsingfors (Finland) hochachtungswoll Ernst Haeckel."

Hieno kohde kaikenkaikkiaan, näitä(kään) ei ensipainoksina näytä missään päin maailmaa liiemmin pyörivän - hanki itsellesi, perehdy asiaan ja laita luokittelu uusiksi, sikäli kuin on kompetenssia. 

 

Kimmo

 

 

Vahva osa-alue...

09.03.2017 08:26

...antikvariaattini horisontaalisessa tarjonnassa on alusta alkaen olleet autot ja muut kulkimet, traktorit ja työkoneet jne. hyvin edustettuina - varsinkin niiden myyntiesitteet. Jälleen kerran lisätty tarjolle eri merkkisten ja ikäisten pörisevien kulkimien mainoksia, näiden narkkinat ja myynti ovat aivan oma maailmansa - arvostetut ja kunnioitetut antikvariaattien pitäjät saattavat pitää näistä sormensa irti koko uransa ajan ja tuhahdella moista "jumalattomuutta" - lappusten kaupustelua. Todellisuudessa näiden potentiaalisia ostajia on meillä Suomessa ja eritoten maailmalla todella suuressa mittakaavassa.

Itse olen Suomessa ollut tekemisissä kymmenien tuhansien kappaleitten kokoelmien kanssa kuin myös muutamien kymmenien esitteiden kokoelmien. Yksikään ei ole toista "parempi",  kauppiaan kannalta kaikki keräilijät ja merkkiharrastajat ovat tasavertaisia asiakkaita. 

1990-luvun puolivälissä hypistelin Lontoossa eräässä kunnianarvoisassa antikvariaatissa autoesitettä, hinta oli silloin 800 punnan luokkaa, käteen annettiin pumpulihansikkaat ennenkuin "aarretta" annettiin asiakkaan käsiin - jäi kylläkin ostamatta - kallis ja jälkimarkkinat Suomessa olemattomat. Sain toki eräästä toisesta antikvariaatista ostettua Suomen Autoteollisuuden 1960-luvun esitteitä ison nipun - niin paljon kuin matkakassa antoi myöten. Sisu oli valloittanut saarivaltakuntaa ja jättänyt jälkeensä kirjallisia todisteita. 

Kimmo

Brexit - paluu huipulle?

08.03.2017 11:57

The Green Book of Tractors, Farm & Forestry Machinery 1970 main edition - The Authority on tractors, farm machinery & impliments -brittiläinen traktoreitten, maatalouskoneitten sekä niiden lisälaitteiden vuosittainen "raamattu" - erinomainen kuvitus.

 

Mitenköhän käy - palaako Ison-Britannian koneteollisuus tämän kirjan ilmestymisajankohdan suuruuteen, vailla EU-kahleita - kahleita  korkeintaan koneitten akseleilla olevissa pyörissä ja nostokoukuissa?

 

Kimmo

Onkimaan - Konsten att meta

08.03.2017 07:19

Kyllä onkiminen aina tyhjäntoimittamisen voittaa - tästä oppaaksi ensimmäinen Suomessa ilmestynyt alan teos. Ilmestynyt ruotsiksi 1882. 

Anvisningar i konsten att meta i insjöar och skärgård antecknadeaf en sportmetare i De tusen sjöars land. Tavastehus, 1882 -ensimmäinen Suomessa ilmestynyt virkistyskalastusta käsittelevä kirjanen, erittäin harvinainen -first publication in Finland of leisure fishing, very rare

Vapa veteen ja ahven pannulle. 

 

Kimmo

Talvisotaa Haminassa

07.03.2017 08:16

Muistoja sotilasajoilta (alkaen 17.11.1939) Veikko Suortti (Summa) - 18.11. Haminassa palvelukseen astuneen asevelvollisen ajalle tyypillinen laulu- ja muistovihko, johon sotamies itse ja asetoverit kirjoittivat ja jäljensivät lauluja, muistoja yms. Poikkeukselliseksi tämän vihon tekee alkanut talvisota ja siitä kirjoitetut selvät "muistelmat", mm. 1.12 kulku pommituksineen. Lopussa yli 40 sivun kaunokirjoituksella kirjoitettu selostus talvisota-ajasta (mm. lumikiitäjän kuljettajana, joitakin kuvauksia saarten taisteluista ja niiden lopputuloksista) sekä rauhanteon jälkeisestä lopusta varusmiesajasta. Pääosin Hamina-Kotka akselilla, pienemmissä määrin myös Helsingissä -conscript´s memories from the winter war.

 

Ei kai tätäkään lajia loputtomasti riitä tarjolle, mutta hyvä kun saadaan tämäkin esille ja tarjolle jälkipolville säilöön. Antikvariaatin tehtävä tulee taas kerran täytettyä!

 

Kimmo

 

Myyty noin tunnin kuluessa. Kiitos!

Tieteen valtavirtaa 1929

07.03.2017 07:04

Sterilisering i rashygieniskt syfte, särtryck Medicinska Föreningens Tidskrift 1929 nr 9 -sterilointi rotuhygieenisessä mielessä, suomalainen julkaisu, eripainos vuodelta 1929, rotuhygieniaa.

Tieteen valtavirtaa vuonna 1929, taisi tämä homma jatkua vielä pitkään toisen maailmansodan jälkeenkin. 

Autokuume - apteekkikartta 1955

06.03.2017 11:25

Apteekkikartta 1955 - Suomen Farmaseuttiliitto ry:n kustantama kartta lääkeriippuvaisille - ehkä muillekin. Pitihän pitkin Suomea liikehtiessä osata tarpeen tullen viivyttelemättä lähimpään apteekkiin tarpeen niin vaatiessa. Sitäpaitsi autoilussa lienee ollut perinteitäkin apteekkiriippuvuudesta - käsitykseni mukaan autoilun alkuvuosien huumassa bensiinin hankinta ja täydennys hoidettiin mm. apteekkien avulla, joihin tilattiin menovettä etukäteen ostettavaksi? Harvinainen kartta kertakaikkiaan - näin voitaneen todeta - ainut vuosien varrella silmiin sattunut.

 

Kimmo

Shell Suomessa vuodesta 1911 - mainontaa...

06.03.2017 11:15

Hienosti kuvitettu Shell-mainonnan historiikki. Vaikkakin vain pääpiirteissään, antaa kirja loistavan kuvan eri aikakausien mainonnan tyyleistä. Jokaisen vakavasti otettavan auto- ja / tai huoltoasemaharrastajan hyllyyn kuuluva teos. 

Apu-nostalgiaa 1973

04.03.2017 08:51

Apu 1973 nr 28, ilmestynyt 13.7.1973, sis. mm. seur. artikkelit / kuvat / mainokset; Kansikuva Irwin Goodman - Irwinin uusi elämänmuoto - aurinkoa, porkkanoita ja unta, SOK Weekend kesäkahvi, Pelastaako poro pakettipellot - kokeiluja Saarijärvellä - Veikko Ikkala, Prince-savukkeet, Saarijärvi Polarrock (Ahvenlampi) - Suolen täydeltä sitä itseään (kuulutti Heikki Harma) - Hurjin kaikista Remu Hurrigaaneineen - Joukoittain Helvetin enkeleitä pyörien selässä, Kent-savukkeet, Form-savukkeet, Purnu ulkoilmataidenäyttely, Porittaret kaipaavat poikia jazzjuhlille - reportaasi Porin ravintoloista ja niiden asiakkaista, paperinukke "Lasse Viren parhaimmissaan", ym.

 

Voiko tämän nostalgisempaa olaa, kun itsekin noista ajoista jotain muistaa? Ennustan tälle lehdelle lyhyttä ikää myytävien listalla. 

Kimmo

Rautatieaseman rakennustyöt, Pietari 1913

02.03.2017 08:22

Piirustus "Finlandskija kazennija selesnaja dorogi - Zermes putenrovoda dla Babyrina pereulka na stanzii S. Peterburg", 1913, Pietarin (jollakin) asemalla olleen kohteen rakennepiirustus, suunniteltu ja hyväksytty Helsingissä, vanha sinikopio.

Teknologiavienti veti Suomesta jo tuolloin - olkoonkin, että kyseessä oli "sisämarkkina-alue". Neljän eri tason insinöörin allekirjoituksin varustettu - Sture, Vallen, Holmberg - yhden nimikirjoitus liian vaikea venäjänkielen maallikolle tulkittavaksi. 

Eipä ollut tuolloin kädiä, kämiä, eikä pädiä (CAD, CAM, ipad), mutta siitä huolimatta suunniteltiin ja toteutettiin.

No, onpahan näitäkin taltioitu ja kaikelle kansalle laitettu tarjolle sivullemme. Markkinaodotukset = ???

 

Kimmo

Hätärahaa Saksan malliin

01.03.2017 08:07

Historiasta hyvin tunnetun jättiläisinflaation ja taloudellisen perikadon koetellessa Saksaa I Maailmansodan jälkee painettiin siellä eri paikkakunnilla suunnattomat määrät hätarahoja paikkakuntien omaan käyttöön. Uskomattoman hienoja kuvia ja tarinoita saatiin sisällytettyä näihin etevien piirtäjien toimesta. 

Taas saatu erä näitä tarjolle sivulleni - tervetuloa ostoksille. 

 

Kimmo

Seikkailu- ja jännitysromaaneja lukemalla rikoksen poluille

25.02.2017 10:01

Mikä johti nuoren miehen rikokseen? - asevaras ja taksiryöstäjä Vilho Palonen Alastarolta, artikkeli vuoden 1961 Eeva-lehdessä.

"Opettajansa arvion mukaan koko koulun lainakirjaston läpilukenut ja erityisesti seikkailu- ja jännitysromaaneihin vihkiytynyt poika ajautui rikoksen polulle - eritoten salapoliisiromaanit johtivat rikoksen poluille." 

Tottahan tämän täytyy olla, kun kerran lehteen on painettu. Tarkkailkaa ympäristöänne - ylenmääräinen dekkareitten lukeminen varma merkki taipumuksista vastaavaan...

 

Kimmo

Paineita?

25.02.2017 09:20

Ab Ragnar Nordström & Co Oy - Inspektionsavdelningen - Indikator diagram från S/S... ångtryck -laivahöyrykoneen paineen raporttikortteja - testi tehty laivassa ja kortti lähetetty konttoriin -blanco, käyttämätön vuodelta 1938.

Täyttä höyrytekniikan historiaa tämäkin. Myynnissä joitakin kappaleita hintaan 2€. 

 

Kimmo

 

Venäläinen juhlavyö?

22.02.2017 09:47

Venäläinen, keisarinaikainen juhlavyö, kenen tai minkä organisaation, on epäselvää - mahdollisesti lipunkantaja, virkamies???

Tämän tunnistamiseen otetaan mielellään apua vastaa - varmaan jossakin voi olla vaikkapa kirja, jossa tämmöinen tai vastaava on esitelty tai vaikkapa jokin museojulkaisu? Joka tapauksessa hankittu turkulaisesta yksityiskodista, jossa oli muutenkin runsaasti 1800-luvun materiaalia. Toki myynnissä hintaan 200,00 euroa. 

Kimmo

SKP sijoittaa

22.02.2017 07:53

Kustannus O.Y. Uusi Päivä - 200 mk, Turku, nr 7076 - SKP:n (Suomen Kommunistinen Puolue) Keskikaupungin osasto -osakekirja

Näemmä kapitalistisen hapatuksen mukaisesti pyöritettiin kommunistien toimintaa - osakeyhtiöhän tämäkin lehtiyhtiö oli - osinkoja haalittiin vasempaankin taskuun. 

Tämänkin sijoituksen lopullinen tuotto valunee kuitenkin meille - hinta 20 euroa. 

Kimmo

Autoilua Helsingissä 1900

22.02.2017 06:47

Suomen Urheilulehti 1900 - 3. vuosikerta, sidottu kirjaksi, sisältää mm. Ivar Wilskmanin ensimmäisen kokemuksen automobiilikyydstä Helsingissä syyskesällä 1899 artikkelissa "Onko moottorivaunuilla ajaminen urheilua?" (Suomen Valokuvaus-, Kauppa- ja Tehdas-osakeyhtiön esittelyauto). 

Ei täällä tuppukylilläkään niin kauhean kaukana oltu maailman metropolien kehityksen kulkusuunnista. Selvät painetut, kirjalliset todisteet hankittavissa hintaan 50,00 eur.

 

Kimmo

Nokia Hakkapeliitta

21.02.2017 07:43

Nokian mainoskello ajalta, jolloin viisareiden kulkua ei tarvinnut manipuloida suuntaan tai toiseen, eteenpäin mentiin nastat ropisten. Akryylimuovia, koneistona jokin saksalainen paristosysteemi. toimivuutta ei testattu, kun ei sattunut olemaan perinteistä 1,5 voltin paristoa käsillä.  Hinta 30,00 euroa.

 

Kimmo

21.02.2017 07:36

"Olen aina halunnut olla katsastusmies"

20.02.2017 08:01

GM-ajoturvallisuustarkastus - tarkastupöytäkirja, nippu käyttämättömiä virallisen oloisia asiakirjoja 1960-luvulta. Tässä tilaisuus kaikille, jotka ovat tunteneet peiteltyä tai peittelemätöntä halua kaverin autokaluston (=automerkin) moittimiseen ja mollaamiseen - nyt ovat "viralliset" keinot käytössäsi. Ei muuta kuin tallissa / ajotapahtumassa / näyttelyssä kynä kouraan ja tuomioita jakamaan. Huolellakin laitetun pelin saat kyllä ajokieltoon ilman isompaa mielikuvitusta.

Omasta rohkeudestasi riippuen ja kohteen omistajan arvioiduista vastaansanomisen kyvyistä riippuen voit allekirjoittaa reilusti nimelläsi tai sutata jonkinmoisen nimikirjoituksen jälkesi peittääksesi.

 

Kimmo

 

Shell 1961-1971

19.02.2017 13:01

Uskomaton löytö - täysin käyttämätön Shellin tankolippu, valmistaja Oy Peite ja Purjeteos Helsinki - Presenning & Segelmakeri Ab Helsingfors. Tämä logo ollut käytössä vuosien 1961-71 välillä. Hinta 180,00€.

Kimmo

Povausta ja avioliittoneuvoja

16.02.2017 09:52

Povaus- ja syntymäpäiväkirja sekä kymmenen aviokäskyä naineille miehille ja naisille - Onnen ja onnettomuuden päivät. Pori 1924. Otto Andersin´in kustannuksella. Erittäin hauska ja kirjaimellisesti varteenottettavia neuwoja tarjoava opas - miltäs vaikka nämä kuulostaisivat; (miehille tarkoitettuja) 4. käsky - Sinun ei pidä näkemän sauhua siinä, missä ei ole edes kipinää - sinä et saa olla mustasukkainen... 10. käsky - Sinun ei pidä oleman mikään nutusteleva tarkastaja - et saa kysellä mihin vaimosi käyttää rahoja... (naisille tarkoitettuja) 6. käsky - Sinun ei pidä oleman tungetteleva - ei sinun pidä kyselemän mihin miehesi menee iltaisin... 10. käsky - Sinun pitää pitämän huolta miehesi mukavuudesta... täyttää hänen piippunsa... panna esille tuoreimmat sanomalehdet... kysyä eikö hän haluaisi pientä lasillista sitä juomaa josta hän eniten pitää... - näillä neuvoilla ja niiden noudattamisella pääsisi jo varmaan pitkälle ihan nykyaikanakin.

 

Kimmo

Karttaharjoituksia - Gelsingfors 1909

13.02.2017 10:44

Vihreitä miehiä ja harmaita karttoja, taisi olla tuohon aikaan keltaisiakin liikenteessä Helsingin nurkilla. Varmaa on, että printtikarttojakin vielä tarvitaan, kun loppuu GPS-signaalit ja vastaavat, niin sitten mennään ulkomuistista  tai paperikartan mukaan. Juuri saapunut suurempi erä karttoja, hanki omasi. 

Kimmo

Fazer Kalifax

09.02.2017 08:31

Fazerin 1930-luvun loppupuolen peltinen pastillirasia, ei välttämättä mikään ihmeellinen asia ja rasia alaan vihkiytyneille keräilijoille, siisti toki ja hyvin säilynyt, mutta erikoinen - paperisen Kalifax-etiketin alla on peltikanteen painettuna "Paavo Nurmi" kansi. Oliko mestarin vetovoima hiipunut vaiko Fasun varastoihin jäänyt tilattuja ja käyttämättömiksi jääneitä pakkauksia, joille saatiin hyötykäyttöä Kalifaatin vallatessa alaa?

 

Kimmo

Philips Piezoelectric ceramics

08.02.2017 07:30

Philips Piezoelectric ceramics - Philips Application book - Electronic components and materials

Varmasti vanhentunutta tietoa - ehkä osin vielä käyttökelpoistakin, mene ja tiedä - toivottavasti jonkun keräilyvaistot heräävät! 

Tällaisten kohteiden suhteen joutuu aina perimmäisten kysymysten äärelle - pelastetaanko hyllyyn odottamaan mahdollista ostajaa vai uhrataanko kelvinien ja kalorien alttarille sekajätteeseen kohti polttouunia? No tämä(kin) sai vielä armon - lasken sen kuitenkin paremmaksi kuin tallentaa kolmannensadanseitsemännnenkymmenennenkuudennen (376.) samanlaisen Päätalon kirjan tarjolle nettisivustojen ihmeelliseen maailmaan. 

Kimmo

Greyhound

06.02.2017 06:55

Kiirettä pitää Amerikan malliin eli paikallisen linja-autoyrityksen emalikylttihän se siinä. Kovasti saa vinttikoira loikkia pitkin preeriaa ennen määränpäätä, olkoon se mikä tahansa. Aito kyltti mitoiltaan 27 x 54 cm. Ruuvaa seinään ja ala Matkahuollon / Express-bussien kilpailijaksi. Onnea matkaan. 90 euroa ja saat omaksesi. 

 

Kimmo

 

 

OKA Kahvi Oy

04.02.2017 08:50

Kultaista kertomaa kahvista OKA Kahvi Oy - hieno 24-sivuinen kirjanen kahvin historiasta, toki mainosmielessä tehty ja kahvikansalle jaettu myynninedistämiseksi, mutta silti kehumisen arvoinen. Kohtalaisen harvinainenkin antikvaarisena kohteena, noin kymmenen vuoden aikana kaksi kappaletta saatu käsiin, joista tämä siis toinen. 

Fordi-kortti.

03.02.2017 08:43

Että ajokortilla saa aja vain Fordia - näin näyttää olleen 20-luvulla? "Herman Filip Grönqvist, synt. 12.7.19887, oikeutetaan täten kuljettamaan Ford-automobiiliä ja moottoripyörää... Ylitornion piirin nimismiehen konttorissa 7.9.1927 - J.A. Ekholm (nimismies) -allekirjoitus". Itse näytän näihin Fordeihin kanssa jämähtäneen, vaikka kortissa ei ole rajoitusta muitten merkkien suhteen, no onhan minulla Dodge ja Volvokin...

Tämä kortti luonnollisesti myynnissä, hinta 15,00 euroa.

 

Kimmo

78 rpm - Savikiekko tämäkin

03.02.2017 07:04

Rytmi M 1134 SVUL:n piirijuhlat 1949 Miesten yhteisvoimisteluohjelma VII. Hyppelyliike VIII. Hengitysliike / Suomen Voimisteluliiton marssi -savikiekkoäänilevy, 78 rpm.

Aamun aloitus reippaalla marssilla ja pari hyppelyliikettä perään... tästä se lähtee.

 

Kimmo

E-Hotellit 1971

02.02.2017 08:11

Demokraattisessa Suomessa sai valita majoituksenkin aatteen mukaan - ruhtinaalliset ruokapöydät ja syntisen höyryiset saunat - ainakin tämän esitteen mukaan. Kelpasi kyllä tyrkätä Idän valtuuskunnat niihin yöpymään... ja kyllä drinkkejäkin sotkettiin ihan kansainväliseen malliin. No liekö sitten ollut todellisuutta Kuusamon Otsolassa tai Hyvinkään Hopealyhdyssä? 

Vaihtoehtoisia tulkintoja

01.02.2017 09:40

Muutamina viime päivinä on varsinkin sosiaalisessa mediassa esitetty vaihtoehtoisia tulkintoja monestakin eri asiasta - sovelletaanpa tätä mallia antikvariaatti-alallekin. 

Fazer Marsipaani-makeiskääre hakaristein, tuotantoaika välillä 1919-1935 - natsisuuntauksen edelläkävijä ja piilomerkityksen markkinointia viattomille makeanhimon uhreille vai muuten vaan hauska onnen ja hyvän olon tuottajan symboli karkkihampaan kolotuksesta kärsiville?

Päätelkää itse.

 

 

Kimmo

Unikeon kestit 1971 Naantali

01.02.2017 08:50

Unikeon kestit 1971 Naantali - näistä kekkereistä myöhästyin, mitä menetinkään? Ainakin kylpylänäyttelyn, kesäteatteriesityksen ja Unikeon uiton. Julisteen muuten taiteillut Valto Vaalikivi, minuakin sittemmin opetti kuvaamataidon salaisuuksiin - jäi kuitenkin yritykseksi, siis minun puoleltani vastaanottokyky oli heikohko.

 

Kimmo

Matkalla autuuteen

01.02.2017 07:29

Tuskallinen on ollut taival aikanaan - tuskalliselta tuntuu myös tätä fraktuuralla painettua tulkita. 

 

Halullisten Sieluin Kysymys, Jerusalemin wartioilda / Sen oikian Ja tasaisen tien perään iiancaickiseen aututeen; JEsuxen Christuxen Weren-Sowinnoin / pijnan ja cuoleman cautta... On Wuonna 1749. ulosandanut Turun Linnan Seuracunnasa opettaja ja Saarnamies Abraham Achrenius. Turusa, Pränd. Joh. Kämpildä, Acad. Kirjanpränttäjäldä

Konvehtimatami

30.01.2017 09:00

Toini Grönqvist - "Ruusumatami - Konvehtimatami" -turkulaisen tunnetun persoonan lahjana saama kehystys, jossa kaksi Mauri Kunnas -kirjan lehteä - Kunnaksen omakätisellä omisteella Grönqvistille "TYKSIN Konvehtirahaston matamille Mauri Kunnas"

Mitäpä tähän lisäämään.

 

Kimmo

Francois-svedois 1755

28.01.2017 10:41

Noveau Dictionaire francois-svedois et svedois-francois. En Ny Französk och Swensk samt Swensk och Französk Lexicon, eller Orda-Bok, I hwilkens Första Del alla Französka Ord och... Och i Andra Delen  alla Swenska Ord... utgiwen af D. Levin Möller... Stockholm och Upsala, hos Gottfried Kiesewetter, 1755 -sanakirja, jossa aatelissuvun leima, Christian Johan von Pastelberger (suku vaikuttanut myös Suomessa) -nimikirjoitus kahdesti sekä merkintä "Ex Libris D.J. Lohman".

Kielten opiskelu on kannattanut aina, tälläkin kirjalla jo jonkinmoinen omistushistoria. 

 

Harjotuskirja - Suojeluskunta

26.01.2017 09:03

Harjotuskirja - Suojeluskuntajärjestön ohjesääntö kokoonpanoa, harjoittelua, aseistusta, sodankäyntiä yms. varten, ei julkaisutietoja, huomaa partiolaiset kaksilippujärjestelmän kuvituksena -alan asiantuntijalta (Petteri Leino) saadun tiedon mukaan; ...samalla tekstillä on yhteensä puolenkymmentä eri painosta. Painettu Jyväskylässä, Helsingissä ja Uudessakaupungissa (1917-1918). Tämä on ns. Fabritiuksen ohjesääntö, joka perustuu tekstiltään Woima -ohjesääntöön. Sitä pidetään aivan ensimmäisenä." -harvinainen julkaisu joka tapauksessa. Hinta 70,00 euroa.

Kolvi nr 9

26.01.2017 08:45

MOX? Limited - Göteborg -Sweden - Skultuna 1607, nr 9 -juotoskolvi

Suuressa ja vauraassa Ruotsissa kolvitkin olivat isoja? Mittaa kokonaista 34 cm.  Tosimiesten työkalu, heikoimmilta tämä putoaa räpylästä jo työt ajatellessakin. Käyttö ei vaadi tietoteknistä osaamista eikä reaaliaikaista somettamista.

 

Kimmo

Leonhard & Johansson Oy

26.01.2017 08:12

Leonhard & Johansson Oy (Helsinki) - Highland Queen & Cognac Courvoisier -alkoholin maahantuojan / agentuuriliikkeen liikelahja - täysin käyttämätön ja kulumaton nahkarasia 1930-luvulta, joka täynnä savukkeita! - Vaikka hallituksemme ja esivaltamme yrittävät kaikin keinoin näitten pahetta aiheuttavien nautintoaineiden esilläoloa estää saanee tämän todella harvinaisen keräilykohteen sentään esitellä. Hinta 35,00 euroa.

 

Varmistamattoman tiedon mukaan vuodelta 1938, jolloin kova taloudellinen nousu mahdollisti tällaistenkin lahjojen jakamisen. Käsittämätön säilymisihme ottaen huomioon sota- ja pula-ajat sekä lukuisat kansalaisten nautinnontarpeita hillitsemään pyrkineet hallituksemme.

 

 

Kimmo

Kisamatka

25.01.2017 07:45

Lähdettäisiinkö olympialaisiin? Nämä Moskovan kisat jo tosin menivät, mutta lippuja olisi vielä saatavilla.

 

Kimmo

Maatalouden kevät

24.01.2017 09:52

Vaikeinakin aikoina ovat kannattavan ja menestyksekkään maanviljelyksen peruspilarit oikein suoritetut konehankinnat. Nyt kaikille jouten uuninpankolla makoileville isännille - miksei valistuneemmille emännillekin - sopivaa konekalustoa tarjolla tässä 1930-luvun huolettomien aikojen luettelossa. Varokaa kuitenkin ylikoneellistumisen ja osamaksupeikon tuomia ansoja. 

Elokuviin - Mikro-Kino

24.01.2017 06:34

Mikro-Kino, Helsingissä toimineen valmistajan stereokuvien katselulaite alkuperäisessä laatikossaan, jossa 6 kpl filmirullia; Helsinki iso-äidin lapsuudessa, 3 pientä porsasta sarja I & II, Eläintarhojen nähtävyyksiä, Olympialaiset 1952 osa 6, Työtä ja urheilua lentokentällä -harvinainen laite ja filmit

Mistä näitä ihmevekottimia riittää? Pelkkä kone itsessään todellinen harvinaisuus, mutta vieläpä 6 kpl filmejä samalla kertaa mukana. 

 

Kimmo

Talopaketti Venäjälle 1948

23.01.2017 08:58

Spesifikatsija upakovki cbornovo doma tipa FD-1.8 (Konstruktsija Finn-dom "suomalais-talo") 1948 -sotakorvauksena Neuvostoliittoon toimitettujen tyyppitalojen tarvikeluettelot (puutavara) sekä rautatietoimituksen "stabelja" / taapeli-kuvat + taapelikuva rakennuspaikalla

Tästähän se nousu lähti - mikäli vaan on tarvetta vaikka uudelleenkasaukselle niin meiltä saa listat ja ohjeet. 

 

Kimmo

 

Lauluvihko 1959

22.01.2017 11:28

Sunnuntaihempeyttä iskelmätekstein ja kuvituksin; Aulis & Helmi 1959 - ilmeisesti Auliksen kuvituksin varustettu ajankohdalleen tyypillinen lauluvihko - näitä kirjoiteltiin ja näistä laulettiin - eihän ollut vielä esim. TV ja some viemässä ihmisten aikaa. Näin maallikon mielestä ihan kivat kuvitukset.

Tätäkin aihepiiriä pidetään nykyään ihan tutkimusta ansaitsevana - kannatetaan - meiltä saa silloin tällöin näitä hankittua.

 

Kimmo

MKN-Nakinlämmittäjä

21.01.2017 11:43

Joka Jepen toivekapistus, konetta itseään varmaankin hyvin vaikeaa löytää, mutta ainahan voi aloittaa esitteestä. 

 

Kimmo

Irwin Goodman

20.01.2017 09:50

Irwin Goodman - jonkun sortin värisuora / täyskäsi tai pikkuvoitto Lotossa tämä setti nuotteja? Normitarjontaamme? No eihän näitä juurikaan pyöri markkinoilla, miten nyt sattuikin käsiin isompi erä 1960-70 lukujen nuotteja.

Suomen Sota 1808

19.01.2017 07:40

Toistaiseksi wanhin uralla vastaantullut sotaan liittyvä alkuperäinen dokumentti; aito ja alkuperäinen sekä tietysti myynnissä - näitä saattaa arkistoissa olla ja onkin - niitä et saa kuitenkaan kokoelmaasi hankittua. Suomen sodan aikaista lentolehtistä saattaa hyvinkin etsiskellä koko elämänsä, eikä koskaan tule vastaan.


Åbo den 29 September 1808. - "För att lugna allmänheten och skingra de falska rygten som kunna wara utspridda af illa underrättade eller illa sinnade personer, gifwes tillkänna, att Kejserliga Tropparne under hans Excellens General-Lietenanten Furst Bagrations Befäl wunnit en fullkomligt seger öfver de Swenska igår den 16/28 September. Fienden hade landstigit wid Helsing... Fienden blef drifwen med bajonetten i ryggen ändå till sina båtar... Swenskarna hafwa, för att betäcka sin retraite, tändt eld på byn Helsing. -Turussa 29.syyskuuta 1808 päivätty "yleisölle" tarkoitettu "lentolehtinen", jossa "väärien tietojen ja pahaa tarkoittavien henkilöitten levittämien tietojen oikaisemiseksi todetaan hänen Korkeutensa Kenraaliluutnantti, Ruhtinas Bagrationin ajaneen ruotsalaiset mereen Helsingin kylässä - sadoittain kuolleita ja vangittuja - saaneen haltuunsa ruotsalaisten tykistön tarvikkeineen jne. Ruotsalaiset ovat pakonsa / vetäytymisensä turvatakseen sytyttäneen Helsingin kylän (Taivassalo) tuleen -erittäin harvinainen dokumentti Suomen Sodan ajalta, venäläisten / venäläismielisten voimien painattama, Turku jo vallattu, mutta valtaa ei vielä vakiinnutettu(?) - vastoin ajan yleistä tapaa ei allekirjoittajaa / julkaisijaa. Erinomaista Ruotsin, Suomen, Turun ja Helsingin (Taivassalo) tuolloisen pikkukylänkin historiaa!

AK Autoklubi "poronpää"-keulamerkki

18.01.2017 09:42

AK Autoklubi / myöh. Suomen Autoliitto "poronpää" -vaunumerkki / maskimerkki, jossa 7 kpl erillisiä emalisia paikkakunta- / matkailumerkkejä kiinnitettynä (Airisto, Joensuu, Kaunispää, Suomi, Oulu, Punkaharju, Napapiiri (Arctic circle). - Miten tätäkin mainostaisi - hyvin harvinainen ja joissain piireissä haluttukin - lempilauseitani; "Ei tarvi ylimääräisiä syrjään potkia, sen verrran harvinainen" kuvaa hyvin tätä kohdetta - hinta asetettu 300 euroon. 

Sodanjälkeiseltä ajalta, jolloin matka vaikkapa Helsingistä Rovaniemelle vastasi saavutuksiltaan Viipurin valtausta tuon ajan vaikeissa ja karuissa autoiluolosuhteissa. 

 

Kimmo

 

Official Star Trek Stamp Album

18.01.2017 07:56

...tässä oikein tiedä, edes mistä aloittaa... varmaan vieroitusoireita kun olin muutaman päivän poissa kuvioista, mutta yritetään vaikka tällä - Official Star Trek Stamp Album - Collection 1, 1977 - täydellinen, hyväkuntoinen kappale - vaikea löytää mistään "United Federation of Planets" -alueelta... Nyt kuitenkin hankittavissa meiltä hintaan 180,00 eur. Klingonien tai romulaanien rahaväärennökset eivät käy.

 

Kimmo

Pecos Bill vuosikirjat 1965, 1967, 1968

11.01.2017 10:00

Näitä ja muuta sarjakuvaa tänään tarjolle, ensimmäisen vuosikirjan tilaukseen meni noin vartti sen lisäämisestä tarjolle. Mistähän näitä saisi lisää?

 

Kimmo

Mortti Tenuponi

10.01.2017 09:46

Piirtäjä Comics Kirja - Mortti Tenuponi (Pentti Nuortimo) & Tim Petosonta, numeroitu 225 / 300.

Kunnianarvoisan sarjakuvagenren edusta - jokainen arvioikoon kohteen itse - ainakin harvinainen, pikainen haku tuottaa vain pari mainintaa tekijästä ja kansalliskirjastossa näkyy olevan. Ei myynnissä olevia kappaleita, paitsi tämä. 

 

Kimmo

Pilven Veikot - Ilmailupartiolippukunta, osa II

10.01.2017 09:20

Pilven Veikot partiolippukunta, Turku - taustayhteisö Turun Lentokerho ry, kansiollinen ko. partiojärjestöön kuuluvan lippukunnan asiakirjoja ym. mm. alkuperäiset perustamisilmoitukset, toimintasuunnitelmia, tapahtumien dokumentteja, merkkipiirrosoriginaali,  yleistä partioliikkeen materiaalia ym.  - katso sisältä tarkemmin runsaista kuvista - ilmailupartiolaisia ja heidän lippukuntiaan ei ole ollut pilvin pimein eikä materiaalia ole näin ollen jaossa käytännöllisesti katsoen ollenkaan.

Hanki omasi meiltä!

 

Kimmo

Top Trumps

09.01.2017 10:54

Top Trumps - Petoeläimet -pelikortit - erittäin ajankohtaiset, eikös tämänniminen klaani ala hallita Isossa Lännessä?

 

Kimmo

Pilven Veikot - Ilmailupartiolippukunta

08.01.2017 09:54

Pilven Veikot, Turku - ilmailupartiolippukunta, mitä ihmettä, eihän sellaista ole ollut olemassakaan? No, on se kuitenkin ollut olemassa ja toimintaa yllättävänkin paljon!

Kimmo

Betonin käyttö

07.01.2017 09:11

Betonin käyttö - Sementtiyhdistys ry:n ammattijulkaisu 1960-luvulta. Suositellaan voimakkaasti nykyrakentajien käyttöön - näillä opeilla ei tarvitsisi pelätä siltojen romahtamista eikä aloitettujen työmaiden palautusta nollapisteeseen... Kaikki uusi ei aina johda välttämättä edistykseen.

 

Kimmo

Kvaak / kääk!

07.01.2017 08:19

Aku Ankka-lehden mainosrekvisiittaa, tilaajille lehden mukana tullut leikkihahmo, ohutta kartonkia - vuosi ja numero ei tiedossa, kaiketi 1960-luvulta. Hinta 4,00 euroa - tuskinpa tämä(kään) tekee pysyvästi pesää sivuillemme?

 

Kimmo

Hankikanto?

06.01.2017 11:44

Keräilypuoleltakin välillä jotain esiin! Seitsemän peninkulman ja 50 euron saappaat. Sopii talvisiinkin oloihin - ei tunge lumi nilkoille.

SA käytössä olleet upseerin ratsastussaappaat koko noin 41 - 41,5 - arviolta 1950-60 luvulta, ei leimoja, siviilistä hankittu?, sopivat hyvin rekvisiitaksi tai käyttöön. 

Kimmo

 

Finncrane

05.01.2017 08:16

Finncrane - Suomen kurki - Sightseeing-bussi / -linja-auto "Tapion torni" -näköalakahvilan edessä -valokuva

Mistähän tällaisen persoonallisesti nimetyn bussin saisi nykyliikenteeseen - sitä en tiedä, mutta tämän ja muita mielenkiintoisia valokuvia on jatkuvasti saatavilla runsaista valikoimistamme. Jos kiinnostuit niin siitä vain selailemaan. 

 

Kimmo

Etikettikirja

04.01.2017 15:17

Tulitikkuetikettikokoelma - yli 800 tikkuaskietikettiä Suomesta ja maailmalta, kaikki näkyvissä kohteen kuvissa -matchbox labels, collection of over 800 pcs from Finland and worldwide - China, Soviet Union etc. Katsotaan jos joku tähänkin kohteeseen tarttuisi?

 

Kimmo

Nyansseja - Mottitalkoot -kortin väri

04.01.2017 10:14

Mottitalkoot 1943, Aune Irene Laitinen, 23.8.1943, 3 kuutiometriä -leimattu osallistumiskortti, harvinainen punainen väri kortilla - ei tiedossa olevaa selitystä tälle?

Todellakin ensimmäinen vastaantullut punavärinen kortti - oliko varattu naisten väriksi vai mikä lie kyseessä - kaikki ennen näkemäni useammat kymmenet vastaavat ovat olleet mustia. Paremmin tietävät kertokoot. 

 

 

Kimmo

Klassinen Kutter

03.01.2017 09:27

Aikataulutaikaa - aikaisempiin kokemuksiin vedoten - häipynevät myynnistä taianomaisen nopeasti? Ja näin nostalgisten kohteiden oleessa kyseessä, haittaisiko mitään jos olisivat ihasteltavina useampiakin viikkoja tai kuukausia sivustolla?

 

Kimmo

Ikoninen alku uuteen vuoteen

02.01.2017 09:28

Life -lehden numeroita vuosilta 1951-52 yhteensä 14 kpl sidottuna niteenä, mukana mm. Marilyn Monroe -kansikuva ja artikkeli, Zsa Zsa Gabor, Kuningatar Elizabeth, perinpohjaisia artikkeleita ja reportaasheja, hienoja mainoksia ja ajankuvaa.

Tästä on hyvä alkaa uusi vuosi - meilläpäin ja ylipäätään maailmalla harvinainen Marilyn Monroen kansikuvalla ja häntä käsittelevällä artikkelilla oleva lehti. 

 

Kimmo

Vauhtia riitti 1960-luvun puolivälissä

29.12.2016 15:17

Ralliurheilun ja rata-ajon kulta-aikaa hehkuteltiin tämän lehden numeroissa. Aivan kertakaikkinen yllätys koko lehden olemassaolo, kun en ole siihen aiemmin törmännyt ollenkaan. Sisältö monipuolista ja erittäin runsas kuvien käyttö. 

Ihmeiden aika ei ole ohi - lehdet laitetaan myyntiin ihan pikapuoliin. 

 

Kimmo

Joulun sankari

25.12.2016 09:33

Joulun ehdoton sankari, Joulupukki, heti tuoreeltaan jouluaaton kierrokselta palattuaan palkittuna harvinaisella "Rekimestarin I luokan mitalilla naavanauhalla ja havuristein". Kuvassa myös pukin muori sekä tonttu / tyttöystävä / emännöitsijä, nykypäiviin asti ei ole tämän henkilön statuksesta säilynyt varmaa tietoa. Kuten erään toisen pari tuhatta vuotta vanhan instituution nykytulkinnoissa, kannattaa varautua erilaisiin kombinaatioihin.

Mustanpuhuvat vaatteet aivan normaalit noina aikoina - punainen väri tuli muotiin vasta 1900-luvun alussa. Kuvattu siis vuonna 1906.

Tämä sekä tuhansia muita valokuvia ym. katsottavissa joulunpyhien ratoksi sivuiltamme.

Kimmo

Rauhallista joulua kaikille!

24.12.2016 11:00

Antikvariaatti Arwo Paperi toivottaa kaikille rauhallista joulua. Hauskaakin joulunvietto saa olla, kuten tässä vuodelta 1929 olevassa kortissa.

 

Kimmo

Taistelun historia, Panda, SOK Vaajakoski -purukumipakkaus

20.12.2016 09:44

Miekka ojossa ja lippu liehuen (kohti keräilijän lompakkoa) laukkaa tämän purukumipakkauksen tunnushahmo - omassa keräilyn alalajissaan aivan verratoman upea kohde! Harvinainen täysin avaamattomana säilynyt. Nähtäväksi jää säilyykö liikkeeni hallussa pitkään vai myydäänkö piankin - hinta on asetettu korkealle, mutta kuten olen aiemminkin todennut joistakin muista kohteista, niin tätä eikä vastaavia riitä syrjään potkittaviksi. Noin 25 vuoden aikana on avaamattomia purukumipakkauksia (ennen vuotta 1975 valmistettuja) tullut vastaan vain alle viisi kappaletta. Tämänkertainen aivan ehdoton huippukohde. Vaihtaa kotia hintaan 150,00 euroa.

 

Kimmo

 

Christian Sibelius

17.12.2016 09:11

Kohtalainen erikoisuus tämäkin - Le Monde Médical - Revue Internationale de médicine et de thérapeutique, 15 Mai 1912 - Gospadiny Doktory Christian Sibelius, Gelsingfors -venäjänkielisellä osoitteella varustettu lääketieteellinen lehti alkuperäisessä postituskääreessään Pariisista, osoitettu Jean Sibeliuksen veljelle, lääkäri Christian Sibeliukselle Helsinkiin, Aleksanterikatu 46 - eiväthän nämä mitään kalliita ole - kuriositeetteja vain. Yhden jo myinkin erään keräilijän Sibelius-kokoelmaan. Hanki sinäkin omasi!

 

Pekka Puupää

16.12.2016 11:03

Fogelin (Ola Fogelberg) piirtämän Pekka Puupää-sarjakuvan ehkä ajankohtaisin kansi - ko. sarjaa hankittu viitisentoista kappaletta - pikimmiten halukkaitten ostajien ulottuvilla. 

 

Kimmo

Kaasutinoppi, 3. painos 1944

15.12.2016 11:59

Yhtä varmasti kuin "Saatana saapuu Moskovaan" liikahtaa hyllystä niin "Kaasutinoppi" leviää sauhun ja  noen keralla kohti harrastajan hyllyä. Molemmista empiiristä kokemusta. Kaasutinoppi nyt kymmeneen vuoteen neljättä kertaa tarjolla; 

Kaasutinoppi (puukaasunkäytön teoria ja käytäntö) -perusteellinen opas puukaasun käyttöön energianlähteenä. Esitellään mm. A & K, Akmo, Bolinder-Hesselmann, Hako, Imbert Kytö, Otso, Puun-Voima, Raute, SG-traktorikaasutin, Svedlund GMSF-V, Svedlund SVH, Tarmo, =A=, Aimo, Columbus, Kelo, Lion, Svedlund, Sysi, Tapio, Teho, Vaka-Voima,Volvo -hiilikaasuttimia. Hintaa tällä yksilöllä 60,00 euroa.

 

Kimmo

Äänislinna 1942

14.12.2016 10:18

Huomio, huomio! Äänislinnan komendantti muistuttaa lähestyvästä joulusta ja sen vietosta - varautukaa syötävän ja ja juotavan suhteen, mutta ennen muuta huomioikaa, että tilauksenne kaupastamme on poikkeusajan johdosta hoidettava pikaisesti. Kenttäpostinkin kulku kun on näinä aikoina ailahtelevaa.

 

Kimmo

Super-Finno kiukaat Kaliforniasta 1960-luvulla

14.12.2016 07:44

Monen sortin myyntiesitettä on käsissä kulkenut, mutta kyllä tämä on eksoottisimmasta päästä - kalifornialaiset Super-Finno kaasukäyttöiset saunankiukaat. "Melt troubles away" -mainoslauseella on saattanut olla hyvinkin katetta.

 

Kimmo

Lahden Sotavankila

13.12.2016 07:05

Kansanvalistusseuran Kalenteri 1898 - Erikoisilla "Lahden Sotavankila" -pyöröleimoilla varustettu kappale - Lahdessa Vapaussodan jälkeen toimineen pahamaineisen Hennalan vankileirin kirjastoon kuulunut kappale, onko kuulunut vartijoiden vai vankien kirjastoon, todennäköisesti vartijoiden - vangit olisivat tämän syöneet? Musteella kirjoitettu nimimerkintä; "Wilho Kauppinen", niin tai näin, tuon Suomen historian synkimpien hetkien mukana pyörinyt kirja, jolla on erikoinen tarina -eipä näillä leimoilla varustettuja liene jäljellä?

