Service in
Swedish
German
English
 

40 viimeksi lisättyä

Suomen Kuvalehti 1977 nr 50, Martti Talvela, Linnanjuhlat 1977, Suomen ainoa laillinen murtokopla
Näytä

Suomen Kuvalehti 1977 nr 49, Tähtien sota George Lucasin haastattelu (8 sivua), Ella Eronen ja Emmi Jurkka
Näytä

Suomen Kuvalehti 1977 nr 48, Itsenäisyyden juhlalehti
Näytä

Suomen Kuvalehti 1977 nr 47, Arja Saijonmaa, Missä ovat nyt Vanhan valtaajat, Hattulan kirkossa on hätä
Näytä

Suomen Kuvalehti 1977 nr 45, Hormonipaljastukset, Yoshiko Arai ja Seppo Kimanen
Näytä

Suomen Kuvalehti 1977 nr 44, Suomi jätti Kyproksen (Yk-joukot), Herbert von Karajan, E. J. Taanila palkittu kyläkauppias, mielisairaanhoitajat
Näytä

Suomen Kuvalehti 1977 nr 43, Veijo Meri, Pertti Ukkola
Näytä

Suomen Kuvalehti 1977 nr 42, Simon Wiesenthal ja viimeinen ihmisjahti, Tommy Tabermann, UKK ja valta
Näytä

Honda SH50t Shop Manual ADDENDUM -korjaamokirja
Näytä

Honda XR70Rw Shop Manual ADDENDUM -korjaamokirjan LISÄOSA
Näytä

Honda CBR900RRw Shop Manual ADDENDUM -korjaamokirjan LISÄOSA
Näytä

Honda XRV750M Shop Manual ADDENDUM -korjaamokirjan LISÄOSA
Näytä

Honda XRV750N Shop Manual ADDENDUM -korjaamokirjan LISÄOSA
Näytä

Yamaha SL-351 Snowmobile parts list -moottorikelkka, varaosaluettelo
Näytä

Playboy 1979 nr 4 April
Näytä

Playboy 1980 nr 1 January
Näytä

Playboy 1979 nr 11 November
Näytä

Playboy 1979 nr 12 December - Raquel Welch
Näytä

Playboy 1979 nr 10 October
Näytä

Playboy 1979 nr 8 August
Näytä

Playboy 1979 nr 3 March
Näytä

Playboy 1979 nr 9 September
Näytä

Playboy 1979 nr 1 January 25th Anniversary Issue
Näytä

Playboy 1979 nr 6 June
Näytä

Playboy 1978 nr 2 February
Näytä

Playboy 1978 nr 9 September
Näytä

Playboy 1978 nr 11 November
Näytä

Playboy 1978 nr 5 May
Näytä

Playboy 1983 nr 1 January, Playboys Playmate Review, Blonde Ambitions Judy and Audrey Landers
Näytä

John Wade - Retro Cameras - The Collectors Guide to Vintage Film Photography
Näytä

Suomen Vapaussota 1937 nr 2, kansikuva P.E. Svinhufvud, Studebaker mainos, Einar Vihma - Pommiretkiä Ruotsissa, Toivo Kuisma - Libausta rintamalle, Urho Ojamon matka
Näytä

PAA Pan American World Airways - Only flying Clippers... -travel document covers / matkalippukotelo
Näytä

Suomen Turistiauto Oy - Tunnetuin suomalainen bussiyhtiö -matkalaukkumerkki
Näytä

Suomen Turistiauto Oy - Tunnetuin suomalainen bussiyhtiö -matkalaukkumerkki
Näytä

Aulanko - Hämeenlinna, hotelli -matkalaukkumerkki
Näytä

Olympia Helsinki 1952 -matkalaukkumerkki
Näytä

SAS -matkalaukkumerkki
Näytä

Flown by SAS -matkalaukkumerkki
Näytä

Flown by SAS Tourist -matkalaukkumerkki
Näytä

Finnair - Aero Oy 1923-1953 -matkalaukkumerkki
Näytä

Näytä kaikki

Kertomuksia kivijalasta

Nyt on Aika rietan, ramban, Laiscan Lamban Nosta Synnin Sonnasta, Aic´on nosta Synnin yöstä, Lihan työstä, Mustan Miehen Majasta(?)...

13.02.2024 15:42

Tämän kirjan ajattelin ensin vain päällisin puolin silmäillä ja laittaa tarjolle sen enempää selvittelemättä, mutta tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin, tarkistin ettei ole sivupuutteita, tutkin "virallisen tarjonnan" eri kokoelmakirjastojen suhteen, ei yleinen eikä helposti löydettävissä... no jaa, onhan näitä nähty..., mutta sitten luin tuon 15 värssyn runon, joka siis alkaa "Nyt on aika riettaan, ramman, laiskan lampaan nousta synnin sonnasta - aika on on nousta synnin yöstä, lihan työstä - Mustan miehen majasta" (nykykieleen sovitettu!). Koska minulla ei ole mitään virallista koulutusta tuon ajan kielen ja kirjapainokirjakkeiden tulkintaa en vastaa käännökseni oikeellisuudesta - halukas sielu hankkikoon kirjan ja tutkikooon itse.

