Service in
Swedish
German
English
 

40 viimeksi lisättyä

Fiat Ritmo Rally - M. Sundström - Y. Silander -tarra
Näytä

Koirat ja kissat 4 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Koirat 7 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Perhovapa 1800-luvun loppu / 1900-luvun alku?
Näytä

Martta nukke -pakkauksessa oleva "Turun Mamselli" -nukke
Näytä

Martta nukke -pakkauksessa oleva "Turun Mamselli" -nukke
Näytä

Kimalle kissat ja koirat 3 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Kimalle kissat ja koirat 2 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Kimalle kissat ja koirat 1 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Hevosen kanssa 1 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Koirat ja kissat 3 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Koirat 6 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Koirat 5 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Hahmot 2 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Hahmot 1 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Koirat ja kissat 2 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Eläimet 1 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Koirat 4 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Koirat ja kissat 1 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Koirat 3 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Koirat 2 -kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Koirat 1-kiiltokuva / glossy picture
Näytä

Eero Järnefelt -nimikirjoitus
Näytä

Paavo Väyrynen -valokuva
Näytä

Martta nukke - 70 v - Made in Finland -paketissa oleva juhlavuoden "Turun täti" nukke, korkeus 21 cm.
Näytä

Martta nukke - 70 v - Made in Finland -paketissa oleva juhlavuoden kansallispukuinen nukke, korkeus 21 cm.
Näytä

Palkkapussi / palkkalaskelma 23.9.1970 -perinteinen palkkapussi, jossa laskelma kannessa ja rahat olivat mukana (malli Wullf nr A 10)
Näytä

Palkkapussi / palkkalaskelma 14.10.1970 -perinteinen palkkapussi, jossa laskelma kannessa ja rahat olivat mukana (malli Wullf nr A 10)
Näytä

Palkkapussi / palkkalaskelma 30.10.1970 -perinteinen palkkapussi, jossa laskelma kannessa ja rahat olivat mukana (malli Wullf nr A 10)
Näytä

Palkkapussi / palkkalaskelma 30.9.1970 -perinteinen palkkapussi, jossa laskelma kannessa ja rahat olivat mukana (malli Wullf nr A 10)
Näytä

Palkkapussi / palkkalaskelma 9.10.1970 -perinteinen palkkapussi, jossa laskelma kannessa ja rahat olivat mukana (malli Wullf nr A 10)
Näytä

Oy Sähkö Ab - Kustannusarvio, 21.6.1932 - Insinööri W. Laurinen, Kaskenkuja 3, Turku - sähköjohtojen asennustarjous
Näytä

Kansaneläkelaitos - KELA -sisäisen postin kansio
Näytä

Kansaneläkelaitos - KELA -sisäisen postin kansio
Näytä

Lintulan Kanila - Virrat k.k. - Turkisnahkojen muokkausohjeet ja resepti tarvittavalle kemikaaliseokselle (jotta karva pysyy kiinni nahassa) / Toivo Ahlsten, Toijala
Näytä

As. Oy. Korkeavuori 1917-1987 (Turku, Portsa) -lyhyt historiikki
Näytä

Historialliset panssarivaunut - ASS-pelikortit
Näytä

Jallu 2003 nr 8 aikuisviihdelehti - adult graphics magazine
Näytä

Viljo 1992 nr 1 -aikuisviihdelehti / adult graphics magazine
Näytä

Hustler 2005 Kuumat kirjeet Special -aikuisviihdelehti / adult graphics magazine
Näytä

Näytä kaikki

Kertomuksia kivijalasta

Lausuntoautomaatti

25.09.2023 12:16

Paavo Väyrynen - tuo ylisukupolvinen ikinuori - kuin saippuapala, vaikka miten puristellaan ja rutistellaan käsienpesussa niin aina putkahtaa jossain esille kadottuaan ensin. Tässä lienee CSCE-roolissa (korruptiolaukku?) antamassa haastattelua varsin vakavalla naamalla.