Tarkkailemme tilannetta...

10.12.2016 08:23

Kaikenlaisia valmisteluja jouluun tarkkaillaan - myös ostokäyttäytymistänne sivuiltamme - kehotamme tekemään jouluostoksenne ajoissa, jotta eräs tietty instituutio saa ne teille ajoissa toimitettua. 

 

Kimmo

Vapaa ajattelija - sodan lopputuloksia tältäkin kantilta

09.12.2016 09:03

Vapaa ajattelija 1945 - näytenumero 1 - Omistettu sodassa tuhoutuneille Vapaa Ajattelijoille -II Maailmansodan jälkeisen uuden poliittisen tilanteen salliessa tuotiin näidenkin yksilöiden kohtaloa esille - sodan aikana teloitettujen aseistakieltäytyjien, poliittisten mielipiteidensä takia ammuttujen, metsäkaartilaisten yms. henkilötietoja ja kohtaloita, heidän kirjoituksiaan, tovereitten muisteluksia jne. - yhteistä kaikille kuulumattomuus kirkkoon. Mm. Viljam Tammi, Urho Karlsson, Arne Suominen, Aleksi Nummi, Karl Tuomi, Väinö Ketonen, Irja Lehtonen, Mauno Laiho, Kalle Valkama, Jorma Johteinen, Arne Huuho, Teodor Ojala, Tuomas Lylynoja, Pauli Aalto, Armas Roth, Jukka Kumpumäki jne. -harvinainen muistojulkaisu

 

Orsanil-single - Love Records

07.12.2016 09:36

Taatusti harvinaisempaa Love Records tuotantoa; Orion-lääketehtaan Orsanil-psyykenlääkkeen markkinointilevy, jossa A-puolella prof. K. A. Achté puhuu kriisitilanteiden psykoterapiasta, B-puolella Pentti Lasasen orkesteri soittelee "La Mer´iä". 

Olisikohan tästä lääkkeestä jäänyt näytteitä studioon? Saattoi seuraavien bändien musisointi olla joskus sen suuntaista, että nappeja olisi nautittu?

Kimmo

Ei ollut valitusaihe

03.12.2016 08:01

Suuri Homelite markkinatutkimusarvonta / arpa- ja markkinatutkimuskuponki

1960-luvun alkupuolen moottorisahamainontaa ja "markkinatutkimusta" - kupongin täyttöön saivat osallistua vain 15 vuotta täyttäneet mieshenkilöt ja niitä oli lähetettykin vain maanviljelystalouksiin. Mahtoiko kukaan ikinä valittaa asiasta?

Nokian Reinot?

01.12.2016 08:25

Kyllä minä niin mieleni pahoitin - millä oikeudella Nokian Reinot ovat omineet kotikenkien yleisnimityksen itselleen - olisihan siellä olleet Raimot, Heikit ja Paavotkin?

 

Kimmo

Punakaartin muistoja

01.12.2016 07:04

"Lauluja" -käsinkirjoitettu lauluvihko, sisältää mm. Punakaartin laulu (Tuo ainainen puute ja kurjuus - Olot hurjat joist kärsiä saa - Osan onnesta toiset kun ryösti...), Punakaartilaisen muistolle (Punakaartilaisen hautaa punaliljat kaunistaa - häntä maaemo helliväisnä povellansa tuudittaa...), Walkean vihan päiviltä - Vankileirilaulu Hennalasta - suomalainen kansanlaulu (Paljon on kätketty tovereita santaan Hennalan kolkkohon holvistoon kaikista näistä mainehen kantaa Lahtarikaartimme valkoinen...), Mustalaisen laulu, Kustaa Adolfin morsian -päiväämätön ruutuvihko, pääteltävissä kuitenkin, että varhainen 1920-luku

Eipä näitä tällaisiakaan vaivoiksi asti pyöri jaloissa - uskallusta on vaatinut tuon ajan oloissa moista laulukirjaa kirjoitella...

Tärkeintä kuitenkin, että tämä on meidän päiviimme säilynyt ja meiltä ostettavissa!

http://www.juvekim.fi/product.php?id=547542

Kimmo

Minne matka?

30.11.2016 10:17

Tietysti jouluostoksille Antikvariaatti Arwo Paperiin - mikäli matkanteko "vanhanaikaisesti" bussilla ei kiinnosta niin toki voit hoitaa ostoreissun "sähköisesti" nettikaupan välityksellä. 

 

Kimmo

Isokenkäiset

30.11.2016 09:28

Isokenkäiset - aina olen tuota kielikuvaa ihmetellyt ja nyt se valkeni ihan koko karuuudessaan - kenkäkauppiaan varastosta hankittu Berkemann´in kenkä, pituutta noin 65 cm - koko jotain 100 - eipä ole helppoa kuljeskella noilla, nokilleen menee. Noh, ehkä tämä on paremminkin ollut mainosrekvisiittaa, etsii uutta kotia hintaan 75,00 €. Mukana alkuperäinen laatikko. 1960-luvun alkupuolelta.

 

Kimmo

Kannas 1943 - antikvariaatin tehtävä taas kerran täytetty

29.11.2016 10:18

Meillä oli myynnissä tällainen lentolehtinen - tuli tilaus siitä ja soittokin perään, että tullaan noutamaan ensi tilassa - no eihän tässä mitään kummallista vielä. Hetki sitten tuli kaveri hakemaan ja kertoi toisen nimeltä mainitun sotilaan olevan kesällä 1943 Kannaksella vangiksi joutuneen isänsä... kyllä siinä hetki tarinoitiin tästä aihepiiristä, sen enempää kantaaottamatta on todettava, että ko. sotilaskin oli joutunut silmät sidottuna kuopan reunalle valeteloitukseen ym. -  isä ei ollut paluunsa näistä asioista perheelleen puhunut... niinkuin eivät useimmat muutkaan vangeiksi joutuneet ja veteraanit yleensäkään... joitakin piirteitä oli jäljelle jäänyt lasten kasvatukseenkin heijastuen; ruokaa ei saanut lautaselle jättää...

Kimmo

 

Hectorlauluja II Herra Mirandos nuottikirja

28.11.2016 09:08

Tämähän se on ajankohtaista musiikin saralla - kiertueet sen kun vaan jatkuu herra Harmalla. 

Kaupanvahvistus

26.11.2016 14:39

Arkistokokonaisuus - yli 50 000 asiakirjaa - yhteensä yli 50 hyllymetriä

 

Tällä kädenpuristuksella sinetöitiin alallaan merkittävän arkistokokonaisuuden siirtyminen tänään 26.11.2016 antikvariaatiltani erään yksityishenkilön haltuun. Hankinta ja myynti kesti noin 3,5 vuotta - ensimmäinen kosketus myyjätahoon tosiaan yli kolme vuotta sitten 2013 ja hankinta toteutui lokakuussa 2016. Myyntiin itseltäni "suttaantui" sitten lähes kokonainen kuukausi. Pitkäjänteistä toimintaa.

Tähän arkistooon ei oltu myyjätahon kertoman mukaan koskettu noin 70 vuoteen, itse materiaali luonnollisesti vieläkin vanhempaa...

Vaati muuten lujaa luonnetta olla sorkkimatta tätä erää ja jättää se koskemattomaksi - on sitten ostajan asia rikkooko hän kokonaisuuden.

 

Kimmo

 

 

 

Metsään meni...

25.11.2016 09:08

Metsäsanomat joka vuodelle - Viidennestä Venäjänkielisestä painoksesta suomentanut Elsie Resch -Suomen Demokraattinen Nuorisoliitto - Pioneerijaoston julkaisema neuvostotyyliseen luonnontiedon opetukseen tähtäävä julkaisu "luonnontiedon puoluettomalla alalla"...

 

Kaikella tavalla sitä suomalaisia yritettiin taivutella oikean tiedon äärelle. Varsin harvinainen julkaisu vuodelta 1945. 

Lahden Hiihtoseura 1947-56, käsikirjoitus - Juhani Pyykkö

17.11.2016 06:53

Lahden Hiihtoseura vuosina 1947-1956 -alkuperäinen  käsikirjoitus + erilaisia dokumentteja, laatinut Juhani Pyykkö, itsekin aktiiviurheilija lajinaan mäenlasku. 

Tulipa "pelastettua" tällainenkin setti - samassa yhteydessä suuri määrä muutakin hiihtourheiluun liittyvää pienpainatetta. Toivottavasti näillekin löytyy koti. 

http://www.juvekim.fi/product.php?id=544825

Kimmo

Salo III - 4 punakaartilaista 1918

16.11.2016 07:30

Tarviiko tämän enempää selostaa...

 

Salon Punakaarti III - ryhmäkuva jossa 4 kpl salolaisia punakaartilaisia uhmakkaina kiväärit ojennettuina ja tuimailmeisinä kuvattuna valokuvaajan / valokuvaamon kulissia vasten - kahden nimet kuvan taustalla mainittuna (heistä myös kuvia 3 kpl kapinan jälkeisiltä vuosilta muitten sukulaisten joukossa, joten ainakaan kaikki neljä eivät kuolleet kapinassa tai sen jälkiselvittelyissä). Erittäin harvinainen kuva - tämmöisen kuvan löytyminen kansalaissodan jälkitiimellyksessä sinällään olisi riittänyt lopulliseen vapauttamiseen kiväärinkantamisesta - näitä ei tarvi valokuvien joukosta juurikaan syrjään heitellä... kuvaa retusoitu tässä - ostaja saa alkuperäisen, samoin nimet tässä vaiheessa häivytetty, näkyvät kyllä ostajalle.

Vielä voinee lisätä, että kaikilla on erittäin selvästi näkyvissä käsivarsinauhat, kahdella venäläissotilaitten lakit.

 

http://www.juvekim.fi/product.php?id=544490

Kimmo

 

 

Myyty runsaan vuorokauden kuluessa - kiitos ostajalle.

K

Vihreitten juhlaa Helsingissä 1969

15.11.2016 07:49

Vihreä aatehan on näköjään jyllännyt Isolla Kirkolla jo ainakin vuodesta 1969 - TUL VII Liittojuhla Helsinki, 8.6.1969 -valokuva. Tosin valkoinen sitäkin johtaa. 

Aatteen ja urheilun vuoksi saadaan ihmiset pukeutumaan mitä ihmeellisimmin.

 

Kimmo  

Pankki meni mutta ystävät jäi?

12.11.2016 08:37

Money a´go go - Rauno Lehtinen orkestereineen KOP 45-YS 202 / Siellä aina ystävä - Erkki Ertaman orkesteri KOP-YS 203 -Kansallis-Osakepankki mainossingle.

Tosiaankin, rahat meni pankiltakin - veikö Nalle Oravapankin rahat kourimalla ne omiin liiveihinsä? Muistoksi sentään jäi tämäkin musiikillinen hengentuote. Saatavana meiltä hintaan 14,00 €. 

 

Kimmo

Asennetta

09.11.2016 17:02

Vuodenajan taas kääntyessä kohti näitä lumi- ja loskakelejä ajattelin laittaa pienen muistutuksen meille aurattujen teitten ja katujen asukkaille, ettei ihan turhasta kannata napista. Kyse on siis asiakkaalle toimitetuista paketeista, erikseen kyselin erään viimeviikkoisen lähetyksemme perillemenoa ja samalla asiakas pyytämättäni valotti sähköpostissaan erästä aiempaa toimitusta.

Selvyyden vuoksi, posti siis kuljettaa lähimpään mahdolliseen pisteeseen paketit, mutta sieltä on vielä jonkinmoinen matka asiakkaan kotiin, jonne ei ole tietä. Nimen ja tarkan osoitteen ruksasin pois, samoin kuin ostosten laadun.

"5.11.2016 Kimmo Lampinen kirjoitti:
Ihan vain uteliaisuuttani kysyn, että joko xxxxxx  xxxxxx tuli perille?

Juvekim
Kimmo Lampinen" 

"Tervehdys!kuljetus onnistui hyvin!Kelikin oli mieto,vain -7.Viime
talvena kävin yhden Juvekim paketin talvisota-hengessä.Pakkasta oli
33,5.Ensin hiihdin ja ajoin pyöröllä  yht n60km.Asennehomma oli.Hyvin
meni.Esimerkkinä vain jotka valittavat parin kilometrin matkaa
johonkin.Miulla on muuten vielä tilattavaa.Voidaan tehdä niin että
laitat vähäksi aikaa talteen ja runsaan viikon päästä lauhtuu jolloin
vielä hyvin pääsee kulkemaan.Muonaa on haettava kyliltä.Samalla käyn
paketin. Terveisin XX"

 

Kimmo

Viikon harvinaisuus? Suomalainen Wirsikirja 1889, Pietari

07.11.2016 08:58

Suomalainen Wirsikirja ewankelis-lutherilaisille seurakunnille Suomen Suuriruhtinaan-maassa. Pietarissa Anton Lindeberg´in kustannuksella 1889 -harvinainen korusidoksinen virsikirja, joka julkaistu Pietarissa, kangaspintaiset kannet, solki ehjä, kulunut. 

Hywin harwinainen virsikirja, ulko-Fennicaa, muisto Anna-tädiltä Helmille 1. ehtoollisella käynnin muistoksi 1899. 

Karielan kielen uzebnikka 1938

04.11.2016 08:53

Karielan kielen uzebnikka (oppikirja) - natsalnoiloilla skolilla - grammatikka i oigein kirjotanda - ensimäne zuasti  I i II klassat (alakoulu luokat yksi ja kaksi) -Bubrihinin (kts. Wikipedia) kehittämän keinotekoisen karjalan kirjakielen oppikirja, joka perustui kyrillisiin aakkosiin -erittäin harvinainen -rare book in pseudocarelian language, which was forcely made an was based on cyrillic letters

Opiskelu kannattaa aina - varsinkin vieraitten kielten - tosin tällä kielellä painettujen teosten nimikemäärä on pieni ja ovat erittäin vaikeasti hankittavia. Tätä hankintavastuuta voi toki vierittää antikvariaateille - nyt helppo tilaisuus päästä käsiksi kielen saloihin hankkimalla tämä teos meiltä.

 

 

Kimmo

Deutsche Reichspost Olympia 1936

03.11.2016 10:02

Kyllä tuo SAksa taitaa vieläkin vaan olla Euroopan suurvalta - tässä mallia vuodelta 1936 - Deutsche Reichspost!

Ääntä rajan takaa, Risto Ryti

03.11.2016 09:00

Suomen presidentit puhuvat 6 - Risto Ryti - Otava LP OTPLP-11 ja 12 (levyn puolet) -harvinaista 1960-luvulla julkaistua sarjaa.

Otsikko hiukan raflaava, mutta tiettävästi presidentti Ryti käytti päätöksentekonsa taustavoimina mm. ennustajia ym. selvännäkijöitä - eikä kai hullummin päätöksissään pärjännytkään. Menetelmä voitaisiin kai ottaa sellaisenaan käyttöön nykypolitiikassa - tuskin se sitä soppaa sen kummemin muuttaisi. 

 

Kimmo

 

 

Kirjamessut 2016

01.11.2016 08:17

Runsaan viikon aikaa vaatinut messuilu tältä erää ohi - toivottavasti nähdään seuraavillakin messuilla 2017! Tähän kokoan joitakin havaintoja - täysin omakohtaisia ja omin silmin nähtyjä. 

Kirjojen tarjonta erittäin runsasta niinkuin kuuluukin - selvä jakautuminen kahtia eli vuohiin ja lampaisiin havaittavissa - hyvää kirjaa kalliimmissa kategorioissa ja sitten tuota 2 euron tavaraa pilvin pimein, sekä antikvariaateilla käytettynä ja uutena, että kustantajilla uutena - kaipa senkin myynnillä elää, kun vaan riittävästi sitä puskee maailmalle. Itse en noihin panosta messuilla - jokunen laatikko oli mukana, mutta hukkuivat 120 neliömetrin osastoni muuhun tarjontaan. 

Sen sijaan pidin tarjolla ja myin runsaasti - voisiko sanoa jopa "lyömättömästä" valikoimastani lehtiä - sekä aikaus- että sanomalehtiä. Selaajia ja penkojia riitti kiitettävästi. Myös muut pienpainatteet olivat esillä - hyvän vastaanoton saivat ainakin autojen myyntiesitteet, joita toin esille ja myyntiin muutamia satoja kappaleita - tulee esille ensi vuonnakin - niiden yli 6-numeroinen määrä varastossani eli ehkä noin 150 000 kpl valikoima antaa vahvat perusteet. 

LP-levyillä oli kysyntää, mutta valitettavasti omakin tarjonta oli aivan liian vähäistä - moni kyseli varsinaisten levyliikkeiden perään, mutta ei kai niitä tänä vuonna mukana ollutkaan? Itselläni mukana olleet C-kasetit täyttivät paikkansa myynnissä - niitä tulen pitämään valikoimissa, sikäli kuin niitä saan hankittua - niiden myyntiä edesauttaisi, mikäli saisi ne kansipuoli ylöspäin esille, mutta käytettävissä olevien tilojen rajallisuus tekee tässäkin omat temppunsa, no olihan niitä nyt kuitenkin mukana noin 1 000 kpl - siitä riitti moneen makuun ja mauttomuuteenkin, mutta mitäpä asiakkaiden musiikkimaku minulle kuuluu. 

Keräilyllisten pienpainatteiden valikoima sai kiitosta - niillä on oma ostajakuntansa. Samoin julisteiden runsas määrä poiki kauppoja - kalleimpien kohdalla kaupankäynti on nykytilanteessa haastavaa, joten jätin ne suosiolla kotiin. Sensijaan hintaluokassa 20-50 euroa moni juliste sai uuden kodin - erityisen kivasti meni 1960- ja 70-lukujen musiikkilehtien aukeamia. 

Satojen vanhojen ja uusien asiakkaiden kohtaamisista jäi mieleeni erään iäkkäämmän rouvan ostos - hän osti rautatieaihetta keräävänä tuon varastoistani mystisesti löytyneen rahtikirjapinon vuodelta 1942 - tuhansien paperien joukosta löytyi heti kärkeen evakkomatkalaisten ja jopa oman äidin kotikylän ja perheiden lähettämien tavaroiden asiakirjoja - tullessaan nelipäiväisen lipun haltijana tätä minulle kertomaan, olin erottavinani kyyneleen silmänurkassa - näinkin sitä voidaan historiaa siirtää.

 

Kimmo

 

PS. Käsittelettämättä jäi kokonaan valokuvien osuus - kiinnostus oli vireää ja kauppaakin tehtiin niilllä - vakiintuneeseen tapaani tulen niihin jatkossakin panostamaan. 

SA Uimamaisteri 1944 -myöntökirja

23.10.2016 08:18

21.9.1944 Niinisalon Upseerikoulussa annettu todistus - täytynee olla yksi harvinaisimmista myöntökirjoista, mitä Puolustusvoimissa jaossa on ollut. 

Toki hyvä uimataito on tarpeen sodankin kuluessa - nämäkin kurssilaiset järjestään ovat jo olleet sotatoimissa ja osa vasta /vielä niihin lähetettiin (Lapin sota) - riitti sielläkin vesistöjä ylitettäväksi.

Kimmo 

Merimiehen terveysopas - Sjömannens hälsorådgivare

22.10.2016 09:43

Vieläkö voi nostaa syytteen tietyn kansanosan "leimaamisesta"? Merimiehethän tässä on aikoinaan saaneet epäilyttävän leiman - kulkiessaan pitkin maailman meriä tämä "Sukupuolitautien Vastustamisyhdistys ry:n" kustantama kirjanen takataskussaan... no on siellä päänsärky ja vatsavaivatkin mainittu. Mutta iso osa teoksesta on varattu kustantajien päällimmäisten murheitten selostuksiin.

Aeropuerto Nacional De Las Palmas

22.10.2016 07:59

Aeropuerto Nacional De Las Palmas (Gran Canaria) - BX 21 6 HEL 614 6 Enero -valokuva / postikortti (viivoitus ja kuvaustiedot taustalla) - kultaisten Kanarianmatkojen aikaa, jolloin jo laskeutuminen Las Palmasiin oli juhlaa... valokuvaajakin väijyi suuren maailman tyyliin pahaa-aavistamattomia possujuhliin saapuvia. Finnairin pussissa kuitenkin ruisleipää, sinappia ja muita oman maan nestemäisiäkin viljatuotteita.

 

Kimmo

Valli auto Oy 1930-1940 -historiikki

20.10.2016 10:10

Erittäin harvinainen tämäkin - 25 vuoden aikana nähty vain kaksi kertaa - kerran aikaisemmin meillä ja nyt vasta toista kertaa! Toivottavasti ei vanhene listoilla kauaa. 

 

 

Kimmo

Jarno Saarinen kalenteri 2017 calendar

20.10.2016 09:09

Näitäkin saa meiltä - oikeastaan vain meiltä - tilaa omasi.

Soppaa Tehtaan malliin...

19.10.2016 07:45

Kodin keittokirja - Kymin Oy Kuusankoski 1943 -teollisuuslaitoksen  kustannuksella teetetty "poikkeuksellisen ajan" keittokirja - osin kokeiltu ja muokattu reseptejä yhtiön tyttöammattikoulussa, osin lunastettu käyttöoikeus resepteihin, jotka tehnyt keittiömestari Aarne Nissinen -harvinainen keittokirja.

Kuten sanonta kuuluu niin kyllä "kruunu pitää pojistaan huolen", niin myös patriarkaalisesti johdettu tehdasyhteisö omistaan... eihän nälkäinen työläinen jaksa töitä paiskoa... Tätä ei ole kirjoitettu vähättelevässä mielessä - pula-ajan varsin yksipuolisista saatavilla olevista "asetuksenmukaisista" aineksista on pyritty luomaan vaihteleva ruokalajivalikoima tehtaan työläisille ja heidän perheilleen.

Kirjana joltinenkin harvinaisuus?

 

Kimmo

Siirtolaiskirje Paraguay 1935

14.10.2016 09:25

Siirtolaiskirje Suomeen - Paraguay 17.3.1935 - Frans Sulka (Alto Parana - Puerto Cantera) -vastauskirje suomalaisen (ilmeisesti tutun naishenkilön) tiedusteluihin parturi-kampaajan työmahdollisuuksista ja elämästä siirtolaisena Etelä-Amerikassa, antaa hyviä neuvoja ja vinkkejä; mm. "...täällä on menny vuosi metsää raivatessa...", "...haaveilette tänne päin, eihän se hullunta ole jos osaatte parran raakata sekä tukan leikata...", "...halvin (laiva Argentiinaan) on nimeltään Bore VIII... sitte laivassa itse arvaat kuinka siinä kapteenista lähtiin laivapoikaan saakka koitetaan väkijuomilla narrata antamaan sitä reisi puolta kun ovat saaneet merellä käyttää niin kaupungissa sitten jälkeenpäin huudellaan että se on portto...", ...Täällä Turun lääninmaaherran tyttö von Hellen nimeltään se meni kapakkaan tanssimaan mutta Suomen konsuli ajoi pois...

Arkisen ja perisuomalaisen oloinen siirtolaiskirje - tässä sentään rehellisesti neuvotaan, miten välttää pahimmat karikot siirtolaisen kivisellä ja tyrskyisellä tiellä...

 

Kimmo

Suomenlinna 1918

13.10.2016 08:12

Paperiveitsi "Hilja" - Muisto Suomenlinnasta 25.9.1918 -Suomenlinnan pahamaineisen punaisten vankileirin "puhdetyö", näitä eivät suinkaan tehneet valkoiset vartijat, vaan epäinhimillisissä oloissa pidetyt punaiset vangit - tällä ja vastaavilla vaihdettiin vartijoilta leipää ja tupakkaa, asia on dokumentoitu monien aikalaisten muistelmakirjoituksissa ja eri tutkimuksissa -erittäin harvinainen esine ko. ajalta - satavuotisjuhla lähestyy tällekin esineelle...

Kimmo

Hommat ojennukseen

12.10.2016 08:23

Taitokirja

Taitokirja - Kodin taitosanakirjan uusittu laitos - 3700 hakusanaa, 1875 kirjoitelman otsikkoa, 1825 viittaussanaa, 4300 kuvaa ja piirrosta, 200 koko sivun kuvaryhmää, 5 väriliitettä, Aineenmukainen hakemisto, Tarvikkeiden työkalujen ja hankkijoiden luettelo, Kirjallisuusluettelo

Jollei tällä opuksella valkene, miten eri tyyppiset kotitalouden hoitoon liittyvät työt tehdään, niin sitten ei millään.

Ainakin tämän saa yleensä myytyä - ollut vajaan kymmenen vuoden aikana tarjolla noin kymmenen kertaa - kaikki menneet ajallaan, nyt saatavilla kaksi kappaletta. 

 

 

Kimmo

Dr. Böger

11.10.2016 10:13

Dr. Böger Duplomat Apparate K.G. - harvinainen saksalainen ilmeisesti 1950-luvun jonkinlainen kopiointilaite. 

No nyt sattui käsiin vallan ihmeellinen laite - ilmeisesti jonkinsortin kopiontilaite kuitenkin... - mutta tähän ei löydy lisätietoa edes nykyajan "kaikkivaltiaalta" eli Google-hakukoneelta - niin tai paremminkin sen esiin tuottamilta sivuilta... ei kai se hakukone sentään vielä itse luo hakutuloksia.... mene ja tiedä. Kapine joka tapuksessa myynnissä hintaan 150,00 euroa. 

 

Kimmo

 

Turkin sota 1877 ja Punaisen Ristin toimintaa Suomessa

11.10.2016 07:57

"Ilmoitus Hänen Majesteettinsa keisarinnan korkean suojeluksen alla olevan yhdistyksen sairaitten ja haawoitettujen hoitoa warten haara-osastolta Helsingissä, jonka esimiehenä on Suomen Kenraalikuvernörin puoliso kreiwinna A.M. Adlerberg. - Venäjä on ryhtynyt historialliseen kutsumukseensa - Balkanin Niemimaan kristittyjen asukasten wapauttamiseen Turkkilaisten vuosisatoja kestäneen ikeen alta..." -kuulutus / virallinen tiedonanto ja pyyntö sairaitten ja haavoittuneiden sotilaiden auttamiseen yhdistyksen kautta, joka toimii Hänen Korkeutensa Keisarinnan johdossa ja alamaisuudessa - Turkiin sotaan v. 1877 lähdettäessä... Helsingin osasto toimii kreivitär A.M. Adlerbergin johdolla - huomaa erikoinen punainen risti, joka on leimattu / painettu punaisella musteella tiedotteen yläosaan - varsinainen Punainen Risti -järjestöhän sai alkunsa runsaat kymmenen vuotta aiemmin. 

Melko erikoinen kohde tämä - kuivien hallinnollisten asetusten ja julistusten katkeamattomassa virrassa, joita keisarillinen hallinto Suomessakin tuotti - tosin sitä iankaikkista sotaa ja kärsimystähän tässäkin julistetaan... ja uskollisia alamaisia pyydetään apuun.

 

Kimmo

Opel Kadett

10.10.2016 08:04

Palapelihommiksi menee tänään. Alkuperäinen GM / Opel Kadett mainospalapeli 1960-luvun loppupuolelta. Valmistettu Norjassa. 

Pirillä puhtia

07.10.2016 06:38

Jotenkin tuntuu siltä, että näissä klassikkomainoksissa on sanomaa - alkuperäinen Rauli Warton mainosjuliste 1960-luvulta. 

Pietarin kulttuuria

06.10.2016 08:11

St. Petersburgskoje Obsestva Hudosnikow - Illustrirovannij Katalog XVII vistavki v St. Peterburg 1909 -Pietarin Taiteilijaseuran kuvitettu näyttelyluettelo, jossa jäsenluettelo osoitteineen sekä "eksponenti" -luettelo (tukijat?), mukana Hugo Backmansson.

Taisikin olla ainut suomalaisjäsen tuona vuonna tuo "sotamaalari", joka tapauksessa maineikkaassa seurassa. 

 

Kimmo

Valmet Tourula 7.62 Assault Rifle M 62

05.10.2016 10:15

SA perusase, sivuillani ollut englanninkielinen käyttöohjekirja löysi uuden "kodin" Yhdysvalloista, jossa ko. ase on aktiivikäytössä harrastajalla. Kauppaan liiittyvästä viestittelystä syntyi jo jonkinmoinen yhteisymmärrys aseen ominaisuuksista ja käytettävyydestä. 

Tilaaja nimittäin innostui kertoilemaan omia kokemuksiaan ja näkökulmiaan, varsinkin kun kerroin aseen olevan saman mallin, johon minullekin koulutus ja käytönopastus annettiin aikoinaan varusmiespalvelusta suorittaessani - taisinpa suorittaa ammunnan valiomerkit ko. aseella. 

Ohjekirja on matkalla uudelle omistajalle - pyynnöin, että mikäli vain muuta kirjallista rekvisiittaa löytyy niin ilmoittelisin hänelle. No, rehellinen kun pyrin olemaan, niin kerroin, että eipä voi mitään suuresti odotella, jos kumminkin, niin laitan sivuille tarjolle. 

Pieni yksityiskohta vielä Amerikan miehen "asehankinnasta"; isä antoi sen hänelle Collegen valmistujaislahjaksi - jonkinmoinen kulttuuriero meihin nähden tällä kohtaa.

 

Kimmo

SPR / Kaasusuojelujärjestö Kevätarpa 1937

04.10.2016 07:43

Nykyajan SPR:n toiminnan tuotoista kuulemma menee yli 60 prosenttia SPR:n hallinnon pyörittämiseen - loput joihinkin avustuskohteisiin. Tämän arvan myyntituotosta ei ole huolta - kuittaan tuoton sataprosenttisesti Antikvariaatin kassaan.

 

Kimmo

Severnoje Slova - Pohjoisen Sana

01.10.2016 08:38

Severnoje Slova, ilmestynyt 23.7.1943 nr 32 (3. ilmestymisvuosi - 105. kaikenkaikkiaan ilmestynyt numero) - Suomalaisten julkaisema lehti valloitetun Itä-Karjalan väestölle, venäjänkielinen, ilmestynyt Saidovassa (paikkakuntatieto epävärma), toimituksen kenttäpostiosoite KPK 7/1059, monipuoliset artikkelit sotilaallisista, polliittisista ja siviiliaiheista -  erittäin harvinainen julkaisu; vallatulta alueelta tultiin takaisin, eikä näitä tietenkään ollut tarkoitettu Suomeen levitettäviksi - venäläisten suorittaman takaisinvaltauksen jälkeen (ja vielä pitkään sodan jälkeenkin) tällaisen materiaalin hallussapito toi automaattisesti 20 + 5 vuotta karkotustuomion, jollei ihan heti nappiannosta... -tämä kappale peräisin valistusupseerin jäämistöstä. 

Kohde hukassa?

30.09.2016 07:43

Missä se nyt taas onkaan koko paikka, onko edes kartalla.... ei helkkari... - mahtaako löytää ollenkaan messupaikalla - Turun kirjamessut alkavat klo 10.00 tänään. Tervetuloa. No eihän noilla sota-ajan Karjalan kartoilla päässyt kuin kerran eteenpäin ja toisen kerran taaksepäin.

 

Kimmo

Fepa

29.09.2016 07:18

Autoaiheisten keräilykuvien - Fepa autotarrojen, kirja. Ilmeisen harvinainen - kokonaista kirjaa (sisältää kaikki 48 tarrakuvaa) ei ole tullutkaan aiemmin uralla vastaan (yli 25 vuotta). Irtokuviakin liikkuu harvakseltaan, joskus 1990-luvulla oli minulla myymättä jääneitä tarrakuvia pusseissaan, mutta melkeinpä siihen havainnot jäävätkin. 

Kohde kuuluu näiden keräilijälle sarjaan; "Tavattaessa kiinniotettava (eli ostettava)". 

 

Kimmo

Tulevia aikoja - H.G. Wells, Aleksander Korda & Alvar Aalto

28.09.2016 13:51

Aloillaan tunnettuja miehiä kaikki kolme otsikossa lueteltua herraa - mutta mitä tekee kotoinen alvarimme elokuvamiesten joukossa? Selitys on hyvin yksinkertainen; Vuoteen 2070 sijoittuva tulevaisuuselokuva, tehty vuonna 1937 on lavastettu futuristisesti ja tulevaisuutta ennakoiden - valtavan salin ja läpinäkyvän lasi- / akryyli-? tai vastaavan pöydän vieressä komeilee ihka-aito Aalto-tuoli. 

Käsiohjelman kuvituksessa on käytetty samoja stil-kuvia kuin mainostarkoituksiin tehdyissä ns. kaappikuvissa - pikaisesti Googlettamalla näitäkin löytyy katsottavaksi. 

Mutta asiaan, mahtaako tällaista käsiohjelmaa olla Jyväskylän Aalto-museossakaan, saati edes tietoa siitä - niin ja mistä tällaisen voisi hankkia? No antikvariaatti Arwo Paperista tietenkin! Hinta 20,00 euroa. 

 

Kimmo

Tanssitaidetta 193?

27.09.2016 08:06

Tanssinäytäntö Edith v. Bonsdorff - Dansföreställning (avustaa Kaarlo Eronen Trio), kansikuvitus M. Lagorio - moderni tanssi näkyy tuolloinkin voineen ihan hyvin. Tämä havainto toki vain tämän kansikuvituksen perusteella. 

Merkillistä toimintaa?

24.09.2016 09:36

Tarjolle tulossa monenmoista merkkiä ja neulaa - seuraa tilannetta.

Basilli-pullo

23.09.2016 10:41

Tuberkuloottisen eli keuhkotautisen ysköspullo - elävää? historiaa... tämäkin. Korkeus 10 cm ja hinta 20 euroa. Toimitus huomiota herättämättä postitse.

Kynä-ongelma?

22.09.2016 10:31

Saamani kommentti Facebookissa julkaisemaani kuvaan;

"Jotkut ovat kovin pihejä kuvistaan. Kynä päälle ettei kukaan halua kopioida.."

Pari vastaustani;

Otan yleensä joka päivä satamäärin kuvia kohteista joita laitan tarjolle omille kaupallisille sivuilleni. Valokuvien päälle laitan tosiaan usein esineitä, joskus huomaan jonkin kuvan tänne sopivaksi - uutta otosta en ehdi enkä aina viitsi ottaa, joten sellaisena laitan. Aivan - juuri kopioijia varten nuo "mausteet" ovat. Samasta syystä esim. varaosaluetteloissa kuvien päällä näkyy kämmenselkä. Kaupallisuuden raadollisempaa puolta tämä.

Suomen Laivahistoriallisen yhdistyksen Laiva-lehden päätöimittaja Rami Wirrankoski pöllytti juuri tällä viikolla ilmestyneessä numerossa monia (suomalaisia) arkistoja, museoita, yliopistoja jne. kuvakokoelmien haltijoita, että miten kuviin astetetaan julkaisukieltoja ja pyydetään halukkaiden julkaisijoiden resursseihin nähden tolkuttomia summia rahaa. Nyt ei siis ole kyse tekijänoikeuksien alaisista kuvista. Omia kuviani saa käyttää ja tosiaan myynkin niitä kohtuuhintaan, esim. tällä kuvalla on hintaa 6,00 euroa - kynän kanssa vapaassa käytössä. En ole yhteiskunnan varoin toimiva museo / arkisto, valokuvia on hankala syödä hengenpitimiksi, mutta niistä(kin) saadut eurot voi muuttaa elannoksi.

Kimmo

Aatteen pesä

21.09.2016 10:54

Suojeluskunta / Lotta-Svärd "toimitila"? Huoneen sisustus erittäin "oikeistolainen", Seinällä Svinhufvud kunniasuojeluskuntalaisena, ryijy suojeluskuntakuviolla(kin) vuosiluku 1936 ja "W" kudottuna, takan päällä  Suomen, Natsi-Saksan, Inkerin(?), Viron ja Vapaussoturien pikkuliput, kaapissa myytäviä tuotteita mm. Katarol-pastilleja - pöydällä soittokello -valokuva. 

Missähän lienee tämäkin huone ollut - ehdotuksia vastaanotetaan - kuva toki myynnissä hintaan 6 euroa. 

 

Kimmo

"Jämerä"

21.09.2016 08:09

Lapuan Hevosjalostusyhdistyksen Varsanäyttelyssä, ori "Jämerä", 7.6.1919 annettiin hevosen omistajalle Esa Leikkolalle (Leikkola) Kunniakirja ja II palkinto 15,00 Smk - Palkintotuomarit Kalle Lahdensuo, John F...?, M.A. Turja, H. Rajala, Toivo Fabritius -kunniakirja. Tarkkoja ja nuukia maanviljelysherroja kun olivat, niin hätiköiden ei tilattu uusia kunniakirjojakaan - vaka vanha keisarinaikainen Suomen Suuriruhtinaskunnan kruunu se komistaa leijonaa... vanhat käytettiin loppuun. Mahtoivatko peräti salaa vielä toivoa vanhan vallan palautustakin? Joka tapauksessa komea muisto.

 

Kimmo

"Sotilastarkoituksiin kelpoinen"

20.09.2016 09:42

Autorekisteriote Chevrolet Super De Luxe 1939 "Sotilastarkoituksiin kelpoinen. Tähän rekisteriotteeseen on liitetty ohjeet sodan varalta." -leimattu täydellinen rekisteriote veromerkkeineen ja katsastusleimoineen - "Varustettu puukaasulaitteella Kelo... Käynnistyy ilman bensiiniä...", ollut taksina (vakuutusmerkinnät), ensin haltijana sitten omistajana maanviljelijä Kalle Vähäkylä, Paimio

 

Omassa lajissaan erittäin harvinainen ja täydellisenä säilynyt rekisteriote - näitäkin kerätään ja (toivottavasti) myydään ajallaan. Hintaa tällaiselle säädin 60,00 euroa - näitten hinnoittelussa ei ole oljenkorsia (jollei itse keksi mitään), ei kannata soittaa kavereille eikä yleisöäkään ole läsnä arvioimaan hintatasoa.

 

Kimmo

 

Helvetin enkelit lentävät lujaa - artikkeli Koti-Posti -lehdessä 1969

16.09.2016 09:37

"Helvetin enkelit ovat pukeutuneina nahkapuseroihin ja natsikypäriin ja voimanlähteinä ovat kärähtäneiden siipien asemasta voimakkaat moottoripyörät. Ja takaistuimella on mukana naispuolinen Helvetin enkeli tai sitten bensiinilitroista maksuksi annettava kaikkien yhteinen mami, vyöruusu rupsahtaneimmillaan." 

Niin tiukkaa tekstiä, ettei edes toimittajan nimeä ole mainittu. 

Turun Lehti 1893

16.09.2016 08:08

Turun Lehti 19.9.1893 (nr 109) "Tiistaina Syyskuun 19 pnä." sis. mm.; Huweja - Näytetään kahta pienintä, kauniinta ja siewintä kääpiötä - Pienin awiopari Maailmassa Markiisi Wolge 28 tuuman pituinen - Markiisitar Louise - 29 tuuman pituinen, Epäilyttäwä sairauden kohtaus - koleraa - höyryveturinkuljettaja Selinin waimo kuoli, ym. 

Aikakautensa vakavamielinen julkaisu - ei mikään Seiska-sensaatio. Nykyään vastaavalla lehtien kustannustoiminnalla joutuisi kai muuttamaan Espanjaan? 

Painolaattoja

15.09.2016 08:04

Vesterås -niittokone, elonkokooja luovutuslaitteella -alkuperäinen wanha painolaatta (klisee), jolla painettu mainoksia ja luetteloita, kiinnitetty tammipuiseen alustaan. Aikanaan välttämätön kirjapainoalan tarvike - nykyään sen voi mieltää vaikka koneromanttiseksi koriste-esineeksi. Hankittu isompi erä tällaisia - hinnat 5-20 euroa kpl. 

Paikallista sopimista

14.09.2016 09:45

Renkien ja päivätyöläisten / alustalaisten sekä heinän- ja viljankorjuutöitten  kirjanpitovihko vv. 1854-55, Turun ympäristön jollain tilalla; "Vilen Räknik", "Vähän Gustan räkning", "Josepin Räkningi", "Myllärin taksvärki" ym. - kovasti on ollut palkkaus viinaan perustuvaa, silloin tällöin joku vaatekappale, juustoa tai tupakkaa, joskus rahaakin. 

Vilenikin näkyy olleen melko perso viinalle, enimmäkseen sitä näkyy kuitanneen, toki yhdet liinapöksyt on saanut ja pari killinkiä rahanakin, lisäksi vielä yksi kerta "ponnu kebe" - mitä ikinä sitten tarkoittaakin.

Vähä Gusta samaa sorttia - viinankuittausten lisäksi saanut kerran kyytirahaa - olisikohan tullut ryyppyreissulta ja tarvinnut kyytimiehelle maksun, jonka isäntä sitten antanut?

Näin sitä vaan pärjättiin noihinkin aikoihin paikallisella sopimisella - ei tarvittu tehottomia organisaatioita, jotka (viinanjuonnin ja hauskanpidon) lomassa välillä työntekijöittenkin asioita hoitavat.

Tämä muuten tilattiin melkein välittömästi, kun sen sivustolle sain tarjolle, joten sen suuremmin ei enää pääse tutkimaan esim. "Fretrikin Räkningi" - kyllä sillekin viina kuitenkin maistui, niin ja talon ruokahan niillä oli, ei ne nälkään kuolleet.

Kimmo 

 

Pastorskan Svahn

13.09.2016 06:44

"Pastorskan Svahn" -visiittikorttivalokuva, valokuvaaja Bernhard Selling (toimi Helsingissä 1864-1872, jolla välillä kuva otettu). Kovasti tiukkailmeinen ja tuon ajan valokuvauksen vaatiman pitkän valotusajan johdosta suorastaan pakotettu yrmy-ilmeilemään. Saattaapa siviilisäätykin pastorin rouvana vaatineen melko happaman naaman näyttöä. Joka tapauksessa kuva on hivenen harvinaisempaa sorttia. 

Kimmo

Wirrenweisuuta ja lauluhommia

12.09.2016 11:05

Harvakseltaan pääsee käsiin tämänikäiseen materiaaliin - Caxi Jumalista ja Hengellistä wirttä, Ensimmäinen. Adwentinä Jesus asill [etc]. On Koko Wuoden Ewangeliumit Summan lyhykäisydes muistuttawainen. Toinen. Ann' HErran haldun elos, etc. Lohdutuxest tämän Mailman Surun ja waino wastan. Weisatan kuin: Sydämest muista mahdan,etc. Prändätty Wuonna 1770, -arkkiveisu, virsi, Fennica-painate, joko Kansalliskirjaston kokoelmaluettelossa on virhe tai sitten tämä kokonaan eri painosta; eroavaisuus "Weisatan kuin: ...Adwentinä Jesus asill [etc]. On coco wuoden ewangeliumein summan lyhykäisydes muistuttawainen. Toinen. Ann' Herran haldun elos, [etc]. Lohdutuxest tämän mailman suruu ja wainoo wastan. Weisatan cuin: Jesusta tahdon kijttä [etc 

Tunnistaminen ja arviointikin saattaa tuottaa ongelmia - edes "viralliset" lähteet eivät ole yksiselitteisiä tietolähteitä ja niissäkin on tallennuksen yhteydessä tulleita virheitä - eikä digitoitua materiaalia aina ole katsottavissa vertailun helpottamiseksi. 

Tällä hetkellä kuitenkin joitakin kappaleita Fennicaa tarjolla (ennen vuotta 1850 painettua suomenkielistä kirjallisuutta ja painatetta).

 

Kimmo

Kestosuosikkeja

09.09.2016 07:03

Tekniset laitteet ja niiden kanssa puuhailu - eritoten höyrykoneet - kiinnostavat tiettyä, pientä osaa kansasta. Olen pitänyt kirjaa (näin tietotekniikan aikakaudella näen sen suoraan sivuston hallinnasta) näiden höyrykonealan oppikirjojen "kulkemisesta" - myytäväksi hankitut kappaleet ovat kaikki tulleet todellakin myydyiksi - toki kiertonopeuksissa on eroja - nyt hankitut toistakymmentä kappaletta (5 eri nimikettä / kirjaa, useita painoksia) tulevat menemään omalla aikataulullaan. 