Seuraavassa kappaleessa siis tarkempi selvitys tästä laiskan lampaan johdatukseksi tarkoitetusta teoksesta.

Uscowaisten sieluin osallisuus Iesuxesa Christuxesa (1 Cor. I:9.) se on hyödytys ja lohdutus uscon wahwistuxexi/ nijn myös opetus ja welwollisuus elämän parannuxexi/ hamast Iesuxen nimest hänen wijmeiseen tulemiseens asti duomiolle; edes pandu kysymyxisä ja wastauxisa, hengen omilla/ Pyhästä Ramatusta otetuilla sanoilla; ynnä nijden päälle sowitettuin rucousten canßa. Ruotzin kielestä suomexi käätty - 10 x 16 cm, 1. painos vuodelta 1746 -aikalaissidos v. 1753 tai jälkeen, sillä kansissa käytetty vuoden 1753 Stockholms Post Tidningar -lehteä tarveaineena (kirjansidonta tehtiin tuolloin vasta sitten kun se tuli ajankohtaiseksi, niitä ei ollut varastossa valmiina vaan kirjat myytiin usein arkkeina). Kaikki sivut tallella, tässä kappaleessa oleva "lisärunojen" lehti (15 numeroitua värssyä - alkaa; Nyt on Aika rietan, ramban, Laiscan Lamban Nosta Synnin Sonnasta, Aic´on nosta Synnin yöstä, Lihan työstä, Mustan Miehen Majasta(?)...on erilainen kuin muissa myöhemmissä painoksissa. Sisällysluettelo- ja runolehdet numeroimattomat. Runsaasti marginaalimerkintöjä. Harvinainen.

Hinnaksi asetettu 100,00 € - näitähän ei puissa kasva, vaikkei kyllä ole ottajiakaan runsain mitoin.

https://www.juvekim.fi/product.php?id=1841022

Posti - Royal Mail

10.02.2024 13:26

Olennainen osa antikvariaattini toiminnasta on myynti ulkomaille - toimitukset eri maihin hoituvat paketteina sekä kirjeinä - lähetin torstaina klo 18.00 kirjeen Turusta EU-eronneeseen brexit-Britanniaan - nyt lauantaina klo 12.10 paikallista aikaa kaveri ilmoittaa saaneensa kirjeen ja kiittelee vielä erikoisista postimerkeistä, joilla sen lähetin (ja erikseen pyysin vielä leimauksen, sitähän ei enää muuten tehdä...). Nyt on nopeus kohdallaan, eikä mitenkään harvinaista, myös esim. Saksaan on kirjeeet menneet perille usein kahdessa päivässä.

Eteläisemmässä ja itäisemmässä Euroopassa postikin saattaa viettää siestaa tai olla muuten paikallisen työkulttuurin jumittama, perille kuitenkin kohtuuajassa sinnekin.

Entäpä kotikenttä Suomi - tehokas ja sutjakka postinkulku? Mitenkäs tämän nyt muotoilisi - oli joskus kuvituskuvan kortin kulkuaikoina - ei enää, alkuvuodesta kirjeet pahimmillaan matkassa lähes 2 viikkoa... no, ollaanhan sentään kansana onnellisia, vähäpäästöisiä, tehokkaita, digi-sitä-tekno-tätä. Siis jonkun mielestä - itse hehkuttaisin tosiaan vaikkapa entistä nopeaa ja tehokasta postilaitosta, vaan en pysty. No, lähetykset kuitenkin menevät perille ihan niinkuin Neuvostoliiton Siperian vankileirien saaristosta valituskirjeet Stalinille, kunhan vain sait kirjeen postiin, niin perille vietiin.

PS. Kuvan kortissa Axel Gallen-Kallelan piirtämä keuhkotautihoidon varainkeruumerkki - meiltähän löytyy vaikka sen alkuperäinen mainosjulistekin, jolla sitä postitoimipaikossa ym. mainostettiin.

 

Kimmo

 

Människo-kärlek och tjenste-vit - ihmisrakkautta ja virkavelvollisuutta Porvoo 1850

04.02.2024 14:53

Porvoo, 17.8.1850, maistraatin kokouspöytäkirja, jossa todetaan kaupunginlääkäri Georg Wallgreni´in koleraepidemian aikaisen erinomaisen toiminnan ja viranhoidon - "ihmis-rakkauden ja virka-kuntoisuuden" johtaneen tiedonsaattamiseen aina itselleen Keisarille saakka, jonka kiitokset ja toimet on nyt todettu virkatietä pitkin tulleen ilmoitetuksi herralle Tohtorille, joka on ollut Porvoon Raatihuoneen tilaisuudessa kutsuttuna läsnä, nämä todetaan kuvernööri Rokossovskin ym. hoitaneen - Kenraalimajuri ja Ritari Nordenstamin ollessa tilaisuudessa henkilökohtaisesti tuomassa tätä keisarillista ilmoitusta.