Tämäntyyppistä materiaalia pidämme myös tarjolla - kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - tai voihan senkin tulkita miten haluaa. Paavon ajatuksia tässä kuvaustilanteessa emme pysty kertomaan, omiakaan tulkintoja emme esitä, kunhan toteamme, että tämän hinta on 10,00 €.

Kimmo

Nürburgring 1961 - Grosser Preis von Europa -

20.09.2023 10:40

Nürburgring Grosser Preis von Europa - Automobil-Weltmeisterschaft 1961 -virallinen käsiohjelma, rata-autokisa, MM-osakilpailu Formel 1 (Formula 1)
 
Osallistujina mm. Jack Brabham (Cooper-Climax), Bruce McLaren (Cooper-Climax), Graf Wolfgang von Trips (Sefac Ferrari), Joakim Bonnier (Porsche), Graham Hill (BRM-Climax), John Surtees (Cooper-Climax)... tuttuakin tutumpia nimiä aktiivisesti autourheilun kuninkuusluokkaa - Formula 1 kisoja - seuraaville.
 
Tällaisen käsiohjelman saaminen liikkeeseen (=nettisivuille) tarjolle on kyllä jonkinmoinen tapaus - ainakin pieni sellainen - näitähän ei nimittäin maailmankaan mittakaavassa ole syrjään potkittavaksi. Hinnaksi asettamani 100,00 € saattaa olla aivan roposia, mikäli vaikka Graf Carel De Beaumontin jälkeläiset haluavat tämmöisen muistoksi hankkia siitä kun isä Porschellaan kilpaa ajoi... toki tämän pystyy hankkimaan vaikka vakavahenkisesti harrastukseensa suhtautuva suomalainen Formula 1 -keräilijä. Aivan tavallinen suomalainen kaverihan on tuolla kisassa aikanaan ollut katsojana läsnä ja erittäin hienoa, että on näihin päiviin saakka säilynyt - tunsinkin herran noin neljännesvuosisadan. Tästä kisastahan on jo aikaa yli 70 vuotta, mitään aikataulua en itsekään myymiselle aseta - menee jos menee.
 
Kimmo

 

Muutos 2023

12.09.2023 11:37

Ajankohtaista asiaa kivijalan kulmilta - pitkittyneen evaluointiprosessin determinoimat struktuurimuutokset tavoitettavuudessa ovat nyt saavuttaneet kulminaatiopisteensä - selkosuomeksi sanottuna olen luopunut kiinteistä aukioloajoista liikkeen aukipidossa - toistaiseksi pysymme entisellä paikallamme, mutta ovet ovat avoinna vain silloin kun olen itse paikalla tai sopimuksen mukaan.

Syyt tähän kehitykseen ovat selvät - kasvanut nettikauppa ja osallistuminen eri tapahtumiin vievät käytettävissä olevan työaikani niin tarkkaan, että liikkeenpidon ohessa on omakin elämä kovin usein jäänyt väliin.

Useimmille teistä lukijoista tällä muutoksella ei ole mitään merkitystä, mutta toki on runsas joukko asiakkaita, jotka saattavat pettyä yrittäessään avata liikkeen ovea - toisaalta Turun keskustan liepeillä on vielä aivan satunnaisia ohikulkijoita, joita poikkeilee sisään tietämättä etukäteen koko liikkeestä mitään. Minuun saa aina kuitenkin yhteyttä jollain tavalla - en ole vielä itseäni kätkenyt tavoittamattomiin kuten monet kollegat - aina ovat kaupalliset asiat tulleet hoidettua - ennemmin tai myöhemmin.

Kimmo

Keppiä!

01.09.2023 10:28

Ylioppilaan kävelykeppi 1800- / 1900-lukujen taitteesta, erittäin harvinainen, museaalinen arvo taattu!

Jokainenhan tietää vanhat Suomi-elokuvien kliseet kesällä maaseudulla keikailevista ylioppilaista tai vaikka juopottelevista sellaisista paheitten valtaan isossa kaupungissa joutuneista. Lakki oli varma tunniste, tällaista keppia en ole koskaan ennen tavannut - lieneekö luotu aiemman "virkamerkin" eli miekan korvikkeeksi?