Ihan kivoja tyyppejä nämä harrastajat, joitten vehkeet puhisevat ja suhisevat.

 

Kimmo

Sputnik?

08.09.2016 07:11

Ei vaan kameraksi naamioitu tupakansytytin - Japanilaista innovaatiota länsimaiden kyltymättömille markkinoille 1960-luvulla. Keräilyesinevalikoimistamme. 

Lautapeli

07.09.2016 06:31

Osvalaisten yhteispeli - yhteistyö on voimaa (Oy Saab-Valmet Ab) -lautapeli, tällä(kin) tavalla lienee puhkuttu intoa yrityksen työntekijöihin - työt eivät päässeet unohtumaan  vapaa-ajallakaan?

Huomenta 6.9.2016

06.09.2016 09:08

Akryylimuovisia kirjaimia 1970-luvun alusta. Näissä tunnelmissa tänään.

Maanantai

05.09.2016 09:32

Aina maanantaisin voitaneen aloittaa ihan alkeista - otetaan myös hyvät evät mukaan. Tarina Aapinen (1974) & Marttaliiton eväskirja (1939) antavat hyvät eväät menestykselliseen työviikkoon? No eipä se niin menestyksekkäästi alkanutkaan - otsikossa oli kirjoitusvirhe, jonka aina valpas tarkkailija ilmoitti ja heti korjasin. Sama kaveri ehdotti esikouluun menoa, jotta saataisiin kirjoitusvirheet pois - ehkä ei enää kuitenkaan, parempi korjausohjelma tekstinkäsittelyyn pikemminkin.

Auran aikaa...

03.09.2016 08:58

Auran aikaa - siis olutarjoilun kultaisia aikoja, jolloin ravintolassa tuotiin nenän eteen olutpullon ja lasin lisäksi vielä kaulus pulloon kiinnitettynä (tarkka lukija korjasi, tämä onkin kuulunut jalalliseen lasiin!?), ettei vaahto leviä pitkin pöytää... näitäkin saatavana meiltä hintaan 2 eur kpl.

Keräilykohteet turvaan!

02.09.2016 11:02

Kassakaappi 1800-luvun loppupuolelta, korkeus (ilman koristetta) noin 40 cm, syvyys 33 cm, leveys 32 cm, ei avaintoiminen vaan jonkinlainen käyttöjärjestys ovessa olevilla pyöreillä säätimillä, erittäin tiivis - ovea suljettaessa kuuluu sihahdus ilman poistuessa - ovi siis aukeaa - lukitusta ei ole kokeiltu - koodi ei tiedossa, valmistaja ei tiedossa. Hinta 650,00. Painaa noin 80-90 kg.

Traktori eli "pelturi"

02.09.2016 10:22

Maatalouden ainaisesta ahdingosta puhutaan, mutta palataanpa hetkeksi optimismin ja jatkuvan kasvun aikaan - Maamiehen tieto-opas (1920), erittäin runsas kuvitus erilaisista maatalouskoneista ja laitteista - kansikuvaksi valittu tuolloin äärimmäisen harvinainen traktori, jota tekstissä kutsutaan nimityksellä "pelturi".
 
Teos myynnissä hintaan 30,00 euroa.
 
Kimmo

 

Turun Linnan vankila - Åbo Slotts Häkte

31.08.2016 08:08

Kirja, jolla on tarina...

Suomalainen Wirsi-Kirja, siihen sopivain Kappalten kanssa, Esiwallan Armollisesta käskystä, kolmen Consistoriumin suostumisella ennen tarpeellisesti parattu, Niin myös Sen wuonna 1695 hywäksi katsotun ruotsinkielisen Wirsikirjan jälkeen enätty: Nyt taas wastuudesta ojettu. Helsingissä ja Turussa w 1841, Präntätty J.C. Frenckellin ja Pojan tykönä - etukannenen sisäpuolella teksti: "Tillhör Åbo Slotts Krono Häkte År 1848" -virsikirja, joka on kuulunut Turun Linnan vankilan irtaimistoon - kulunut ja maailmaa nähnyt kappale, joka ollut ties keiden vankien käsissä?

 

Fennicaa

24.08.2016 08:56

Ei ihan jokapäiväistä materiaalia tämäkään, toki tällä iällä jo vähän vikoja ja vaivoja, mutta suotakoon ne anteeksi (painettu Tukholmassa 1781). Myynnissä hintaan 300,00 eur.

 

M. Johan Samuel Adamin pojaan : eli Misanderin Jumalalle pyhitetty sabbathin-lepo, sisällänsä pitäwä kaikkein sunnuntai- ja juhla-päiväin evangeliumein jumaliset tutkistelemuxet yli koko wuoden: kaikille siwiöille christityille, lijoitenkin maalla asuwaisille eli matkustawaisille, palvelluxexi ja hyödytyxexi kirjoitettu; mutta lyhykäisembään sisälläpitoon kokoon wedetty ja ensin ruotzin kielexi saxasta käätty, lisättyin selitysten kanssa neljänden päiwäin evangeliumein ylitze jokawuotisina juhla-päiwinä, ynnä Pyhäin-miesten päiwän kanssa, edesmennen tämän kirjan tekiän laadun jälkeen, Daniel Ödmanilda ennen tätä kirkko-herralda Gälstadisa Götheborin hiippakunnasa; mutta nytt suomexi käätty Dan. Wirzeniuxelda v. past. eccles. Fen. cathed. Ad. Stockholmisa Kuningallisesa suomalaisesa prändisä, Johan A. Carlbohmin omalla kulutuxella 1781. Toinen kerta prändätty -kulunut, havaitut sivupuutteet - lopusta puuttuu ilmeisesti 12 sivua (Fennican luettelon mukaan 992 sivua?), puuttuneet jo tämän sidoksen sidontavaiheessa, ei näkyviä irtoamisjälkiä. Sivukorjauksia, pikkuvikoja, likaa ja pölyä, nahkasoljet messinkipäineen ehjät ja jämäkät. 

 

Kimmo

 

View-Master / Nalle Puh

18.08.2016 07:30

Jopas jotakin, suomenkielisellä tarinavihkosella ja kuorella varustettu kuvakiekkosarja, näitä ei tarvitse sivuun potkia, ovat sen verran harvinisia vastaantulijoita. Meillä yleensä muulloinkin runsas valikoima kuvakiekkoja - tutustu!

Kimmo

Sorry vaan Lahti...

13.08.2016 10:02

Pitihän se arvata, ettei tämäkään (ehkä kovin kliseinen) sanonta pidäkään paikkaansa; "Lahti - Suomen Chicago" - kunnian on jo vuonna 1943 ominut Kouvolan kauppala - lukeehan se selvästi lehdessä ja painettuun sanaan on uskominen. Hopeatorvet 1943 nr 37 - Asemiesiltojen ja toivekonserttien lukemisto, Kaarlo Pitkäsen kirjoitus "Tähdenvälejä Kouvolasta-Suomen Chicagosta".

 

Kimmo

rin-Tin-Tin...

12.08.2016 08:39

ratsastaa jälleen. Tänään tarjolle taattua nostalgiaa 1960-luvulta - tuttua TV:stä ja kirjoista sekä sarjakuvalehdistä. 

Kimmo

Heijastuksia

09.08.2016 10:42

Ajankohtaista näin iltojen pimentyessä - "Turvallisesti vasemmalla - Demari" -heijastin jostain 1960-luvun lopusta tai 1970-luvun alusta - ajalta jolloin heijastimetkin olivat terästä ja aate samoin. Nykyään taitaa heijastimetkin olla Kiinan muovituontitavaraa ja aatekin vahvuudeltaan vastaavaa?

HKL Loma-lippuja

01.08.2016 08:34

Kesken lomanvieton valikoimiin hankittuja HKL-matkalippuja 1980- ja 1990-lukujen taitteesta. Kaikenkaikkiaan noin 200 erilaista, joten kerättäviä variantteja riittää. Tulevat myyntiin pikimmiten. 

Kimmo

Kesäloma

25.07.2016 09:25

Odotettavissa parin viikon loma - ei huolta kauppa ja nettikauppa pyörivät ihan niinkuin ilmoitettukin - vielä tänään lisätty tarjolle puutarha-alan kirjallisuutta ja painatetta - eivätkä nuo mansikat hullummilta näyttäneet 1960-luvun puolivälissäkään. 

 

Kimmo

Kuninkuusravit

23.07.2016 10:19

Valmistaudun lomailuun ja ajattelin ensi viikolla mennä myös Kuninkuusraveihin - sattuvatkin sopivasti olemaan kotipaikkakunnalla - ja kerrankin olen valmistautunut ajoissa ja hommasin käsiohjelman - ihan omista varastoista. Haitanneeko mitään jos se onkin jo vuodelta 1949 - samannäköisiä ne hevoset oli silloinkin?

 

Kimmo

Kesätunnelmia 20-luvun tyyliin

22.07.2016 16:23

Ei tarvi olla urheilija voidakseen voimailla rantahietikolla, tosin tähän kuvaan on valikoitunut jokseenkin atleettinen pari. Urheilija -lehtiä hankittu jonkinmoinen erä - sivuille tarjolle ihan lähipäivinä. 

K

Meet the Beatles

21.07.2016 08:12

Suurin osa faneista ei koskaan tietty livenä nähnyt idoleitaan - vajetta paikkasivat kyllä tehokkaasti tämäntapaiset julkaisut. Näistäkin voi toki nauttia jälkikäteen, mikäli ei aikoinaan saanut tällaista hankittua. Epäselvää on, että oliko näitä myös Suomen markkinoilla tuoreeltaan - en huomannut myyjältä kysyä hankintapaikasta, vaikka muuten kävikin ilmi, että itse oli sen aikanaan v. 1963 ostanut.

Kimmo

Stockmann - Polydor - Coral

20.07.2016 07:04

Näin tyylikkäällä, suorastaan design-henkisellä kassilla varustettuna lähti Herra / Rouva - Herr / Fru - Neiti / Fröken Stockmannin levyosastolta ostoksensa tehtyään. Entinen arkisimman arjen käyttötavara, nyt jo keräilykohde. Voisin vaikka vannoa, että sen kuvituksen suunnittelija / piirtajä on joku tunnettu graafikko? 

 

Kimmo

Tarpeellisia varusteita kesään

19.07.2016 08:22

Historian hämärään on tämäkin tuotemerkki painunut, mutta muisto elää mm. lasinalusissa - välttämätön varuste huurteisten lasien alle. 

Kimmo

Elokuviin?

09.07.2016 11:29

Paikka hukassa? Ei hätää - tytöt tulevat apuun. Hienot virka-asut ja kaikki - tuolloin oli kai voimissaan vielä niinsanottu palveluyhteiskunta? 1930-luvun valokuva, tarjonta on sivuillamme runsasta. 

 

Kimmo

Kesä on kertauksen aikaa

08.07.2016 13:18

Kaikenlaisia oppikirjoja kertailuun - tämäkin teos oli tarkoitettu sekä maalais- että kaupunkikansakoulujen käyttöön - yllättävästi tämänkin tyyppisiä oppikirjoja vielä meiltäkin myydään - varmaan nostalgia myy. Toki itsekin voisi vielä kerrata. 

 

 

Kimmo

Åbo Hoff-Rätt 1812

07.07.2016 10:47

Åbo Hoff-Rätt 1812 asetus - erikoiselle vihreän väriselle paperille ja hyvin vesileimatulle arkille painettu - ei niin tavanominen tämäkään asiakirja.

 

Kimmo

Plaza de Toros...

07.07.2016 09:01

Plaza Toros de Palma de Mallorca - Härkätaistelujuliste - 1950-70-lukujen yleinen matkamuistojuliste, johon sai painatettua oman nimensä, silloista eksotiikkaa, nykyään eläinrääkkäystä.

K

Kuvataide / Disney -muistovihko 1940

06.07.2016 06:18

Jälleen kerran vähän erikoisempaa materiaalia - nyt haaviin tarttunut erä muistovihkoja - mm. kauppiaallekin ennennäkemätöntä - osittain Disneyn piirroksilla Mikki Hiiri / Aku Ankka kuvitettu muistokirja vuodelta 1940. 

Kimmo

Olympia iltalehti 1952

05.07.2016 07:41

Tiiviin tapahtumaviikonlopun jälkeen paluu arkeen ja tavaraa nettisivuille - tänään lisätty erikoisempia lehtiä - Olympia Iltalehti 1952 - Suomen Sosialidemokraatin iltapainoksia - olympiakisojen aikana ilmestyneitä erikoisnumeroita - erittäin harvinaisia ja vaikeasti hankittavia - nyt kuitenkin 9 eri numeroa tarjolla, epävarman tiedon mukaan kaikki ilmestyneet?

 

Kimmo

Super Shell ACI

28.06.2016 10:04

...bilens bästa hostmedicin - parasta yskänlääkettä autolle, mainosjuliste 1960-luvulta, piirtänyt Rauli Warto. Vaatinee hivenen elämänkokemusta, jotta ymmärtää tuon taitellun "reseptin" sanoman - näin sähköisten reseptien aikakudella. 

 

Kimmo

Juhannuskurssit

22.06.2016 10:52

Kurssihommiksi menee juhannus - oppimateriaali ohessa - kurssitusta sponssaa Lihakunta - Liha Piha & Lucifer. Oppimateriaali jo 70-luvulta joten nykytyylisiä vaihtoehto-tofu-pihvejä ei käsitellä. Tämä kohde saattaa tulla myyntiin juhannuksen jälkeen.

Hyvää juhannusta kaikille jo vähän etukäteen. 

 

Kimmo

Hitchcockin Linnut

17.06.2016 10:32

Kaikkea se markkinointimies on keksinytkin - elokuvan mainostarkoitukseen painettuja ja leikattavaksi  tarkoitettuja linnunsilmänaamareita viattomien ihmisten pelotteluun... onneksesi löysin tällaiset ja laitoin myyntiin. Saattaa karkoittaa myös hyttyset ja ei-toivotut kesävieraat. 

 

Kimmo

Terwakoski

15.06.2016 08:12

Kultapainatteinen Terwakoski Ab:n paperipakkaus 1800-luvun ihan viimeisiltä vuosilta, näyttely- ja laatumitalia näyttää pukanneen kiitettävästi. Aikanaan vain kirjeparin suojaksi tarkoitettu ja kääritty, toki hivenen markkinoinnillista ominaisuutta - nykyään keräilykohde. Arwo Paperia parhaimmillaan. 

 

Kimmo

Grillaushommien oheistarvike?

07.06.2016 10:57

Käsikäyttöinen paloruisku "Åbo stad - 1sta Stadsdel, 8. Quarter, Tomt nr 2" -merkinnöin, pituus noin 1 metri, vanha ja kulunut, ehkä puutteellinenkin, mutta harvinainen esine arviolta 1850-luvulta?

Kyseinen kapistus lisätty juuri myyntiin, hinta 200,00 eur. 

Sadepäivien ratoksi lautapelejä

03.06.2016 08:57

Kyllä ne sateetkin tulevat ja näitäkin pelejä tarvitaan apuun ajan kuluttamisessa - mm. Muumipeli lisätty valikoimiin, hinta 30,00 euroa, vaikka onkin vajaa ja jo paljon käytetty.

Reaalipolitiikkaa kesän seminaareihin ym.

02.06.2016 16:39

-"Suomi ja Venäjä ovat ovat maantieteellisesti sellaisessa asemassa toisiinsa sekä tuotteisiinsa ja luonnon tarjoamiin resursseihinsa nähden sellaiset, että molemmille maille edullinen vilkas kauppasuhde niiden välillä on luonnollinen."

- "Itä-Suomi edelleen käsittääkseni muodosti osan Pietarin luonnollisesta muonitusalueesta."

- "Eräänä tarkeänä syynä, miksi kauppasuhteet olivat nyt supistuneet niin vähäisiksi verrattuna aikaisempiin aikoihin, oli mielestäni pidettävä sitä, että politiikka ja ekonomiaVenäjällä olivat liiaksi kytketyt toisiinsa, koska molemmat riippuivat täysin maan hallituksesta."

- "Suomi erittäin suuressa määrässä todella voi tyydyttää Venäjän nykyisiä tarpeita sekä konehankintoihin että muihinkin teollisuustuotteisiin nähden."

- "Suomalaiset liikemiehet eivät puolestaan riittävässä määrässä ole vaivautuneet tutustumaan Venäjän erilaisiin markkinoihin."

Edelleen erittäin ajankohtaiset ja geopoliittisesti viisaat sanat - poimittu (Suomen pankin) pääjohtajan Risto Rytin henkilökohtaisesta kirjeestä 27.12.1933 ulkomisteri Antti Hackzellille - selostaa Venäjän lähettiläs Steinin kanssa käymäänsä keskustelua. 

Omakätisesti Rytin allekirjoittama kirje myynnissä meillä, hinta 50,00 euroa.

 

 

Suomalaisen peliteollisuuden kansainvälisyyshistoriaa

01.06.2016 08:20

Nykyväite suomalaisen peliteollisuuden vasta äskettäisestä kansainvälistymisestä joutanee romukoppaan - todellista maailmanvalloitukseen tähtäävää peliteollisuutta on meillä ollut jo ammoisina aikoina 1950-luvulla. Tuolloin maailmaa vallattiin monikielisesti, printtimuotoisena ja kristinuskon avituksella, mutta kuten sodissa, niin myös uskonnoissa ja kaupankäynnissä, ovat kaikki keinot olleet sallittuja. 

Todisteena "At the gates of Jerusalem" -lautapeli, kustantajana Suomen Pyhäkouluyhdistys. Muut väitteet joutavat roviolle.

 

Kimmo

Ruissalon ajot - Ruissalosta Artukaisiin - Ruissalon ajot Ruissalossa ja Artukaisissa 1931-1989

24.05.2016 09:17

Antikvariaatti ajan hermolla - kyseessä on on aivan tuore teos, toukokuussa 2016 julkaistu kirja, joka käsittelee perinteisen turkulaisen moottoripyöräkilpailun - Ruissalonajojen historiaa. Uudenkin kirjan kauppa soveltuu toimintaamme luontevasti - varsinkin kun kirjaa saa "kivijalkakaupasta" Turussa vain meiltä, toki myös verkkosivujemme kautta sekä puhelintilauksina. 

 

Kimmo

 

Iskelmää ihmeellistä

19.05.2016 10:01

Uusin sävelin kohti kesää - uusinta "hottia" tietyille keräilijä- ja harrastajapiireille - aina silloin tällöin löytyy näitä iskelmäjulkaisuja - useimmiten yksittäisiä kappaleita - nyt eri kustantajien julkaisuja peräti kymmenittäin kerralla - lisätty tarjolle tänään.

Musiikkinumeroni koulussa aikoinaan armosta kaiketi kutonen - ei lauluääntä eikä sävelkorvaa, mutta näiden julkaisujen aiheuttaman myyntisuhinan saattaa aistia - eivät mene tietenkään kerralla, mutta aikanaan kuitenkin.

 

Kimmo

 

Anker Saxonia / Saksonia - ompelukonetarinaa

18.05.2016 09:34

Handledning till bruk af den patenterade Anker Saxonia Symaskinen -ompeluykoneen käyttöohjekirja ruotsiksi, kuvat koneista Anker Singer Saksonia (på träfot), Anker Westfalia Saksonia (på träfot) -etusivulle kirjoitettu ""den 21 Auguste köft (köpt) ja min Maskin år 1899" - Olivia Lindström - Storpensar.

Saaristolaisnaisen tai -tytön käyttöön hankitun saksalaisvalmisteisen ompelukoneen käyttöohjekirja - kuluneessa ja nuhrautuneessa ilmiasussa, silti valmiina palvelemaan todellista tarvitsijaa - mutta missä on itse kone? 

 

 

Kimmo

Kesämuotia 1944

12.05.2016 08:12

La Viennoise élégante - été 1944 journal semestriel nr 43 -muotijulkaisu. Vielä ehtii hankkia kankaat & tarvikkeet ommellakseen itselleen tyylikkäät kesävaatteet. Näköjään Euroopassa raivonnut sota ei tukahduttanut muotivaatteiden luomisen himoa - miten ihmeessä on selitettävissä ranskankielisen näinkin upean julkaisun ilmestyminen - nelisenkymmentä sivua mallipiirustuksia, iso osa väreissä, numeroinnin mukaan on sitten tilattu kaavoja. Asusteita palvelijattarien / tarjoilijain mekoista kartanonrouvien juhlapukuihin. Kuvatut ihmiset melko ohkaisia, liekö tässä sitä sodan dramatiikkaa, ettei ole aina leipä riittänyt?

 

K

Rettig & Humelin

11.05.2016 09:15

Paperossilaatikoita... Rettig "Universitet - Yliopisto" sekä "Aleksander II", Humelin "Newski Papyrosser"... - 1800-luvun loppupuolen todella harvinaisia! Myytävänä toki nämäkin.

Näitä pakkauksia saattaa kovakin keräilijä joutua ikänsä etsimään eikä koskaan saa käsiinsä, nyt kuitenkin meiltä ostettavissa. 

 

Kimmo

Mika Waltari - ilmasotaa / talvisotaa

11.05.2016 06:59

Itsenäinen Suomi 1940 nr 11-12, ilmestynyt 19.12.1940, sis. mm. seur. artikkelit; Mika Waltari - Talvemme Pilven Veikot, Uuden aikakauden kynnyksellä, Kalervo Tuukkanen - Jean Sibelius - Isänmaan ystävä, Kaupunkilais- ja maalaispojat erämaasodassa, E. Tuomola - Vuorokausi Summassa, Kreikka - olemassaolostaan kamppaileva maa, Mitä Unkari on saanut takaisin Transsylvaniasta, ym.  

Moneltakohan keräilijältä tämä puuttuu?

 

 

Kimmo

Miestenlehti 1957 - Mechanix Illustrated

10.05.2016 09:46

Varsin innovatiivinen julkaisu näyttää olleen, amerikkalaiset ovat keksineet jo tuolloin lähes kaiken mahdollisen, mitä meille nykyään edistyksenä ja uutuutena tarjoillaan. Joitakin kappaleita aina silloin tällöin tulee vastaan - varsin harvinainen kuitenkin meidän markkinoillamme - ehdottamasti tutustumisen arvoinen. 

Ilmoitusten anti myös erittäin kiinnostavaa - nopean rikastumisen vinkkejä myytiin hyvin halvalla - ehkä niillä rikastui vain vinkkien myyjä?

 

Kimmo

Irwin Goodman

09.05.2016 07:45

Hyväkuntoisena säilynyt ihailijakortti, jonka taustalla nimikirjoitus, joiden keräilyä on toki meillä Suomessakin, parhaamme mukaan yritämme aina palvella asiakkaitamme tälläkin saralla. Pieni sivujuonne tähän - vastikään Englannista tuli toteamus ja kiitos eräältä asiakkaaltamme - Suomen eri presidenttien nimikirjoituksia on koossa jo kuusi kappaletta, kaikki hankittu meiltä.

Takaisin Irwiniin - varma myyntikohde, menee ennemmin tai myöhemmin, ei tarvitse hätiköidä, hinta 60,00 euroa.

 

 

Kimmo

Rariteettiosastolle - Biblia 1776

04.05.2016 08:01

Biblia 1776 Frenckell / Turku, raamatun 4. suomenkielinen painos - kohtuukuntoinen, korjauksia tehty ja niiden yhteydessa valmistettu myös säilytyskotelo. Vanhan testamentin etulehti / etulehtiä puuttuu. Solkinahat ja soljet uusittu. Käsinkirjoitettu omistusmerkintä; "Michael Lindholm Kaurissalon Klupblt on temän Bip liian oigiia oikia omisttaia Wuona 1858" = Kustavi Kaurissalo Klupi-niminen torppa, Byötskär(issä?) (isomman tilan osa, jolla torppari / vuokraviljelijä joka ei omistanut maata) - mielenkiintoinen kansanmiehen heikohkolla, mutta auttavalla ja ymmärrettävällä kirjoitustaidolla tehty merkintä. Provenienssi ja omistushistoriaa lienee mahdollista tutkia arkistolähteistä laajemmaltikin?

Tämän painoksen kappaleita ei ylenmäärin ole tarjolla, mikäli onkin, niin useimmat kunnoltaan huomattavan heikkoja. 

 

Kimmo

Arno Kaila & Alexandran päivä

03.05.2016 09:19

"Otavan toimitukselle" - "Mukana seuraavat kuvat ovat otetut viime toukokuun 6. päivänä (Alexandran päivä), jolloin venäläiset sotalaivat olivat juhlavalaistut. Ne otettiin kl 10 aikaan Katajanokan kärjestä, toinen Korkeasaareen päin ja toinen Etelä-satamaa kohti. Kenties "Otavan" toimitus saattaa niitä käyttää, vaikkakin ottamisajasta on kulunut lähes puoli vuotta. Kunnioituksella Arno Kaila, Mikonkatu 3" -valokuva juhlavalaistuista venäläisistä sotalaivoista - toisen savupiippujen välissä Koristeellinen kruunu ja A-kirjain muodosteetu valoista, koko ranta täynnä sota ym. laivoja - 1 kpl valokuvia ja saatekirje  (Arno Kaila
Arno Ilmari Kaila (1. toukokuuta 1895 Helsinki – 25. elokuuta 1919 Turenki) oli suomalainen jääkäriluutnantti. Hänen vanhempansa olivat arkkipiispa Erkki Kaila ja Aina Maria Drake. Hänet vihittiin avioliittoon vuonna 1918 Elma Johanna Hjelmmanin kanssa.)
 
Historian havinaa, vaikka klisee onkin. 
 
 
Kimmo

Tähtikulttia suomalaisittain

03.05.2016 07:46

Tamara Lund & Aatos Tapala hääkuva, Tamara Lund valokuva - omistuskirjoituksella ja nimikirjoituksella 28.10.1985, Tamara Lund + George de Godzinsky valokuva - tällaistakin materiaalia tulee toiminnassa vastaan - käsitykseni mukaan asiakas tulee näillekin ennemmin tai myöhemmin. Tarjolla hintaan 50 eur. 

 

 

Kimmo

Postikirja 1911 - vanhassa vara parempi?

29.04.2016 10:16

Postikirja 1911 - Suomen Suuriruhtinaanmaan postiasetusten, postiliikennettä koskevien ohjeitten ja sääntöjen yhteentoimitettu kokoelma, harvinainen teos - postihistorian harrastajan aarreaitta - ei ole koskaan tarkoitettu julkisuuteen yleisölle, puhtaasti virkailijoitten sisäiseen käyttöön postilaitoksessa - 580 sivua täyttä asiaa - voitaisiinko ottaa tutkintokirjaksi nykyisiin asiamiesposteihin? 

 

KL

Lääketieteen palveluksessa

27.04.2016 17:38

Sotesoppa ja potilastietorekisterit - kovasti tuntuvat nykyään takeltelevan näitten systeemien yhteensopivuudet, saavutettavuudet ja tietojen säilyvyydet pilvissä ja palvelimilla. Tässä malliksi 1870-luvun tapa, joitten avulla potilaat joskus jopa saatiin parannettuakin - tohtori Otto Appelbergin muistikirjat anamneeseineen eli sairauskertomuksineen. Sairaudet hoidettiin tuolloin tietty ruotsiksi ja latinaksi...

 

Antikvariaatin ihmeellisestä maailmasta voi tällaisiakin löytää...

 

Kimmo

Surinaa idästä ja lännestä

27.04.2016 08:03

Mikäli vapunpäivän aamuna kuuluu päässä surinaa ja epäselviä rätinöitä ei syy suinkaan ole välttämättä itse vapunvietossa vaan päällejääneissä viallisissa radiolaitteissa. Ei hätää - näihinkin vikoihin löytyy meiltä apu - aivan viimeisimpinä hankintoinamme erä radioteknillistä yms. kirjallisuutta, jota laitetaan nopeasti tarjolle.

KL

Rio Grande - Astor-Filmi Oy

26.04.2016 07:37

Rio Grande (John Fordin ohjaama elokuva, pääosissa John Wayne, Maureen O´Hara) -elokuvamainos, jättikoko, kangaspohjainen - useita käyttökertoja kestämään tarkoitettu aulajuliste - Suomessa käytössä ollut - Astor-Filmi Oy -leimaus taustalla. Todella näyttävän näköinen mainosjuliste - sopivasti kulunut ja ennenkaikkea alkuperäisellä Suomi-historialla varustettu kappale.

Mistä näitä saa?

 

No ei enää meiltäkään - kahdeksan minuuttia lisäämisestä sivuille ja tilattiin.

 

 

Kimmo

Leppoisaa lauantaita...

23.04.2016 10:58

..."ajanvarausasiakas" - tälle herralle varattu noin 10 000 teollisuuteen liittyvää asiakirjaa katsottavaksi liikkeeesäni tänään lauantaina 23.4.2016 klo 7.50-15.00... tulosta syntyy - erityinen ilonaihe, että löysi isoisänsä allekirjoittamia A. Ahlströmin Varkauden tehtaiden asiakirjoja... näin suuret määrät tuotava erikseen varastosta esiin... on niitä muuten enemmänkin...

Suurin määrä muuten ikinä hankkimaani teollisuuden arkistoa oli kooltaan noin 50 kuutiometriä - siitä valikoitui tuolloin varastoihini noin 7 kuutiota, jota kyllä käsiteltiin monen vuoden aikana - en ole ihan kaikkia mappeja tainnut vieläkään ehtiä avaamaan ja paljon olen joutunut "tukussakin" laittamaan eteenpäin.

 

Kimmo

Turkin sodan kaikuja v. 1938

22.04.2016 08:54

Nij Boris III - S Bosia milost i Narodnata Volja Zar na Bulgarit - Sa pokazanata hrabrost otlizie v ... voina prez 1877-78 god... polk na Imperatorskata Ruska Armija Johan Victor Mickelsson... Naseto blagovolenie krest IV stenen ot Nasija Voenen Orden Sa Hrabrost - Sofia, 4 april 1938 god.

Suomennettuna suurinpiirtein ja lyhentäen "Kaikkivaltiaan Jumalan armosta Me Bulgarian Tsaari Boris III myönnämme Sotilaallisen Urheuden Ritarikunnan nimissä Johan Victor Mickelssonille, joka osallistui sotaan Venäjän armeijan joukoissa, 4. luokan ristin sodassa osoitetusta urhoollisuudesta, Sofia 4.4.1938, nr 76586 - - Bulgarian-Turkin sotaan keisarillisten venäläisten joukkojen mukana osallistuneen Helsinkiin sijoitetun Suomen Kaartin sotilaalle myönnetyn ristin "sodassa osoitetusta urhoollisuudesta" myöntökirja. Teksti on kyrillisin kirjaimin kirjoitettavaa Bulgarian kieltä - pienistä käännös- ja tulkintavirheistä en ota suuria paineita - osaavat saavat laittaa paremmaksi - asia sinällään on kuitenkin esitetty oikein - sodasta ja sen kulusta on saatavilla runsaasti materiaalia.

Annettu vielä tuolloin ilmeisesti elossa olleelle veteraanille Johan Victor Mickelssonille jälkikäteen. (Tässä ei ole sinällään mitään ihmeellistä - meidänkin viime sotien veteraaneille on muistomitaleita toimitettu vielä 2000-luvulla esim. Amerikkaan muuttaneille, aikoinaan niitä ilman jääneille - Bulgarialaiset ovat juhlistaneet sodan päättymisen 60-vuotispäivää). Suomalaisten osallistuminen tuohon sotaan ja Bulgarian vapauttamiseen turkkilaisten ikeestä on edelleen noteerattu korkealle Bulgariassa, vaikka osuus venäläisistä joukoista oli pieni. Erittäin harvinainen myöntökirja, eihän suomalaisia ollut mukana kuin vähän yli tuhat henkeä ja kaikkia ei suinkaan palkittukaan. Lieneekö myöntökirjaa säilynyt missään kokoelmissa vai onko ainut kappale? Rististä itsestään ei näkynyt jälkiä, mutta niitä lienee saatavissa Euroopan markkinoilta?

Myytävänä hintaan 150,00 eur.

 

 

http://www.juvekim.fi/product.php?id=500894

Ruka - lunta?

21.04.2016 10:33

Onkohan Rukalla vielä lunta - mikäli on niin kelpaisikohan nämä hissiliput vielä? 5 käyttämätöntä hissilippua kaiketi jo 1960-luvulta?
 

http://www.juvekim.fi/product.php?id=500713

Oma aate - paras aate

21.04.2016 09:04

Der Arbeiter und Bauern macht für den Schutz -valokuvasarja, aikanaan Itä-Berliinissä myynnissä ollut valokuvasarja, jossa valokuvin osoitetaan oman järjestelmän paremmuutta ja tuodaan esille kavalan ja verenhimoisen länsisysteemin vaikutuksia ja pyrkimyksiä rauhan ja sosialistisen yhteiskuntajärjestyksen järkyttämiseen - osa kuvista shokeeraavia. Kuvien takana selventävät tekstit viidellä eri kielellä. 57 kuvaa. Myynnissä hintaan 20 eur. Tiitisen listan suomalaisetkin tämän hankkivat jo 1960-luvulla - nyt myös muilla mahdollisuus!

http://www.juvekim.fi/product.php?id=500655

 

 

 

SS Lord Delaware, Ma Yogashakti & Yrjö Kallinen

19.04.2016 08:56

Muistokirja "Leena" alkaen 1943 - Lotta-Svärd -logolla varustettu visakoivukantinen muistokirja, jossa muutamia mielenkiintoisia kirjoituksia; tärkeimpinä 17.3.1946 "Irja-siskon" muistelma matkastaan (Chicago-) New York-Helsinki Liberty-luokan aluksella "SS Lord Delaware". Laiva kuljetti avustustarvikkeita Suomeen ja ajoi miinaan Tanskan rannikolla - matka kuitenkin jatkui Suomeen, jossa jonkinmoinen tapaus oli, kun kastuneita avustusvaatteita kuivateltiin Lauttasaaressa 10 kilometriä pitkällä pyykkinarulla. Sisältää myös miehistön kirjoituksia ja allekirjoituksia. Mukana myös Yrjö Kallisen tervehdyksiä / nimirjoituksia (poliitikko, osuustoimintaliikkeen aktivisti, ministeri),.

Erikoisin osuus kirjassa ehkä kuuluisan joogin Ma Yogashakti´n tervehdys (nimikirjoituksineen 3.6.1966) ja ylistys suomalaiselle saunalla - käydessään Suomessa Leena ilmeisesti saunotti hänet perusteellisesti? 

Arjen mikrohistoriaa parhaimmillaan. Myytävänä hintaan 60,00 euroa. 

 

SDP - Ihana aamu

16.04.2016 09:42

SDP - Uusi Jako (Laulajana Reijo Frank) - Ihana aamu (laulajana Johnny) NCB Stereo xfaw 2412 PRO-3 -singlelevy - noh, eipä tätä voi aarteeksi sanoa - ihan kivan kuntoinen muuten, ei juurikaan soiteltu, mutta ajan hampaan syömä - säilytys tuulettamattomana umpiossa (= muovinen suojapussi 1970-luvun alusta) on aiheuttanut pinnan "homehtumisen", kuntoluokituksen tipahtamisen ja sitä myötä suosion alenemisen.

Mutta eikös koko aatteelle sinällään ole käynyt juuri niin?

Rauhanyhdistyksen raamattu

15.04.2016 09:29

Biblia mikä Biblia - näin äkkiseltään katsottuna - kyseessä on kuitenkin Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen kustantama painos, painettu Sortavalassa Suomen Kirkon Sisälähetysseuran kirjapainossa 1923. 

Perhetietosivut täyttämättä, soljet ehjät, yleisilme kuitenkin "jo maailmaa nähnyt" - onhan tätä säilytetty jo lähes sata vuotta ja lienee sitä joku aina välillä silmäillytkin. 

Panda Viidakkokirja

14.04.2016 08:47

Panda Viidakkokirja

Nostalginen keräilykirja vuodelta 1966, tähän kerättiin purukumipakkauksista kuvia, kaikkiaan 60 erilaista, joista mukana 37 kpl. Tästä on hyvä jatkaa... myynnissä hintaan 30,00 euroa.

 

Vappu 2016

13.04.2016 07:53

Vappuun valmistautumisen perusedellytyksiin kuuluu riittävän rekvisiitan hankkiminen hyvissä ajoin - nyt asiakkaillamme tilaisuus hankkia aito SKP:n Turun kunnantyöntekijäin osaston lippu. Edellisille haltijoilleen - aatteeltaan tulipunaisille - tämän lipun liehuttelu toi kokoikäisen, turvatun työpaikan, omakotitaloja, autoja, kesämökkejä, veneitä ym. maallista hyvää. Vaikutuksen jatkuvuutta ei taata uudelle tai uusille omistajille.

Aatteen varsinaisessa kotimaassa sen periaatteita, vaikkapa vapaata ammattiyhdistystoimintaa vaatineita NKP:läisiä, sen sijaan palkittiin esim. menolipuilla Siperiaan. 

Tasan eivät käyneet onnen lahjat. 

 

Chips & Chips

08.04.2016 09:56

Hyvästi Mr. Chips - Adjö Mr. Chips -elokuvajuliste - kohtauksia ajassa ja avaruudessa - Chips & Chips - toisistaan tietämättä nämäkin ovat aikajatkumomme etappeja. Tilattaessa Ahvenanmaalle ei toimituskuluja.

Muuraushommiin?

06.04.2016 09:25

Vapaamuurari-aiheinen painolaatta arviolta 1800-luvun lopusta, valettu messinkinen tukeva laatta, kaiverrettu vapaamuurariuteen liittyviä symboleita; silmä, säteet, Biblia / raamattu, palmunlehvä ym., reunoilla jäänteitä musteesta - Biblia-sana raamatun selässä kaiverrettu peilikuvaksi, joten painettaessa se tulee oikeinpäin - Biblian alla oleva neliö aavistuksen syvempi kuin muu pinta, mahdollisesti varattu tilaa valmiiseen painatteeseen nimeä tms. varten? Huomaa, että Biblia on todellakin kirjoitusasultaan suomeksi "Biblia"! Ei siis esim. Bible / Bibel.

6 x 11 cm.


 

100.00 €

 

Aleksi Nummi - vakooja

31.03.2016 07:18

Maisemataulu - Aleksi Nummi 1937 - taiteellisessa mielessä merkityksetön öljyvärityö - tekijän henkilöhistorian suhteen merkittävä - turkulainen Aleksi Nummi tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin Oulussa 12.8.1943 avunannosta vakoiluun. Hän oli vaimonsa ja lastensa tieten majoittanut kodissaan venäläistä, inkeriläissyntyistä vakoojaradistia nimeltään "Jänis".

Nummi ei ollut poliittinen henkilö, ennenkuin jäätyään haavoittuneena vangiksi talvisodassa, jolloin hänet taivuteltiin vapaaksipääsyä vastaan suostumaan tulevaisuudessa yhteistyöhön - näin kävikin ja jatkosodan tullen ilmestyi vakooja ovelle. Yhdessä muiden - kommunistishenkisten - kanssa häntä sitten piiloteltiin ja tietoja annettiin välitettäväksi radiolla eteenpäin. Vakooja asui Nummen talon ulkorakennuksissa yli vuoden, mutta jäi kiinni ja vakoojan sekä avustajan kohtalo oli armoton - vaimonsa selvisi vankeustuomiolla.

Taulu hankittu tulipunaisen turkulaisen kommunistin kuolinpesästä - taulujaan toki Nummi myi aikanaan kenelle tahansa, mutta sittemmin kohtalonsa johdosta niitä arvatenkin hankittiin vasemmistolaisiin koteihin "muistoksi" aatteelleen uhratuksi joutuneista, taulut ovat kuitenkin suhteellisen  harvinaisia. -oil painting made by artist Nummi, who was sentenced and shot dead 1943 because of helping soviet spies during the war in his hometown Turku

Wiinan kauhistus

27.03.2016 10:25

Raittiusvalistusta ja perinteisten arvojen ylistystä. Harvinainen alkuperäiskehystyksessään oleva juliste.

Olympiaharvinaisuus

25.03.2016 08:51

XV Olympia Helsinki 1952 naisten hihaton paita, koko 40, olympia muistoesine. Eipähän ole tällaistakaan aikaisemmin vastaan kävellyt - tulevan kesän helteisiin, 300,00 euroa. 

 

 

 

Paperiteollisuuden varhaishistoriaa Suomessa

24.03.2016 11:47

Kakskerta Möllby / Myllykylä Paperitehdas / Mylly - asiakirjoja ja kauppakirjoja paperitehtaan sekä myllytoiminnan ajoilta alkaen 1819 aina 1970-luvulle asti - viranomaisasioissa - kauppa- ja kiinteistöpaperit ainakin vuoteen 1962 asti katekamattomana sarjana? J.C.? Sevonin vuonna 1819 allekirjoittamassa 8-sivuisessa asiakirjassa historiatietoja alkaen vuodesta 1762, ruotsin- ja suomenkielisiä - mainintoja tekstissä; Möllby - Myllykylä Rusthåll, enkefru Margaretha Elisabeth Frenckell - handelsmännen Hans Henric Wittfoth & Jacob Brem - numera aflidne Academia Boktryckaren J. C. Frenckells sterbhus - till denna syn hafva vi allenast... enkefru Frenckell... - Had de nuvarande Mjölqvarnen dugas... - vettä ei saa padota ennen 18. toukokuuta...mainitaan Kuninkaan antamat privilegiot ja keisarin vahvistukset ko. asialle? - käsittelee myös tehtaan / rakennusten mittoja yms. - mitä ilmeisimmin tällä asikirjalla luotiin / vahvistettiin / todistettiin omistusoikeus ko. lumppupaperitehtaan kiinteistöön ja sen laitteisiin, josta se sittemmin muuntui tavalliseksi myllytoiminnaksi - joka tapauksessa arvokasta tietoa paperiteollisuuden alkuvaiheista sekä Turun seudun paikallishistoriasta ylipäätään - osa asiakirjojen kopioista toki arkistoissa, mutta ei ilmeisesti kaikki - ainakaan Sevonin selonteosta 1819 ei liene kopioita missään muualla? (enempien kyselyitten ja ihmettelyjen ja vaatimusten välttämiseksi on todettava, että nämä ovat tilimyynnissä yksityishenkilöltä myyntitoimeksiantona)

Sanomia Turusta 16.1.1863

24.03.2016 07:31

Sanomia Turusta nr 3, ilmestynyt perjantaina 16.1.1863, sis. mm. seur. artikkelit / jutut / ilmoitukset; Suomen hallitus on nykysin Saksalaiseltaraha-kauppiaalta M.A. von Rotschildilta ottanut 4 miljoonaa 400 tuhatta thaleria waltiolainaa; Se hirwittäwä waimon ja wiiden lapsen murha Leppäwirroilla on selwitetty isän tekemäksi, Entinen soturi wartia-mäessä Juha Foeder kuollut 54-wuotisena, Merimiehen waimon Erika Sarlotta Höglundin kukkaro oli wietty Aleksanterin-torilla hamensa plakkarista, Ittelliswaimo Johanna Westerholm kadottanu wirsi-kirjan, Meriltä - katteni L.G. Lindroos kuljettava "Åbo" -nimistä laivaa kirjoittaa Simons Townista "Kiinan merellä kowan myrskyn rymyessä putosi merimies Gottfried Jakobsson mastosta ja pääkallo musertui - 4 viikkoa olemme tuulen käsissä kärsineet pahan päiväistä ryöpytystä purjeet rääpäleinä lasti sinne tänne wiskottuna..." ym.

Kovasti samanlaista on maailman meno nykyäänkin - ei se siitä ole muuksi muuttunut. 