Nyt tilattavissa meiltä hintaan 70,00 € - näitä ei ole kuin yksi kappale!

Kimmo

Särvintä suoraan luonnosta

05.07.2023 07:43

Raskaan ja vaikean ajan - entisen ja miksei nykyisenkin - ravitsemuksellista oloa helpottamaan saa ohjeita tästä alunperin vuonna 1942 julkaistusta kirjasesta. Iloiset voikukat suorastaan loikkaavat lautasellesi, suopähkämät porisevat kattilassasi perunain tapaan (mainittu sikojen erikoisherkuksi), maltaiset juolavehnät käytetään jauhon jatkona...

Mausteet - merenrantasinappia käytetään maustevihannesten tapaan, ruoholaukkaa puolestaan ruohosipulin tapaan... lukemattomat kahvin ja teen korvikkeet esitellään perusteellisesti.

Tärkeää on tietenkin kasvien keruu ja valinta, johon on hyvät ohjeet, samoin säilöntä. Sokerina pohjalla hyvät reseptit sisältäen mm. mehut, keitot, muhennokset, salaatit, jopa vihannestahnan valmistusohjeet.

Erinomainen vihreän siirtymän manuaali - ravintoa suoraan metsistä ja niityiltä keruukorin kautta kattilaan ja kitaan. Näköispainos, hinta 10,00 €.

Yes Sir - Viisitoista vuotta

08.06.2023 10:36

Yes Sir - Viisitoista - Amer-Tupakka Oy 1950-1965, tupakkavalmistajan toiminnan / tuotteiden esittelykirja sen saavutettua 15 vuoden iän - tuotekuvat Boston, Bristol, Meil, Partner, Marlboro, Hirschsprung, Clan, Amer-Pipe & Consul, Amer-Vienti - jokaisen tuotekuvan / tuoteperheen yhteydessä mainospiirtäjien / graafikoiden / taiteilijoiden siihen liittyvä painokuva. Tekijät Kyösti Varis, Martti Mykkänen, Lasse Hietala, Rauli Warto, Eero Syväoja, Erik Bruun, Erkki Mattsson, Kosti Antikainen, Hano Koskela.

Tupakka - tuo myynnin ja markkinoinnin kruununjalokivi, sen markkinointiin ja myyntiin uhrattiin suunnattomat resurssit eli rahat - vaikuttavia tuloksiakin saatiin, eikä suinkaan visuaalisesti vähäisimmästä päästä, sillä työhön valjastettiin etevimmät graafikot ja piirtäjät. Seuraavassa Kyösti Variksen itsensä piirtämä Bostoniin liitetty kuva.

 

Hirschsprung-sikarit ja Erik Bruun.

Hirschsprung-sikarit ja Erki Bruun.

Kirja itsessään näkyy täältä, hinta 40,00 € - kohteesta on noin 60 kuvaa, joten eiköhän niistä paremmin selviä mistä on kyse!

Kimmo

Espoo - Esbo 1958 -kartta

31.05.2023 14:13

Espoo - Esbo 1958 -tuo pääkaupungin kartoittamattomien reuna-alueittein, tuolloisen Espoon maalaiskunnan kartta. Hellyttävien historiallisten kohteiden vapaata avaruudellisuutta - Morby prästgården (pappila) - VPK-FBK - Kunnantoimisto-kommunalkansliet - Tuomarila KK-FSK...

Keskusta

Kartanhan on laatinut Espoon kunnan rakennussuunnitelmalautakunta, mitä lie roomalaiset numerot tarkoittaneetkaan? Ainakin lammaslaitumet ja niityt on hävitetty nykypäivään mennessä.

Esi-espoolainen kartta, hinta 20,00 €.