 

Rikkurin kohtalo

23.03.2016 07:57

Työläistoveri! Työnantajapiirien taholta on väitetty, että lakko, johon olemme olleet pakotettuja ryhtymään... olisi korpilakko... kaikkia lakonalaisisa työmaissa työskenteleviä tullaan kohtelemaan rikkureina. Rikkuri kuuluisan amerikkalaisen kirjailijan Jack Londonin määrittelemänä; "Kun jumala oli luonut kalkkarokäärmeen, sammakon ja verenimijän oli hänellä vielä ilettävää ainetta jäljellä, josta hän teki rikkurin... Lakonrikkuri on Jumalan, maansa, perheensä ja luokkansa kavaltaja."... Lakkolaiset -Turun seudun 1940-luvun lopun kovien lakkoaikojen propagandaa

Keinoja kaihtamatta ajoivat työriitojen osapuolet asioitaan - tässä malliksi työntekijäpuolen levittämää - näitä kiinnitettiin työpaikkojen läheisyyteen tolppiin ja seinille pelottelemaan aatteellisesti valveutumattomia ja oman pesän likaajia. 

 

Toivelauluja monenmoisia

17.03.2016 13:22

Lauluja on laulettu, kirjoista tai ulkomuistista, tässä suosituimmasta sarjasta mallikappale - näitä putkahtelee esiin aina silloin tällöin milloin yksittäin, milloin useamman erissä. Ja aina näitä silloin tällöin myydäänkin. 

 

Kimmo

Kohti itää 1918

16.03.2016 06:58

Itä-Karjala ja Kuollan (Kuolan) Lappi suomalaisten tutkijain valaisemana -Itä-Karjalan ja Kuollan (Kuolan) Lapin kartta 1:1 000 000 - laatinut vuonna 1918 Onni Lönnnroth -itsenäistymisen alkuvaiheissa ja varsinkin itäänpäin laajentumisen toiveissa toteutettua kartoitusta? Harvinainen kartta joka tapauksessa.

Saa meiltä alennuksiakin

11.03.2016 11:31

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

 

 

Kasakka - löytöjä Turusta

11.03.2016 08:29

 

Kasak mahorkkapaperi-"kirja" - "Severnaja Elektritsitseskaja Fabrika - Mahorotsnoi bumagi v kniskah - Insinera A.A. Smoiro - Sankt Petersburg" = "Pohjoinen Sähköistetty mahorkkapaperitehdas - kirjamuodossa olevat irtirepäistävät paperit - insinööri A.A. Smoiro - Pietari" -kauniisti kasakka-aiheella kuvitettu, todellakin kirjanomaisesti sidottu sätkä- / Mahorkkapaperipakkaus, toki jo maailmaa nähnyt pakkaus - näitä ei kuitenkaan puissa kasva! - On siinä kelvannut kasakan pitää kurissa Keisarin alamaisia ja hyvintehdyn työn jälkeen paneutua todennäköisesti ainoan omistamansa kirjan pariin - repäistä sivu ja kääriä sätkä.

Tämäkin toki myynnissä hintaan 100,00 - pudotan hintaa, jos joku esittelee toisen vastaavan käyttämättömän "kirjan"!

 

 

Kimmo

 

Mikätin?

10.03.2016 12:04

Pähkinää purtavaksi; mikä laite tämä on? Laitteen nimi on Fenix nr 2/11, patenttinumero 18604, valmistaja Gilsovaja Fabrika A. Jaunsem, Riika - vaikuttaa jonkinlaiselta savukkeenkäärimiskoneelta, mutta onko?

 

Kimmo

Kansa-Yhtiö auttaa... mutta itse sortui...

09.03.2016 09:57

Noin 50 x 70 cm juliste, signeerattu "Alatalo", mikäli on ollut tarkoitus herättää sääliä, niin siinä on onnistuttu, nousevan polven pellavapää on kokonaan ilman taluttavaa kättä...

1950-luvun tunteisiin vetoavaa mainontaa - liekö kyseessä (sota-)orpous vai sairautta, tiedä häntä, mutta pennoset kannettiin Kansa-yhtiön kukkaroihin, josta ne sittemmin ajautuivat kasinotalouteen. 

 

Kimmo

Friede auf Erden durch Das Gesetz des Lebens den tatgedanken Adolf Hitlers -natsifilosofiaa?

08.03.2016 09:01

Woldemar von Düringin teos, joka on julkaistu / painettu Helsingissä 1944 (Frenckellin Kirjapaino, jossa muutenkin kustannettiin ja painettiin saksalais- / natsimielistä kirjallisuutta ja lehtiä noihin aikoihin). Tässä itsessään ei ole mitään sinänsä ihmeellistä, mutta kustantajaksi merkitty "Arem Edräv" herättää jonkinmoista huomiota - tästä ei ainakaan allekirjoittaneella ole mitään tietoa, eikä sitä nykyajan nopeilla hakumenetelmillä äkkiä löytynytkään - voisihan tuo olla nimikin, mutta kirjainjärjestystä kääntämällä tästä saadaan "Mera Värde" - "lisäarvoa" - niin mihin? 

Mikäli joku vaan aiheesta jotain lisää tietää niin saa kertoa minullekin (sähköpostiosoite oikeassa ylälaidassa) - laitan sitten kirjan myyntitietoihin. 

Saatu lisätietoa - Kansalliskirjaston kokoelmissa, mutta ilmeisesti merkitty virheellisesti Kirjavälityksen kustantamaksi.

Kimmo

Paarinkanto

07.03.2016 07:02

Armeijan sairaankantajakunnan opetusohjelma - Helsinki 1919

Pari viikkoa sitten tuli todettua, että ei semmoista hommaa armeijassa, etteikö siihen olisi opaskirjaa ja ohjesääntöä väännetty - tässä kansikuna yksi harvinaisimmista - ainakaan mitä allekirjoittaneelle on ikinä vastaan tullut. Parin viikon kurssien jälkeen oltiin valmiita kantamaan sodan satoa hoitoa saamaan. Hintaa tämmöiselle laitoin 40,00.

 

 

KImmo

Juutalaisten teurastustapa

05.03.2016 12:37

"Juutalaisten teurastustapa (schektaus)", 20 eur... väärin arvattu, tällä teoksella ei ole mitään tekemistä sen erään viiksiherran toimien kanssa, kyseessä on Helsingin Juutalaisen seurakunnan julkaisu rituaaliteurastuksesta, sen oikeutuksesta ja muun maailman hyväksynnästä sille, vuodelta 1932.

Ilmeisen harvinainen julkaisu, kun ei ole aiemmin silmiin sattunut. 

 

Kimmo

 

Mikrohistoriaa

02.03.2016 07:13

Inkeristä / Pietarista vallankumouksen jälkeen Suomeen siirtyneen (ilmeisesti virkamiesperheen) perheen kirjeenvaihtoa (kirjeitä vuosien 1916-1930 väliseltä ajalta), jossa leskeksi jäänyt äiti kertoo ja ohjeistaa pikkutarkasti lastensa elämää. Yhteensä vajaa 50 kpl, erinomaista mikrohistoriaa ja ajankuvaa - mukana myös kirje, jossa Suomen lähetystössä Moskovassa toimessa oleva tytär kertoo seikkaperäisesti Leninin hautajaisista - käynnistään ensimmäisten joukossa katsomassa esillelaitettua ruumista - kovista pakkasista joissa surevat seisovat, omasta mielipiteestään Leninistä ym. - samoin kirjeissä kerrotaan mm. ulkoministeriön väen juopottelusta, Helsingin opiskeluelämästä, omistuksessa olevien kahden asuinhuonoiston ahtaudesta jne. - osassa kirjeitä kieli kääntyy lyhyesti venäjäksi - mainintoja inkeriläisten pyrkimyksistä mm. julkaisujen tekoon ym. ym. 

Päivän löytö?

01.03.2016 15:17

Erä Keisarivallan aikaisia kolikoita - löytyivät vintiltä kukkarossa, mitään ei ole lisätty eikä otettu pois. Ei varsinainen aarre, mutta ehkä joltakin vielä joku näistä puuttuu. Oli pakattu niin huolellisesti kukkaroon, että en onnistunut niitä enää siihen takaisin mahduttamaan. 

 

Kimmo

Pika-Kuvaamo Lemmenjoki

29.02.2016 08:12

Kuka kuvasi kuvaajan - harvinaislaatuinen valokuva markkinoita ja tapahtumia kiertäneestä valokuvaajasta / valokuvaamosta, joka ikuisti "kansan syviä rivejä". Kuva on otettu arviolta 1950-luvun loppupuolella Lappia kiertämässä olleen etelän turistin toimesta. 

Feodor "Vetka" Maksimainen - karhunkaataja

25.02.2016 08:22

Mistäpä tämänkään unohdetun metsästäjäsuuruuden elämästä löytäisi juttua ellei "Rajamme vartija" -lehden vuoden 1948 numerosta 6? 

70 000 nimikettä sivuilla

18.02.2016 12:31

No nyt...! 70 000 nimikkeen kakku myöhästyi 5 min teknisistä syistä, mutta maistuu... ja myin vielä kakunsyönnin lomassa Bunuelin muistelmat espanjaksi... muy bien!

Vientiponnisteluja 1933

18.02.2016 08:53

Las Industrias Madereras de Finlandia / L´Industrie du Bois et Dérivés en Finlande 1933 -espanjan- ja ranskankielinen suomalaisen metsäteollisuuden esittelyjulkaisu, hieno kuvitus, artikkelit sekä malliksi mainosmielessä liitettyjä jalosteita, Serlachius voipaperi, Walki voimapaperi, Tornator greaseproof, Björneborgs kraft, Kangas Purity Vegetable Parchment, TAKO kartonki -uskomattoman hieno julkaisu ajalta, jolloin metsä muodosti vaurauden lähteen...

Sinkkupäivä tänään...

17.02.2016 11:01

Useampi sata single-levyä lajittelussa - ei voi olla ihmettelemättä tätä "kansan syvien artistirivien" tuotannon määrää...

 

70 000

16.02.2016 11:40

Saavutus tämäkin - 70 000 nimikettä (ainakin hetkellisesti) tarjolla verkkokaupan kautta. Aihetta vaatimattomaan juhlaan? - Kakku tilataan kyllä, on tämän eteen sen verran ponnisteltu. Joku muukin seuraa - aamulla tuli sähköpostiin viesti, että "joko kohta on 70 000 myymätöntä kohdetta tarjolla...?" - voihan tämän näinkin tulkita...

 

 

Kimmo

Omega-mainontaa

16.02.2016 09:22

Hienosti ovat aikansa mainosmiehet- ja graafikot tämänkin toteuttaneet - Omegan sisukset esitellään havainnollisesti kellonmuotoisena mainoksena... painotyökin hienoa luukkuineen sun muineen - maailma on tätä mainosta jo kolhinut, mutta paremman kappaleen puutteessa kelvannee jonkun kokoelmiin? HInta 10,00 euroa. 

 

Kimmo

 

 

Reteesti vaan... Irwin Goodmania kasetteina

15.02.2016 12:23

Taattua tavaraa kansan edustajille vaan ei useimmille kansanedustajille - mutta heistähän ei tarvi välittää. Vanhoja kunnon C-kasetteja tarjolla asiasta kiinnostuneille, tutki tarjontaamme. 

 

Kimmo

Vaarallista peliä Teheranissa

11.02.2016 08:45

Taitaa olla tuolla vielä vaarallisempaa nykyään, kuin mitä 1950-luvun elokuvissa on osattu esittääkään...  taas hankittu suuri määrä elokuvajulisteita, joita laitetaan tarjolle tasaiseen tahtiin...

 

Kimmo

Kuriton sukupolvi

09.02.2016 07:13

Aamun avaus Waltarin kera - Kuriton sukupolvi-elokuvajuliste. Maailman jo kolhima, kuitenkin aina ajankohtainen... 60 x 80 cm eli isompikokoinen, myytävänä hintaan 50,00 eur. Pääosissa ikoninen Tauno Palo, Irma Seikkula, Maikki Länsiö ym.

Helle-Pistiäinen 1957 nr 2

05.02.2016 08:16

Sotienjälkeisen ajan pila- kantaaottavien-, poliittisten- huuhaa- ym. lehtien edustava esimerkki. "Pistiäinen on perustettu ajamaan heikkojen ja köyhien asiaa". Tampereen Sanomalehtimiesyhdistyksen julkaisema. 

Blomqvistin suklaata

04.02.2016 07:24

Tällaisillakin suklaapakkauksen kylkiäisinä tulleilla vetokorteilla markkinoitiin suklaata aivan viime vuosisadan alkupuolella, jäihän tuotemerkki paremmmin mieleen kun sai hauskan lelun mukana. Idea näkyy olleen ranskalainen, mutta taustapuolella kuitenkin suomenkieliset tekstit. Ei muuta kuin kamelin kaulaa venyttämään. 

Eläintarhanajot

03.02.2016 08:32

Ikonisen moottoriurheilutapahtuman pääsylippuja luulisi jääneen jälkipolvien ihmeteltäväksi vaivoiksi asti - kävimääräthän olivat tuolloin megalomaanisia..., mutta ei - noin neljännesvuosisadan kestäneen havaintojakson aikana, ei ole tullut koskaan vastaan... nyt sitten suorastaan rävähti, kun löytyi erään vuoden  1971 oppilaitoksen esittelykirjasen välistä peräti 9 kappaletta, vuosilta 1959-61. 

Hanki omaksi iloksesi tai vaikkapa yllätykseksi jollekin läheisellesi - nämä sisältävät muistoja!

 

http://www.juvekim.fi/product.php?id=476811

Lähihistorian keräilykohteita

28.01.2016 08:19

Atlanta 1996 Olympialaiset - avajaisseremonian pääsylippu, yleensä näin "nuoret" kohteet ovat keräilyssä vähemmällä huomiolla. Suosittu keräilyaihe ja rajattu määrä, saatavuus sekä vielä kohtuullinen hinta auttanevat tämän myyntiä. Olympia Atlanta 1996 - Opening Ceremony 19.7.1996 -pääsylippu, suomalaisen kisoissa työtehtävissä olleen henkilön käyttämä, huomaa, että tarkistuslipuketta ei ole irroitettu 1996 Kunto: K2 (Tyydyttävä), Pienpainate 10.00 € Saatavilla: 1 kpl 

Argo maastokulkuneuvot

22.01.2016 08:07

Varsin erikoisen kulkuväliineen myyntiesite, eipä ole tällaistakaan aikaisemmin vastaan tullut. Mahdettiinko näitä laitteita aikanaan myydäkin ja jos, niin kuinka paljon? Ennenkaikkea kuitenkin, löytyykö esitteelle ostaja?

Argo maastokulkuneuvot Argo 8 All Terrain Vehicle, Argo 6, Argo Super Sport Six ATV -myyntiesite Oy Nordec Ab Kunto: K3 (Hyvä), Pienpainate 10.00 € Saatavilla: 1 kpl 

Arijoutsin elopippuri 1957 / Vararikko

20.01.2016 09:53

Noin lähellä reunaa jo 1957, missä ollaankaan nyt? Hauskaa luettavaa hintaan 7,00 euroa. Yleiserikoistumisalamme eräs laji - pilalehdet. Aina runsas / riittävä kuvamäärä myytävistä kohteista - ei tarvitse ostaa sikaa säkissä. Tutustu ja tilaa. 

 

Kimmo

Armi Kuusela & Gil -valokuva

18.01.2016 10:42

"Ystävyydellä Armi ja Gil Hilario" -valokuva, jossa aito, kynällä tehty omistuskirjoitus Armi Kuuselan tekemänä, tämmöinenkin tuli vastaan valokuva-albumista, kiva kohde monen aihepiirin keräilyyn. 

 

Kimmo

Pääkalloenkelit

18.01.2016 07:36

Enemmän tai vähemmän aikakautensa ilmentymiä tai tulevaisuutta ennakoivia elokuvia on julkaistu aikojen kuluessa loputtomasti, osa niiden mainosjulisteista on suorastaa klassisia, esimerkkijuliste ei nyt vielä mikään klassikko ole, mutta ilmentää hyvin aikakauttaan... kenties nykypäivääkin. Tämä ja muita lisätty tarjolle, hinnat 10-20 euroa kpl. 

 

Kimmo

Wilh. Adolph Becker, Wilh. Rein - Gallus oder Römische Szenen aus der Zeit Augusts. - Zur genaueren Kenntnis Der Römischen Privatlebens -roomalaista elämää, saksalainen tutkimuskirja 1863

16.01.2016 08:58

Erinomainen tilaisuus hankkia tieteellinen tutkimus, jossa vuoden 1863 tietämuksen valossa selvitetään Rooman valtakunnan suuruuden ajan tavallisen (ehkä kuitenkin yläluokkaisen?) kansan elämää ja asumisoloja. Sisältää esim. yksityiskohtaista tietoa lamppujen sijoittelusta, keraamisten laattojen avulla sommitelluista kuvioista (liiteplanssi) ym. tietoa, jota ilman ei voi elää. Alkuperäinen kirjan omistaja vuonna 1863 W. Lagus. 

 

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita - Eläintarhanajot, Ruissalonajot 1953 valokuvasarja

14.01.2016 08:57

Eläintarhanajot 1953 (10 kuvaa) / Ruissalonajot 1953 (6 kuvaa) valokuvasarja, 6 x 6 cm pinnakkaiskuvia, mainitaan nimet Monty, Ginman, Andersson, Bostock, Dudley-Ward, Nuckey, Lundgren, Mattila, Paananen, Stener, Wahlberg, Loivaranta, Nelleman, Lincoln, kaasuturpiini-Rover, Mercedes-Benz. Myynnissä.

Pulmu retkeily palasokeria

13.01.2016 09:00

Tyylikkäs aikanaan suositun tuotteen harvinainen pakkausversio. Sisältö lähes kokonaan tallella erillisinä kahden palan annospakkauksina. Erinomainen lisä pakkaus- tai kauppatavarakeräilyyn, ilmeisesti 1960-luvun lopusta? Vaikka voihan noita paloja vielä vaikka maistellakin. 

 

K

Korttia lyömään...

12.01.2016 11:21

Leijonapeli / Lejonspelet - Tkk (Tampereen) Korttikeskus 1941 (1941 tarkoittaa tässä tapauksessa yrityksen perustamisvuotta!) - Jatkosodan aikaiset neljän aselajin pelikortit; Laivasto, Ilmavoimat, Tykistö ja Maavoimat - sisältää kaksi varakorttia ja valmistajan logolla varustetun kortin - paljon pelatut eli kuluneet, mutta harvinaiset. Näillä korteilla voi kuluttaa aikaa näin pakkaskautena, kun ulkoilu on muuten mahdotonta. 

Kimmo

 

Talviauto Moskvitsh

07.01.2016 08:13

Näillä eväillä reipasta laatuaikaa viettämään talvisen luonnon pariin. Aina käynnistysvarma Mosse johtaa joukkoa. 

K

 

 

Turun Lentokentän vihkiäiset 8.9.1935

06.01.2016 09:19

Lentäjän taskussa löytyy aina palasokeria - mainos Turun Lentokentän vihkiäisjuhlaohjelmasta 8.9.1935. 

 

K

Ahvenanmaa 1918

05.01.2016 07:26

Ahvenanmaa sorron ja kaaoksen alla v. 1918 - musiikin ja nuottikuvituksen avulla hätä ja sen aiheuttaja selviää lukutaidottomallekin. Nuotit saa harjoiteltavakseen hintaan 25 eur.

Jahtihommiin

04.01.2016 09:09

Finska Kennelklubbens Tidskrift 1914, kansikuvitus Louis Sparre, osa sisällöstä myös suomeksi - tarjolla asiasta kiinnostuneille.

Valuhommia vuodenvaihteen kunniaksi

31.12.2015 09:30

Mitä mahtanee tulevaisuudesta löytyä? Toivottavasti paljon kaikkea kivaa - omaksi ja asiakkaitteni eduksi. Hyvää uutta vuotta. 

 

Kimmo

Laimennusaineita

28.12.2015 15:52

Harvinaisempaa 1960-luvun virvoitusjuomamainontaa - jo senkin takia, että kyseessä on jälleenmyyjille ja vähittäiskauppiaillle tarkoitettu mainos, sekä myöskin sen johdosta, että samalla kertaa mainostetaan kansainvälisen juomajätin kolmea eri juomaa - Coca-Cola, Sprite ja Fanta. 

 

 

Hyvää Joulua kaikille!

24.12.2015 05:43

Autenttista joulun 1945 tunnelmaa Turun Auransillan kupeesta. 

 

 

Kimmo

Vapaa Suomi

23.12.2015 07:55

Vapaa Suomi toukokuu 1944 - Leijona jäi vapaalle jalalle, hakaristin porukka sai siipeensä - äärimmäisen oikeistolainen julkaisu vielä sodan loppuvaiheessa (siis Suomen osalta) - erittäin runsaasti kannatusilmoituksia - mukana mm. monta pappia ja pappilaa, kauppiasta ja opettajaa - oliko pakko ilmoittaa vai oltiinko hengessä muuten mukana? Tämänkin lehden saa meiltä.

 

Kimmo

Joulupukki rentoutuu...

19.12.2015 08:37

Suomalaiseen jouluun ja joulunviettoon on kuulunut perinteisesti sahti tai olut... tässä kuvassa paljastetaan itsensä joulupukin rentoutumistapa rankan työnsä jälkeen - huomaa, että saunassa on käyty ja parta ajettu! Alkuperäiskuvitus Mallasjuoma Oy:n 1930-luvun olutmainokselle. 

Tämmöinenkin kiva pikku harvinaisuus meillä myynnissä. Pieni "kauneusvirhe" nuo painotalon arkistoleimaukset. Tyypilliseen tapaan tätäkään työtä ei ole tekijä / taiteilija signeerannut, mutta eipä tällaisiakaan ole liikoja tarjolla. 

 

 

Kimmo

 

Agraarilähtöistä...

18.12.2015 08:52

...on tämä Suomen kansa - muistutukseksi yhteisistä juuristammme maalla käy vaikka tämä Pellervo-lehti vuodelta 1937 - kelpaa näitä matkalla katsella, kun kansa vyöryy kohti autuaita pakettipeltomaisemia... tilattavissa tietysti meiltä... 

Tuhkimus

17.12.2015 06:51

Erikoisen niminen Turussa vuosina 1911-194 ilmestynyt pilalehti. Osa isompaa pila- ja satiiri- sekä poliittisten lehtien erää, jonka olemme hankkineet ja jota myymme. 

 

Kimmo

Peppi Pitkätossun tarina

16.12.2015 17:46

Kolmen kirjan yhteislaitoksena 1969 julkaistut klassikot. Peppi, Tommi ja Annika vauhdikkaissa kuvioissaan. 

Suomi-Kanada 1965

16.12.2015 07:31

Nostalgiaa myös urheilurintamalla - pääsylippu jääkiekkomaaotteluun 50 vuoden takaa. Lippujen hintatasosta eikä tuloksestakaan tietoa - varmaa on, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt. 

 

Kimmo

Pienpainateharvinaisuus

12.12.2015 12:26

Poliittisia mullistuksia ja niiden ratkaisuyrityksiä on ollut ennenkin, tässä malliksi melkoinen antikvaarinen harvinaisuus - Seinille, aitoihin ja tolppiin kiinnitettäväksi tarkoitettu kutsu kokouksiin -peräisin tuolloisen turkulaisen teollisuusjohtajan kokoelmista;

"Työtätekevä Kansalainen - Työttömyys, hätä ja nälkä vallitsee maassamme... Me emme enää siedä vanhan porvariston luokkaa ja arvo eroa... Tahdomme eheyttää Suomen kansaa... Tämä taistelu tietää uutta maailmankatsomusta... Suomen Kansan Järjestö" -hakaristein somistettu kokouskutsu noin vv. 1933-35"

Seuraava teksti Wikipediasta; "Suomen Kansan Järjestö (SKJ) (ruots. Finlands Folkorganisation, FFO) oli jääkärikapteeni Arvi Kalstan perustama kansallissosialistinen puolue (1933). Järjestön toiminta hiipui vuonna 1936."

Historia näkyy olevan kiertokulkua. 

 

K

 

Muistokirja 1924-25

12.12.2015 09:24

Muisto-Albumi - Eila Kangaslahti, värssy- ja kiiltokuvakirja, jossa yli 50 kuvaa, noin vuodelta 1924-25

Ostajakuntaamme kiinnostavat nämäkin - nyt tarjolle jonkinmoinen harvinaisuus - jo ajan hammasta ja puremaa kokenut, mutta herkkä kokonaisuus. Aikansa "facebook-seinä" ja Instagram. 

 

 

Kimmo

 

Lumenpuute ja Joulupukin ajoneuvot

11.12.2015 09:50

Korvatunturilta tulleen vahvistamattoman tiedon mukaan pukki joutuu tänä vuonna turvautumaan perinteisen  Petterin sijaan nelipyöräisiin ajoneuvoihin - tallin runsaan autokannan joukosta on valikoitumassa Saab 9000 mallia 1995. 

Tilaamalla meiltä alkuperäisen esitteen kyseiseen automalliin ei mene sormi suuhun lasten kysellessä sen vääntöjä ja tehoja - sopii pukeille, tontuille ja heidän apulaisilleen. 

Niin onhan noita eri esitteitä meillä valikoimissa tuhansittain - josko se pukki valitseekin jonkun muun kulkimen - vaikka Fordson Majorin?

Kimmo

Kas-Kas Kodin siivousopas

10.12.2015 10:29

Painajaismaista joulusiivoustarvetta auttamaan voi käyttää tätä opasta. Taattua vanhanajan eli vuoden 1962 tietoa. Voit antaa myös lahjaksi henkilöille, joiden siivoustaitoja ja -kykyjä haluat kohottaa. 

 

K

Lude eli lutikka -opetustaulu

09.12.2015 07:56

Eipä näistäkään ajoista vielä kovin kauaa ole - tavallisten ihmnisten tavallista arkipäivää vielä sotien jälkeen. Valistustyötä ihmisen syöpäläisiä vastaan tehtiin monilla rintamilla - ei vähiten kouluissa, joissa   syöpäläisten hävittämistä ja yleistä siisteyttä painotettiin tarmokkaasti... - taisivat silloin ne myrkyt vaan olla DDT:tä sun muuta nykyään huonossa maineessa olevaa ainetta?

K

 

 

 

Reino Helismaa - Uutta ja vanhaa

02.12.2015 07:19

Levyarkistojen aarteita

Rytmi R 6301 savikiekkolevy, jolla Reino Helismaan omakätinen omiste ja allekirjoitus Esko Parkkiolle. Hyvin harvoin, jos ollenkaan, tulee näitä omisteita tai nimikirjoituksia levyjen keskiöissä tai kansissa vastaan. Nyt tarjolla!

 

Kimmo

Jarno Saarinen & Yamaha RD350

30.11.2015 11:11

Eräs ulkomailla tunnetuimmista suomalaisista tämän myyntiesitteen kannessa, tuolloin hallitseva maailmanmestari Jarno Saarinen Yamaha RD350 myyntiesitteen kannessa! Ja tietysti myynnissä meillä. http://www.juvekim.fi/product.php?id=459413

 

K

Mikä on Tatraplan?

30.11.2015 09:15

Tämän(kin) asian ja monta muuta sinulle selvittää Maaseudun Koneviesti / Koneviesti-lehti. Runsaasti tarjolla tätä agraarihistoriamme elinvoimaista äänenkannattaja ihan sen alkuvuosilta lähtien. 

 

K

Psycopaatilla yli Atlantin

28.11.2015 13:46

Uutta tarjontaa merikirjoihin, Psycopaatilla yli Atlantin, kirjoittanut Seppo Muraja - tavattoman erikoisiin seikkailuihin on Suomi-poika aina itseään tunkenut. Nykään kun ovat kaikenlaiset yksinpurjehdukset sun muut maailmanympäriseilaamiset muotia, niin tästä mallia, melkoisen pienellä veneellä yli Atlantin...

Harvinainen teos ja vaatimattoman oloinenkin, mutta sisältö suolaista vettä meri- ja maakravuille!

 

Kimmo

 

Rin-Tin-Tin

26.11.2015 10:37

Hyväkuntoiset pelikortit tarjolla! Sankari voittaa aina. 

 

K

Savikiekko, 78 rpm - formaatti, joka elää ja voi hyvin!

25.11.2015 11:23

Kaikista epäilyistä huolimatta tämäkin musiikin tallennusformaatti elää ja voi hyvin - nyt (vihdoin) saatu levymerkit järjestykseen ja levyt helposti katsottaviksi liikkeessäni. Samantien olemme alkaneet tallentaa niitä myöskin nettisivuillemme - nyt helposti kaiken ostajakuntamme ulottuvissa.

Postitamme aina hyvin paketoituna! Ei muuta kuin tutkimaan valikoimia näittenkin suhteen.

 

 

Kimmo

 

Blind Faith

19.11.2015 18:44

Eipäs unohdeta nuottejakaan - aina välillä näitäkin lisätään valikoimiin - milloin vakavampia - milloin kevyempiä, joskus myös pop / rock -henkistä. 

 

Kimmo

Viel´uusi päivä kaiken muuttaa voi

18.11.2015 13:20

Kotiliesi-lehti, revanssihenkinen kesäkuun loppupuolen numero 1940. Ehkei nyt sentään koko lehti, mutta "piilotettuna" tässä takasivun mainoksessa. Näitä myytiin lehden omasta "kaupasta". 

 

K

Jyrsi oikein

16.11.2015 15:07

Leikkauksista jyrsintään - hallitus leikkaa, mutta ammattimies jyrsii - tämän kirjan luettuaan vieläkin ammattitaitoisemmin. Ja ihan Ameriikkalaisin opein - Kearnay & Trecker Corp., Milwaukee.

 

K

Arwo-Paperi

14.11.2015 09:25

Puolustuslaina 1939, jäänyt lunastamatta, mutta menivät rahat silloin kovaan tarpeeseen... tämmöisiä ja vastaavia hankittu... laitan lainapapereitten jälkimarkkinoille eli sivuilleni lähitulevaisuudessa.

 

Kimmo

 

 

 

Nationalismia kautta aikojen

12.11.2015 09:17

A.I. Arwidsson 1791-1858 - Ruotsalaisia emme enää ole venäläisiksi emme voi tulla olkaamme siis suomalaisia / Svenskar äro vi icke ryssar vilja vi icke bliva lotom oss altså vara finnar - muistotaulu, harmaaksi maalattua vaneria, kohokirjaimet keinoainetta valettua muovia? tms.

 

Aina ajankohtainen mietelause kansallisesta historiastamme - mikä, milloin ja mihin tarkoitukseen tehty - ei tietoa, mutta hieno taulu joka tapauksessa. 65 x 112 cm. 

 

Sikarilippuja

09.11.2015 10:09

Keräilyuutuuksia!

 

Sikarilippuja (Cigarr flags) -sikarilaatikossa kylkiäisenä tulleita keräilyliinoja, olleet laatikon pohjalla sikarien alla, arviolta 1920-30 lukujen vaihteesta? - Minulle ennennäkemättömiä keräilykohteita - joka tapauksessa kauniita, mikähän on mahtanut olla sikarin merkki, miten paljon on Suomeen tuotu aikoinaan moisia laatikoita? Toistaiseksi vähillä tiedoilla ollaan. Suomen lippua ei tässä erässä olut - onkohan ollutkaan?

 

 

Kimmo

Sesonkiluonteista...

06.11.2015 10:33

Muistakaa kaulaliinat, vaikka ei niistä taida mitään hyötyä olla? Mahdottoman mukavaa ja nostalgista mainontaa - Lääke Oy, 1960-luvulta.

Vaivaishoitotilasto 1895

04.11.2015 10:07

Tiesitkö, että Helsingin pitäjässä oli laiskuuden ja huolimattomuuden takia 10 henkilöä "vaivaishoidon rasituksena" tai että Pernajassa juoppouden takia 4  henkeä vuonna 1895? En tiennyt minäkään aiemmin, mutta tästä tilastokirjasta se selvisi. Miten on ilman tätäkään tietoa aiemmin toimeen tultu. 

Tilasto julkaistu 1897 - pari-kolme vuotta myöhässä - ei sovellu enää nykyiseen instant-kulttuuriin - tuolloin normiviive. 

 

 

Kimmo

Sinisiipi & Co

28.10.2015 09:24

Paluu maanpinnalle ja heti suoraan hyönteismaailmaan - tunnetusti ennakkoluulottomana keräilyn tukikohtana otin nämäkin myyntiin - perhoskokoelma viidessä paitalaatikossa - kerätty 1950-60 luvuilla Laitilassa. Luonnossa on monimuotoisuus valttia, mutta niin on myöskin keräilyn "julmassa" todellisuudessa - ainakin jos toimii alan yrittäjänä ja kauppiaana.

 

Kimmo

Kirjamessut Helsinki

22.10.2015 20:44

Osastonäkymä koko viikonlopun kestäviltä messuilta. Tervetuloa tutustumaan valikoimiimme. 

Kimmo

Intoa piukassa kohti Helsingin kirjamessuja 22-25.10.2015

15.10.2015 07:58

Ei anneta kuitenkaan tämän runoteoksen nimen saatikka kansikuvituksen pelottaa meitä - Antikvariaatti Arwo Paperi tähänastisista suurimmalla osastollaan ikinä mukana - täytämme sata neliötä kaikenlaisilla alan tuotteilla - tervetuloa tutkimaan meidän ja muitten kauppiaitten valikoimia. 

 

 

Kimmo

Oy Turun Alusvaatetehdas -osakekirja

09.10.2015 10:20

Sijoita näihin osakkeisiin - vaatteita käytetään ja ostetaan heikommissakin suhdanteissa. 

 

Kimmo

Nurmoila 1941-42, SA Optillinen paja

08.10.2015 09:54

Harvemmin nähtyä kuvamateriaalia - Nurmoilassa jatkosodan aikana sijainneen  Puolustusvoimain Optillisen pajan työtä ja toimintaa 16 kuvassa. Koko 16 kuvan setti myynnissä hintaan 45,00 eur. 

 

K

Kesä meni...

07.10.2015 10:31

Olisiko nyt aikaa keskittyä kesän satoon ja tutkia, mitä kaikkea näille sivuille on ilmestynytkään?

 

Kimmo

Joppe Karhunen, Veikko Ennala ym.

06.10.2015 08:54

Hymy lehti 1965 nr 5, sis. mm. seur. artikkelit / kuvat / mainokset; Salainen agentti 007 ja tyttö rannalla, Joppe Karhunen - Härkätaistelu hävittäjälentäjän silmin, Purtsi Purhonen, Filmi myy meille alastomuutta ja väkivaltaa, Veikko Ennala - Rikoksia uskonnon varjolla, Poikamiestyttö Tarja Nurmi, TV-ruudun kovanaama Spede Pasanen + Simo Salminen, Veikko Ennala - Itsemurha, Suuri Lapin Safari osa 2. Panssarivaulla Sevettijärvelle - poronlihaa ja pirtua - Utsjoki - Karasjoen karnevaalit =juomingit)

Monenlaista mahtuu tähänkin lehteen, yllätys minullekin tuo Joppe Karhusen artikkeli - taattua Lahtisen laatua ja mikä ihmeellisintä - todella loistava kunto. 

Kimmo

 

Ajankohtaista

05.10.2015 09:06

Volkswagen matkalla päästömittaukseen? Varmuuden vuoksi moottori poistettu, jotta saadaan arvot alittava tulos - vaikuttaa toki auton muuhunkin käyttöön.

Yllättävän ajankohtainen tämäkin "Pilajuttuja ja piirroksia numero 127".

 

 

Kimmo

 

 

 

Maaseutuhenkeä

04.10.2015 09:02

Sadonkorjuun jälkeen voivat alasta kiinnostuneet tilata vaikka viljankuivurien myyntiesitteitä, lisätty tänään tarjolle. Ihan hiki päässä ennen messuille lähtöä. Pitäähän sivuillakin tapahtua jotain.

 

 

Kimmo

Saksan malli

03.10.2015 07:21

Frauen Schaffen für Deutschland - Women work for Germany - Das femmes travaillant pour l´Allemagne - Donne lavorane per la Germania - Sondernummer der Parteiamtlichen Frauenzeitschrift NS. Frauen Warte -Saksalaisen propagandajulkaisun erikoisnumero - naisten osuus uuden Saksan luomisessa -erittäin harkittu kuvitus, jutut ym., Kotitalousopettajaopiston kirjaston leimoin varustettu kappale, myytävänä, uusimpia lisäyksiä verkkokauppaan. 

 

Sadonkorjuun aika

01.10.2015 07:34

Toivottavasti Turun kirjamessuilta kootaan satoa kauppiaan laariin, tämäkin kaunis kunniakirja meillä myynnissä messuosastollamme. 

 

 

Kimmo

 

 

Turun kirjamessuilla nähdään...

29.09.2015 17:50

Esimerkiksi nämä pikku söpöläiset myynnissä osastollamme. Mukana paljon muitakin painokuvia.

 

Kimmo

Negatiivijuhlat

29.09.2015 10:04

Muuta elämäsi musta-valkoiseksi, meiltä aloituspaketti untemattomaksi jääneen henkilön / perheen valokuvanegatiiveja koossa 6 x 6 cm  erilaisista elämänvaiheista. Tarjolla tänään koko paketti hintaan 6 euroa. 

 

Kimmo

Lauri Malmberg - runouden ystävä

24.09.2015 07:21

Muistomitali, jonka taustapuolella otsikkoteksti lukee - pitäähän se uskoa - toki hän oli monen muunkin toimen mies; Jääkäritykistön komentaja, Suojeluskuntien ylipäällikkö ym. 

Tämäkin tarjolle tänään hintaan 30,00. 

 

 

KL

 

 

Suomalaisälykkö Pietarissa 1914-15

22.09.2015 14:51

Suomalaisen kulttuuripersoonan / lehtimiehen / poliitikon / työväenaatteen tms. henkilön (toistaiseksi tunnistamaton) kirjoitelmia noin vuosilta 1914-15, jotka päivätty Pietarissa. Suomen ja venäjänkielisiä. Sisältää filosofista pohdintaa  mm; "Porvari ja taiteilija ovat toistensa vastakohtia... jaksamatta seurata taiteilijasielun nopeita värähtelyjä aavistaa porvari joutuvansa rientävän kehityksen jälkijoukkoon... / Mutta koska neekerit eivät kaikista ponnistuksistaan huolimatta jaksaneet lisääntyä yhtä nopeasti kuin pumpulimekot oli tehdastyöläisten lukua vähennettävä...." / 80 elokuvan arvostelut, suomen- tai venäjänkieliset - analysoi osaa syvemmältikin, osan kuittaa viihteenä, erimaalaisia, elokuvien nimet, ohjaaja tai näyttelijät nimeltä mainittu. Kaikki tämä kirjoitettu venäläisten kuittivihkojen takasivuille - "Pravlenija Sant Petersburgovo Zentralnovo Selsko-Hosjaistvennavo Obsestva" -antaneeko mitään vihjettä kirjoittajasta? -käsikirjoitukset

Tällaiset laitettu tänään myyntiin - erikoista materiaalia, vai mitä? Jos vaan joku osaa auttaa henkilön nimeämisessä niin kiitämme siitä jo etukäteen. 

 

Kimmo

 

Vapaussodan Rintamamiesten Liitto

21.09.2015 09:31

Taattua keräilytavaraa - VRL 1918 - Vapaussodan Rintamamiesten Liitto -käsivarsinauha. Tarjolla hintaan 20,00 euroa.

Suomalainen siirtolaisuus Australiaan toisen maailmansodan jälkeen Olavi Koivukangas, Siirtolaisuusinstituutti, 1975

20.09.2015 08:48

Taustaa tämänkinhetkiseen keskusteluun - lukekaa millaista suomalaiset siirtolaiset kokivat olojensa ja kohtelunsa olevan muutettuaan Australiaan. Maastamuuttotutkimuksemme perusteoksia. 

http://www.juvekim.fi/product.php?id=434184

KL

Saksalaista makeaa...

20.09.2015 08:02

"Kristall-Süs-stoff im rhomboeder Kristallen - 50 mal so süss als Zucker / Romboid kristal 450 raz space sahara -alkuperäinen, avaamaton makeutusainepakkaus noin vuodelta 1914-15. Saksalainen valmiste, tehty Hampurissa, etiketti saksaksi ja venäjäksi. Viimeinen mitali, joka kuvattu pakkauksessa, on vuodelta 1914 (yleinen tapa tuolloin kertoa missä messuilla ja kilpailuissa oli saatu laatupalkintoja). Mitä ilmeisimmin keisarillisen Venäjän markkinoille suunnattu tuote - I Maailmansodan jälkeenhän olisi ollut mahdotonta painaa moisia kyrillisiä kirjaimia saksalaiseen tuotepakkaukseen -varsinkin kun katsoo etiketin alareunan kiellon myydä kyseistä tuotetta Saksassa, samoinkuin Ranskassa ja Tsekkoslovakiassa"

Oivallinen kohde keräilijöille tai vaikka maistelijoille - miltähän mahtaisi tämä tuote maistua kypsässä sadan vuoden iässä? Tarjolla hintaan 30,00.

 

Kimmo

 

Raamattu 1776 - luovuttajakappale

19.09.2015 16:19

Biblia 1776 Frenckell / Turku, raamatun 3. suomenkielinen painos - kovia kokenut, kansistaan ja isosta osasta sivujaan luopumaan joutunut sidos, josta kuitenkin vielä lienee hyötyä varaosakappaleena muille säilyneille.

Kirjoilla on kohtalonsa, niinpä tälläkin, varmasti vielä hyödyllinen muitten säilyneitten kunnostuksessa. 

 

Kimmo

 

Kansa Taisteli 1957 nr 1

19.09.2015 07:40

Kansa Taisteli 1957 nr 1, ensimmäinen ilmestynyt numero hyväkuntoisena juuri lisätty valikoimiimme hintaan 50,00 eur! Tästä ei riitä kaikille halukkaille. 

 

 

Kimmo

Ylä-Syvärin Joulu / ASA-Radio Oy / Arvo Sakrelis

19.09.2015 07:29

Lehti, jolla on tarinansa...

Ylä-Syvärin Joulu 1943 -rintamalla joukkoja varten ilmestynyt joululehti, tässä numerossa erikoinen "lisä": Valistus-Viestin (1 Kpk. 6230) päätoimittajan kapteeni Arvo Suomisen käsinkirjoitettu kiitos serkulleen Arvo Sakreliukselle (ASA-Radio Oy perustaja ja pääomistaja) Turkuun - "Kiitoksia radioista, joita olet toimittanut... joko olet naimisissa taas? Voi hyvin, Serkkusi Arvo". Kulkenut kenttäpostina ASA-Radio Oy:hyn Vänrikinkadulle Turkuun

 

 

Kimmo

Lahden sotavankila

18.09.2015 07:34

Kansanvalistusseuran Kalenteri 1898 - Erikoisilla "Lahden Sotavankila" -pyöröleimoilla varustettu kappale - Lahdessa Vapaussodan jälkeen toimineen pahamaineisen Hennalan vankileirin kirjastoon kuulunut kappale, onko kuulunut vartijoiden vai vankien kirjastoon, todennäköisesti vartijoiden - vangit olisivat tämän syöneet? Musteella kirjoitettu nimimerkintä; "Wilho Kauppinen", niin tai näin, tuon Suomen historian synkimpien hetkien mukana pyörinyt kirja, jolla on erikoinen tarina -eipä näillä leimoilla varustettuja liene jäljellä?

 

Myynnissä.

Kimmo

 

Palaneen käryä? IKL-tikkuaski sisältöineen

17.09.2015 07:51

IKL - IKL:n Kauppa Oy Trustivapaita tulitikkuja -tikkuaski tikkuineen, huomaa, että myös tikut ovat värjättyjä sinimustiksi eli liikkeen väreissä! Todella harvinainen aski!

Monenlaista keräilytavaraa on käsien läpi kulkeneut, mutta kyllä tämä on jo erikoista, että löytyy aidot IKL:n tulitikut. Uhraan nämäkin keräilyn alttarille hintaan 20,00 eur. 

 

 

Kimmo

DDR - kutistettu oppimäärä

16.09.2015 15:47

DDR:n loistoaikojen parhaita saavutuksia, minikokoinen kirja, jossa propagandistiseen sävyyn ja erinomaiseen kuvitukseen perustuen tehdään selkoa maan edistyksellisyydestä ja ylivertaisuudesta.