 

"Haku"

31.05.2023 09:26

Luettelo niistä sotavankikarkureista ja NL:n kansalaisista, jotka rauhansopimuksen 9 artiklan I kappaleen b) kohdan mukaan on pidätettävä kuulusteluja varten. ”HAKU” - Helsinki 1950

 

Antikvariaatin ”Tutkivan Osaston” (vertaa EK - ”Etsivä Keskuspoliisi”!) käsiin sattunut julkaisu, joka kertoo omalla karulla tavallaan siitä, miten yksittäisten ihmisten jahtaaminen ja palauttaminen Neuvostoliittoon oli viranomaisten ja poliisien tärkeimpiä tehtäviä vielä vuonna 1950. Useimmat tavoiteltavista ihmisistä viattomia mihinkään rikokseen - ainoana vikanaan inkeriläisyys tai muu etninen tausta Neuvostoliitossa, palvelu tuolloin voittamattomassa Neuvostoarmeijassa, uskonnollinen vakaumus (eritoten juutalaisuus) yms. Selityksiä ja ohjeita

 

Monille näistä listalla olleista karkotus Neuvostoliittoon tiesi hyvinkin lopullista ja nopeaa kohtaloa - toisille sentään vain Siperiaa… Itse luettelo on ammattimaisen tarkasti toteutettu ja kielten suomi & venäjä kirjoitusasujenkin ja suomennosten asujen, nimien oikeellisuuden yms. suhteen tinkimätön - näin saatiin tehtyä selväksi kaikille maalaisnimismiehillekin keitä etsitään ja mahdollisesti mistä syistä  - suvut ja perheet selvitetään kun vain mahdollista, jopa kuulopuheet kirjattu. 

 

Arkistoissa näkyy säilyneen pari kappaletta näitä (näitä ei ole koskaan ollut tarkoitettu yksityisten haltuun), tässä kappaleessa mukana myös luetteloon kuuluvat ilmestymisen jälkeiset päivitykset ja ohjeet - Sisäasiainministeriön kirjeet ja korjaukset, yhteensä 6 kappaletta.

 

Lisäykset ja paimenkirjeet

 

Kappale sitä pimeämpää historiaa - vaikkapa sukututkimuksen lähteeksi tai muuten asiasta kiinnostuneille. Osasta henkilöitä mainittu vain nimi, syntymäaika ja ammatti, esim. Grigorij Drozdovskij - 22.5.1915 - sirkustaiteilija. Toisista runsaammin, kuten ”Pekka Aataminpoika Hyytiäinen, 23.3.1925, maatyömies, ollut vanhempineen Rauman mlk:n Lahden kylässä Uuden-Lahden tilalla, osa omaisia (palautettu) Neuvostoliittoon, sisar ollut Raumalla Purjehdusseuran Paviljongilla ja ravintola Kalevassa, nyt Ruotsissa.” Entäpä ”Semjon Karpov Höylä - 17.7.1905, inkeriläinen työmies, työsijoitus Loimaan kauppala, Lauri Hollo, vaimo Olga Loimaalla Suomen Huollon  vanhainkodissa - Höylä uhannut päättää päivänsä - tytär Lempi ollut lastenkodissa Piikkiössä…”. Eräs rakennusinsinööri & kapteeni Meljnikov ja lääkäri Bedrov ”vapautettu sotavankileiriltä ja sen jälkeen toimitettu henkilöautolla Ruotsiin” - vaikutusvaltaisimpia henkilöitä pakoon auttoivat varmastikin suomalaiset virkaveljet ja kollegat? 

 

Venäjän (tuolloin Neuvostoliiton) ymmärtäminen näissä asioissa vaatii paljon - olihan aselevon 1944 syksyllä jälkeisenä aikana Valtionrautetiden kuljetustenkin prioriteettijärjestys inkeriläisten palauttaminen - taakse jäivät sairasjunat haavoittuneiden kotiuttamiseksi rintamilta jne. Vieläpä hakujen ja kuljetusten loputtua inkeriäisiä virallisesti maassamme olevia käytiin pelottelemassa ja houkuttelemassa palaamaan ”kotiin”.