Kuivan aihepiirin lisäksi sidosliimakin kuivunut ja tiputtaa lehtiä, Erich Honecker tipahtanut ensimmäisenä. 

 

 

 

Kimmo

 

 

Huomio, huomio maalaiset!

15.09.2015 18:51

Huomio, huomio maalaiset (miksei muutkin), kauttamme jälleen saatavana elonleikkuukoneita, leikkuupuimureita, puimakoneita (skördetröska på svenska) ym., ym., parhaisiin hintoihin, toimitukset rautateitse lähimmälle asemalle - tarkista saatavuus nettikaupastamme!

Hyvin mainostettu on puoliksi myyty - erilaisia Sampo / Porin Konepaja myyntiesitteitä taas tarjolla. 

Myymälänhoitaja

 

 

Hurriganes ym.

15.09.2015 08:54

Tänään ohjelmassa pino erilaisia musiikkilehtien keskiaukeamajulisteita ym. - iloisena yllätyksenä putkahti tämä Hurriganes-keikkajuliste vuodelta 1980. 

 

Kimmo

Antiikki- ja vintagemessut Helsingissä

09.09.2015 07:38

Tärkeässä valmistelutyössä, iso kynä, mutta pienet hinnat! Eipä taida kovin äkkiä toista vastaavaa Koh-i-Noor lyijykynää 1920-luvulta tulla vastaan. Ollut Turussa paperikaupan somisteena.

Kimmo

Partioon?

05.09.2015 08:05

Mukava puku partioharrastuksen tiimoilta - myydään merkkeineen kaikkineen. Kuten tunnettua, on meillä aina valikoimissa myös keräilytavaraa kirjojen ja painatteiden ohella. Ensi viikolla 10.-13.9.2015 edustus myös Helsingin messukeskuksessa olevan Habitare-näyttelyn yhteydessä olevassa Antiikki, vintage ja vanhan taiteen tapahtumassa. Tervetuloa tutustumaan ja suorittamaan hankintoja. 

 

Kimmo

Pätevöittää lakimieheksi?

04.09.2015 11:30

Vankisäännöt 1977 / Turun Lääninvankila / nr 290 - ahkeralla opiskelulla ja hyvällä käytöksellä jopa lakimiehen hommiin. Näinkin on käynyt, mutta ei ole ollut vallitseva suuntaus. 

Myynnissä hintaan 12 eur. 

 

Kimmo

Maatalousneuvontaa

26.08.2015 09:57

Miten ruokin sikani oikein? - Teitä palvelee Pekoni-asioissa... -rehuesite. Lyhyt ja ytimekäs mainosesite ajalta, jolloin siat olivat sikoja ja Röhö-rehuja markkinoitiin iloisin ilmein, sekä sialla että isännällä samanlaiset. Sian erottaa siitä, ettei sillä ole lakkia päässä. 

 

Kimmo

Karttaa aina tarvitaan...

19.08.2015 18:09

...muodossa tai toisessa. Monien maanosien, alueitten ja paikkakuntien karttoja saatavana jatkuvasti. Tarkista tarjontamme. 

Karttaa tarvitset mahdollisesti myös "Noiduttu metsä" - lautapelissä. 

 

 

Kimmo

Kirjakilta

14.08.2015 17:13

Kirjakisälli - Kirjamestari - Kirjaporvari - tasainen on ollut kehityskulku aikoinaan kirjakauppa-alalla, nämä myöntökirjat annettu aikoinaan Porilaiselle Ole Kytöhongalle ansioistaan. Kisällinkirjakin ihan lohikäärmeentappaja Mikaelin nimessä. Tässä toki kyseessä uusien kirjojen ala.

Kaikenlaista materiaalia sitä vastaan tuleekin - nämä ihan kivalta alalta kylläkin. 

 

Kimmo 

Todellisia harvinaisuuksia osa II

12.08.2015 18:19

Pakkodigitalisaatio - joku viikko sitten hankkimani ja nyt myynnissä olevat, omankin väitteeni mukaan merkittävät F.W. Pippingin asiakirjat ovat nyt saaneet vahvistuksen asemalleen - lomalta palattuani oli ukaasi Kansallisarkistosta ilmestynyt postin tuomana. Heti kärkeen kyllä ajattelin moisesta kieltäytyä - olihan mukana sivun mittainen valitusprotokollaohjeistuskin - mutta asiaa hoitamaan määrätyn Turun maakunta-arkiston johtajan asialliset perustelut ja joustavaksi osoittautunut toiminta muutti tilanteen - enhän menetä tässä mitään, tärkeät, aiemmin tuntemattomat dokumentit on saatu liitetyksi osaksi omaa arkistokokonaisuuttaan, vaikkakin digimuodossa, mutta kuitenkin. Toisaalta noitten papereitten Isolla Kirkolla (=Helsinki) käynnillä saattaisi vaikka perustella hinnan nostoa... 

Myydyksi saaminen onkin sitten ihan toinen juttu. 

 

 

Kimmo

Singer

10.08.2015 16:38

Singer - tiesitkö, että Viljakkalan Kirkonkylän kansakoululla oli 2 Singer-ompelukonetta ja Halsuan Kanalan kansakoululla samoin? Mikäli et niin tämänkin tiedon voit selvittää "Singer ompelukone kouluopetuksen palveluksessa" -mainosjulkaisusta. Hassummistakin asioista on tehty tutkimusta. 

 

Tutkimusmateriaalit voi hankkia meiltä. 

 

 

Kimmo

Pakolaisuutta Suomeen

09.08.2015 09:40

El Pueblo unido - jamas sera vencido - En homenaje al presidente de Chile Salvador Allende 1973-1974 / Raision Ammatillinen Kurssikeskus - Escuelea Profesional de Raisio / Opettaja - Profesor Eero Niemi - Oppilas - Estudiante Oscar Arturo Perez -varhaisella 70-luvun ohjelmointitekniikalla toteutettu muotokuva "tulostinprinttauksena", tekijänä mitä ilmeisimmin eräs noihin aikoihin Suomeen muuttaneista Chilen poliittisista pakolaisista, eipä vaivannut vasemmistolaisuus tuolloin aatteena oppilaitoksissa, sehän oli suorastaan normi?

Nykyajan antikvariaattitoiminta ja -kauppa on erilaistunut siihen nähden mitä se oli vielä 10-15 vuotta sitten, muut saavat olla mitä mieltä haluavat, mutta ainakin meillä laitetaan jatkuvasti myyntiin tälläista mikrohistoriallistakin materiaalia, tosille joutavaa roskaa, toisille loistavaa ajankuvaa. Meneekö tämä ikinä kaupaksi, onkin sitten toinen juttu.  

 

Kimmo

 

Carta Marina

07.08.2015 07:39

Carta Marina Harjoitusmerikartta - Övningssjökort 1001 v. 1960, harjoituskäyttöön tehty kuvitteellinen merikortti, jossa käytetty "taiteellista vapautta" nimistössä; mm. Taipale, Raate, Kollaa saatu Riilahden kaupungin ohella ujutettua nimistöön - saatiinko nootti, onko syylliset saatu jo edesvastuuseen? - Tämä tältä radikaalilta linkkuveitsivuosikymmeneltä, kuusikymmentäluvun Kagaali (poliittinen salaseura & aktivistiryhmä) näyttänyt kyntensä?

Tämänkin (aikaa sitten) poliittisesti arveluttavan kartan voitte hankkia meiltä. 

 

Kimmo

Porin matka?

06.08.2015 17:44

Mikäli sattuu olemaan asiaa Poriin, niin sinnekin voi kurvailla "kauttamme".  Meillä on aina tarjolla karttoja ym. matkailuun liittyvää - hyvällä tuurilla voit hankkia matkamuistokuvat ja kortit meiltä, niin ei tarvi koko reissua tehdä ollenkaan. Ekologista, vai mitä?

 

Kimmo

Paluu sorvin, eikun valu-upokkaan viereen...

05.08.2015 16:58

Sorveistakin toki materiaalia ja kuvia löytyy moneenkin lähtöön, harvemmin kuitenkaan tämmöisistä valimoitten "heavy metal" -toiminnoista. Mahdottoman kaunis merkki, lieneekö suunnittelijana joku tunnetumpikin taiteilija vai onko muuten vaan saatu aikaiseksi näin kaunis?

Ammattimiehen rintamerkki joka tapauksessa, merkin valmistanut J. Ratilainen Helsingistä. 

Kimmo

 

Savikiekkotarjontaa liikkeessä

18.07.2015 13:47

Savikiekot / 78 rpm

Liikkeessä jatkuvasti tarjolla savikiekkoja, tällä hetkellä noin 1 000 kpl kotimaisia ja muutama sata ulkomaisia siististi koteloissa ja hinnoiteltuna. Tästä määrästä löytyy moneen lähtöön. 

Myös muita formaatteja tarjolla vaihtelevasti - LP-levyjä ja singlejä tarjolla kymmenittäin ja sadoittain - milloin mitenkin. 

Tervetuloa tutkimaan. 

 

Kimmo

 

Vaihteeksi Wiipuriin

09.07.2015 18:33

Mahdottoman komea firmalomake Wiipurista - Wiipurin Willa- ja Puuvillatehdas lienee menestynyt Gust. Törnqwistin hoidossa. Pitänyt majaa Maununkadulla. Erinomaista paikallishistoriaa, tämä ja vastaavia löydettävissä tarjonnastamme melko vaivattomasti - toimitukset ympäri maailmaa... ei vitsi, näitten viipurilaisten firmojen sekalaisia papereita ym. on myyty eri puolille maailmaa. Jotain siteitä näitten tilaajilla on Viipuriin ollut.

 

Kimmo

Todellisia harvinaisuuksia

08.07.2015 11:30

Harvemmin on antikvariaateissa näin merkittäviä papereita tarjolla - saattaahan toki olla, että eivät kiinnosta ketään, mutta ollaan optimistisia, vaikka näiden hinta onkin tietysti omassa luokassaan.

 

http://www.juvekim.fi/product.php?id=412327

"Tuote: #412327 Fredrik Wilhelm Pipping 1783-1868, Turun Akatemian kirjastonhoitaja, Helsingin Keisarillisen Aleksanterin yliopiston kirjastonhoitaja ym., ym., ym. - Fennica-kokoelmien (muitten avustuksella) uudelleenkerääjä ja järjestäjä Turun palon jälkeen - Venäjän Keisarillisen Kirjastoseuran jäseneksikutsukirja (plakaatti) nr 872, päivätty 20.10.1859 ruhtinaallisine ja aatelisine allekirjoittajineen (latinankielinen) - Alkuperäinen kiitoskirja elämäntyöstä; 51 aitoa aikansa merkkimiesten nimikirjoitusta mm. J.V. Snellman, Zacharias Topelius, O. Hjelt, Z.J. Cleve - Edellisen painettu versio (latinankieliset) - Sukuun kuuluneen Fredrik Pippingin Keisarillisen Suomen Talousseuran jäsenkirja v. 1873. F.W. Pipping on ollut suomalaisen kirjasto- ja arkistolaitoksen luomisen ehdoton ykköshenkilö, nämä kohteet ovat kulttuurihistoriallisesti merkittävät - Pippingin muu kirjallinen jäämistö kansalliskirjastossa. Myydään yhtenä kokonaisuutena - kohteet kuvattu tukipahvin ja sellofaanin avulla suoristettuina, säilytetty rullattuna."

Kimmo

Kevyttä kesähistoriaa...

03.07.2015 14:51

Vaikkakin englanninkielisenä, niin tämä teos kelpaisi hyvin kesälukemiseksi, kuvitus runsas ja mielenkiintoinen. Historian totuuksia ei vain voi olla ihmettelemättä. 

Tämän maailmaa pyöritelleen miehen nuoruuskin on aiheesta ihan erillisen kirjan arvoinen. 

Kimmo

 

 

Vanhan kirjallisuuden päivät 2015

26.06.2015 09:50

Osasto valmiina, asiakkaat jo ulkona odottelemassa, odotuksia toki on ja toivotaan hyvää lopputulosta.

Kimmo

Hyvää juhannusta

18.06.2015 16:37

Josefiinan juhannusaattoon kuuluu näköjään soutelu miesseurassa kohti kokkopaikkaa... ei ole ajat muuttuneet... läppäri ja älypuhelin kuuluvat nykykuvaan, pitäähän tätäkin julkaisua lukea juhannusvalvojaisissa. 

Takakansi "Kertomuksia" -lehden vuoden 1933 keskikesän numerosta. 

 

KL

Divarin jokakesäinen muumibuumi... Saako pannukakulla istua?

11.06.2015 16:33

Kohta alkaa taas talven mittaan kertyneiden muumi-aiheisten kirjojen, painatteiden ja keräilyesineiden vaellus kaukaiseen itään, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. Saman suunnan turisteille kelpaa usein myös suomalaista designia ja muotoilua käsittelevä kirja- ja lehtimateriaali. 

Kimmo

 

Mao Tse-Tung - uusi nousu?

05.06.2015 12:05

Tänään laitettu tarjolle kymmenkunta 1960-luvun propagandakirjaa Kiinan Suurelta Johtajalta - jos voin asettaa vertailukohteeksi Korean vastaavan Suuren Johtajan - Kim Il-Sungin, niin nämäkin hengentuotokset kyllä myydään, jollain aikavälillä. 

Nämä kyseiset kappaleet on aikoinaan kaiketi puoliväkisin jaettu, tai ainakin vastaanotettu Kiinan Kansantasavallan Suomen edustuston henkilökunnalta erilaisissa juhlatilaisuuksissa, joihin niiden saaja otti virkansa puolesta osaa. Näin tiedettiin kertoa, kun olin niitä ym. kirjoja ostamassa. 

Yllättävän monethan meistä suomalaisista kuuluvat edelleen noiden aatteiden kannattajiin - paremmin sanoen kaiketi kuuluivat? Minäkin näitä kannatan - puhtaasti taloudellisessa mielessä, soisin näittenkin kirjojen kohottavan antikvariaatin myyntiä omalta vaatimattomalta osaltaan. 

 

 

Kimmo

 

Lasten oma näyttämö

29.05.2015 16:32

Ajankohtainen asia näin koulujen päätöspäivinä - siis tämä näytelmähomma - vielä on perinteet voimissaan useimmissa kouluissa ja näytelmiä esitetään. Mikäli olet aikoinaan jäänyt ilman tätä välttämätöntä Kotiliesi-lehden mukana tullutta omaa kappaletta, niin nyt voit sen meiltä hankkia. 

Tämä löytyi vuoden 1950-lehden välistä, mutta varmuutta sen kuulumisesta siihen ei ole. Asiaa paremmin tutkittuani, huomasin sen kuuluneen joulunumeroon, mutta vuosi jäi edelleen arvoitukseksi

 

Kimmo

Kesätöitä? Näin 1940-luvulla

27.05.2015 10:17

Koko sota-ajan jatkui nuorten ja lastenkin toiminta isänmaan hyväksi - vieläpä pyyteettömästi - jonkin kunniakirjan tai painokuvan sai palkaksi. Näitä kirjoja julkaistiin hivenen erinimisinä kaiketi vuodesta 1941vuoteen 1946 saakka. 

Erilaista talkoomateriaalia tarjolla - osa niistä minullekin ennennäkemätöntä. 

 

Kimmo

Heimopataljoonan laulukirjanen

23.05.2015 09:00

Walimik Eesti isamaa laule - "Teile, Eesti noored mehed, kes saabusite Soome voitlema rinnu meie poegadega ühise..." - Heimopataljoonan virolaisille sotureille tehty laulukirja 1944, harvinainen. 

Aiemmin en ole ollut tällaisestakaan tietoinen - kulunut, mutta ansaitsee esittelyn. 

 

 

Kimmo

Siivouspäivä 23.5

22.05.2015 13:21

Huomenna 23.5. Siivouspäivänä viimevuotiseen malliin myyntitapahtuman yksi paikka on siis liikettämme vastapäätä Rautatienpuistossa, poikkesin katsomaan jo tänään ja kyllähän siellä olikin jo joku jättänyt outoja esineitä mainosmielessä lojumaan...

Minkä nuorena oppii...

22.05.2015 09:23

VALISTUSTA

 

Detskovo Kalendar - Neuvostoliittolainen lasten valistus- ja hupikalenteri 1941, käytetty, alkaa heinäkuun 8. päivästä (lienee ollut kaksiosainen?), joten alkusivuja revitty / irronnut. Detisdat ZK VLKSM-kustantamon (Redaktsija Detskovo Kalendar) julkaisema kalenteri, jossa vuoroin sosialistista totuutta ja propagandaa, luonnon ihmeitä ja jopa leikeltäviä puuhajuttuja (24.12 päivällä jokin taikuri tai trolli, joka leikataan malliviivoituksen mukaan ja kootaan), takana taitettava jalka - sosialistista laatua - miten sattuukin, että ensimmäisellä sivulla esitellään kiinalaisia lapsi-partisaaneja sosialismin eteenpäinviejinä.

Miinapalvelusohje 37

20.05.2015 18:12

Salaistakin salaisempi ohjesääntö ollut aikoinaan tämäkin - näillä opeilla kylvettiin aikoinaan ihan suomalaistenkin toimesta meri täyteen miinoja. Jonkun vuoden päästä näitä omia ja muittenkin laskemia miinoja kerättiin ja raivattiin pois toisenlaisten ohjesääntöjen mukaan. Tämä ja muita tulossa myyntiin. 

 

 

Kimmo

 

Rautatiekuljetusten kiireellisyysjärjestys 1944

14.05.2015 10:20

Inkeriläisten palautukset prioriteetti nr 1

Kuten kuvasta näkyy oli VR:n käskylehden mukaan loppuvuodesta 1944 kaiken muun liikenteen ohittavaa inkeriläisten enemmän tai vähemmän vapaaehtoinen palauttaminen Neuvostoliittoon. 

Heti perään veturihalkojen kuljetuksen jälkeen "Palautus- ja sotasaaliskuljetukset, Sotakorvauskuljetukset, Sotateknillinen materiaali jne." 

Sivustomme tarjonnassa tämäkin.

KL

 

 

 

Panostamme silakkaan

12.05.2015 15:18

Ajan hermolla eli nyt on kuulemma paras silakkakausi (mm. paikallisen valtalehden ja yhden FB-kaverin mukaan) joten panostamme alan kirjallisuuteen. Josko uudesta eduskunnasta saisimme uusia silakkakuuripoliitikkoja?

K

Viialan Viila Oy - Luettelo 1960

10.05.2015 08:10

Viialan Viila Oy - Luettelo 1960, työkaluluettelo selostuksineen ajalta, jolloin Suomen menestys oli vielä raavaiden työmiesten ja työkalujen varassa - nykyään vaan näpytellään ja eletään somessa miettimättä mistä se hyvinvointi onkaan aikoinaan tullut. Joka tapauksessa mahtavaa viilatietoutta - ammattimies ei voi ilman tätä elää. http://www.juvekim.fi/product.php?id=400106

Viialan Viila Oy - Luettelo 1960

10.05.2015 08:10

Viialan Viila Oy - Luettelo 1960, työkaluluettelo selostuksineen ajalta, jolloin Suomen menestys oli vielä raavaiden työmiesten ja työkalujen varassa - nykyään vaan näpytellään ja eletään somessa miettimättä mistä se hyvinvointi onkaan aikoinaan tullut. Joka tapauksessa mahtavaa viilatietoutta - ammattimies ei voi ilman tätä elää. http://www.juvekim.fi/product.php?id=400106

Abo-Olandskoj

09.05.2015 09:32

Viikon erikoinen - tämäkin löytyi Turusta ja viikolla myyntiin laitettu:

 

Surnal pretentsii i salob batarei N6 Abo-Olandskoi gihernoi po??? -Turussa tai lähialueella I Maailmansodan aikana olleen venäläisen joukko-osaston virallinen "valituskirja" jossa kirjattuna valittajan nimi, arvo, valituksen aihe ja toimenpiteet sen johdosta, enin osa valituksista puutteellisista tai rikkinäisistä vaaatteista tai varusesineistä. Kirjaa on sittemmin käytetty muistitiedon kirjaamiseen Piikkiöläisten Antti Erlund (syntynyt 9.9.1823 Kuurnapää) ja Kustaa Anselm (syntynyt 18.4. 1857 Harvaluoto Suni) henkilöhistoriasta 4 käsinkirjoitetun sivun verran

 

Vale-ylioppilaita Vappuna 1912, Loviisa

22.04.2015 15:01

Isompien elkein ovat nämä oppikoulupojat menossa vappua viettämään, portsarin erehdyttämiseksi on lyöty ajankohdan suosikkilakit päähän. 

K

Asfaltor Oy 1970

18.04.2015 08:41

TVH henkilökunnan pikkujoulujulkaisu 3.12.1970 (tilaisuus pidetty Ravintola Adlonissa) ollut pilakuva, eipä menisi enää läpi. Muutenkin koko julkaisussa kymmenittäin melko lailla arveluttavia pilapiirroskuvia, varsinkin naisten asemasta. Johtaisivat lähes varmasti nykyisin oikeustoimiin.

Ei epäilystäkään mitkä tahot ovat tuonkin kekkerin aikoinaan maksaneet. 

 

 

Kimmo

Vesille venosen mieli - ja vähän isommankin purren

17.04.2015 07:57

Laiva- ym. valokuvia lisätty taas tarjolle, oletettavasti jokunen laiva "vaihtaa lippua", toivottavasti jo tänään. Kauniita ovat olleet nuo sodanjälkeisen laivanrakennuksen helmet, olkoonkin, että tämä kuvassa oleva on ruotsalaisen varustamon.

Kimmo

Onko tämä alkuperäinen Angry Bird?

15.04.2015 11:54

Myymme myös tarroja, kuten arvoisa yleisö on huomannut, tässä haaviin tarttunut BAMA -tuotemainostarra noin 1980-luvun alusta, onko nykyisten Angry Birdien isä tai peräti isoisä? En tunne tarkemmin noitten lintujen sukupolvidynamiikkaa, mutta tutulta näyttää. 

Joka tapauksessa uusi lajibongaus itselleni, vaikka en ornitologi olekaan. 

 

 

Kimmo

 

 

 

 

Vignings-akt, vihkiäiset 1867

14.04.2015 11:56

Pahus taisin näistä vihkiäisistä myöhästyä - kutsu saapui sen verran myöhässä. "Handlanden John Cowie´s och Demoiselle Sofia Otilia Pihl´s vignings-akt å Runsala allmänna Promenad 24.8.1867."

Siinäpä aasinsiltaa ensi viikonlopun samanlaista tapahtumaa varten, toivottavasti en myöhästy. 

 

 

Kimmo

SMP 1982 Täysistunto -lautapeli

13.04.2015 08:39

Ajan hermolla ollaan, kovaa peliä ja spekulointia vielä luvassa useamman päivän, että ratkotaan pelurien paikat. Samaa junnaamista se on ollut kaiketi vuosikymmenet, pelinappuloista riidellään ja väärän aatteen edustajia kampitetaan. 

Täysistuntopeli - Eduskunta 1982, SMP:n (Suomen Maaseudun Puolue) edustajien "mukana" pelattava lautapeli (Veikko ja Pekka Vennamo, Juhani Kortesalmi, Urpo Leppänen, Anssi Joutsenlahti, Pohto), Rolf Sormo Reios Ky 1982 Kunto: K3 (Hyvä), Pienpainate 20.00 € Saatavilla: 1 kpl 

Kimmo

 

 

Kansan parasta harrastava henkilö

11.04.2015 12:08

Keisarinaikaisten asevelvollisten kunniaksi on tuo hauskan nimimerkin taakse kätkeytyvä henkilö nämä laulut riimitellyt, alussa mainitaan tunnetumpi sävelmä, jonka mukaan niitä lauletaan. Tekijä toki tunnetaan nimeltä - G.W. Gustafsson. 

Viisi uutta ja sydäntä ylentäwää ihanaa Asewelvollisten laulua. Asewelwollisuudesta - Urhoolliset asewelwolliset - Nuoren urhoollisen asewelwollisen sydämellinen hywästijättö - Marssi - Sotilas ja hänen Morsiamensa - kirjoittanut "Kansan parasta harrastava henkilö", Tampere 1881

Lisätty;

Unohtui ihan mainita, että näitä "kansan parasta harrastavia" on näin vaalien alla tyrkyllä ihan liikaa...

Kimmo

 

 

Hyvää pääsiäistä!

03.04.2015 07:01

14.3.1932 kulkenut postikortti, lämpimät keväät olleet jo tuolloin muodissa. 

 

 

Kimmo

Uutta tulossa

01.04.2015 17:03

Finnjet-laivan esite noilta kultaisilta vuosilta, näinkin voisi sanoa, tulossa myyntiin mitä pikimmin... Melko kiva kuvakulma - ihan kuin tuo lentäisi veden päällä? Ja esitteen mukaan elo ja olo laivalla kyllä olisi vauhdikasta - kokonainen vuorokausi laatuisaa aikaa.

Kimmo

Aikataulunostalgiaa

25.03.2015 16:11

Keräilykohteita nämäkin - moni "valtavirran" antikvariaattikauppias hyljeksii tätä ja vastaavia - syyttä suotta, olen näitä pistänyt tarjolle kun vaan olen käsiini saanut ja aina silloin tällöin sitten myynytkin. Johan tämäkin vuoden 1990 aikataulu tulee "museoikään" (mobilismi-termi) ja vain aniharva on näitä säilytellyt - surutta roskiin kun ei ole enää virkaa -tyyliin. 

Näistä voi kuitenkin aistia tunnelmia siltä ajalta, kun lähes jokaisessa suuremmassa kylässä oli oma liikennöitsijänsä, nyttemminhän asiat ovat täysin muuttuneet. 

Kimmo

13.03.2015 11:29

Kaikkia muodin oikkuja ja vaatimuksia noudattavia vaatevarusteita markkinoitiin näin eritoten virkanaisille, ei kai maalaispiiat tämmöisiä tarvinneetkaan? Vai oliko kenties tavoitteena päästä osalliseksi näitten parempiosaisten tilipusseista? Maalaisethan saattoivat nuo vaatekappaleet ommella vaikka käytetyistä jauhosäkeistä ja käytössä olevat rahavaratkin olivat varmasti pieniä. 

Aikanaan vakavalla mielellä tehty mainonta herättää usein hilpeyttä meissä nykyihmisissä, mutta totisinta tottahan tuo on muinoin ollut - tämäkin lehti ja muita vastaavia tarjolla tuhatmäärin. 

 

 

 

Kimmo

 

 

Åbo Tidningar 1833

10.03.2015 11:44

Ensikatsomalta mitättömän oloinen, mutta kuitenkin sisällöltään yllättävän tiivis nelisivuinen paketti; Ytterligare anmärkningar om Ångpannor och Säkerhetsventiler... - huomioita höyrykattiloista ja varoventtiileistä, Den franska Universal-Kupletten - esitellään ranskalaista laulemaa, Dödsfall - kuolemantapauksia, Offentlig Entrepnad auction... Tarjouspyyntö paperiarkeista Keisarillisen Hovioikeuden tarpeisiin, Anmälde Resande - Ilmoittautuneita matkustavaisia - tällä palstalla kerrotaan selkeästi henkilöt, jotka ovat saapuneet kaupunkiin ja missä majoittuvat. 

Till salu finnes porträtt af framliden Arke-Biskopen - edesmenneen arkkipiispan muotokuvia saatavan Frenckelliltä, myös uutuuskirjoja. En till mig af CoopvardieSkepparen Gustaf Söderblom uthändigad skuldsedel...är genom röfwarehanden ifrån mig tagen - rosvo vienyt velkakirjan Abraham Johanssonilta...

Paikkakunnan ja maailmantapahtumia välitetään salamannopealla tahdilla. 

 

KL

 

Norddeutscher Lloyd - Vojagoj al ciuj kontinentoij

07.03.2015 10:20

Yksi kieli - yksi mieli -tavoite - uskaltaako näin päätellä? Jo ennen ihannoitua EU-liittovaltiota ajettiin meitä poloisia yhden kielen käyttöön, esperanton piti olla avain kaikkien kansojen harmoniaan ja yhteisymmärrykseen - pieneksi harrastetoiminnaksi jäi, mutta antikvariaatissa voi tällaiseenkin ihmeeseen törmätä - suuren saksalaisen varustamon mainos "A foirola Leipzig"-esitteessä vuodelta 1925. 

KL

Syyrin taata

04.03.2015 16:04

Arjen historiaa - kovin usein vain jää tuntemattomaksi sen luojat ja osallistujat - kukahan lienee tämäkin  jämeräpartainen lähes polkkatukkainen taata? Aamupäivän ostoreissun "helmi"?

Erittäin mielenkiintoinen keskustelu käytiin tänään minun ja entuudestaan täysin tuntemattoman asiakkaani kanssa, ostokset tehtyään ajautui puhe jostain syystä rautatieläisyyteen ja ja vuoden 1918 tapahtumiin. Eihän siinä mitään, vaikka sen tässäkin kerron; Joitakin vuosia sitten ostin erään kuolinpesän kirjaston ja haltuuni ajautui mm. muistikirja noilta ajoilta, joissa olevista merkinnöistä hahmottui veturinkuljettajan vaiheet sisällissodassa. Lyhyesti ja yksinkertaistetusti homma meni näin; vallankumouksen alettua ei liene ollut paljon vaihtoehtoja, junia ajettiin ja kuljetettiin punaisessa komennossa, käytiin Helsingistä Tampereella, Riihimäellä, Karjaalla jne, vieläpä panssarijunalla. Jonkin ajan kuluttua ei taaskaan annettu vaihtoehtoja vaan ajettiin valkoisessa komennossa - ja vielä kertaalleen vaihtuivat käskijät, kun radoilla mentiin saksalaiset pistimineen selän takana. Kyseinen veturinkuljettaja jäi henkiin eikä edes virkaansa menettänyt. Ammattitaitoiset ja loppujen lopuksi vähälukuiset junien liikutteluun pystyvät miehet lienevät olleet "kultaakin kalliimpia" kaikille osapuolille?

Keskustelukumppanin kertoman mukaan hänen sukulainensa sensijaan jatkoi toimessaan Turun rautatieaseman virkailijana punaisen vallan aikana - ei kai ollut paljon vaihtoehtojakaan, kun piti perhekin elättää jne. Välittömästi vallan taas vaihduttua laitettiin mies Sirkkalan kasarmin leirille ja sitten siirreltiin pitkin ja poikin Suomea, kunnes kuoli sairauteen tai nälkään. Ainoana syntinään rautatiekuljetusten omalta osaltaan käynnissä pitäminen. 

Todellista ja tapahtunutta historiaa - syitä ja seurauksia, sattumanvaraisuutta. 

Kimmo

 

Kaikkien puhdetyöpuukkojen äiti!

03.03.2015 10:52

Rintamakauneutta - ei tarvi pelätä, että tulee toinen vastaan, sen verran erikoinen on tämä puhdetyöpuukko vuodelta 1943. Uskomattoman hienot yksityiskohdat, jopa lakatut kynnet. Tutustu - ihastu - tilaa-metodilla tästäkin selviää. 

 

Kimmo

Abe ja Turku

28.02.2015 12:21

Abraham Lincoln
 
Onkohan ollu aikoinaan tekijänoikeudet - teostot / kuvastot /gramexit (vaikkei tämä säkki kai ole äännellyt) kunnossa, surutta on vanha kunnon Abe Lincoln päätynyt koristamaan 1920-luvun vehnäsäkkiä, jolloin jauhokauppa Suomeen oli kiivasta. Kierrätys oli jo tuolloin kova sana, näistä puuvillasäkeistä kuulemma tehtiin naisten alusvaatteita. Nyt päätynyt myyntiin liikkeeseeni. 
 
 
Kimmo
 

Koira-sympatiaa

25.02.2015 11:22

Kansainvälinen koiranäyttely 1963, Turku

 

Koira-aihe on aina suosittua, ties vaikka näillekin näyttelyjulisteessa kuvatuille koirille saataisiin vielä nimet tietoon? Onhan tuosta näyttelystä toki aikaa, mutta kokemukseni mukaan koira-historia kiinnostaa  osaa asiakkaistani, olkoonkin, ettei sitä ns. paremmissa piireissä pidetä tietenkään minään. 

Mutta valtavirtaa(kin) vastaan kamppaillaan, kauppias tarjonnallaan ja asiakkaat tilauksillaan. 

Ei, minulla ei ole koiraa. 

Kimmo

 

 

 

Elokuvaklassikko Yojimbo

24.02.2015 10:02

 

Nyt näitä saa - alkuperäisiä hyväkuntoisia Akira Kurosawan klassikkoelokuvan julisteita - tilaa omasi jo tänään. 

 

 

 

http://www.juvekim.fi/product.php?id=380303

Hoegh Opal

23.02.2015 08:38

Turun telakan varhaisempaa tuotantoa - Crichton-Vulcanin ajoilta? Tämä ja muita valokuvia tänään myyntiin. 

 

 

KL

 

 

 

Korkeakulttuuria?

23.02.2015 08:37

Maanantai-aamu-special - tästä se viikko taas lähtee

 

"Not-Bok för violin Johan Erik Forström Västerås 6. Martii 1799 / tillhörig C.A. Lindh, Uppsala, den 11. Nov. 1825 / AAA Lindh 1854 / Kurt Leonar Lindh 20.12.1930" -suvussa? kulkenut nuottikirja, johon on käsin kirjoitettu viulunsoittonuotteja, kyseessä ei siis ole painettu kirja vaan paremminkin käsikirjoitus.

 

 

http://www.juvekim.fi/product.php?id=379742

Kulttuuriviikko

19.02.2015 06:22

Eipä ole aikoihin tullut käytyä teatterissa, hiihtoloman kunniaksi voisi harkita vaikka sellaista. Tässä hieno ilmoitus, joka löytyy viimeaikaisista lisäyksistämme. 

 

 

Kimmo

Sotilasmuistoja

18.02.2015 09:16

 

Muistokirjat

 

Aikaa ennen Facebookia - aina on mielletty päivä-, muisto- ym. sellaisten kirjojen ja vihkojen pitäminen tyttöjen ja naisten hommiksi. Poikkeuksena tähän ovat nämä tällaiset varusmiesaikojen muistokirjat, oman kokemukseni mukaan näitä on ollut 1920-1970-luvuilla, kerran on hallussani ollut kirja jopa 1880-luvulta, jolloin oltiin keisarillisissa joukoissa ja harjoituksisa Pietarissa asti. 
http://www.juvekim.fi/product.php?id=377613

 

Kimmo

Mustan Magian Salaisuudet

17.02.2015 06:29

Pekka Siitoinin kirjallista tuotantoa & kustannustoimintaa

Kuten tunnettua, harjoitti edesmennyt JAM = Joka Alan Mestari (oma määritelmäni) Pekka Siitoin monenmoista kirjallista julkaisutoimintaa omista teksteistään tai julkaisi muitten tuotantoa - tasosta ja pyrkimyksistään saa olla jokainen mitä mieltä vain. Antikvariaatti-alalla on tiedossa, että hänen kuolemansa jälkeen sain hankittua Vehmaan komentopaikan julkaisuvarastot, joista tämäkin teos on peräisin.

 

Mustan Magian Salaisuudet, legendaarista Pekka Siitoin -tuotantoa, kirja noituuden perusteista -   "Teos paljastaa osuvasti mm. noituuden hyviä ja huonoja puolia ja samalla kertoo niistä vaaroista, joita magian harjoittaminen saattaa aiheuttaa, ellei sitä ennen ole riittävästi perehdytty asiaan." Lukuja mm; Mitä välineitä noita käyttää?, Mitä ovat taikajuomat?, Mitä ovat rituaalit?, Mitä tekemistä on mustalla kissalla noituuden kanssa?, Miten seksuaalienergiaa käytetään?, Miten noita pukeutuu rituaalien aikana?, Mikä on noidan pyramidi?, kaikenkaikkiaan noin 30 lukua, runsaasti kuvitettu. Jokaisen noidan tai noidaksi aikovan perusteos.

Voiko sitä paremmin mainostaa? Niin hinta? 25,00 euroa + pk. Runsas kuvallinen esittely sivuilla, tutustu ja tilaa. 

Hakusanalla Pekka Siitoin tulee esiin hänen kirjallinen meiltä saatavilla oleva materiaalinsa. 

 

 

 

Kimmo

 

Mainontaa & markkinointia 1960-luvun tyyliin

09.02.2015 12:31

"Valintahetkellä hyvä pakkaus ratkaisee oston Teidän eduksenne"

Ei epäilystäkään kumpi sukupuoli hoiti päätöksenteon pakkausasioitten suhteen kultaisella 60-luvulla! Euran Paperi Oy:n mainontaa. Amerikkalainen pin-up -kulttuuri valjastettu surutta Pohjolan perukoillekin. 

Huomatkaa, että tämä ei ole ollut kuluttajamainontaa, vaan on suunnattu teollisuuden päättäjille - aikakautensa P. Räsäset olisivat moisen anglo-saastan kyllä karsineet rahvaan ulottuvilta. 

 

Kimmo

 

 

Tabe & Ronnie

04.02.2015 14:53

Arkistojen aarteita (ihan omien, joskin myynnissähän tämäkin on); Aito Tabe Slioorin omakätisellä nimmarilla oleva 1988 joulukortiksi ystävättärelle annettu valokuva, jossa rouva on itsensä Ronald Reaganin seurassa... 

Aikansa kohunaisen, sittemmin syrjään vetäytyneen kaunottaren uran kohokohtia?

 

KL

 

 

Suomalaisen valokuvauksen varhaishistoriaa

31.01.2015 15:19

Uusimpia hankintoja

 

Sain hankittua kohtalaisen suuren erän vanhoja valokuvia, varmuudella alkaen vuodelta 1862, mahdollisesti aikaisempiakin. Kyseessä on pitkään saman suvun hallussa olleet valokuvat, osa henkilöistä nimeltä tunnettuja, suurimmassa osassa valokuvaajan / atelierin nimi.

Ottaen huomioon, että ensimmäinen valokuva, dagerrotypia, otettiin Suomessa (Turku) 1842, saavutti uusi keksintö hitaasti jalansijaa. Paperikuvat yleistyivät edes jossain määrin vasta 1850-luvulla ja olivat silloin ja ovat nykyään harvinaisia - varhaisemmista kuvatyypeistä puhumattakaan. Kiertelevien ja ei vielä vakiintuneiden valokuvaajien ja liikkeiden paperikuvia 1860-luvultakaan ei riitä meillä vaivoiksi asti kerättäväksi, suurin osa jäljelläolevista lienee jo kerätty museoihin ja kokoelmiin, eikä näitä siksi yleisessä myynnissä mahdottomasti pyöri. 

1880-luvun valokuvia on löydettävissä jo ihan eri mittakaavassa, jopa tavallinen maalaisrahvas saattoi silloin kuvauttaa itseään, mikäli vaan moiseen turhuuteen haluttiin rahoja tuhlata. 

Kimmo

Tästäkö Turun tauti alkoi?

22.01.2015 08:35

Jopas sattui mukava asiakirja kauppiaan käsiin - huomatkaa, että tulkinnat edustavat omaa käsitystäni!

 

Rakennushanke

"Dessain" (=design?) att i gården No 2 i 1sta Quarteret af 6te Stadsdelen tillhörig Handlanden Carl Magnus Dahlström, inrätta, i det mindre, emot Wästra Strandgatan belägna stenhusets tredje wåning, ord rummet till "a.", en Patent-Spisaf jern, i stället för nu warande Kakelugn."

Kauppias Dahlströmin rakennuslupahakemus kaakeliuunin muuttamiseksi valurautaiseksi patentti-hellaksi, piirustuksen on 17.11.1851 tarkastanut ja hyväksynyt omakätisellä allekirjoituksellaan kaupunginarkkitehti Gylich sekä varmentaa Carl Otto Fabrell?

Sikäli merkillistä, että myös piirustuksen on signeerannut Gylich, mutta ei kai tässä mitään sen kummempaa ole, niinhän se on ollut tapana, että virkamiehet valvovat itse itseään ja kunnioittivat tuolloinkin Isojen Poikien yritteliäisyyttä? Myös Lars Kekoni ja J.W. Råbergh ovat allekirjoittaneet tätä asiakirjaa. 

smiley Tällaisiakaan asiakirjoja ei kasva puissa - osta antikvariaatistani. angel

 

Kimmo

Kultaisen 60-luvun metodeja?

16.01.2015 09:13

Ennen oli aina paremmin... - näin väittävät vanhat ja viisaat. "kas-kas" neuvontapalvelun julkaiseman tahranpoisto-oppaan kansikin jo sen kertoo; ensisijaisesti viis veisataan tahran poistamisesta - syypää sen sijaan tuupataan nurkkaan häpeämään... mikäli kiinni saadaan. Ei ihme, että osasta meistä on kasvanut sellaisia kuin olemme. 

Toisaalta ei niillä vapaammilla ja ymmärtäväisemmilläkään metodeilla ole välttämättä saatu sen parempaa kasvatuksellista lopputulosta aikaan. 

Kimmo

 

Maakuntain Margariini Oy, Viipuri

14.01.2015 11:43

Talouden noususuhdanteisessa ilmapiirissä vuonna 1939 julkaistu keräilykuva-albumi - maakuntienkin yritykset panivat parastaan ja markkinoivat tuotteitaan kylkiäisten avulla - kenellekäs muillekaan oli tämäkin sarja ja kansio suunnattu, kuin innokkaille pikkupojille - äitien ja isien manipuloinnin avulla näitäkin sarjoja pojat kartuttivat innokkaasti kasaan. Tämä nimenomainen sarja kuuluu ajankohtansa (sota-aika alkoi) puolesta hivenen vaikeampiin täydelliseksi kerättäviin. 

 

Yrittää voi toki ja aloittaa vaikka tilaamalla meiltä tämän osittain kerätyn albumin! 

 

Saa muuten nähdä, milloin ja kuka tulee vaatimaan tämän tai vastaavien kuvien sensurointia, niinkuin parissa Euroopan maassa jo vaaditaankin, tähän ei EU-kyykkyilyssä kuitenkaan voida enää ykköstilaa Suomen osalta saavuttaa, korkeintaan pistesija.

 

 

Kimmo

 

 

Arpajaisia 1800-luvun tyyliin

08.01.2015 08:33

Rahat pois rahvaalta - näinhän se meni jo 1800-luvun lopulla

Venäjän Keisarikuntaan kuuluneen Varsovan kulmilta markkinoitiin jo 1800-luvun lopulla käsittämättömiä rikastumisen mahdollisuuksia meille suomalaisillekin - tämän mainoksen löysin ihan tavallisen virkamiesperheen säilyneitten papereitten joukosta - mahdollisista voitoista ei ollut jälkiä. Joka tapauksessa kansainvälisten peliyriyritysten lonkerot ulottuivat kaukaiseen ja pieneen Suomeenkin huomattavan aikaisin. 

Risk malij - sansi bolsii eli riskit pienet - mahdollisuudet suuret! Voiko sitä paremmin sanoa. Seuraavassa vaatimattomin venäjän taidon tehty käännös mainoslehtisen alusta;

 

Bankirskaja kontora A.H. Gibs i Co, Warsava, Solotaja 50 - Vid tirasa Loterei Zarstva Polskavo vo vremja vihoda glavnavo vigriza 75,000 rublei... Risk malij - sansi bolsie.... -arpajaismainos 1800-luvun lopusta, Warsova, Venäjän Keisarikunta, A.H. Gipsin & Co:n pankkiiriliikkeen järjestämät, riskit pienet - mahdollisuudet suuret...

 

Ties vaikka olisi joku lunastamaton voitto jäljellä... huomaa kuitenkin kuvituksena käytetyn arpajaissalin ja väen sekä toimitsijoiden esitystapa. Luottamusta herättävää toimintaa, kun ihan hallitsijat - entiset ja (senaikainen) itsevaltias, seinältä valvovat.

 

Kimmo 

 

 

 

 

Kissan hännän nostoa eli TV-julkisuutta

05.01.2015 19:51

Kaikenlainen julkisuus on kuulemma hyväksi hokevat ainakin poliitikot. Toivottavasti itseni ja kollegani Vesa Hörkön esiintyminen ihan YLE:n  TV-uutisissa tekee kansalle kansalle osaltaan selväksi, ettei antikvariaattiala mihinkään katoa, kirjoja ostetaan ja myydään käytettyinä(kin) niinkuin on jo satoja vuosia tehty. 

Ala on toki murroksessa ja muutos näkyy ilman muuta nettikaupan kasvuna ja valikoimissa olevien tuotteiden monipuolistumisena muihinkin kuin perinteisiin kirjoihin ja lehtiin. Itse näkisin, että tilaa on perinteiselle kivijalkakaupalle, nettikaupalle ja näiden yhdistelmille, sekä tapahtumamyyntinä.

Kimmo Lampinen

Putkiremontti

03.01.2015 08:54

Estetiikkaa työmaille 1950-luvun tyyliin (Mestarin koppiin ja Arkkitehdin toimistoon, nimikkeet isolla, kun olivat noina aikoina isoja herroja)

 

Tietyllä tavalla provosoivasti esitän tämän, mutta jokainen ottakoon itse kantaa, jos haluaa. Monenlaista sidosta ja painoasua tässä työssä tulee käsitellyksi, tämä kohde ansaitsee tarkempaa selostusta. Seuraavassa kirjottamani tuotteen esittelyteksti;

"UPO paineputkiluettelo -talonrakennustoimintaan käytettyjen valurautaisten paineputkien ja niihin kuuluvien muotokappaleitten normit (kv. normien 1951 mukaan)", erinomainen lähdeteos vaikkapa putkistoremonttien suunnittelijoille tai keille tahansa alasta kiinnostuneille - huomaa kansion ulkoasu, jostain käsittämättömästä syystä teos on sidottu puoliranskalaisella sidoksella aidolla nahalla - on siinä sodasta toipuvalla suomalaisella rakennusteollisuudella ollut katteet ja voitelurahat kohdallaan, että on voitu tällainen sidosasu työmaakäyttöön kustantaa! Toinen vaihtoehto voisi toki olla, että nahantuotannossa (maataloustoimintaa) on ollut jo tuolloin havaittavissa vuotavuoret, jotka on johonkin täytynyt tunkea. 

 

 

Kimmo

Uusi vuosi ja uudet vaiherikkaat käänteet odottavat, toivottavasti!

31.12.2014 19:12

Todellakin tunnelmaan sopivaa tekstiä tämänkertaisessa kuvassa... Hyvää uutta vuotta kaikille täältä antikvariaatin monitahoisesta maailmasta. Kiva huomata, ettemme ole tänään(kään) yksin tällä sivulla. 

 

 

Kimmo

Hyvää joulua

23.12.2014 17:27

Antikvariaatin joulukuusi

 

Hivenen erikoinenhan tuo on; 1960-luvun Turku-juliste (muistuttaa riittävästi joulukuusta) + perinteinen pallokoriste - tässä tapauksessa Gulfin rantapallo samoilta ajoilta.

Päivän oletettavasti viimeinen asiakas lähti juuri - kivijalka sulkeutuu klo 18.00 ja joulunvietto alkaa. Hyvää joulua vaan kaikille.

 

Kimmo

 

 

Tampereen teollisuushistoriaa

19.12.2014 08:05

Teollisuushistoriaa tämäkin, harvemmin on tullut esiin, että Tampereellakin on ollut tupakka- ja savuketeollisuutta, lieneekö kuitenkin jäänyt lyhytikäiseksi toiminnaksi? Joka tapauksessa tarjolla harvinainen Oy Panama Tobacco Co:n tuotannon ja tuotteiden sekä tupakan ja sen käytön esittelykirja vuodelta 1951. Mainoskuvassa jopa Tauno Palo, tuon ajan superjulkkis.

Huomaa kirjasen nimi : ..."Hyvän tupakan ahjo" -metalliteollisuuteenhan tuo enemmän viittaa?

 

Kimmo

Valtakunnan ykköskohde 24.12.

18.12.2014 08:18

Karttakansio, joka on teetetty Turun kaupungin 750-vuotisjuhliin, sisältää useita (repro)karttoja Turusta vuosien varrelta, tämä yksityiskohta vuoden 1958 matkailukartasta. Taattuja myyntiartikkeleita aina antikvariaatissa, kunhan vain käsiinsä saa. Koko kansiona varmaankin melko harvinainen, kun en ole aikaisemmin runsaan kahdenkymmenen vuoden aikana nähnytkään?

 

Kimmo

Sateenkaari - poikkeaa valtavirrasta eli...

17.12.2014 09:24

... ei kaikki käyttäneetkään Nokiaa 1967 kura- ja loskakeleillä, markkinoilla oli muitakin vaihtoehtoja. Sateenkaari Oy, Lahti, yritti tuota Suomen Kumitehdas Osakeyhtiötä (sittemmin Nokia) kampittaa, myöhemmästä menestyksestä en tiedä. Ajankohtainen myyntikuvasto kuitenkin.

K

Merta edemmäs kalaan - Dresden

12.12.2014 22:19

Enpähän arvannut maanantaina enkä vielä edes keskiviikkona tällä viikolla mihin joudunkaan - huomenna lauantaina täällä Dresdenissä kuvaannollisesti verkot vetämässä - ostomielessä, vaikea on kuvitella, mitä näille markkinoille voisi Suomesta myyntiin tuoda, nyt siis tietysti käsittelen vain oman alani asioita. 

Maailma on mullistunut netin myötä melkoisesti, heijastuu ilman muuta meidänkin alallamme, mutta suuresti on muuttunut myös matkustamisen mahdollisuudet, hinnat ym. 

Ensivaikutelma tästä historiallisesta noin puolen miljoonan asukkaan kaupungista ihan mukava, poikkeaa suuresti maan länsiosien kaupunkien elämästä ja olosta. Neljännesvuosisadan takainen sosialismin varjo vielä jossain määrin havaittavissa. 

Kimmo

ASA Fernsehgeräte aus Finnland...

10.12.2014 16:42

Muisto vain on tämäkin aika, kun Suomesta Saksaan vietiin viihde-elektroniikkaa. Messuosastollakin keikkui neljä henkeä. Laatutietoinen ja -kriittinen saksalaisyleisö  tutkailee ASA Quadro-Sound vempeleitä...

Näitäkin ja vastaavia muita muistoja saa sivuiltamme vaikka joululahjaksi.

 

Kimmo

 

Aihetta juhlaan

05.12.2014 07:10

Kympit eli kymmenet tuhannet paukkuivat tänä vuonna jo toistamiseen, nyt saavutettiin 60 000 tarjolla olevan nimikkeen raja sivustolla. Mahtava saavutus, jota juhlistettiin paikallisen Kosken Leipomon toimittamalla kakulla.

Tiedoksi asiakkaille, ettei läheskään koko valikoima ole kuitenkaan vielä sivuilta löydettävissä, "vanhoja varastoja" on edelleen ja uutta tulee sisään tasaiseen tahtiin. Joten tarjonnan kehitystä kannattaa seurata!

 

Kimmo

 

 

Kokkola, Pitkänsillankatu - Gamlakarleby, Långbrogatan - jouluruuhka

03.12.2014 17:26

Vallan mahdottomalta näyttää - 6 autoa ja kymmenkunta ihmistä, ajalta jolloin joulu oli vielä joulu eikä nykymuotoinen kulutusjuhla? Oliko silloin sitten aika parempi vai ei, kukin päättäköön itse.

 

K

 

 

 

 

 

YT-Nalle

28.11.2014 06:48

Tämä Nalle taitaa olla jo 1930-luvulta ja on nähnyt senaikaisen suuren laman, lienee jo silloin toiminut asemassa, jossa on niinsanotusti annettu kenkää takapuoleen, tässä tapauksessa siis takatassua... vieläpä hyvin innokkaan oloisena, on kuulemma nyttemmin muuttanut Ruotsiin.

Todellisuudessahan on kysymyksessä "sätky-nalle", joka on hauskuuttanut lapsia ja lapsenmielisiä parempina ja huonompina aikoina. Tämäkin Nalle on kaupan - tutki ja tutustu valikoimiimme!

 

Kimmo

Klo 13.00

21.11.2014 14:57

Kivijalka on ollut todella hiostavassa komennossa - ihan omassa ja vapaaehtoisessa, tavaraa on haalittu ja järjestetty, tallennettu nettisivuille jne. Tahti, asenne ja suoritukset ovat olleet vähintään tämän kuvan veroiset - kukkaset ovat nuutuneet pöydälle, kun ei ole ehtinyt vettä lisäämään. 

"Salainen" haave ja tavoite - kuudenkympin juhlat lähestyy vääjäämättä. 

 

 

Kimmo

Sinulle on uskottu salaisuus! -ja salattu tieto luo valtaa...

31.10.2014 15:49

Mitä aiempiin kokemuksiin työelämästä tulee, niin tosiaan tuo salattu tieto on usein luonut jonkinlaisen etulyöntiaseman monissa asioissa työtovereihin verrattuna. 

Salaisuus ei ole, että on niinsanotusti "pukannut kiirettä" mm. kirjamessujen ja parin muunkin myyntitapahtuman puitteissa niin paljon, että on tämän palstan kirjoittelukin jäänyt vähemmälle, nyt kuitenkin helpottaa ja näitäkin juttuja voi taas rauhassa jatkaa. Toivottavasti kuitenkin näin loppuvuoden lähestyessä olisi taas kiireempääkin - ainakin aiempina vuosina on loppuvuodesta ollut kauppiaan kannalta ihan kiitettävää aikaa. 

Niin tämä painate; myynnissä vaatimattomaan viiden euron hintaan - siinä neuvotaan miten välttyä vakoilijoilta ja tuholaisilta sekä varomattomilta puheilta sun muilta huhujen levittämisiltä - aina ajankohtaista. 

Karl Fiskare / Kalle Kalastaja - Stockholms skärgård / Tukholman saaristo

 

Helsingin kirjamessuilla...

25.10.2014 08:03

Mahdotonta kiirettä on on ollut valmistautumisessa näihin tämän viikonlopun kirjamessuihin, osastolla on kokoa 70 neliömetriä ja sen täyttäminen on vaatinut valtavan työpanoksen kaikkine oheishommineen, jotka eivät yleisölle näy - enpä ole ehtinyt näitä blogijuttujakaan kirjoittelemaan!

Mutta messut ovat hyvässä käynnissä ja nyt lauantaina on odotettavissa todellista ruuhkaa - toivottavasti kaikille kauppiaille, mutta tottakai omalle osastollekin. Tervetuloa messuille.

Kimmo

Jokamiehen atomikirja

13.10.2014 08:30

Jokamiehen atomikirja, tässäpä "tavanomaisesta" poikkeava antikvaarinen kirjakohde, painettu suomeksi Yhdysvalloissa 1947, hintakin takakanteen merkittynä 75 c - "Helppotajuinen selostus atomien rakenteesta, atomien halkaisemisesta sekä atomienergian käytöstä sodassa ja rauhassa". Suosittelen TVO:n ja Arevan käyttöön. 

Found photographs - kansanvalokuvaus

09.10.2014 18:40

Tämä asia oli minullekin uutta, toki valokuvia on  meillä hankittu ja myyty jo jonkin aikaa, nyt on herrojen Kalha & Tahvanainen toimesta saatu aikaan kirjakin aiheesta. Onnea ja menestystä sen markkinointiin ja myymiseen.

Toivottavasti valokuvien kysyntä kasvaa, muutama halvempikin kuva vastaa myytynä kohtalaista antikvaarista kirjakohdetta. Uutta matoa koukkuun vaan.

 

Kimmo

 

Amerikan Rautaa

09.10.2014 17:54

Amerikan Rautaa - huomenna perjantaina pakataan nämäkin myyntiesitteet mukaan ja lähdetään October Swap Meet -tapahtumaan Ylöjärvelle, Teivon raviradalle, tapahtuma itse on siis lauantaina - alan miehet ja naiset tietävät kyllä amerikanautopainotteisen tapahtuman luonteen, muille kerrottakoon, että se on todella perinteinen rompetori. Sään salliessa ovat piha-alueetkin myyjiä täynnä ja asiakkaita käy todennäköisesti tuhatmäärin - kuten ennenkin, toivottavasti muistavat ottaa lompakot mukaan! Niin noista esitteistä - näitäkin putiikkini tarjoaa erilaisia tuhansittain. 
 
Kimmo

Paluu sorvin ääreen - Turun kirjamessut takana

06.10.2014 08:13

Puheet kirjan ja kirjallisuuden kuolemasta voi taas (kerran) jättää omaan arvoonsa, kyllä painettu sana vielä pitää pintansa, näin todistivat taas päättyneet Turun kansainväliset kirjamessut. Tässä tietenkin puhun vain omasta puolestani, joku voi väittää toisinkin, mutta kyllä tällä antikvaarisella alalla pitkään toimineena luotan vielä tulevaisuuteenkin. Eihän tämä divariala mikään kultakaivos ole, eikä koskaan tule olemaankaan, vaan niinpä näyttää kenkä heiluvan tämän uudemmankin digi(peli)maailman kuvioissa, kuten viime viikolla uutisoitiin.

Toki painetun sanan rinnalle on tullut muitakin muotoja, joita käytän tarvittaessa ja niitä vempaimia näkyy kotiinkin kertyvän ihan riittävästi...

Kuten kuvasta näkyy, on taas palattu sorvin ääreen palvelemaan nykymuotoista divarikauppaa - kuorma-autojen myyntiesitteitä ym. on tallennettu sivuille odottamaan ostajaansa - voi kestää hetken tai pitkään, ennenkuin ostaja niille löytyy, mutta olen todennut jo aiemminkin, etteivät tällä alalla kvartaalit määrittele elämääni. 

 

Kimmo

 

Muuttomatkalle...

05.10.2014 13:56

Tämäkin lintu lähti muuttomatkalle - ei ehkä ihan Niilin suistoalueelle, vaan kirjamessuilta sen ostaneen asiakkaan kotiin. 

Lintukoto

04.10.2014 16:10

Kyllä edelleen eletään lintukodossa, missä muualla valtionpäämies voi leppoisasti kuljeskella tavallisen rahvaan joukossa ilman suurta joukkoa hampaisiin asti aseissa olevia turvamiehiä? Näin se vaan on meillä Suomessa ja tämä siis näillä meneillään olevilla Turun kirjamessuilla tänään lauantaina.

Kimmo

Turun kansainväliset kirjamessut

04.10.2014 11:10

Viikonloppu kirjamessuilla, tervetuloa poikkeamaan!

Kimmo

Mitään en kerää!

24.09.2014 09:08

Mutta nyt tuli poikkeus sääntöön, tänään tallentaessani sivuille valokuvia Turusta ja ympäristöstä, putkahti entisen Turun kaupungin rakennuspuolen rakennusmestarin albumista mielenkiintoinen murskaamo-kuva "Turun Pakkarin murskaamo joulukuu 1952" -tekstillä varustettuna. Siinähän on  juuri vasta valmistuneena Puutarhakadulla As. Oy Turun Konnun kolme kerrostaloa, joissa yhdestä olen jo asunut pitkään, huoneistomme ikkunatkin näkyvät. Samaan kuvaan on mahtunut myöskin saksalaisten jälkeensä jättämä "Pikku-Berliini" - parakkikylä. 

Maailma ja mielipiteet muuttuvat - täydennysrakentaminen on iskenyt näillekin nurkille, joten maisemat ovat nykyään vallan erilaiset. 

 

 

Kimmo

 

Toiveammatti - paskaduuni

18.09.2014 08:50

"Viran puolesta" taas kerran kaikenlaista kirjallista ja epäkirjallista jäämistöä tutkaillessani tuli tämä leikekuva kouluvihosta vastaan. Nokikolarihan se siinä, 1950-luvun koululaisen toiveammatti - tämän päivän BB-talolaisen paskaduuni, niin se maailma muuttuu... 

Toivehommiksihan tämänkin nuohoojan ammatin voisi muuttaa - Wapit tms. game over -yritys kehittämään virtuaalinen harjanheiluttaja, jota minihelikopterilla ohjaillaan sohvalta, jo rupeaa työ maittamaan. 

 

Kimmo

Tarvis tehdä jotain

16.09.2014 09:13

Mitähän mahtaisi Irwin Goodman (Antti Hammarberg) lauleskella (sanoittajansa Vexi Salmen suosiollisella avustuksella) maailman menosta ja eritoten Suomen tämänhetkisestä tilanteesta? Sitä emme tiedä, mutta kyllä tämä Suosikki-lehden keskiaukeamakuva, joka heti hankinnan jälkeen tuoreeltaan on tarjolla, vakuuttaa, että sanottavaa aikoinaan oli. Harmi, että tuo niin monen artistin hyvä kaveri - kuningas Alkoholi - sotki hänenkin elämänsä, peruuttamattomasti. Sanonta "artisti maksaa" toteutui kirjaimellisesti. 

Menneet on menneitä, niitä voi muistella - tässä otollinen kohde 1960-luvun nuorille ja vähän vanhemmillekin, miksei kenelle tahansa populaarikulttuurin ihailijalle. Pitkällä kokemuksella voinee sanoa, että ei näitä kulttijulisteita liikaa esiin putkahtele, vilkaisu sivustoni "historiatietoihin" kertoi, että näitä ja muitten lehtien vastaavia on myyty ihan mukavasti, kaikki ei tietenkään mene kaupaksi - eikä ole pahitteeksi, vaikka tämäkin liikkeeni seinää koristaisi pidemmänkin ajan.  

 

Kimmo

10.09.2014 16:28

Antiikki / Habitare 2014, Helsinki - Messukeskus

 

Antikvariaatti Arwo Paperin osasto valmiina vastaanottamaan asiakkaita sunnuntai-iltaan asti, osasto valmiina hyvissä ajoin jo 2-3 tuntia ennen avajaishetkeä - erittäinkin poikkeuksellistayes.

Kuten kuvasta näkyy, on meillä hylätty arabialaiset astiat sun muut samovaarit, oikeastaan jo kauan sitten, panostus on vahvasti romuromantiikassa ja mm. julisteissa. Pikku erikoisuutena mainittakoon mm. linnunsulkakokoelma, joka lienee kerätty 1930-luvulla.

Kimmo

Honorary Degree of Economic Wisdom

05.09.2014 13:32

"....this is to certify that you have completed a course of instant learning by absorbing... fundamentals of prosperity..."

Tämmöisiä todistuksia jaettiin vartin pikakursseilla New Yorkin Maailmannäyttelyssä 1964-65. Kyllä, kävi siellä suomalaisiakin, joille talouselämän "viisauden" ymmärrys lankesi osakseen näinkin mahtavan sertifikaatin todistusvoimalla. Ei kai olisi pahitteeksi, jos edes muutama nykypoliitikoistamme  suorittaisi saman kurssin, ehkä sillä olisi vaikutusta kansakunnan oloihin. 

Yleensä en peittele henkilönimiä, etenkin jos nämä ovat jo hyvän aikaa olleet lopullisesti tavoittamattomissa, mutta tällä kertaa häveliäisyys estää kertomasta, kenen seinällä tämä roikkui. Kyllä kai tämä paperi vastaa vähintään valelääkärin tutkintopapereita vieraan vallan yliopistosta. Molempien voimalla on voinut vapaasti sorkkia elämäämme vaihtelevalla menestyksellä.

 

 

 

Kimmo

 

 

 

 

 

 

Jarno Saarinen 2015 kalenteri

27.08.2014 18:02

Vaikka antikvariaatti onkin, niin tilaisuuden tullen on valikoimissa myös tuoreempaa tavaraa; aivan uusimmasta päästä on legendaarisen Jarno Saarisen muistoksi tehty vuoden 2015 kalenteri, jossa on aiemmin julkaisemattomia kuvia yksityiskokoelmasta koottuna. Kuvat ovat täysin amatöörien ottamia, mikä toki näkyy, samoinkuin aikansa vaatimattomilla kameroilla otettujen kuvien vedostus pikkukoosta lähes julistekokoon. 

Nostalgia - päivittäinen kulmakivemme. 

 

 

Kimmo

Merikarvian tyttö Poriin...

19.08.2014 16:40

"... maksettakoon Merikarvian kunnan rahastosta työmiehen tytär XXX XXX:n lähettämiskuluja Porin Yleiseen sairaalaan veneeristen tautien osastoon postivaunussa... 28.10.1932 - Maksumääräys perustuu Valtuuston 8.12.1931 päätökseen, pöytäk. 38. pykälä".

Kyllä yhteiskunta meistä huolehtii ja on osannut huolehtia ennenkin, tuolloin ei ollut mitään joutavia intimiteettisäädöksiä, vaan kuntalaiset saivat tästäkin lukea "kunnanhuoneen", niinkuin tuollapäin sanotaan vielä edelleenkin, ilmoitustaululta, kunnalle kuluja aiheuttavista asioista. 

20 markkaa oli silloista rahaa matka maksanut, tositteet huolellisesti niitattu kuittiin kiinni. 

Eipä nämä Sote-alueitten ja Kela-kyytien systeemit ole juurikaan muuttuneet, mutta tuskinpa kuljettajille asiakkaitten vaivoja näin avoimesti kerrotaan viralliselta taholta. Eri asia on mitä mieltä painavia asioita asiakkaat itse kertovat kuljettajilleen satojenkin kilometrien lääkärireissuilla, ajankulukseen tai huomaamattomaksi terapiakseen. 

 

Kimmo

 

'

 

 

 

Kulttuurihistoriaa 1973

15.08.2014 11:58

Tämä teksti tarvitsisi saada Peter von Baghin paatokselliseen tyyliin esitettyä; kuvassa tiivistyy, ainakin osittain,  perisuomalaiseen tyyliin, jäljet tummanpuhuvalta 1960-luvulta kiertyen Jarno Saarisen ikonisen julisteen kautta nyt jo eläköitymistä miettivään tuolloiseen uudenlaisen vapauden ja vauhdin kokeneeseen ikäluokkaan - eikö olekin kertakaikkisen hienolla kapula- ja tutkijakielellä tuo asia saatu sanottua!

Vaatimattomaan rintamamiestalon vinttihuoneeseen ja eritoten sen seinään tiivistyy kansakunnan yhteisen muistin parhaita paloja. Itsellänikin on muistikuva ainakin kolmesta vastaavanlaiseesta huoneesta, siis ihan 1970-luvulta, joten niitä täytyy aikoinaan olla ollut tuhansia... - nykypäivinä olen kerran oto. päässyt näkemään tämmöisen reliikkihuoneen ihan koskemattomanakin - kysyin onko juliste myynnissä - ei ollut. 

Nostalgia myy - tämän ikäluokan ihmiset eivät ole suinkaan digimedian painamattomalle alttarille menetettyjä - he kaipaavat konkreettisia muistoja nuoruudestaan.

 

www.juvekim.fi

 

 

Lomaltapaluukakku

09.08.2014 11:56

Näin komeasti juhlistettiin lomaltapaluuta ja arjen aloitusta täällä työmaalla-josta-ei-pääse-eroon. Kohtuullisen makeissa ja todella lämpimissä tunnelmissa, sehän on kaikille meille tullut selväksi. Lomailun kannalta tietysti mitä parhainta tuo lämpö, mutta kaupallisuuden ja työnteon kannalta suorastaan... no niin, tiedätte senkin. 

Sen verran on jäänyt hommia rästiin loman johdosta, että en tähän kirjoitteluunkaan ihan heti ehtinyt, haitanneeko tuo mitään, todistin ainakin itselleni, etten ole näistä nykytyylin kotkotuksista 100% riippuvainen. 

Koira ei pääse täplistään eikä kauppias tavoistaan, jokaisella paikkakunnalla, missä vierailin, kartoitin kyllä tarjontaa ja jotain sain hankittuakin - tuloksia tallennetaan verkkokaupan sivuille lähes päivittäin - olihan täällä kotipaikkakunnallakin joku "hankinta" jonossa, monta ostoa jää nykyään tekemättäkin, tavaraa kun tarjotaan meille kauppiaille liiankin kanssa, kaikkea ei voi millään hankkia. 

Kimmo

 

 

Leppoisaa lomailua 1973

09.07.2014 18:58

Oy G.W. Sohlbergin asiakasyritykselleen lähettämä peltinen lappu sen kertoo; vielä 1970-luvun alussa saattoi isokin yritys poistua "kartalta" kokonaiseksi kuukaudeksi kesän viettoon. Kvartaalitalous  ja controllerien metkut eivät vakavaraisia firmoja vielä tuolloin hetkauttaneet - lomat pidettiin ajallaan ja ilman suuria murheita. Nykyisin ei taida pienimmälläkään putkalla olla moiseen varaa, kaikki tuntuu pyörivän 24/7/365 eli vuorokaudet ympäriinsä ja ympäri vuoden... noh näin tietysti meilläkin - nettisivut  palvelevat ja ihmeellisellä tavalla siellä kävijöitä pyöriikin kaikkina vuorokauden aikoina. 

Kimmo

 

 

Arwo Tawaraa, Nopperla, Lokalahti

05.07.2014 09:47

Tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina 5-6.7. ollaan Lokalahden perinteisillä antiikki- ja keräilymarkkinoilla, osasto valmiina, 15 minuuttia H-hetkeen, vaihteeksi lämmintä ja aurinkoista!

 

Tapahtuman luonteen mukaisesti panostettu enemmän keräilytavarapuoleen kuin kirjoihin ja papereihin.

 

Kimmo

Tsarskoje Selon enkeli silmät auki

02.07.2014 17:35

Arvostelua
 
Seuraavassa pörssisijoittamisen keskustelupalstalla "trooli" julkaistu arvosteleva mielipide - meillähän on vapaa maa ja vapaat mielipiteet. surprise Kimmo
 
Laitoin alleviivaukset ko. kirjoittajan mielipiteisiin, luulo ei ole koskaan tiedon väärti, sitäpaitsi jollei tuo kaveri ole selvännäkijä, ei hänkään ole nähnyt sitä kasvokuvaa, koska ne olen peittänyt kynällä.... siinähän se arvo on. Mitä tulee ruumiin säilymiseen, niin suohaudassahan se oli, Tanskassa on kaivettu esiin muutama tuhat vuotta sitten suohautaan tungettuja - ovat niinkuin eilen sinne laitettuja... Härskiyden rajan voi toki määritellä miten haluaa - härskiä on peli usein noilla sijoittajillakin, parempi kun ei heitä ensimmäistä kiveä... Ison Lännen mailla, josta nuo kotimaisetkin "sijoittajat" oppinsa usein hakevat, olisi tämmöisen Saaren tapauksen kuvat hinnoiteltu monin verroin suuremmaksikin, mikäli se olisi siellä sattunut ja samassa suhteessa aikanaan julkisuutta saanut. Jokaisen netinkäyttäjän ja englanninkieltä hallitsevan ulottuvilla on tarkistaa "kurssit" erään tietyn amerikan vähemmistön julman kohtelun dokumentoivien valokuvien hinnoittelun suhteen.
 
Takuu; kaikki liikkeessäni myynnissä olevat tuotteet ovat aitoja ja alkuperäisiä, mikäli kyseessä on kopio tai uustuotanto, se kerrotaan selvästi. Jos jostain kumman syystä näin ei olisi, kauppa puretaan, mikäli asiakas tuotteen kopioksi osoittaa ja kauppahinta palautetaan, pienellä rajoituksella tosin - takuu on voimassa vain kauppiaan elinajan. Tätä periaatetta on noudatettu jo kaksikymmentä vuotta - niin kauan kuin olen Arwo Paperia pyörittänyt - ei ole muuten koskaan kauppaa purettu näillä perusteilla. Tulkoon nyt tässäkin sanottua. 
 
Mitä tekemistä on tällä Tsarskoje Selon (Valokuvaamo M.A. Kan) enkelillä tässä kuvituksena? Katsokaa silmiä... 
 
 
Kirjoittaja: La Concha (1.7.2014 7:00:49) Roskakori

 

Otsikko: Makaaberia...Kyllikki Saaren kasvokuva arkussa ollessaan.

 

http://www.juvekim.fi/product.php?id=327933

17.5.1953 Isojoella murhattu Kyllikki Saari; rippikoululaisten ryhmäkuva, rippilapsen yksittäiskuva, kuolinilmoitus sekä arkkukuva, jossa kasvot näkyvissä - Suomen rikoshistorian kuuluisimpia tapauksia, edelleen selvittämätön -3 kpl valokuvia sekä lehtileike

Yksittäiskuva 8 x 11 cm, ryhmäkuva 9 x 14 cm, arkkukuva 6 x 11 cm. Tämän kokonaisuuden alkuperän täytyy olla aivan Saaren lähipiiristä, varsinkin arkkukuva on ultraharvinainen. Aikanaan ja osin edelleenkin käsittämättömän suuren julkisuuden saaneen tapahtuman dokumentteja, joita ei pitäisi mistään saada, mutta nyt meillä myynnissä.
 

Kirjoittaja: antimateria (1.7.2014 7:32:25) 

 

Otsikko: Epäilen kuvan aitoutta, luulisi että 5 kuukautta haudattuna ollut murhattu ja vielä kasvoihin astalolla lyöty ruumis on sen verran huonossa kunnossa että arkun kansi olisi ollut kiinni vaikka yleensähän tuolloin arkun kannet olivat auki. Härskiä toimintaa kaupustella noita kuvia.

Päivitetty 1.7.2014 7:33:14

 

Terveisiä Turusta

29.06.2014 13:52

Käsityöläismarkkinat & Keskiaikamarkkinat Turussa

 

Näissä tunnelmissa, Antikavariaatti Arwo Paperilla näillä kekkereillä tarjolla noin 10 000 sanomalehteä vuosien 1938-1966 väliseltä ajalta. Kiinnostusta ja ostointoakin on ollut...

Seuraavan kerran nämä tarjolla Booktorilla!

Kimmo

 

 

Vanhan kirjallisuuden päivät Sastamalassa

27.06.2014 17:24

Antikvariaatti Arwo Paperin tarjontaa tämänkertaisilla kirjapäivillä, kohtuullista vilinää ja vilskettä, nyt iltapäivällä jo vähän rauhallisempaa, ehdin asiakkaani kanssa tutkimaan paremmin hänen valitsemiaan kohteita. Asiakkaiden mielenkiinto kohdistui monenlaisiin eri painatteisiin, niin kirjoihin kuin lehtiinkiin, mm. kuvasa näkyvät viime vuosisadan alun englantilaiset Black and White lehdet myin hetkeä kuvanoton jälkeen kaikki. 

Kimmo

Murha ei vanhene koskaan...

18.06.2014 16:49

Kyllikki Saari

 

Antikvaraattini tarjonnassa on monesti ollut (ja toivottavasti tulee vastaisuudessakin) erikoista tavaraa, mutta tällä kertaa haluan tässä blogissakin esitellä uskomattoman "löydön", seuraavassa tuotteen sanatarkka myyntiesittely;

17.5.1953 Isojoella murhattu Kyllikki Saari; rippikoululaisten ryhmäkuva, rippilapsen yksittäiskuva, kuolinilmoitus sekä arkkukuva, jossa kasvot näkyvissä - Suomen rikoshistorian kuuluisimpia tapauksia, edelleen selvittämätön -3 kpl valokuvia sekä lehtileike

Yksittäiskuva 8 x 11 cm, ryhmäkuva 9 x 14 cm, arkkukuva 6 x 11 cm. Tämän kokonaisuuden alkuperän täytyy olla aivan Saaren lähipiiristä, varsinkin arkkukuva on ultraharvinainen. Aikanaan ja osin edelleenkin käsittämättömän suuren julkisuuden saaneen tapahtuman dokumentteja, joita ei pitäisi mistään saada, mutta nyt meillä myynnissä.

Kimmo Lampinen

 

 

Lanz Alldog -koirankävelyttäjä?

11.06.2014 09:01

Uutta tarjontaa

Arvoisat asiakkaat ja muu yleisö lienee huomanneet, että nyt parina päivänä on tarjolle tullut runsaasti teknistä esitettä - eritoten traktoreihin liittyviä myyntiesitteitä (ja tulee vielä lisääkin lähipäivinä). Joukossa on esite tällaiseenkin kulkimeen - ensisilmäyksellä hyvinkin erikoinen laite - kukaties saksalaisella insinööritaidolla suunniteltu vaikka koirankävelytykseen... leikki sikseen - kyseessä on työkonerunko ja varsinaisesta esitteestä voi tutkailla monia sovellusmahdollisuuksita eri työtehtäviin...

Tässä samalla blogin juttutarjontakin tasapainottuu  akselilla naisten jutut - miesten jutut, ei ihan kaikkia tuo edellinen paperinukke-esittely miellyttänyt, jopa moitiskeltiin... onneksi tämä ei ole sellaista puuhaa, että kaikkia tarvisi miellyttääkään, ainakaan joka tuotteella. 

 

Kimmo

blush

Eeva-Liisa

05.06.2014 11:48

"Meidän Perhe" -lehden numeron 4 / 1948 takakannen leikattava paperinukke vaatteineen. Tämmöistä en ole aiemmin nähnytkään, ilmeisen harvinainen lehti, toivottavasti joku asiakkaistamme tekee "löydön". 

 

Kimmo

 

 

 

Apua tarvitaan

04.06.2014 15:11

Tallensin juuri myyntiin eilisen ostoksen, nimittäin tämän presidentti Svinhufvudin kuvalla olevan tähden, seuraavassa esittelyteksti;

"P.E. Svinhufvud, 8-sakarainen peltinen tähti, halkaisija 50 mm, käyttötarkoitus (tai ylipäätään tieto minkä vuoksi teetetty) tuntematon, spekuloiden voisi ehkä arvella, että mahdollisesti Siperiaankarkoittamisen johdosta / muistoksi? Sehän oli aikansa mediatapahtuma tai vaikkapa paluun kunniaksi? Voisiko olla peräti joulukuusenkoriste?"

Todellakaan en tiedä, mikä tämän käyttötarkoitus tai muu tarkoitusperä on, niinpä pyydänkin arvoisien sivulla kävijöitten apua tunnistukseen. 

 

 

Kimmo

 

 

 

 

Mainontaa & markkinointia

04.06.2014 10:35

Osattiin sitä tehdä vetovoimaista markkinointia jo 1930-luvun alussakin. Erittäin tyylikäs makeistehdas Oy Sereksen suklaapakkauksen kansipainate, jonka eilen illalla ostin muun tavaran mukana. Eilisessä osto-osoitteessa oli onneksi jätetty "siivoamatta" ennenkuin kauppias kutsuttiin käymään. Kovin usein nämä ja vastaavat tungetaan kylmästi roskasäkkiin, sen enempää ajattelematta. 

Monesti tällaiset kohteet ohittavat kiinnostavuudeltaan tavanomaisemman kirjallisuuden - maailma muuttuu ja ainakin osa kauppiaiden tarjonnasta sen myötä. 

Lisää näitä eilenkin hankittuja kohteita tulossa sivuille - seuratkaa tarjontaa!

 

 

Kimmo

 

 

 

 

 

Näin käy jos et maksa jäsenmaksua?

31.05.2014 14:21

Näinkin voi tosiaan käydä, mutta mitähän jäsenmaksuja tässä tarkoitetaan? Ammattiliiton, harrastustoiminnan, kirkon - ei näistä tiedä, mutta kovasti on surkeaan tilaan ukko joutunut. 

 

Siltainsinöörin jäämistöstä tämä putkahti esiin, ei ole yhteyttä mannermaalle tältäkään saarelta aikoinaan rakennettu, joten ei siinä mikään auta, saaristolaisia syrjitään aina. 

 

 

Kimmo

Siivouspäivä

24.05.2014 15:30

Tänään on "Siivouspäivä" ja meillä täällä Turussakin on myyjiä runsain mitoin pihoilla ja kaduilla sekä puistoissa. Ihan tässä liikkeeni ja rautatieaseman välissä oleva korttelin suuruinen puisto eli Rautatienpuisto on myös valjastettu tapahtumapaikaksi. Myös itse pistimme sinne tarjolle tavaraa, vaikka liikkeeni onkin auki ja ovi selällään, niin kyllä yleisö pysyttelee näillä keleillä ulkona, joten Mooses menee kansan keskelle....

Sattumalta poikkesin juuri ulos kadun yli, kun eräs asiakas keräsi meiltä ostamiaan design-henkareita, lienevät kotimaisia 1960-luvulta. Tyytyväinen kaveri pääsikin tämänkertaiseen blogi-kuvaani. 

Yleensä ei lauantaisin kannata liikettä pitää avoinna juurikaan yli klo 14.00, mutta tänään kahdentoista maissa putkahti keskieurooppalainen pariskunta liikkeeseeni pitkän divarilistan kanssa, tarkoituksenaan vierailla kaikissa Turun antikvariaateissa. Mikäs siinä, netistä poimittu lista oli kyllä pitkä, mutta ei ihan ajan tasalla, varsinkaan kiinteiden liikkeiden ja niiden aukioloaikojen suhteen. Siinä sitten äkkiä sen "priorisoin" sen sellaiseen muotoon, että heidän kannattaa kävellen käydä keskustan liikkeet läpi ja mieluummin lähteä, heti, lupasin itse  pitää puodin auki vielä klo 16.00 asti ihan heitä varten. 

Ja samaan syssyyn vielä lähti Artekin perusnaulakko hintaan 25 eur tuolta puiston puolelta, hyvä näin. 

Kivijalka- ja tänään myös puistoyrittäjä. 

 

 

Kahvitauko

22.05.2014 16:24

Näin kivoina kesäpäivinä käy helposti kuten kuvan isännälle - huolimatta kovasta kuivaharjoittelusta voi niinsanotusti päätyä pöydän alle... lämmön ja kuvitellun nestehukan yhteisvaikutus näet... 

 

Kimmo

Sanakirjaostoksilla...

21.05.2014 12:41

kävi tällainen tutunoloinen, kuitenkin minulle alkuunsa tunnistamattomaksi jäänyt mies. Haluttua kirjaa ei löytynyt, mutta jotain muuta kyllä samasta aiheesta. Leppoisan tarinoinnin jälkeen kävi ilmi, kuka hän on ja löytyihän meiltä hänelle lisääkin materiaalia, mm. Moottoriurheilu-lehti vuodelta 1958. Kyseisen lehden eräässä artikkelissa oli mukava juttu hänen uransa alkuaikojen voitosta kilpaveneilyssä.

Ostettavahan se oli kun hänellä ei sitä ollut. Rauno Aaltonenhan se siinä kuvassa on saalista käsissään. 

 

Kimmo

 

 

 

 

Paremmat ajat tulossa?

14.05.2014 17:52

Kovasti tuntuu tämäkin tyyppi odottavan jotain - ainakin aurinko nousee ja savupiippputeollisuus kukoistaa - mutta mikähän on todellinen totuus? Piippujen kaupunki ja katseen kohde on tietysti Kotka, tuo savolaisten Amerikka. Vakaa disponetti eli isännöitsijä siinä silmäilee entistä valtakuntaansa, ei sentään hallinnut koko kaupunkia, mutta erästä sen merkittävimmistä tuolloisista teollisuuslaitoksista. On juuri edennyt urallaan ja saanut siirron Vaasaan. 

Molempien kaupunkien hienoa historiaa pieninä paloina aina silloin tällöin meiltäkin tilattavissa. Käytä vaikka hakusanaa "kotka" / "vaasa", "vasa".

 

KL

 

 

 

Valitse vaihtoehto II

10.05.2014 11:36

Näin hauska kuva tarttui haaviin tänään - tästä saa väännettyä taas kivan jokaiselle sopivan valintatehtävän, ei muuta kuin rasti ruutuun niinkuin Krimin vaaleissa - erotuksena, että meillä on oikeita vaihtoehtoja;

 

Kuvassa on siis:

1. Saksa 1930-luvulla

2. Koulujen ja oppilaitosten päättäjäiset

3. Kylmän kevään lämmikkeeksi on nautittu sisäistä villapaitaa ja ulkoisen lämmitystä aloitellaan

 

Mustana hevosena eli neljäntenä vaihtoehtona:

4. Väinämöisen porukka laulaa kirja-alaa suohon

 

Kaikki valinnat hyväksytään. 

 

Kimmo

Puolustusvoimien määrärahaleikkaukset

09.05.2014 10:14

"Parlamentaarisen puolustuskyvynromuttamiskomitean päätöksen mukaisesti ratsuväen vetokalustossa siirrytään ns. riisuttuun malliin; vetohevoset eläkkeelle ja nuorimmat asevelvollisikäluokat kirjaimellisesti aisoihin... muinaisen Rooman mallin mukaisesti tahtia lyödään - ei kuitenkaan rummuilla vaan haitarilla vingutellen..."

Vakuuttava todiste on silmienne edessä, ajalta oleva valokuva. 

Ihmekös siinä sitten oli, kun kävi miten kävi. Saisikohan Ruotsista hevosia lainaksi?

 

 

KL

 

 

 

Turun Vappu

01.05.2014 07:42

Räntää sataa ja aivan niinkuin loppusyksyn tunnelmat, nappasin tuon kuvan aivan äsken liikkeeni ovelta. Kun ei nukuttanutkaan niin pitihän tätä työn juhlapäivää jotenkin kunnioittaa ja näin pyhäpäivän aamuna saa rauhassa puuhailla, kun ei ole mitään häiritseviä tekijöitä. Eipä taida tämä työpanos vaikuttaa kansantalouteen eikä omaankaan, mutta eipä sillä ole tänään suurta merkitystä. 

Kimmo

 

 

 

 

 

 

Vappurihkamaa 50-luvulta

30.04.2014 13:42

Kaikkea kummaa sitä meiltäkin löytyy, useamman vuoden olen pitänyt näitä veikeitä vappukoristeita somisteena, enkä ole niitä edes yrittänyt myydä, varmaan nytkin pyhien jälkeen lykkään ne varastoon uutta vappua odottamaan. 

Kocasti vaan on kylmä ainakin Turun nurkissa, poikkesin juuri kaupungilla postireissulla ja siellä muutamat tyypit kulkivat sortseissa ja lämmintä taitaa olla vähän yli kymmenen ja tuulenvire vielä puhaltelee, on se tämä ilmastonmmuutos varmaan todellisuutta. 

Kimmo

 

 

 

Puutarhan kevät...

27.04.2014 11:26

Otsikon mukainen tapahtuma on tänään täällä Turussa, itse olen myyjänä Arma Aboan messuilla ja menossa on puukkotarhan kevät, kuten kuvasta näkyy. 

Niinkuin huomaatte on täällä asiakkaitakin joita varten on saapunut runsaasti kauppiaita eri puolilta Suomea samoinkuin asiakkaitakin, jonkin verran on kävijöitä Idästäkin, kuten kuvan pari miestä, suomalaista sotilaspoliisien uudempaa kurssipuukkoa tutkitaan... 

Kimmo

Rauhallinen päivä liikkeessä

26.04.2014 14:00

Tässä reaaliaikaista kuvaa puodista - päivän rauhallisin asiakas, mitähän tuokin ymmärtää Virkkaus- ja neuletöistä vuodelta 1943?

 

 

Kimmo

 

 

 

Mihin puukot pystyvät....

26.04.2014 11:21

Kaikella mahdollisella kieroudella ja "oma lehmä ojassa" -metodilla valittu mainoslause tälle päivälle on kuvassa. Huomenna sunnuntaina 27.4 on nimittäin Arma Aboa ry:n järjestämät ase- ja militariamessut Turun messukeskuksessa, jossa minullakin on myyntipaikka. Toivomme tietysti yleisön runsasta osanottoa. 

Puukot, niin uudet kuin vanhat, ovat omassa suositussa roolissaan näissä alan tapahtumissa ja aina niitä itsekin pyrin keräilijöille hankkimaan, joskus aina onnistaakin. Toki mukana on kaikkea muutakin militaria-keräilyyn liittyvää. 