 

Mielenkiinnolla tutkin itsekin löytyykö tästä hakuja pariin sukuun, joiden kohtaloihin olen törmännyt ihan tällä antikvariaattikauppiaan uralla hankkimalla niiden jäsenten jäämistöjä - toisesta tietämästäni suvusta ei ihme kyllä ole ”hakua” - vaikka muutamaan otteeseen heidän perheensä piileskelystä ja selviytymisestä on liikkeessä puhuttu. Ei tainnut enää v. 1950 Etsivä Keskuspoliisi olla yhtä tehokas kuin vaikkapa 1930-luvulla kommunisteja jahdatessaan - tai sitten ei kaikkia haluttukaan kiinni - varmasti virkapiireissä tiedettiin mihin heitä oltiin palauttamassa eikä Suomen kansakaan aivan sinisilmäistä ollut - paitsi aatteen punaamin silmin toimineet? Heitähän pyörii viroissa vieläkin nykyajankin myrskyissä.

 

”HAKU” -luettelon hinta on 60,00 €.

 

Kimmo

 

 

No niinhän siinä kävi, että tämä kohde myytiin lähes välittömästi, kiitos tilaajalle (jälleen kerran). Tiedä vaikka sielläkin tilaajan kotinurkilla olisi näitä jahdattavia aikoinaan ollut!

Cleve-sukua... - Antikvariaatin arkipyhää...

18.05.2023 13:19

Cleve suvun matrikkeli - Otto Z. Cleve - Ätten Cleves matrikel I -suvun käyttöön ilmeisesti 1920-30 lukujen kuluessa kootun teoksen I-osa, runsaasti sukutauluja, valokuvia, dokumentteja ym. kirjallista tietoa.

Taitaa olla jo noin kymmenen vuotta aikaa kun tämän käsikirjoituksen näin ja sain selailla - tuolloin vielä en sitä itselleni saanut, mutta niin vaan ajan tuulet puhaltaa, että nyt se kuuluu antikvariaattini tarjolla oleviin kohteisiin. Kyseessä on siis ainutkertainen sukututkimuksellinen kohde - harmillisesti vain kolmen sarjasta ensimmäinen osa (muista osista tai niiden kohtalosta ei ole tietoa). Sisältää 297 sivua - olen niistä laittanut kohteen kuviin noin 75 otosta, ihan sikaa säkissä ei siis tarvi ostaa.

Hinta 250,00 € - voit katsoa kohteen tästä linkistä.

 

Kimmo

Monsieur Mosse paljastaa kaiken

11.05.2023 09:11

Monsieur Mosse paljastaa kaiken - Virpin ja Anitan puuhat! - Virpi Miettinen Gaddafin hovissa

Tunnetun suomalaisen seurapiirien taustahahmon ja miksei siihen itsekin osallistuneen julkkiksen kirja aikansa kohua herättäneistä kuvioista naiskauneuden (myös mieskauneuden), rahan, vaikutusvallan ja varmaan alkoholin / huumeidenkin kuvioista niin Suomessa kuin maailmalla. Kirjamyynnin varmistamiseksi jutut ovat toki mehukkaita, mahdollisesti väritettyjäkin... tätä emme tietenkään tiedä.

Ainut minkä tiedän varmaksi on se, että kerran istuttiin iltaa samassa ravintola "Alibissa" Lake Worthissä, Floridassa ja kyllä Monsieur Mosse oli seuramies - ei tehnyt itsestään mitenkään tärkeää ja pöydässä liikkuneet jutut olivat aivan normaaleja puheenaiheita, kaikki maksoivat omat juomansa tai tarjosivat toisille varallisuutensa mukaan.

Kirja meiltä hintaan 20,00 €!

 

40 viimeksi myytyä


Benjamin Rathenau - Siionin viisauden salaisuus -Pekka Siitoin tuotantoa, "Siionin viisaitten pöytäkirjat" Juutalainen vapaamuurarius, kommunismin palveluksessa, uusi järjestys ylivalta


Rapeli Toivo - Näin taistelevan Israelin


Vapaamuurariuden kaksoiskasvot - Entisen vapaamuurarin paljastuksia koskien vapaamuurariuden rituaaleja ja päämaalia - Jakaja Viitasaaren Isänmaallinen Kerho


Musta Raamattu - Kuudes ja Seitsemäs Mooseksen kirja eli Mooseksen taika- ja henkioppi sekä selityksiä ihmetöistä, joita tekivät vanhat ja viisaat heprealaiset