Kimmo 

 

 

Keräilijän maailmaa -kirjauutuus

24.04.2014 17:07

Viime viikolla julkaistiin Antti Kuusiston teos, joka artikkelinomaisesti esittelee eri keräilyaloja ja niiden kohteita runsaan kuvituksen kera, osansa saavat niin rahat, mitalit, kääreet, asiakirjat, etiketit, keräilykuvat, valokuvat jne. - ylipäätään ns. kansiokeräilyyn sopivat kohteet. Teoksen kunkin luvun ei ole tarkoitus olla mikään tyhjentävä ja täydellinen esitys omasta alueestaan, vaan siinä havainnollisesti kerrotaan kohteesta ja sen keräiltävyydestä, ottaen huomioon suuren yleisön, jolla ei voi olla alasta vuosikymmenten kokemusta eikä tyhjentävää tietoa sen kaikista kuvioista. 

Yleisesityksenä se täyttää paikkansa ja esittelee keräilyn eri kohteita riittävän laajasti, toivottavasti tuo alalle uusiakin keräilijöitä ja virkistää vanhojen intoa. Kustantajana on ollut Apali Oy, joka muuten sivumennen sanoen kustansi teoksen kirjoittajan edellisenkin kirjan viime vuonna, nimittäin karamellien ja niiden kääreiden historiaa Suomessa käsittelevän 200-sivuisen "Makein kirja" -teoksen. Se onkin jo kuulemma loppuunmyyty. Joten tämänkin suhteen kannattaa toimia nopeasti, mikäli sellaisen itselleen haluaa. 

Alalla kun ollaan ja monenmoista keräilytavaraa pidetään myynnissä ja jatkuvasti pyritään hankkimaan lisää, niin toki on nostettava kissa pöydälle; löytyy sieltä viimeiseltä sivulta lähdeluettelosta minunkin nimeni mainittuna. Kirjoittaja on monesti minultakin jotain hankkinut ja joskus olen voinut jopa jostain asiasta antaa selventäviä tietoja. 

Ei muuta kuin tilaamaan!

Kimmo Lampinen

 

 

 

Antikvaarista etymologiaa

15.04.2014 13:44

Isossa maailmassa muokataan rakenteita uusiksi vähätkään välittämättä olemassaolevista historiallisista tosiseikoista ja kansalaisten mielipiteistä. Tänään täällä meillä harjoitellaan etymologiaa (sanojen alkuperän selvittämistä) vähääkään välittämättä sen mahdollisista tieteellisistä perusteista. 

Nappasin kuvan tästä vuodelta 1870 olevasta turkulaiseen yritykseen tulleesta asiakirjasta ja vanhana sananselittäjänä käsittelen sanan "kelm";  Herra H. Kelmin lähettämä ja allekirjoittama kirje on ilman muuta luonut kieleemme sanan kelmi. Tämä on ilmiselvää, kyseessä on ollut varmaan kiero kauppamies, joka on ansaitusti saanut jäädä elämään sanana suomen kieleen.

Itseänikin on monesti moitittu kelmiksi, mutta emme ole sukua.

 

 

Kimmo

 

 

Uutisnenä > hankintanenä

11.04.2014 13:59

Näin tiukalla ilmeellä on kunnianarvoisa vanhempi toimittaja (varmasti punaisine) nenineen vakuuttunut asiastaan ja mekin vakuutamme teille, arvoisa yleisö, että tarjontamme kasvaa kovaa vauhtia (reaaliaikaisen nimikelukeman voitte katsoa aina silloin tällöin sivun oikeasta yläreunasta, samoin kuin tiedot kävijämääristä). Eihän tämä voi tietenkään koko aikaa jatkua, vaan saa nähdä miten meidän käy, kun alkaa kesäkausi ja ulkotapahtumat?

Hankintoja suoritetaan näin kevään korvalla aktiivisesti ja ainakin osa niistä päätyy sivuille, tavaran tulva on kyllä välillä liiankin kovaa - ei voi mitenkään kaikkea haalia puhumattakaan niiden tallentamisesta sivuille.

 

Kimmo

 

 

Varman päälle...

09.04.2014 09:18

...näkyy ottaneen tämä innokas divariin tulija, varmuuden vuoksi on laitettu esille riittävästi pysäköintimaksulipukkeita, jos vaikka vierailu näin keskiviikkona kestää pitempään. 

Liekö ihan pykälien ja asetusten mukaista, sitä en tiedä, mutta luulenpa, että paikallinen pysäköinninvalvonta lätkäisee tällaisesta virhemaksun, ei epäilystäkään, perusteet siihen haetaan vaikka tsaarinaikaisesta vossikkakuskien virka-asujen napinkiilloitusasetuksesta...

KL

Varottavia paikkoja heikkojen jäiden lisäksi

04.04.2014 09:20

Olikohan meillä näitä paikkoja jo 1972, kun Jerry Cotton jo niistä varoitteli? Ja nykyisten sote-Syöte-"lapinreissuneuvottelupäivien" jälkeen ei liene niin väliäkään, organisaatiot vaan uusiksi ja itsehoito kunniaan, autan siinä mielelläni, siltä alalta on julkaistu monenmoista kirjaa yms. Joku niistä on aina meilläkin hyllyssä. 

Hyvin markkinoitu on puoliksi myyty.

 

Kimmo

Tapani tulette tuntemaan...

02.04.2014 16:16

Tämmöistä komentelijaa tännekin tarvittaisiin, saisivat kirjat ja paperit liikettä järjestäytymisessään sivuille tarjolle ja sitten hyllyille - nyt niitä pyörii laatikoissa, pinoissa ja kasoissa pitkin liikettä - taas kerran, eikä ole montaa viikkoa siitä, kun kaikki jäi tip top-kuntoon.

Mahtaisi tämä 1950-1960-luvun taitteen sodankäynyt kouluttaja olla ihmeissään nykysukupolvien varusmiesten kanssa ja vielä enemmän vapaaehtoisten naispuolisten koulutettavien kanssa.

Vääpeli Yrmy J. Körmy

 

Neuvostovotkamatkaretrovesisiirtokuva

01.04.2014 11:04

Tässä lyödään kaksi kärpästä yhdellä iskulla, Kotukselta (joku kotimaisen kielen huoltokeskus, saa korjata jos paremmin tietää) mitään kysymättä loin tällaisen sanan (otsikossa siis) kuvaamaan 1970-luvun alun massojen matkailua juuri avattu Viru-hotelli tukikohtanaan silloiseen Eestin Sosialistiseen Neuvostotasavaltaan. Joku onnekas on onnistunut tämmöisen dekaalin eli vesisiirtokuvan tuomaan matkamuistona, ilmeisesti kaikki rahat ja hyödykkeet eivät menneet rellestämiseen...

Toinen juttu on siis tämä Nostalgian lain (onkohan tämmöistäkään?, tuntuu kuitenkin siltä, että 30-40 vuotta on nostalgian raja) mukainen hyväntahtoinen retroilu ja muistelu niistä kultaisista ajoista jolloin Tallinna oli Suomi-pojan paratiisi ja Tallinnan kaduilla oli liikaa sosialismin hedelmiä vieroksuvia parasiitteja (=sukkahousujen ostoagentteja ym. vastaavia) - siis paikallisen virkamieseliitin mielestä.

Antikvariaatti - kansakunnan muisti - tarjoaa tätä teillekin.

 

Kimmo

 

 

 

 

Heikossa hapessa - valitse vaihtoehto

01.04.2014 09:27

Tässä kuvassa on tekeillä jotain erikoista, voit valita mieleisesi vaihtoehdon muutamasta seuraavasta:

- Vasemmistoliiton ministeriä elvytetään reippaitten juhlien jälkeen

- Antikvaarisen kirjan myyjää eli divarikauppiasta yritetään saada horroksesta hereille

- Uskomushoitoa Pietarsaaressa

- Talouselämästä väärän käsityksen omaavaa työntekijää uudelleenkoulutetaan tyky-höpö-leirillä

 

Kaikki vaihtohdot voidaan laskea oikeiksi, mutta todellisuudessa on kysymys Neuvostoliiton aikaisesta terveyskylpylähoidosta, esite kertoo olennaisen 1970-luvun totuuden. Näitäkin esitteitä tänään lisätty tarjontaamme.

Kimmo

 

Päivän löytö

29.03.2014 14:07

Jopas sattui löytymään alaani liittyvä painate, tämä laitetaan liikkeeseen näytille, vaikka laulaa en osaakaan. Voi sitä 70-luvun nöyryytystä, kun oppikoulussa luokan edessä piti yrittää jotain pihistä musiikkitunneilla, nykyään semmoisesta laitettaisiin opettajat ja pedagogit ankarimpaan edesvastuuseen, silloin se oli ihan hyväksyttyä. Pidin kyllä suuni kiinni ja sain armosta kai kuutosen todistukseen. Rehellisesti voin kertoa, että siitä huolimatta tai sen tähden olen sujuvasti välttänyt laulu-, soitto- ja muita musiikkihommia tyystin.

Paperikauppaa(kin) käydään ja on kiva tietää, että on olemassa alalle sopivia lauluja!

Kimmo

Swap Meet Teivo

29.03.2014 08:01

Huomenta vaan, Teivon rompetorilla reipas alku ja ennenkaikkea kaunis päivä tulossa, enteilee kaupallista päivää? 

K

Aakkosbaarin vilinää perjantaina iltapäivällä

28.03.2014 16:26

frownTällä kellonlyömällä perjantai-iltapäivällä maa on autio ja tyhjä? Ja tässä toimintaympäristössä sitten pitää jaksaa yrittää, jos ei nämä valtakunnan isot ketjut saa vedettyä kansaa sisään niin mitä sitten me pikkuyrittäjät tälle mahdetaan? 

Terveisiä siis täältä Ylöjärven Teivon Aakkosasemalta.

KL

Pikimmiten kuitenkin pilttuuta pystyttämään huomisen juhlia varten.

Tosi Optimistiindecision

 

Ideoitten taukoparkki

28.03.2014 09:52

Kivijalan totuudesta toiseen totuuteen, matkalla Tampereelle tai oikeammin Ylöjärvelle, huomenna 29.3 Teivon raviradalla tosi perinteinen Winter Swap Meet -myyntitapahtuma, johon osallistun, myyjäpuolella, kuinkas muuten. 

Ei tarvi sinne reittiä opetella ja navigaattoria vaivata, sen verran tuttu tapahtuma ja kuviot. 

Toivottavasti totuus huomenna ei ole tällainen, kuin kuvassa, ideaa on muttei ainakaan vielä asiakkaita? Taitaa kuitenkin olla näin kymmenen pintaan aamupäivällä olla vielä liian aikaista massojen liikehdintään? Itse liikehdin päivän mittaan useampiin mahdollisiin ostokohteisiin, näitä kun nykyään riittää, sivuston kautta tulee runsaasti tarjouksia ja parhaani mukaan kaupallisessa mielessä järkeviltä vaikuttavissa käynkin. Aarteita ei suinkaan aina löydy, mutta usein jotakin ostettavaa, joka sitten päätyy sivuille, liikkeeseen tai tapahtumiin myyntiin. 

Kimmo

Kuvapari - Hannu Kailajärvi

27.03.2014 08:42

Jonkinmoisista pyramidien rakenteluista ja pelihommista tunnettu julkkishahmo Hannu Kailajärvi näkyy pätevöityneen operaatioihinsa armeijan leivissä - liekö joku edellisen elämän hahmo? Joka tapauksessa edessäsi on photoshoppaamattomat kuvat, voit päätellä itse. Tähän ja muihinkin rajatietotapauksiin voi osavastauksia löytyä antikvariaattien ehtymättömästä tarjonnasta. Etsi-löydä-tilaa.

 

 

KL

Han, hon, hen, mutta kenen untuvikot?

26.03.2014 16:31

Tämänkertaisessa blogiesittelyssä on jo pitkään postikortteja piirtäneen Seppo Louhivuoren aivan uusimman tuotannon pääsiäiskortti, hän poikkeaa tämän tästä keräilyaiheittensa puolesta liikkeessäni, niinkuin nytkin, ja antoi lahjaksi kortin ihan painotuoreena.

Toinen kanta-asiakkaani poikkesi eri aikaan ja ihmetteli suomalaisten (ruotsinkielisten) päiväkotien ruotsista apinoimaa persoonapronominien "virtaviivaistamista" - enää ei kelpaa vanhan kunnon han ja hon, joista puhuttavan kohteen sukupuolen tietää suomenkielinenkin, jos on ollut vaan valveilla aikanaan ruotsintunneilla tai muuten hallitsee kyseisen kielen. Ihan vaan kouluarvosanojen 7-8 ruotsilla minäkin noita sanoja olen käytellyt ja saanut asiani ymmärretyksi tuolla kielellä. Tämä "hen" siis on sukupuoleton "hän" - ei kai siinä mitään ihmeellistä, meillä suomen kielessähän ei moista feminiini / maskuliini jaottelua ole, päinvastoin kuin monissa muissa kielissä. Mutta melkomoista ruotsalaista tasapäistämistä tämä lienee, en ole kuullut puhettakaan, että kunnianarvoisat anglosaksit tai teutonit tai slaavit luopuisivat miesten ja naisten sukupuolen luokittelusta näitten sanojen yhteydessä.

Ja kavalasti tämäkin hivutetaan tänne meille, kaksikieliseen maahamme, suorastaan köyhdytetään kielen vivahteita, snälla du...

Siis kortissa ovat ilman muuta Han, Hon ja Hen - ruotsinkielisen mallin mukaan en nyt voi kuitenkaan olla varma, kuka niistä on niinsanotusti Kukko tunkiolla? Niin ja minkä tipun ovat untuvikot?

KL

 

 

 

 

 

Kotimuseo

23.03.2014 14:51

Monenlaista mahtuu museoalallekin, tähänkin kotimuseoon lienee säilötty valokuvat entisistä tyttöystävistä tai ainakin kuvitteellisista sellaisista?

Näitä viattoman oloisia herrasmiehille tarkoitettuja kokoelmakuvia sai ostaa turkulaisistakin kirjakaupoista noin sata vuotta sitten,  varmaan vaivihkaa ja vain luotettujen myyjien ja ostajien kesken.

Tämä loistavakuntoinen kokoelma on minulla kaupan. Yhteydenotot luottamuksella, toimitus huomaamattomasti, myös maaseudulle. 

 

KL

 

Messukansaa

23.03.2014 13:12

Antiikki- ja Taidekekkerit jatkuvat Turussa, vielä riittää tavaraa, toki kauppaakin on käyty, tuskinpa kuitenkaan palaavat entiset (kultaiset 1990-luvun puolivälin) ajat jolloin erään kerran myin koko osastoni tyhjäksi, ennenkuin messut (tuolloin Porissa) edes aukesivat yleisölle. Tietysti se tuolloin meni toiselle myyntitavarapulasta kärsivälle kauppiaalle. 

Taas on nostettu kissa pöydälle tällä kirjoituksella, ihan itse, kuinkas muuten.angel

Kimmo

Aarrelaatikko yhdelle, romulaatikko toiselle

22.03.2014 16:03

smileyReaaliaikaista (totuutta) antiikkimessuilta Turusta, vitriiniin aarteita esitellään. Nyt ei ole aikaa kirjoitella suuria ajatuksia, yksi havainto kuitenkin; viimevuosista poiketen, eipä ole juuri venäläisiä asiakkaita näkynyt. Useamman kanssa olen aikaisempina vuosina ollut tekemisissä ja kauppaa vääntänyt, tänään ei ole tarvinnut edes tervehtiä venäjäksi?

Toki voi olla niinkin, että ei ole ollut tarjottavaakaan heille.

 


indecision

Osaston harjakaiset Turun Antiikki- ja taidemessuilla 22-23.3 Turun Messukeskuksessa

21.03.2014 11:53

Tervetuloa taas tutustumaan osastoni tarjontaan messuilla, vanhaan malliin lähdetään vielä kivijalan kätköistä jahtaamaan mainetta ja mammonaa, kumpaakaan ei ole tarpeeksi, tuskin koskaan tuleekaan, mutta ei anneta moisen sotkea kuvioita. 

Tarjolla on syksyn ja talven aikana hankittua kaikenlaista esineistöä, pientä ja suurta. Näillä kekkereillä ei juurikaan kannata perinteistä antikvariaattimateriaalia pitää kaupan, sitä varten on muita tapahtumia.

Kimmo Lampinen

Jokerit matkalla KHL:ään?

20.03.2014 10:25

Eipä arvanneet kotimaiset jääkiekon kummisedät, mihin joukkueensa lähettävät, Krimilläkin taistellaan KHL-mestaruudesta... jottei tule mitään väärinkäsityksiä, tässä siis kuva jo historiallisen jokerikokoonpanon äkseerauttamisesta kiväärit selässä, ei näiden nykyisten - niillä on erilaiset tikut nykyään. Päivärahatkin ihan eri luokkaa kuin tuolloin 30-luvulla, taitavat nykyään olla niitä seteliselkärankaisia, sinne kumarretaan, mistä eniten valuuttaa tulee?

Huomaa miesten varusteitten kirjavuus, 4-5 erilaista saapas- / kenkäversiotakin, samalla kuitenkin rivit esimerkillisessä ojennuksessa.

Mikäli mennään vanhaan malliin, niin kyllä näitten uudempienkin kuvioitten pelejä seurataan, onhan peruskontulalaisen jokerifaninkin hyvä tietää mitä Astana Icehockey Clubin nurkilla tapahtuu.

angel

 

 

 

 

 

 

 

GM lehmä-poro-hirvi vaiko peräti Tsernobyl-mutaatio?

15.03.2014 17:15

Kaikkeen sitä ostoreisseissuillaan törmääkin - onhan erikoiset elukat, mitä lie Syväjoen maisemiakaan, ei toimi edes navigaattorit näillä leveysasteilla. Mutta kaikesta huolimatta tai juuri siitä johtuen on kuitenkin ostettu kunnollista tavaraa, jota taas lähitulevaisuudessa sivuilta voi löytää. 

KL

Teit isäin astumaan...

12.03.2014 15:15

Näinä tiukkoina aikoina (Krimin sota) on taas nuorten miesten astuttava palvelukseen, tämäkin kaveri on jo liittynyt ratsuväkeen ja varmaan kiväärikoulutuskin on jo saatu - tässä kuvassa aitoa 1930-luvun realismia - katse tiukkana kohti vihulaista. Täällä Pohjolan lintukodossa kauhistelemme muutamien eteläisten ja itäisten kansojen touhua samalla unohtaen oman lähihistoriamme....

Tällä viikolla julkaistiin tutkimus lapsisotilaista vuoden 1918 tapahtumien pyörteissä, kirjaa ei vielä antikvariaateista tietenkään saa, mutta senhän voi ostaa tuoreeltaan kirjakaupoista.

 

Kimmo Lampinen

 

 

Myytävänä (tältä talvelta) joutilasta aurauskalustoa

11.03.2014 18:26

Kohtuukuntoinen, erityisen vähän tänä talvena ajettu Nalle-Sisu etukuormaimella ja kippilavalla, kauppaan mukaan hyvät sopimukset julkisyhteisön kanssa (rahaa tulee vaikkei tarvi auratakaan). Takalaita tippui jo viime talvena, uutta ei enää saatavilla, muuten kova työ- ja keräilykunto.

surprise

Maanantai...

10.03.2014 08:39

Toivetila? Ei sentään, reippaasti on vaan viikko aloitettava.

indecision

 

Air Force One

08.03.2014 19:59

Ajan hermolla ollaan - Puolustusvoimain uusi komentaja on ilmavoimien miehiä - pelastimme juuri tämän Ilmailuvoimien alkuaikojen kaunottaren epämääräisistä vinttiolosuhteista takaisin entiseen loistoonsa.

Onhan tässä toki ajan hampaan jälkiä; mm. takarungon pystyperäsin jäi Talvisodan taivaalle koivuvaneripuruna, mutta urhea pilottimme toi sentään lähes koko koneen ehjänä alas. Joku vaijeri on poikki ym. pienempää. Hyvä display-kunto kuitenkin. (Ilmailukieli kun on näet englanti).

Tämä ja vastaavia koneita rakenneltiin nuoren valtion Ilmailujoukkojen tuvissa iltapuhteina palvelusajan jälkeen, tuolloin ei ollut feispuukkia sun muita twittereitä aikaa varastamassa ja suurin osa miehistäkin oli käsistään käteviä. Olihan se ihan eri juttu kotikylilläkin tämmöisiä lentäwiä kapineita esitellä morsiamille, kuin maavoimien ukkojen korkeintaan hevosenjouhista punomia rannerenkaita. Tätä sitten jo eräs ns. Epäilevä Tuomas, toki liikkeeni vakiovieraita, vahvasti epäili, väittipä vakavissaan 1950-luvun lennokkikerholaisten valmistajaksi. Tämä teoria ammuttiin alas konsanaan niinkuin Mainilan laukausten alkuperä; kaivelinpa hetken vanhoja (sähköisiä) kuva-arkistojani ja sain sieltä esiin joukon Ilmailuvoimien tupakuvia 1920-luvulta, joissa tämänkaltaisia asevelvollispuhdetöitä valmistetaan ja siisteissä riveissä palvelusaikana roikkuvat punkkien päällä!

Joten kelpaa tässä koneen vieressä patsastella ja vieläpä Suojelusvartion kyltin alla. Tuo kyltti on muuten vuodelta 1918 eikä sana Suojeluskunta ollut vielä vakiinnuttanut asemaansa. Ilmavoimat oli ensimmäiset koneensa saanut ja niinkuin huonosti nykyään tiedetään, niin niitten hakaristitunnuksilla ei ollut mitään tekemistä sen yhden viiksiukon, oliko se nyt Hidolf Atler, vai mikä lie - Charles Lindbergh kun kuuluu olevan uusi Hornet-päällikkö - tähänastiset kokemukseni Horneteista kuitenkin rajoittuvat niihin grillattaviin.

Immelman

Antikvariaatin operatiohuoneessa tarkkaillaan...

07.03.2014 11:36

Juuri äsken tullut sanoma (kirjanetsintäpyyntö) Tuusulan PVKVK:sta aiheuttaa säpinää operaatiokeskuksessamme, näin kriisiaikana pyrimme täyttämään tehtävämme moitteettomasti.

surprise

Keräiliijäsotaa näytöllä ja näppäimistollä!

06.03.2014 11:17

Johan oli taistelu, vajaan puolen tunnin aikana syöttämiäni Punakaartikohteita tilattiin talvisodan henkeen - periksi ei anneta -tyyliin. Joko kohteet olivat liian halpoja tai sitten oli aidosti kyseessä harvinainen materiaali - jälkimmäinen vaihtoehto kuitenkin oli toki se kriteeri.

Tämän veroista materiaalia tulee käsille todella, todella harvoin, kaikille kauppialle ei koskaan, eikä se mikään automaatti ole minullekaan... - kaikkein useimmin tämäntyyppisen materiaalin nielee musta säkki. Näin se vaan on kun maallikot siivoavat perikuntien jäämistöjä ja vinttejä.

Ansaittu kahviaika.

 

 

KL

Virka-asiamiehet

06.03.2014 09:57

Kivijalan vilkasta sisäänostoliikennettäkö tuollainen valtuuskunta on laitettu ihmettelemään vai mitä? Reippaasti on virkamiehistö lähtenyt liikkeelle siannahkasalkkuineen, nuorempi silmälasipäinen kovin toivorikkaana, mutta vanhempi viranhaltija jo kohtaloonsa alistuneena liitosvirkamiehenä, onneksi on sentään vielä viiden vuoden suoja-aika.... kolmas pönöttää muuten vaan, kun pääsee oikein kuvaan.

 

Mitäkö tällä tarkoitan? Päinvastoin kuin eräillä yhteiskuntamme sektoreilla, on kivijalkakaupan ansaittava paikkansa päivittäin viikoittain ja kuukausittain - ei auta nahkasalkut ja lausunnot - eteenpäin on mentävä parhaimmiksi katsottavin keinoin - ostot ovat olleet viime päivinä onnistuneita ja niiden hedelmistä voivat asiakkaat nauttia nyt runsain mitoin. Kivaa tavaraa ladataan tuuttiin antaumuksella, näin keväisen linnunlaulun kaikuessa - tosin täällä sen aiheuttaja oli tänään kaiketi Schörling-merkkinen, suhisi pirusti ohi mennessään ja oli oranssi väriltään - siis hiekoitussepelin poistoa jo täällä maalikylillä, taitaa olla jo pari kuukautta etuajassa?

 

Kimmo

 

 

 

Kissa-neito viekoittelee

01.03.2014 07:32

Arvoisat lukijat - näin viekoittelevasti markkinoitiin 1960-luvun lopussa makeisia, kyseessä on Hellaksen uutuustuotteiden kampanjalehden kansikuva. Kissanainen, vyötärömitoiltaan kapoinen, niinkuin se kuuluisa? (suomalaistyttö) Vampira aikoinaan Amerikan maassa, on valjastettu makeanhimon hallintaan.

Kuvatulkinta on kuulemma tiedemaailmassa kovaa vauhtia nostanut ja nostamassa profiiliaan, näin maallikkona ja antikvariaatin pyörittäjänä minäkin voin yrittää: aivan satavarmasti markkinointia ovat suunnitelleet ja totetuttaneet miehet. Varmaan tuotteiden sisäänostajina on ollut naisiakin, mutta ajalle tyypilliseen tapaan heitä ei ole tässä yhteydessä kai huomioitu mitenkään kovinkaan merkittävinä tekijöinä.

Saman mainosjulkaisun kuvissa on mm. lakritsipiippuja, niistä ei nykyään viitsi kuvaakaan julkaista, kun taatusti joku sos-viher-känkkäränkkä-virkavelho-/tar voisi alkaa väittämään kielletyksi tupakkamainonnaksi. Tästä sainkin mainion aasinsillan todella tapahtuneeseen; olinpa isossa myyntitapahtumassa mukana ja osastollani oli tarjolla mm. alkuperäisiä Jarno Saarisen nimellä ja tietyllä tupakkatuotemerkillä aikoinaan 1970-luvun alussa yleisesti jaossa olleita mainostarroja - tulipa siihen joku vastuullinen virkahenkilö ja suureen ääneen käski alamaisensa eli minut joko poistamaan tai peittämään moiset pahennusta herättävät ja lakia rikkovat tarrat tai keräämään tavarat ja poistumaan paikalta - teinkin pikaratkaisun ja katselin kuinka tyyppi häipyy näkyvistä ja jatkoin toimintaa kuten aiemminkin... järjen käyttö sallittua.

 

KL

 

 

Väsymys voittaa henkilökunnan

26.02.2014 15:35

Ei mikään ihme, että ramaisee, työt aloitettu jo klo 6.30. Monenlaista kohdetta ja nimikettä lykätty sivuille tarjolle ja hoidettu kivijalkaa, tänään jopa ollut ilahduttavasti asiakkaitakin - ja eritoten täsmäasiakkaita - ovat katsoneet sivuilta mitä haluavat ja tulevat muistilappu tai printattu sivu kourassaan sen enempää seurustelematta ostamaan haluamansa. Hyvä näinkin, että on vaihteeksi vilkkaampaakin.

Ja muistakaahan kaikki kynnelle kykenevät, että tulevana sunnuntaina 2.3.2014 on jälleen kerran Turun Messukeskuksessa perinteinen Turun Seudun Mobilistien Talvi-Heikki rompetoritapahtuma. Siellä on tämäkin kauppa edustettuna, tervetuloa tutustumaan myyntipöytiini.

 

Kimmo Lampinen

Välipalaa grillataan...

25.02.2014 16:52

Näköharhaako? Ovatko makkarat kasvaneet vai grillit pienentyneet? Peräti 3 Luciferia tarvitaan välipalan käristämiseen? Ei sentään, kyseessä on kauppiaan hyllykoristeet. Varmaa tietoa ei ole, mutta kaiketi kyseessä on liikelahjat, joita tehtaalta annettiin jälleenmyyjien ja markkinoinnin käyttöön, varmaankaan ei ole ihan tavallinen Matti Maaltamuuttanut lähiöasukas näitä kouraansa saanut, kun on grillikaupat tehnyt... eikä minullekaan ole säilynyt yhtään mukana annettua minikokoista hiilisäkkkiä, joka varmana pidettävän ja suhteellisen luotettavan HTT:n (Hevosmiesten Tietotoimisto) edustajan kertoman mukaan on noita miniatyyri-grillejä seurannut.

Harvalla on näyttää näin mukavaa kokoelmaa, peräti 3 kpl, maankuuluja Lucifer-grillejä. Näillä kuitenkin opetettiin Suomen kansa grillauksen jaloon taitoon. Nykyäänhän näille nauraa jo K-Raudan noutopihan hirsitalotkin, uskottavaan grillauskäyttäytymiseen kun tarvitaan nykyään hyökkäysvaunun kokoinen ja näköinen kaasutuslaitos. Huomatkaa värierot, punainen lienee ollut perinteinen Luciferin väri, mutta tosiaan ainakin kullanväristä on ollut, siis pienoismalleina, ehkä muitakin. Toiselta punaiselta puuttuu jaloista tulpat, onko kustomoitu jälkikäteen vai ei, tätäkään emme tiedä, mahdollisesti toimitettu tehtaalta näinkin.

Jaloissa pyörivä Tehokaasun minikaasupullo on muovia, kuin enteilemässä, että odottakaahan, kyllä vielä näytetään... tässä vaiheessa vielä kuitenkin hiiligrillit ovat määräänneet tahdin... Paljon on maailmassa (pseudo- eli näennäis-) tutkimusta tehty, mutta tässä olisi oiva idea: "Grillausvälineiden muuttuva maailma Suomen lähiöasuttamisen alkuajoista post-Nokialaiseen pelihypeen". Ken ensin ehtii.

 

KL

Suksi ei luista, eikä single-potkukelkkakaan, vaikka on ammattikuski...

24.02.2014 15:50

Nappasin tutun kaverin testaamaan yhden jalaksen wanhaa potkukelkkaa (Huom. taittotankomalli, vieläpä!). Ei vaan lähtenyt liukuun, olisikohan kyseessä tunnetun moottorimiehen ja pärinäpojan ajokyvyt, vaiko kesäiset kelit täällä Läntisen Pitkänkadun kulmilla?

Pakkohan se oli kallistua jälkimmäiseen vaihtoehtoon, kun ei tilanne kalenteriakaan katsomalla parane. Taitaa jäädä kyseinen wempain tältä talvelta myymättä, vaikka sillä on edullinen hintakin harvinaisuuteensa nähden, vain 120,00 euroa. Lienee ainakin 1920-luvulta tämä laite.

Toki tämän voi hankkia vaikka vetonaulaksi juhannusjuhlille; sotkee sillä sitten täyttä vauhtia kaurapeltoon, dopingin kanssa tai ilman, kyllä vähemmästäkin on kylähullun maineen saanut.

KL

 

 

 

Nuorena vitsa väännettävä, ja väännettykin...

20.02.2014 21:35

Lomaa loman perään ja onhan toki lasten hiihtolomille lähdettävä mökille, eihän siinä mitään... Ja Suomessa kun ollaan - sähkölämmityksen sikakalliin hinnoitttelun luvatussa maassa, niin onneksi on takka ja polttopuita vajassa... Jo pikkupoikana tuli onneksi tutustuttua polttopuitten tekohommiin, eikä se ikävääkään ollut. Nostalgiseksi veti mielen, kun tuli tämmöinen kuva vastaan juuri kuolinpesästä ostetun albumin sivuilla, näinhän noita polttopuita on aina tehty ja tullaan tekemään, nykypäivänä kyllä voisi saada syytteen lapsityövoiman käytöstä?

Iloiselta kyllä kuvan poika näyttää, kuka lieneekään. Menepäs nykyään ehdottamaan GTA:ata pelaavaa pojankoltiaista osallistumaan polttopuutalkoisiin... Turpiin tulee, ainakin kuvaannollisesti, ehdottajalle.

Ja taas kerran, mitä se näihin kivijalan kuulumisiin tulee, no, valokuvilla on antikvaarisessakin kaupassa kasvava rooli - niin se vaan on, että tavanomaisen kaunokirjallisuuden sijaan kauppaa käydään monellakin muulla tuotteella, eivätkä valokuvat ole niistä vähäisimpiä. 

 

Kimmo Lampinen

 

 

Tulta! eli taas remmissä...

17.02.2014 08:15

Näin reippaasti aloitetaan taas täältä Turun suunnalta - uutta matoa koukkuun... matkailut takanapäin ja heti käyty yksi myyntitapahtumakin.

Tampereen perinteiset asemessut eilen 16. helmikuuta olivat erittäin kansainväliset; venälaisiä kauppiaita ja harrastajia oli myyjäpuolellakin huomattava määrä, eestiläisiä useita ja ainakin yksi ruotsalainenkin oli joukossamme. Yleisön joukossa oli sama suuntaus. Hyvä näin. Tarjontahan meillä kauppiailla oli runsasta ja monipuolista; metsästys- ja käsiaseita, ammuntaharrastukseen liittyviä tarvikkeita jne., militariaa eri maista - turha luetella enempää, tapahtuma oli erittäin vireä.

Usein eri tapahtumista tarttuu minullekin ostoja, joita sitten saan omille asiakkailleni liikkeestäni ja nettikaupastani välittää - tämänkertainen mielestäni erittäin kiva ja harvinaislaatuinen löyö oli peräisin Kiestingin läheltä; reippaat venäläiset sotahistorian harrastajat olivat maastoetsinnöissään löytäneet suutareiksi jääneitä saksalaisten rintamalla (tykillä) ampumia propagandalentolehtisillä täytettyjä ammuksia, jotka olivat säilyneet koskemattomina huolimatta siitä, että olivat olleet vedessä.

Itsekin ihmettelin niitä ja epäilin hyväkuntoisten lentolehtisten olevan kopioita, mutta kaverit näyttivät valokuvat löytöpaikasta ja ko. kranaattien avaamisesta, olipa mukaan otettu rekvisiitaksi todella tiukkaan kääröön pakattu, aivan pyöreä ja tiivis "lentolehtisammus" siis avautumattomassa kuoressa ollut erä lehtisiä, jotka ammuksen avauduttua korkealla ilmassa sitten leijuisivat tuulen mukana laajalle alueelle. Näitä propagandalehtisiä tuleekin tänään tarjolle sivuilleni heti tuoreeltaan!

KL

Lainattu löytö

13.02.2014 20:49

cheekyVladimir Putinin ja parin muun kirjoittajan nimiin merkitty judo-kirja on kokenut täällä kovan arvonnousun;  2004 julkaistu teos on nyt löydettävissä Amazonin sivuilta hintaan 399 USD uutena, pari kpl saatavissa ja käytettynäkin noin 150-200 USD. Alkuperäinen hinta 20 taalaa. Kova nousu näin antikvaarisessa mielessä. 

Iso maa tämä Amerikka ja isot hintapyynnöt, jäi ostamatta, mutta kyllä paikallinen kirjastolaitos sen kaukolainana toimitti luettavaksi. 

smiley

Seepra, Sirkka & Alvarin tankki 1941 Viipurissa

11.02.2014 20:48

Tämmöinenkin albumikuva tuli täällä vastaan, paikallisen keräilijän kokoelmissa, ei ollut ko. albumi myynnissä, vaikka kohteliaasti kysyin. Viipurin varakkaampi Sirkkahan siinä on Alvar Aallon design-tuolin koristeena. keräilijä ei ollut suomalainen, täällä paremmissa antiikki- ja designliikkeissä näkyy olevan suomalaistakin tavaraa, joskin hintataso on kova.

Löysinpä ison antikvariaatinkin, mutta siellä oli kuvauskielto, joten en siitä tähän kuvaa saanut. Iso kyltti oli heti ovella; "Emme osta mitään", tiukkaa tuntuu olevan täälläkin. Tarjontaa on, mutta ei ostajia, nyt siis puhe ns. tavanomaisesta massatavarasta. 

Satunnainen kauppamatkustaja

Kerhotalolla autonäyttely ym tapahtumaa osana Finnish-American week'iä

09.02.2014 22:53

Jo on maailma pieni; (tuohon jo aiemmin selitettyyn AA-luokkaan kuuluva asiakkaani) turkulainen basisti (yhtyeestä Gangster of Love) kävelee soittokamat kourassa täällä Lake Worthi'ssä  keikkaa heittämään tässä tapahtumassa. Että eipä tämä maailmalla pyöriminen työhommissa niin ihmeellistä olekaan. Uhrasin nyt tämän blogipostauksen kuvatilan basistille, kun niitten kustannuksella yleensä vaan kerrotaan vitsejä. Myyntihommissa oltiin tosiaan eilen Orlandossa, pitkä ja raskas päivä ajomatkoineen.

Onhan tässä toki lomailtukin ja ostotoimintaakin  keräilyalan puitteissa yritetty - jotain toki löytynytkin. Samantien voin toki mainita, että Antikvariaatti Arwo Paperi on ensi sunnuntaina 16.2 Tamperetalon perinteisillä asemessuilla edustettuna, myyntitarkoituksesa tietenkin, kuten aina ennenkin.

KL

Nappikauppiaan loppukiri...

08.02.2014 03:53

Lännenkiertueen loppupää jo käsissä, kuvaannollisesti loppukiri menossa, niinkuin tuossa nappikasassa myös esiintyvällä Paavo Nurmella. Saavuttu pariksi päiväksi Orlandoon ja tarkoitus osallistua militariakeräilyn suurtapahtumaan. 

Toisen maailmansodan kunniakkaan menestyksen johdosta Suomi ja suomalaiset tuntuvat olevan keskimääräistä (suurta tietämättömyyttä) paremmin näissä piireissä tunnettuja. Ainakin heti jouduin paikallisten kauppiaitten ja keräilijöiden Suomesta peräisin olevia esineitä ja sotilastavaroita tutkimaan ja kommentoimaan, toki ihan mielihyvin heitä autoinkin, jos vaan jotakin osasin kertoa.

Ja miksikö napit kuvassa? Ovat olennainen osa sota-ajan univormuja, jos nappi puuttuu, saa sellaisenkin nyt hankittua ihan kotikunnailtaan paikallinen Joe Average.

Kimmo Lampinen

 

 

 

 

 

Gun Show at Cape Coral German-American Social Club 1.2.2014

02.02.2014 23:53

Asemessuilla Floridan malliin, aamuinen myyjien ilmoittautuminen - syynättiin tarkkaan, että on oikea myyjä ja etukäteen luottokortilla paikan maksanut - hyvä näin, jotta laki ja järjestys säilyy. Samantien kun sain paikan pystyyn, olisin ilman mitään henkkareita tai muuta paperisotaa voinut ostaa vierestä AR M-16 kranaatinheitinkiväärin. Näin täällä Amerikassa.

Kimmo Lampinen

Suomen sotahistorian ilta Floridassa M Trading Enterprises' in toimitiloissa 560 S Dixie Highway, 33462 Lantana

31.01.2014 00:03

Paikallisen suomalaisyrittäjän, Henna Moisasen ja muun henkilökunnan myötävaikutuksella pidimme suomalaisen sotilashistoriallisen illan ja näyttelyn sekä elokuvaesityksen. Erityisenä teemana oli jatkosodan kunniakkaat torjuntataistelut, jotka päättyivät 70 vuotta sitten loppukesällä 1944 ja tähän asti lähes pimennossa olleen merkittävän keksinnön, majuri Unto Petäjän kehittämän korjausmuuntajan osuus tykistömme loistavissa saavutuksissa. 

Kuvassa yrittäjä ja suomalaisvieraat saatuamme esittelypöydät kuntoon. Luennoitsija PS sekä sotahistorian harrastajat enemmän tai vähemmän todellisissa varusteissa, itse mainostan paikallisia mahtavia asevoimia. 

Kimmo Lampinen

Kirjakaupassa kahvilla

29.01.2014 21:07

Barnes & Noblen suuren kirjakaupan kahvilassa - erinomaiset valikoimat kirjoja ja kahveja, niin suuret, että maalaispoika on ihmeissään, sain kuitenkin etsittyä sopivia haluamiani kirjoja ja vieläpä tilattua ihan tavallista kahvia varmaankin 60-70 erilaisesta vaihtoehdosta. 

Tässä ei sinällään mitään ihmeellistä ole, varmaan Akateeminen Isolla Kirkolla Suomesa on isompikin ja kyllä sielläkin kahvila on lähellä. Kahvilan äkkiä laskien noin 40 asiakkaasta yli kolmekymmentä räplää jotain kannettavaa tai padia, niin minäkin, täällä se toimiikin, kovista yrityksistä huolimatta WiFi eli langaton verkko jäi ainoaksi vaihtoehdoksi, oli ylivoimainen homma saada järkihintaista ja toimivaa liittymää millään tavalla, prepaidinä tai laskutettuna tai muuten, yritin kyllä. Paikallisten asukkaiden kertomukset toimivan nettiliittymän hankkimisen vaivasta vielä vahvistivat päätökseni, surffailemaan sitten vain näin ilmaisuissa verkoissa. 

KL

Kirjamyynti Amerikan malliin...

28.01.2014 19:52

coolPaikallisen lehden uutinen kirjahuutokaupasta, jossa myynnissä jopa 20 miljoonaan nousevalla paikallisen valuutan summalla oleva kirja. Huomatkaa suuren ja tunnetun huutokauppatalon asiantunteva esittely ko teoksesta; (aina) rasvaisin sormin ja sidosta väännellään...

Jopa kivijalassa käsitellään tuonhintaisia teoksia varovaisemmin, sikäli kun niitä käsille sattuu. Iso maa, isot toleranssit.

KL

Fort Myers Gun Show 2014 at Araba Shrine Temple

24.01.2014 23:35

Valmistautumassa perjantaina iltapäivällä Gun show'hun eli asemessuihin Floridan länsirannikon näin pikimmiten katselmoituna varsin mukavanoloisessa kaupungissa. Peruskaava sama kuin Härmänkin vastaavissa tapahtumissa. Näissä bileissä ei ole aikaisemmin suomalaista myyjää kaiketi nähtykään. No, kerta se ensimmäinenkin ja kivahan se on kunnia saada itselle. Runsas sata myyjää - Ison Lännen mittapuulla varmaan pienehkö tapahtuma. Vaikka ei mitään mahdottomia määriä tavaraa voinutkaan mukanaan kuljettaa, vain noin 50 kiloa, niin ei niitä tarvitse myyntipöydällä hävetä, omassa militarian alalajissaan ihan paikallisen tarjonnan tasoista ja osin tietysti erikoisempaakin, esim. Venäjän keisarillisen ajan upseerikuvat, joita minulla on myynnissä, herättivät jo huomiota kauppiaitten keskuudessa.

Eri asia sitten on, onnistunko huomenna mitään myymään? Kivijalan valikoimista kyllä pystyin valikoimaan mukaan monenmoista kivaa, mutta tarkempia tietoja seuraavissa päivityksissä. Paikka ja pöytä luvatun mukaiset, on sen verran suosittu tapahtuma, että viimeisten joukossa (käytännön syistä, mm lentoaikataulut jne.) mukaan päässyt ei parasta paikkaa voinut saada. 

Kimmo Lampinen

 

Uutta markkina-aluetta kartoitetaan

23.01.2014 21:45

Reppu selkään ja markkinatutkimusta suorittamaan, siinä torstai-aamupäivän ohjelma kauppias Lampiselle - tokihan liikkeemme toimii jo nykyään globaalisti verkossa, mutta käynti paikan päällä voi edesauttaa markkinointia.

Maassa maan tavalla ja kun ei täällä Floridassa ole toimivaa joukkoliikennettä, niin työkulkuneuvo oli valittava tarjolla olevista. Iso sedan on turvallinen valinta, herättää luottamusta ja on oikean merkkinen. Myös tavarankuljetuskapasiteetti on suurehko.

 

KL

 

PS   Tarkan asiakkaan havainto; pyysi lisäämään tietoa blogiinkin, että liike ja netti toimivat normaalisti, vaikka kauppias itse on tietymättömissä.

 

 

 

Media liikkuu

22.01.2014 13:54

Ja Kivijalan edustus matkalla kohti uutta maailmaa...

KL

Ilmatilaa valvotaan

22.01.2014 07:43

Sattuneesta syystä valitsin tämänaamuiseksi kuvaksi ilmavalvontalotan toimessaan. Heilläkin oli merkittävä rooli sotiemme aikaisissa toimissa vihollisen lentotoiminnan valvonnassa.

Tämä ja vastaavia valokuvia tarjolla liikkeessämme ja nettisivujen kautta.

Matkamies

Omaisuus kepinnokkaan ja maailmalle...

21.01.2014 17:07

(Vaihto-) omaisuus pakaaseihin ja maailmalle on päivän sana kivijalassakin. Saas nähdä minne tie vie.

KL

Antikvariaatin aamupalaveri

21.01.2014 07:03

Viimeisin malli kapulaa käteen ja tiedustellaan illan ja yön liikehdintää eli verkkovierailuja, kuinkahan monta kertaa se NSA:kin on taas vakoillut linjoilla? Ainakin aamulla näyttää olevan nettikansaa hereillä jo satamäärin. Kuka se väittääkään, ettei meillä olisi ollut tiedustelutoiminta iskussa.

 

KL

 

Nyt se on selvitetty!

20.01.2014 20:09

Juosten kustu

 

Koko aikuisikäni olen ihmetellyt ja varmasti vieläkin kärsin ilmiöstä ja sanonnasta nimeltä "juosten kustu" - varmasti on liikkeen järjestys tai messukuorma tai raha-asiat tai ihan mikä vaan ollut joskus noinkin. Sanonnan alkuperä on ollut hämärän peitossa, eikä sitä ole Uppsalan ekonomikaan (kotoisammin Erkki) osannut selittää. Mutta nyt on tällekin asialle saatu selitys ja piste;

Valokuvavarastoistani putkahti esiin, kun erästä tiettyä projektia valmistelin, tämä todistusvoimaltaan aukoton kuva - pikkuisen epätarkka niinkuin Loch Nessin hirviö-kuvat, mutta tätä ei ole todellakaan photoshopattu - ihan luomuna ja siis ilkosillaan siinä Suomi-neito juoksee järvestä kohti saunaa, sanonnan alkuperän näette omin silmin, eikä edes näytä hirviöltä.

enlightened

Vielä  valmistellaan sitä toistakin projektia, eläkkeellesiirtymisiän myöhentämisen sijaan olen siirtänyt töistä kotiinlähtöä. Onkohan sillä mitään vaikutusta kansantalouden toimintaan, en tiedä?

 

Kimmo Lampinen

 

 

 

 

Suuri Innoittaja - tai Piiskuri

20.01.2014 09:32

Tästä se lähtee, tämän päivän innoittaja onkin ollut todella tuottelias kynäilijä, toki ison osan ovat avustajat kirjoitelleet ja Juche-aatteen Johtava Teoreetikko on omiin nimiinsä merkinnyt, se ei ole kuitenkaan tällä poliittisellakaan alalla mitään uutta. Olisikohan jossain vapaana hyväpalkkaisia puheenkirjoittajan virkoja?

Päivän toinen innoittaja tulee varmaankin olemaan Batman - seurataan tilannetta.

Kimmo

Savikiekko-osasto... Ja uuden kuvausvempaimen testi samalla

18.01.2014 17:07

Tässä kuvattuna osa tarjolla olevista noin 2 000 savikiekosta, jotka ovat liikkeessäni, kohtalainen valikoima moneen makuun. Lisää yritetään hankkia. Näittenkin kanssa se ongelma, ettei mitenkään tahdo ehtiä kaikkia tallentamaan nettisivuille.

Toimiikohan tämä värkki niinkuin nörtit väittää?  Kohta nähdään.

KL

Hua Hin Express model "Härmä"

18.01.2014 14:24

Kovasti ovat ennenkin reissanneet, lätkää jos jonkinmoista. Tämän laukun kulta-aikoina matkailu ei ole ollut tietenkään jokamiehenoikeus eikä todellakaan yhtä nopeaa siirtymistä elämyksestä toiseen....smiley

Lippu salkoon - päivä alkaa

18.01.2014 06:45

Täällä Turussa aloitetaan tänään näin reippaasti, tosin lunta ei sada eikä vielä ole valoisaakaan, mutta aikainen lintu nokkii madot, tässä tapauksessa saa parkkipaikan läheltä.

 

KL

Kansamme kahtiajako 1948 osa I

17.01.2014 18:22

Näin tulkittiin asianomaisten (sotasyyllisten) kohtaloa oikeistolaisten puolelta - kova kohtalo sijaiskärsijöinä, jako oli vahva ja poliittinen elämä käymistilassa. Tämä kahtiajakoa peilaava kuvapari (osa II alempana) hämmästytti minua, kun tulivat samasta ostetusta valokuvaerästä - erikoinen sattuma.

Kuvan takana leimattu teksti: Itsenäisyytemme 30-vuotispäivän muistoksi.

Sattumaa ei sen sijaan ole se, että ne(kin) ovat myytävänä.

 

KL

 

 

Kansamme kahtiajako 1948 osa II

17.01.2014 18:13

Hivenen heikosti näkyy tuo marssivan joukon vaatimus; "Sotasyylliset edesvastuuseen" - vasemmistolainen näkemys, jonka moni kansalaisistamme allekirjoitti.

Valokuvat ja niiden tulkinta ovat nykyään jo melkeinpä muotiaihe - hyvä niin, vaikea niitä on jälkikäteen väärentääkään, todistusvoima on tässäkin tapuksessa merkittävä.

 

KL

 

 

Stahanov-juhlat Kivijalassa

16.01.2014 18:41

Eräs asiakkaistani tuli pikimmiten käymään klo 15.00 kekkereihin (saatuaan kutsun aiemmin aamupäivällä, kun oli kaupallistakin asiaa, myös hän on AA-reitattu asiakas..., katso selitys edellisestä postauksesta) ja ojensi kauppiaalle ja muille saavutukseen osallistuneille stahanovilaisen muistolahjan; metalliin valettu Stahanovhan se siinä, innokkaana louhimaan hiiltä, tässä tapauksessa syöttämään nimikkeitä nettisivujen ahnaaseen kitaan. (Kuuluisa Stahanov oli jonkinlainen sosialistisen työn sankari, ehkä ne hiilenlouhintatulokset olivat kuitenkin väärennettyjä - mene ja tiedä, silloinen systeemi siellä Isossa Isänmaassa kuitenkin siihen antoi mahdollisuuden) Kiitos vaan lahjasta!

En kuitenkaan malta nyt olla kääntämättä tätä hommaa niin, että taidan valjastaa itseni ja koneistoni Bitcoinien louhintaan - saattaisi pitkällä tähtäimellä olla parempi tuotto - tai sitten ei. Ajan merkit suorastaan pakottavat hakemaan uusia toimintatapoja.

Niin se kakku, makeaa oli ja riitti juuri sopivasti satunnaisillekin kävijöille. Ei tällaista Amerikan herkkua täällä joka päivä maistella. Hengen voitto materiasta, maltoin ottaa vain yhden palan.

 

 

Kimmo Lampinen

 

Juhlahetki Kivijalassa

16.01.2014 15:02

Kauppiaan diktatorisella päätöksellä hankittiin merkittävää rajapyykkiä juhlistamaan kakku ja kaikille tänään käyneille on kerrottu, että se nautitaan noin klo 15.00 kahvin kera. Jokunen on jo saapunutkin, eikä näin pienestä kovinkaan monelle toki riitä....

Kakku tilattiin perinteisestä turkulaisesta Kosken leipomosta, Portsan kaupunginosasta, jossa liikkeeni toimi edellisessä osoitteessaan noin kymmenen vuotta. Edellisiin makutesteihin vedoten ko. leipomon tuotteista voitaneen olettaa, että maistuu...

Hauskan mittarikyltin lahjoitti meille AA-luokkaan reitattu asiakas - ei tarkoita sitä nautintoaineiden holtitonta käyttäjäryhmää eikä taloudellista luottoluokitusta vaan omaa luokkaani; AA = Aktiivinen Asiakas!

Nyt ilman pitempiä puheita kakun kimppuun.

Kimmo Lampinen

 

 

 

 

 

Piilomainontaa?

15.01.2014 12:26

Eilisillan antimia; ostettu valokuvia mahtava pino, kaikki suomalaista sotilas-, sota- ja asevelvolliselämää vuosien 1920-1950 väliltä. Varmaankin puolen tuhatta kappaletta. Tunnetun maailmanmerkin ja vähemmän tunnetun halpismerkin "pino" vain havaintoapuna, molempia kulutetaan kyllä täällä kivijalassa, liekö terveellistä vai ei?

Taannoiset uutiset polttopuitten taitamattoman käytön aiheuttamista pienhiukkasten lisääntymisestä ja sitä kautta aiheutuneista kuolemantapauksista ovat varmasti varteenotettavaa tietoa. Kai näittenkin litkujen juominen on vaarallista, varsinkin jos ovat ihan "zeroja". Mutta entäs sitten täällä kivijalassa kirjapölylle altistuminen? Tätä ei ole vielä tutkittukaan - siinä ihan ilmainen vinkki - saa tehdä vaikka ns. nollatutkimuksen - eli sellaisen, jonka johtopäätökset eivät vie mihinkään.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, ettei mikään tekemäni työ vie eteenpäin, olisiko loman tarve?

Kimmo Lampinen

Saavutettu Suuri Päämäärä... (toistaiseksi ainakin)

14.01.2014 11:47

Niinkuin täti-kansa ennen muinoin Jahti-Bingossa numeroita tuijotti, niin kyllä tätäkin lukemaa on tosissaan saanut jahdata - joka tapuksessa se on nyt saavutettu ainakin tilapäisesti, mikään ei estä teitä vaikka piruuttaan tilaamasta jotakin ja jää ilo lyhytaikaiseksi täällä päässä.

Mikäli huomioitaisiin sivuilta myydyt nimikkeet, niin kyllä kumulatiivisesti olis kyseessä vieläkin suurempi ja kauniimpi lukema, mutta juhlittakoon nyt kuitenkin vain tätä tällä hetkellä tarjolla olevien nimikkeitten lukumäärää.

Ihan vaan kokemuksesta tiedän, että tätäkin lukemaa moni vähättelee, mutta ainahan voi kuka tahansa alasta kiinnostunut kokeilla; hankkii vaikka ensin muutaman satatuhatta nimikettä kaikenlaista alan tavaraa ja alkaa tunkea tarjolle, vaikka on leveät ja laajat kaistat ja vaikka olisi jossain puoli-ilmaista varasto- ja liiketilaakin, niin saavutusta voi sitten kyllä pitää merkittävänä. Tyypillisesti kun tällä alalla vielä toimitaan yrittäjän ja perheen omin voimin, niin saavutus on kyllä hyvä.

Välittömästi blogin "tallenna" -napin painalluksen jälkeen palaan arkeen - nousen ja menen takahuoneen keittiötiloihin - kaadan 06.30 valumaan laitetun kahvipannullisen viimeiset, mahdollisesti jo karvaan makuiset litkut mukiin - ja palaan avaamaan liikkeen klo 12.00. Juhlia voi viettää näinkin, ei nouse tästä vielä sima päähän.

 

PS. Saa nähdä huomaako kukaan muu tätä Stahanovilais-Jongilaista saavutusta?

 

Kimmo Lampinen

Voitaneen suositella?

13.01.2014 18:05

Yleensä luotettavan tietolähteen (=kahvilla käyvä kaveri) mukaan telkkarista on alkanut uusi sarja, joka kertoo Viikingeistä; valloitushalusta, naisista ja aikakauden suht´väkivaltaisesta elämäntyylistä. Jonkun mainoksen kyllä näinkin ja kai sitä saa netistä tuijotettua jos haluaa niin ihan milloin vain.

Minäkin voin kantaa korteni kekoon, jos aiheella on nyt nostetta: wanhoja warastoja penkoessani tuli tämäkin vastaan, lienee noin 100-vuotias etiketti, joka todennäköisesti ollut Kurulaisen panimon / limonaaditehdas Weiss`in tuotteen kyljessä. (Samassa kasassa oli muunlaisia, jossa tuo nimi mainittiin).

Ihan aikansa terveysjuomaa näyttää olevan ja vieläpä ilman alkoholiakin, pelkkää hunajaa ja humalaa + vettä. Tavaramerkkikin oikein "rekisteerattu"! Taitaa tämä kuitenkin olla lastenversio - varmaan niitten oikeitten viikinkien vauhtivesi on sisältänyt pikkuisen sitä alkoholiakin, paremmin on sujunut tappelut sun muut valloitus- ja ryöstöretket. Valhallaankin lienee ollut mukavampi astua pikku hiprakassa?

wink

 

 

 

 

 

Maakuntamatka...

13.01.2014 09:53

Niinhän siinä kävi, että kun oli tarkoitus laittaa paikan päältä Jyväskylän tapahtumasta kuvaa ja blogitekstiä niin, jokin tekninen ominaisuus ohjelmissa sotki kuviot, ei lähtenyt kuvat kännykastä eikä tabletista, teksti taisi sentään mennä blogiin, mutta olihan siinä tarkoitus kuvakin olla, kokeilen nyt näin jälkijunassa, että saisinko vielä jonkin kuvan näytettyä.

Joka tapauksessa Jyväskylän rompetorilla oli muutama tuhat kävijää ja kauppakin kävi, joillakin paremmin, toisilla huonommin, itse kuuluin kyllä tällä kertaa niihin huono-osaisiin; melko vaisuksi jäi saalis, jos rahaa ajatellaan, tapahtuma oli tuttuun tapaansa lepoisa ja kiva, muttta se ei vie pitkälle, aina sitä liikevaihtoakiin pitäisi tulla.

Lohduttautua voi kai sillä, että jotain tuli ostettuakin, josta sitten (ehkä) tulevaisuudessa saa sitä  jotain tulosta irti. Optimismi - päivän sana -en nyt muutakaan keksi. indecision

 

Toivottavasti ei...

10.01.2014 09:33

ei käy näin matkalla - rompetorille Jyväskylään kun lähdetäänkin tällä kertaa wanhemmalla ja waivaisemmalla  kalustolla - tästäkin vehkeestä jäi etuakseli Syvärille 1944, mutta vielä liikkuu. Varsinkin jos lunta tulee ennustetusti niin ajotuntuma on pehmeä.

Talouden suunta on tiedossa sitten lauantaina iltapäivällä, perinteinen iso tapahtuma ja paljon kävijöitä - kassassa näkyy suuntaus, on näkynyt aina aikaisempinakin vuosina.

Kivijalan talousoraakkeli

 

Sorvi surisee kohti Suurta Päämäärää...

09.01.2014 09:42

jonka jokainen lukija saa arvata ihan itse, vihje nähtävissä tällä sivustolla. Jonkinlainen välipäämäärä on aikomus osallistua tuttuun tapaan vuosittaiseen moottoripyöräalan rompetorien talven huipputapahtumaan eli Keski-Suomen Konepyöräseuran järjestämään myyntitapahtumaan Jyväskylän Paviljongissa (=paikallinen messukeskus). Tämä siis lauantaina 11.1.2014. Tervetuloa ostoksille vanhat ja uudet asiakkaat.

Hiukan ovat sorvit muuttaneet muotoaan siitä, kun maahamme vaurautta hankittiin rankemmilla menetelmillä, taitaa näitten nykysorvienkin kapasiteetti olla kuitenkin rajallinen ja osin ne tuottavat pelkkää "tyhjää lisäarvoa", suomeksi sanottuna ilmaa pörssikursseihin ja bittejä ulkomaisiin veronkiertotytäryhtiöihin - tämä ihan valtakunnan virallisista uutisista omin silmin nähty ja korvin kuultu.

Itsekin voin kertoa, että monien tuotteiden hinnat sivuillani ovat täysin tuulesta temmattuja eli ihan itse niitä lukemia sinne keksin - ei ole olemassa hinnastoja eikä vakiintuneita hintojakaan. Onneksi ei tarvi välittää valituksista, näitä saa kukin ostaa sieltä mistä huvittaa ja helpoimmin saa - uudessa kaupan osoitteessani olen opetellut hinnoista valittavia menemään vaikka läheisen Turun rautatieaseman R-kioskille kysymään, josko vaikka siellä sattuisi olemaan jäljellä, perinteinen vanha yritys kun on.  (Näin ohjeistin kohteliaasti asiakasta, joka kyseli tiettyä  vuoden 1944 "Ajan Suunta" -lehden numeroa, joka meillä oli tarjolla hintaan 5 euroa, oli liian kallis, ymmärsi varmaan yskän).

Kimmo Lampinen

 

Kustin poljentaa

08.01.2014 17:42

Nykyään yleensä pelkän parjauksen ja mustamaalauksen kohteena oleva Itella ansaitsee välillä kiitoksiakin. Vuodenvaihteen sesongin aikana kaikki meidänkin postiliikenteemme  sujui kohtuullisen hyvin; jokin kirje oli jonkin päivän kuviteltua enemmän matkalla, mutta kaikki saatiin perille ehjinä ja oikeisiin osoitteisiin. 

Postinkuljetuksen hinnoista voidaan olla montaakin mieltä, aina ne tuntuvat olevan liian kalliita. Vastapainoksi kuljetukset kyllä useimmiten sujuvat, toki esim. pienemmissä asiamiesposteissa voi olla tottumatonta henkilökuntaa postipalveluitten hoitamiseen ja siitä on meillekin aiheutunut joskus ongelmia, kun jokin lähetys on tilapäisesti "hukassa".

Kyllä tällainen tavallisenkin napinsiirtäjän kirjaputka tarvitsee luotettavan ja kohtuuhintaisen systeemin kaupankäyntinsä hoitamiseksi. Demokraattisin hinnoin ja koko Suomeen. Lanttiakaan ei minulla ole kiinni rahaa näissä Itellan systeemeissä, enkä postituskustannuksista saa siivuakaan irti itselleni katteeseen siirrettäväksi, joten sen takia ei tarvitse kehua ja retostella.

Kokemusta on muidenkin maiden postinkuljetuksista malliksi, siitä vaan vaikka kulturelliin Ranskaan ihmettelemään pakettien kulkua - muutamista lähetyksistä sinnepäin ei kovin luotettavaa kuvaa ole tullut - perille on kuitenkin lopulta menneet - liekö paikalliset Kustit unohtuneet punkkulounaille pidemmäksi aikaa?

mail

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevät keikkuen...

07.01.2014 07:32

....tulevi, ainakin, mikäli on näitä neitokaisia uskominen. Vettä sataa ja kohtalaisen synkkää tuolla ulkona, joko on tämä talvi menetetty? Siitä ei ole varmaa tietoa, mutta sivuja on taas aktiivisesti päivitetty heti aamusta alkaen. Terveisiä on ennen tätä nykyajan "instant"-kuumetta välitetty niinkin ihmeellisellä tavalla kuin postikorteilla!? Katso ja hämmästy.

Eipä jää näistä tämän päivän facebook- ym. viesteistä keräiltävää.

 

KL

 

 

Reaaliaikaista tallennnusta & reaaliaikaista tilausta

06.01.2014 10:37

Kuvassa oleva ja 7 muuta kohdetta meni "reaaliajassa", eikö niillä keräilijöillä(kään) ole muuta tekemistä näin sunnuntaiaamupäivisin kuin pyöriä nettisivuilla ja heti tilata pois syötettyjä tuotteita? Ei kai, kun ei ole minullakaan juuri nyt muuta tekemistä, kuin syöttää kohteita lisää.

smiley

 

Historiaa irtopaloina & väärinkäsityksen vaara

06.01.2014 09:01

Paluu arkeen, vaikka vielä pyhä onkin, sujuu haukotellen ja maailmaa ihmetellen, tällä alalla tulee kaikenlaisia kummallisuuksia vastaan ehkä enemmän kuin normikansalaiselle, kuten tämänkertainen lehtilmoituskin;  Vuoden 1961 toukokuun Vappuneekeri (Turun Sanomalehtimiesyhdistyksen vappujulkaisu) sisältää tanssipaikan ilmoituksen - tuolloin normaalia kielenkäyttöä täällä Suomessa, nyt tuollainen teksti julkaistuna lähestulkoon toisi kutsun käräjille... tai sitten voisi ihmetellä, että olemmepas olleet tosi vieraanvaraisia jo tuolloin, kun erikseen noinkin harvinaiset (tuolloin) ryhmät on kekkereihin kutsuttu.

Aapiskukko

Kohti itää...

03.01.2014 09:05

Ennen koettiin itä uhaksi, nyt se on mahdollisuus - kulutuskykyistä itä-kansalaista on kauppakeskukset ja hotellit pullolla tuolla itäisen Suomen suunnalla. Karkkipaperikuvan von Döbeln nosteli miekkaansa itää kohden, mutta kuinkas sitten kävikään - vajaa pari sataa vuotta ja jälkeläisensä toivottavat avosylin turistit tervetulleiksi.

Mitenkäs tämä liittyy antikvariaattihommiin? Liittyypä hyvinkin, minäkin olen saanut muutaman asiakkaan mahtavan idän maisemista, hyvä niin, asiassa on pikkuisen ollut hyödyksi auttava venäjänkielen taito, sen verran, että voi saada selville, mitä on käsiinsä saanut, silloin tällöin kun vanhempaa venäjänkielistä materiaalia käsiin sattuu... jostain syystä venäläisaisiakkaiden kiinnostuksen kohde on lähes täysin keisarinaikaista materiaalia kohtaa,  pikku vaihe sosialismikokeiluineen ja neuvostoliittoineen ei niinkään innosta heitä.

Asiaan, esimerkiksi jo jokunen vuosi sitten vierailin kollegan liikkeessä pienemmässä maakuntakaupungissa ja mustanpuhuvia venäjänkielisiä ikävän näköisiä kirjoja oli kuulemma jo isänperintönä jäänyt hyllyyn kuljeksimaan, eikä niitä ollut kukaan kymmeniin vuosiin katsonut - pitihän ne avata ja tutkia, heti näki, etteivät ne ihan mitättömiä olleet, varmasti kaupallisia jollain aikavälillä, kivoja leimoja ja aiheita, ostin pois - tai paremminkin sain lähes lahjoituksena. Kotona tarkastin asian; Pietarin Merisotakoulun leimolla varustettuja sukellusveneitten tekniikkaan ja sodankäyntiin liittyviä teoksia 1800-luvun lopulta. Ostajaa ei tarvinnut kauaa odotella, kunhan osasi kertoa mitä on tarjolla.

Nettikaupan kautta ei ole kyllä asiakkaita juurikaan Venäjältä tullut, joitakin harvoja sotahistoriaan liittyviä kirjoja olen sinne saanut sen kautta myytyä. Tässä on kielimuuri vielä iso, vaikka on mahdollisuus käyttää erilaisia netin käännösohjelmia tai englannin kieltä jne.

Eihän tässäkään ole kyse rikastumisesta venäläisasiakkaiden avulla, vaan pienestä mahdollisuudesta saada esiin vanhaa venäjänkielistä materiaalia ja löytää sille ostaja, toki kauppiaan vaivannäkö ja työpanos pieneltä osaltaan palkiten = saada rahallinen korvaus, pienikin, tätä vaikutinta en peittele.

mail

 

Vanhanvuodenlupauksia?

02.01.2014 21:03

Tämänkertainen kuva puhukoon puolestaan vallitsevista keleistä; turhaa on hattuherran kiskoa dopingia polttelevaa (eikös se tupakan mainostaminen ole kiellettyä?) kelkkaukkoa kohti Sotsia - millä ihmeellä voisi menestyä, kun ei ole lunta minkä päällä harjoitella.

Täällä liikkeessä kyllä harjoittelin tänään asiakaspalvelua, varmaan moni kävijöistä oli päättänyt, että nyt mennään sinne Arwo-Paperiin ihan paikalle käymään, siis edellisen vuoden mittaan, ja tänään sen moni toteuttikin - ei ollut sekuntiakaan ilman asiakkaita ja väliin niitä oli liikaakin - viimeisimpiä sai suorastaan työnnellä ulos yliajalla, kun piti kello 19.00 mennessä ehtiä vielä postiin, jotta nettiasiakkaat saavat tilauksensa ajallaan. Kiitos vaan kaikille. Jottei nyt ihan ylistyslauluksi mene, niin tulee muistaa, että kun elämme näin 7 laihan vuoden sarjan viidettä, niin keväällä tulee olemaan myös ei-asiakkaita-tänään -päiviä.

Kertauksen vuoksi; taisi olla ihan oppikoulussa, jollei sitten kansakoulun ensimmäisinä neljänä vuotena uskontotunnilla, että jollain etnisellä ryhmällä oli pakolaisuudessa 7 laihaa ja 7 lihavaa vuotta... jotenkin niin se meni - sopii kyllä näihin nykyoloihinkin? Ei tarvita mitään päivystäviä pääekonomistejä klo 20.30 uutisissa sitä toteamaan, ihan tällä vitosen matematiikalla pärjää...

cheeky

 

 

 

 

Alkuvuoden nimitysuutisia Kivijalasta

02.01.2014 10:41

Entinen Keisarillisen jalkaväen kapteeni Eklund on nimitetty piiskuroimaan vauhtia antikvariaatin toimintaan, todella tarpeellista, ettei kauppiaan kaikki aika kulu pasianssia pelatessa ja ruudun muuta tarjontaa tutkiessa. Eklund, synt. 1825, raportoi suoraan roskakoriin.

No niin, tästä se päivä taas alkaa - tiukkapipoinen liike-elämä on laitettu ruotuun...yes

 

Voihan viipurilainen poliisihylje...

01.01.2014 18:07

Olen tässä muun toiminnan ohessa käynyt tänäänkin ostoksilla, kun eräällä kansalaisella yllätti ns. likviditeettipula, eihän siinä mitään, ajelin katsomaan, kun se aikatauluun sopi ja olihan sitä ostettavaakin, kirjoja, valokuvia ja tällainen nahkakin esillä olevine tykötarpeineen. Ihmettelin siinä myyjälle, että paljon olen kaikenlaista nähnyt, mutta minkäs elukan nahka tämä mahtaa ollakaan, kun ei niin kauhean tuttu ole. Tähän myyjä tokaisi; "No sehän on se kuuluisa viipurilainen poliisihylje, joka auttoi pirtunsalakuljettajien jahtaamisessa...", kyllä veti sanattomaksi, alkoi jo vähän naurattaakin ja kaupat tehtiin.

Olihan se ollut joskus hylje, joo, ihan selvästi, vieläpä virkamerkillä ja käsiraudoilla varustettu.

Tästä on hyvä alkaa uusi vuosi.

 

enlightened

 

 

 

 

Yhteiskuntavastuu - jälkihoito

01.01.2014 08:45

Vastuullisen monopoliyhtiön uudenvuodenlupaus; tätä tuotetta käyttämällä - vain lääkinnällisiin tarkoituksiin & viekasta käärmettä varoen - olo paranee ja kovemmankin juhlinnan jälkeen arki maistuu.... olikohan se nyt kuitenkaan noin? Kunnianarvoisan alkoholiyhtiön etiketti 1930-luvulta. On hienoa grafiikkaa totisesti.

Pienellä vaivannäöllä voit sinäkin tilata meiltä tällaisia - lääkekonjakkihan on suorastaan luomua tässä medikalisoituneessa maailmassa. Naamioit vaan omat muut pullotetut tuotteesi tällä ja pahennus (muiden taholta) katoaa - sehän on vain lääkettä....

Niinkuin sanonta, ettei "ilmaisia lounaita ole" pitää paikkansa, niin en minäkään huvikseni näitä tarinoita kirjoittele - kaiken takana on ajatus saada sivuille uusia käyttäjiä ja asiakkaita - sen kerron suoraan.

devil

 

 

 

Tico-tico

31.12.2013 17:57

Aku ja kumppanit näyttää mallia miten tulee aattoiltaa viettää, joku raketti vielä sekaan ja paukkupommi hampaisiin niinkuin elokuvissa, niin hyvä tulee.

Viimeinen asiakas (varmaankin) tältä päivältä poistunut juuri kivijalasta - eipä niitä tänään(kään) liikaa ollut - nämä pyhät ja aatot eivät välttämättä suosi meitä fyysisen liikkeen pitäjiä.

Toisaalla kyllä eli nettisivun puolella käy kuhina; "Käyttäjiä tällä hetkellä: 294" - tämän nappasin äsken ylälaidan reaaliaikaisista kävijätiedoista - kiitos.

 

cheeky

Kahviaika kello 9.00...

31.12.2013 09:14

Ehdottomasti on siirryttävä parempaan talouteen, kahvinkin suhteen, näinä ankeina aikoina. Yhden merkin "orjana" on turvallista aloittaa päivä, lieneekö se järkevää vai ei, mutta kulutustottumuksia on vaikea muuttaa. Sen tietyn kahvimerkin hankintapaikka on kyllä vaihdettu halvempaan, niinhän tuo 60-luvun tikkuaskin mainoskin kehottaa.

Latte

 

 

Paha silmä....

30.12.2013 19:04

...tuijottaa niskaan, kun ajattelin lopetella tallennushommia tältä päivältä ja niinhän siinä kävi, että lykkäsin kotiinlähdön siihen asti, että ehdin vielä maitokauppaan. Kansaa liikehtinyt kaupungin keskustassa niin, ettei sekaan tahtonut autollaan sopia, kun kävin postiasioilla. Jokunen niistä liikeni tänne liikkeeseenikin, vaikka ei olekaan tänään "virallisesti" aukiolopäivä - pidinpähän kuitenkin oven auki ja valot päällä - enkä ihan turhaan; kiinalaiset propagandaelokuvat (ihan esityskuntoisina alkuperäisinä filmeinä peltikoteloissa) saivat uuden kodin - pitkän linjan elokuvaharrastaja (omien sanojensa mukaan) osti mukaansa. Toivottavasti 1960-luvun alun sosialismi on voimissaan niissä - hivenen kapitalismin suuntaan käännettynähän se tuntuu nykyään porskuttelevan  kotimaassaan oikein mainiosti.

Siitä sainkin aasinsillan seuraavaan: meillä on aktiivisia asiakkaita Kiinassakin, erään tietyn yliopiston laitokselta pamahtaa tilaus välittömästi, mikäli tiettyä alkuperältään kiinalaista kirjallista materiaalia tulee sivuillemme tarjolle suomennettuina versioina ja ne heiltä vaan puuttuvat kokoelmista... se on tätä internetin "onnea".

Paketti-Raketti

 

Työtä & asiakkaita klo 19.35

28.12.2013 19:37

Tasan ei käy onnenlahjat - itse olen vielä liikkeessäni tallennushommissa ja samaan aikaan on eräs asiakaskin vielä paikalla - etsii mieleisiään keräilykohteita silmät kiiluen. Miksei tästä jo voisi lähteä kotiin? Lauantai-iltaansa saa kuitenkin viettää miten haluaa - taisin pitää liian pitkän joululomankin.

 

K

Uudenvuodenaatto lähestyy...

27.12.2013 18:25

...ja vääjäämättä koittaa joillekin taas hetki, jonka haluaisi unohtaa... mutta mitä ihmettä tapahtuu tässä kuvassa? Onko uudenvuodenjuhlinta mennyt överiksi ja kaikki äidin antamat elämänohjeet heitetty hetken hurmiossa historian tunkiolle?

Vastaus kysymykseen löytyy tällä kertaa kuvan takaa, ihme kyllä, jätetään kuitenkin yleisölle arvoitukseksi joksikin aikaa, vastaus annetaan jossakin tulevassa kirjoituksessa.

Oli miten oli, 4-5 päivän joululoma on takana ja taas tikkana töissä!

 

Kimmo Lampinen

 

 

 

 

Piilopirtti - ei ihan Lepikon torppa (tästä kuvasta ei ole savupiippua retusoitu pois)

23.12.2013 19:06

Kaukana kaupungin valoista ja humusta ajatuskin kulkee paremmin, sauna lämpimäksi ja voi hetkeksi unohtaa "suuren" maailman kotkotukset. Tästä on hyvä aloittaa joulun vietto... sattuneesta syystä en kovinkaan usein osta uusia kirjoja (vanhoja käytettyjä kun tällä alalla saa käsiinsä riittävästi, joita lukea jos vaan ehtii) vaan tänään olin aikeissa yhden ostaa; nimittäin Viipuri 1918 olisi ollut kiva lukea heti tuoreeltaan näin jouluvapailla.... no marssinpa sitteen erään maakuntakaupungin kirjakauppaan, ketjusellaiseen, ja kyseistä teosta kysyin, mutta pahalainen se oli loppuunmyyty, joten luetaan sitten jotain muuta vanhoista varastoista - luulenpa, että  tänä jouluna käteen osuu jokin lukemattomista kuvauksista suomalaisten kohtaloista Stalinin vainoissa 1930-luvulla.

Tämän lajin kirjallisuutta on vuosien kuluessa julkaistu runsaasti - tokihan niistä monet toistavat samoja teemoja ja lujaa uskoa aatteeseen - olkoonkin, että aate vaatii tuomituilta vangeilta järjetöntä työtä jarjettömissä olosuhteissa - kyllä asiat oikenevat, kunhan vaan tapahtuneestä vääryydestä saadaan tieto Suurelle Johtajalle.

Katsotaanpa mitä uutta Maria Kajavan teos "Pitkä taival" tuo esiin, nythän ei ole kyse kommunistista eikä yliloikkarista vaan pikemmin uskontonsa sekä kansallisuutensa takia Siperiaan joutuneesta inkeriläisestä (kirjan kansipaperin esittelytekstin mukaan).


indecision

 

Kun kerran kuusia esitellään...

22.12.2013 10:25

... niin tämmöinen tuli juuri vastaan, kun lajittelin valokuvia - sopii mainiosti joulunajan rekvisitaksi tähän sivuille. Aito noin 1930-luvun alun tunnelma; joulu on tärkeä vaikka ulkoisesti ei kaikki aina niin loistavasti olekaan - pahvilaatikko toimittaa apukuusenjalan virkaa... toisaalta taitaa nykyjoulut ollakin suurelta osin liian kaupallista ja suurta hössötystä kauppakeskusruuhkineen jne.

 

Voi tietysti tehdä valintoja niinkuin itsekin olen tehnyt - jouluruokia en ole vielä maistanut enkä kauppojen ruuhkissa pyörinyt - enkä aiokaan pyöriä ja jouluruokaa syödään jouluna, ei kuukautta ennen.

Vakaumuksellinen (osittain) joulustakieltäytyjä

 

Kirjan tulevaisuus...

22.12.2013 07:11

Viime vuodet on vatvottu ja vatkattu jopa kyllästymiseen saakka kirjan tulevaa kohtaloa, tottahan se alalla olijaakin kovasti kiinnostaa ja suorastaan aitiopaikalta näkee osan muutoksesta - hyvään tai pahaan, mutta on tässä sentään joitakin valopilkkujakin näköpiirissä. Kuin joulupukilla ikään on minullakin apulaisia, joilta saa kullanarvoista tieto ja vinkkejä - niinpä nytkin sain kuvan ja tiedot tästä kirja-alaa kovastikin sivuavasta joulukuusesta.

Kuvattu Fiskarsin retkeltä, jossa on ympäri vuoden monenlaista toimintaa, käsityöläisten pajoja ja näyttelyitä, myyntitapahtumia jne. Ovat siellä keksineet hauskalla tavalla kirjalle uuden käyttötarkoituksen! Kovasti kirjallinen ja hilpeä tapa saada uutta ulottuvuutta painetulle sanalle.

KL

 

 

Loppukiri ennen joulua...

21.12.2013 07:06

Tämäkin salaperäinen kaunotar tallennetaaan vielä ennen joulua sivustolle tarjolle... mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa niin ainakin kävijöitä on antikvariaatin sivuilla joulun(kin) aikana runsaasti... no onhan tarjolla noin 48 000 nimettä, joista valita. Ei mikään mahdoton määrä voisi joku todeta, mutta aloittakoon vain tyhjältä pöydältä ja katsotaan kuinka kauan kestää tuonkin määrän saaminen tarjolle.

Loppukiri tai ei niin aloittelin aamulla jo kuuden aikaan tänään, nämä aamun tunnit ovat tehokkaampia tunteja työskentelyyn kuin päivällä.

Liikettäkin pidän tänään auki muutaman keskipäivän tunnin kun kerran paikalla olen, ehkä joku asiakas eksyy tännekin.

 

 

Kimmo Lampinen

 

Johan pomppas, sai setelit siivet...

19.12.2013 19:02

Olihan lähes ennätysvauhtia tuo tavaran kierto.... hetki sitten lisätyt numismaattiset kohteet eli setelit saivat siivet selkäänsä eli ne tilattiin pika-pikaa. Oispa meillä joulu ainainen.

 

Tallennusosasto

Uusimpia lisättäviä...

19.12.2013 18:23

Oi niitä aikoja - Eliashan se siinä - ihan wanhat kunnon mummonmarkat - nyt keräilytavaraa...

Harjoitus tekee mestarin osa II

19.12.2013 18:09

Toimiikohan tämä systeemi ilman kuvaa ja miltä se sitten näyttää, täytyy selvittää....

 

 

Uusin hankintani, nyt on minullakin kaveri

19.12.2013 18:02

Johan nyt on markkinat, blogi alkaa näyttää jo asettuvan sivuille, täytyyhän tätä kokeilla ja samalla esitellä uusin hankinta; täytetty kauriin pää, lienee metsästysmuisto, kun kirjoissa, joita  pääasiassa ostin, oli varsin paljon siltä aihealueelta... taas kerran ajattelin, että siinäpä hieno sisustusesine kauppaani, mutta ei, myyntiin sen pistän - keräilijä-kauppias -yhdistelmä toimii huonosti.

Eka blogipostaus

18.12.2013 22:49

Hei vaan kaikille sivuston käyttäjille. Kirjoitan tähän ajankohtaisia asioita kirjojen ja keräilyn maailmasta, antikvariaattikauppiaan näkökulmasta.

Palstan ulkoasua väännetään....

Kimmo Lampinen

 


40 viimeksi myytyä


Ozzy Osbourne - Dark at the moon -C-kasetti


Gary Moore - Wild Frontier -C-kasetti


P. Gadd - Släktkalender 1949 utgiven av P. Er. Gadd -sukukalenteri


Nuorison Joulu 1945 -joululehti, kirjoittajina mm. Jussi Kukkonen, Armas J. Pulla, Väinö Syvänne, Kaisa Meri, kuvitus Hugo Trentsch ja Erkki Tanttu


Säästäjä 1938 nr 9, sis. mm. seur. artikkelit; Tuutulaulu, Voiko koululainen säästää?, Säästölipa-tarian (Jussi Kukkonen), Käsityösivu, takasivulla Hopearahan vaiheet -sarjakuva - Raul Roine, Rudolf Koivu


Nuorison Joulu 1941, sis. mm.; Jussi Kukkonen - Raunioilta uuteen elämään, Kyntöleipä - vanha suomalainen joulutapa, Martta Haatanen - Miehen kunnia, Raul Roine - Joulukertomus, Kota-Vuopion Kaaleppi - Lapin-balladi, Nokkelan temppuja - erilaisia taikatemppuja ohjeineen, takasivulla seurapeli "Japanilainen viuhka" ym.


Kansakoulun oppilaskirja Ritva Rauni Kaarina Gummerus Syvärauman kansakoulu 1940


Turun Teollisuuspiirin esikunta Turussa maaliskuun 19. 1940 -asiakirja


Irwin Goodman - Tötterö täynnä -C-kasetti


Alice Cooper - Trash -C-kasetti


Queen - Live Killers -C-kasetti


Queen - A kind of Magic -C-kasetti


Elles 1967 nr 2 postimyyntiluettelo, voimassa 1.2. - 31.7.1967


Ex Libris Håkan Lindberg -kirjanomistajamerkki


Ex Libris L. Saxén -kirjanomistajamerkki


Ex Libris Ivar Hortling -kirjanomistajamerkki


Ex Libris Emil Hasselblatt -kirjanomistajan merkki


Bosch Schallwäscher pesukone -myyntiesite


Capitol C 9057, Nat "King" Cole, Papa Loves Mambo / Teach Me Tonight -savikiekkoäänilevy, 78 rpm


Parlophone DPY 1020 Gene Krupa - Drummin´ Man / Rhythm Jam -savikiekkoäänilevy, 78 rpm


Karusell 1027 The Gene Krupa Trio - St. Louis Blues / Stardust -savikiekkoäänilevy, 78 rpm


MGM 329 Arthur Smith - Guitar Boogie / Be Pop Rag -savikiekkoäänilevy, 78 rpm


Punainen Huolto 1930 nr 1, ilmestynyt 15.3.1930 - Punaisten puolustuksen ja huoltotyön lehti, sisältää mm. seur artikkelit; Valtiollisten vankien viikko,Ludvig Kosonen - Rautainen nuoriso -runo, Pariisin kommuunin muisto, Vankilamuurin takaa - Tammisaari, "Ambomaaan lääninvankila", ym.


Viipuri? - pommitusjälkiä, jatkosota -valokuva / photograph


Poventsa - Pindusi - Lumpusi - Äänislinna - Kontupohja - Perälahti / Karhumäki, jatkosota -valokuva / photograph


Viipuri? - pommitusjälkiä, jatkosota -valokuva / photograph


Viipuri? - pommitusjälkiä, jatkosota -valokuva / photograph


Vankijoukko - venäläisvankeja, jatkosota -valokuva / photograph


Havuhauta - jatkosota, venäläinen sotilaskohtalo -valokuva / photograph


TDA-62 - Lapin / Pohjoisen matka -valokuva / photograph


Äänislinna - urheilukenttä, jatkosota -valokuva / photograph


Valamo 6 x 9 cm -valokuva


Valamo 6 x 9 cm -valokuva


Yrjö Korhonen Korholassa 24.6.1909, Atelier Viktor Barsokevitz, Kuopio -visiittikorttivalokuva


Jarvis D.C. - Kansanparannustaito - Tie terveyteen hunajan ja omenaviinietikan avulla


Jarvis D.C. - Kansanparannustaito - Tie terveyteen hunajan ja omenaviinietikan avulla


Suomen Kuvalehti 1939 nr 21, sis. mm. seur. artikkelit / kuvat / mainokset; Kansikuva Korkeasaari 50-vuotias - 600 eläimen valtakunta, Riihimäen lasi, Klubi 7, Saksan juhlanäytäntökesä 1939, Koeajakaa Volvo - laatu kohonnut - hinta laskenut, Tatu Vaaskivi - tulivuoren kevät, Saunan arvoitus, Okeata heimohenkeä, Suomalainen viulun ihmepoika - Heimo Haitto, ym.


Suomen Kuvalehti 1939 nr 9, sis. mm. seur. artikkelit / kuvat / mainokset; Kansikuva Wäinö Aaltonen - suomen neito, Opel Olympia, Englannissa pelätään, V. Arti - Eino Leinon pikakirjurina, Irlannin pommimiehet, Miljonäärien akvaario, Vierumäki ennen ja nyt, Maalaiskansakoulujen suurviestihiihto, ym.


Suomen Kuvalehti 1939 nr 23, ilmestynyt 10.6.1939, sis. mm. seur. artikkelit / kuvat / mainokset; Kansikuva "Ei vettä rantaa rakkaampaa...", Atlas uimapuvut, Nokian urheilukengät, Ihagee Exacta, Zeiss Ikon Nettar, 12-jalkainen Heteka, Merivaara kalustemainos, Finlandia-kuoro USA:ssa, Tienvarsien kasvot, Miksi aiot?, Danzig, Rafael Erich 60 vuotta, J.T. Hanho 60 vuotta Helsinki, ym.


Suomen Kuvalehti 1939 nr 26, ilmestynyt 1.7.1939, sis. mm. seur. artikkelit / kuvat / mainokset; Kansikuva "Pieni Afrodite nousee meren vaahdosta", Vaasan Vaakuna jauhot, Diamond aurinkoöljy, Uudet kuvat New Yorkin "Suomesta" (maailmannäyttely), Eesti mängus, Aikamiehet polvihousuissa, Pohjanmaan naiset Isonvihan päivinä, Valde River (Kattelus) 50 vuotta USA, Amandus Ekholm 60 vuotta Padasjoki, ym.