Un-Natural sex -aikuisviihde DVD


Naapurintytöt vol 1. -aikuisviihde DVD


Salainen ase -elokuvajuliste. Noin 35 x 45 cm elokuvajuliste. Pääosissa Ensio Jouko, Eija Karapää, Erkki Uotila, Joel Asikainen, Matti Lehtelä, Arvi Tuomi,


Yamaha YZ465 (H) owner´s service manual -huolto-ohjekirja


Renoir Jean - Renoir, isäni


Vauhdin Maailma 2002 nr 6 -mm. Formula 1 Espanja, Itävalta & Monaco, Indy 500, Rata-SM Ahvenisto & Motopark, Kuorma-autojen EM Espanja & Italia, Ralli-MM


Agromet Warfama Single axle tipping trailer T-041 -operation and servicing instruction with spare parts catalog


Tunturi monikäyttö / Morini-moottori mopo myyntiesite, kaksikielinen suomi & ruotsi - tvåspråkig


Helkama Oy Mopo (mopedi) varaosa- ja tarvikeluettelo (De Luxe, Vasama 75, Export, Vasama 50)


Tunturi Tiger AR / Aqua mopo myyntiesite, kaksikielinen suomi & ruotsi - tvåspråkig


Vanhat koneet 2022 nr 7 -harrastelehti, vanhaa kalustoa laidasta laitaan


John Deere - Hydrostaattinen etuveto - Traktorit 2130, 3130 -erillinen käyttöohjekirja etupyörävedolle


Kotiliesi 1952 nr 10 toukokuu -mm. Kansi Helsingin kappelinkulmalta. Komposti puutarhurin salainen ase, Lastenkotitäti, Suomen ensimmäinen naisarkkitehti Wivi Lönn


Tekniikan Maailma 1967 nr 15 -mm. Rakenna ruohonleikkurista lumilinko, Uusi TMV rakennepiirrustukset, Pieni stereokooderi, Koeajossa Toyota Corolla, Moottoripyörä


Choice of modern types - Urval av tidsenliga stilar


Ford Sierra XR4X€ / 2.0i S menestysmallisto 1985 -myyntiesite


Ford Sierra 1987 -myyntiesite


Ford Sierra 1992 -myyntiesite -sales brochure


Ford Sierra 198? -myyntiesite / brochure


Ford Sierra 1.3 Turbo -myyntiesite / brochure


Olavi Koskela - Pohjoinen rotu - taistele tai kuole - Kansallis-Mytologinen Yhdistys -Pekka Siitoin tuotantoa, näköispainos


Mustan Magian Salaisuudet - Paholaisen Katekismus - Pekka Siitoin -kääntökirja, sisältää molemmat teokset näköisversiona


Pallastunturi, hotelli - seurusteluhuone (Tynell valaisimet) -postikortti, kulkenut v. 1956


Fiat Ritmo Rally - M. Sundström - Y. Silander -tarra


Nakke 1972 nr 5


Silmäys - DDR:n yhteisnäyttelystä - Kansainväliset Messut - Helsinki 1966 -Tietoja ja lukuja DDR:stä -propagandajulkaisu


Jallu 2003 nr 8 aikuisviihdelehti - adult graphics magazine


50+ 2007 nr 6 -aikuisviihdelehti / adult graphics magazine


Privat Sex 1992 nr 1 -aikuisviihdelehti / adult graphics magazine


Erotiikan Maailma EM 2008 nr 8 -aikuisviihdelehti / adult graphics magazine


Hustler 2011 nr 2 -aikuisviihdelehti / adult graphics magazine


Hirvensalmi -tarra, matkamuistotarra 1970-luvulta


Hirvensalmi -matkailuviiri, pikkukoko / souvenier pennant


Hirvensalmi -tarra, matkamuistotarra 1970-luvulta


Hirvensalmi -kangasmerkki, matkailumerkki, leikkaamaton


Hirvensalmi -siirtokuva / vesisiirtokuva / dekaali -1960-luvun matkamuisto