Hivenen vaikeaselkoinen pitkine korulauseineeen - käytännössä yhden lauseen asiakirja, mutta eiköhän tässä jotain palkitsemista ole sittemmin tapahtunut?

Tiedä sitten, saako tätä(kään) kohdetta ikinä myytyä, mutta ainakin eroaa massasta. Hinta 10,00 €.

https://www.juvekim.fi/product.php?id=1828811

Kimmo

IKL

31.01.2024 15:23

Ajankohtaiset presidentinvaalimme täyttävät kaikki kanavat ja tuutit, niin ettei enää millekään muulle tunnu tilaa olevankaan - vaikka enää ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa toisella kieroksella, niin heidän sekä haastattelijoidensa höpinät saattavat jo alkaa kyllästyttämään. Ääntäsi kalastellaan, testamentataan ja sillä taktikoidaan kaiken aikaa.

Antikvariaatistamme löytyy nyt kuitenkin vastaisku tähän(kin) haittaan - perusta oma kampanja vanhan koetellun poliittisen toimijan mallin mukaan, ei muuta kuin ilmoitus seinään ja alat höpöttämään sitä ja tätä, lupaat kaikille kaikkea vaikkei valtaoikeutesi ja toimenkuvasi mihinkään riitä, pääasia, että pidät ääntä.

Alkuperäinen ilmoitusjuliste nyt siis meiltä hintaan 50,00 € - näitä on vain yksi kappale, toivottavasti ehtii kampanjaasi, vaikka vaalejahan pukkaa suorastaan solkenaan - tämä on yleismalli kaikkiin muihinkiin tuleviin koitoksiin.

https://www.juvekim.fi/product.php?id=1825780

Tabe Maria Ingeborg Slioor

20.01.2024 09:41

Sen enempiä esittelyitä ei tämän rouvan henkilöhistoriasta tarvittane, jokunen sana sentään omista todellisista havainnoista. Kuten tunnettua niin hän asui "erakkona" Turussa, jolloin osa hänen henkilökohtaisista asiakirjoistaan, papereistaan ja valokuvistaan joutui hukkateille (johon minulla ei ole osaa eikä arpaa, ostinpahan vain talteen kun niitä 2000-luvun alussa liikkeeseeni tultiin tarjoamaan).

Kuolemansa jälkeen hänen perillisensä myi mm. Tabelan (maaseutuasunto & buduaari) tavaroita ja esineitä, joka on eri juttu, jotain niistä ajautui kuitenkin minullekin mutkien kautta.

Tämä diplomaattikunnan luettelo on eräs näistä Turun ostokseni kohteista - 2000-luvun alussa oltiin jo kovasti mukana aloittelevassa nettikaupassa, niinpä tämänkin laitoin myös netin kautta tarjolle - kauaa se ei siellä listoilla ollutkaan kunnes tilattiin. Viime kesänä tapahtui sitten ilahduttava jälleennäkeminen mentyäni kutsusta erään kuolinpesän kirjoja ym. tavaroita arviomaan ja ostamaan. Jätin tarkoituksella kuvassa peukalon alle tuolloisen 20,00 € hintamerkinnän, nythän hinta on 40,00 € toiseen kertaan myyntiin laittaessani - tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja mitä tätä Slioor-indeksiä peittelemäänkään - pyyntihintani on tuplaantunut noin 20 vuodessa.

Slioorin henkilöhistorialla tämä 40,00 € nimikirjoituksesta on naurettavan alhainen, värikkäitä vaiheita hänellä on riittänyt mm. kohtaamisesta nykyaikaisen satanismin "isän" Anton LaVey´n haastattelusta poseeraamisen Ronald Reaganin kanssa. Kiinnostusta oli myös aseisiin, virkapukuihin, autoihin jne. Ei siis mikään ihme, että uransa alussa hänen piti myös tietää Helsingin diplomaattipiirien edustajat - siinä tämä luettelo auttoi erottelemaan (kulta)jyviä akanoista... varmastikin hänellä itsellään oli pyrkyä kohti kultajyviä, mytta kyllä varmasti myös jyvät liikehtivät kohden häntä.

Itse asiassahan tässä on kaksikin eri nimikirjoitusta häneltä, kannen lisäksi etulehdellä - linkistä avautuvat kohteen kaikki kuvat! Pikku yksityiskohtana mainittakoon, että hänen nimikirjoitustaan olen nähnyt kahdessa eri muodossa sukunimen osalta Slior - Slioor.

Kimmo

https://www.juvekim.fi/product.php?id=1819725

Ylikenraali G. Mannerheim & Jääkärimajuuri Heiskanen 1918

19.01.2024 13:42

Kuulutus. Ylikenraali G. Mannerheimin kuulutuksen mukaan... ammutaan paikalla... Jääkärimajuuri Heiskanen... (ampumiset katsotaan) hätäpuolustukseksi... Hamina 1918.

Harvemmin tulee tätä vuoden 1918 alkuperäistä materiaalia vastaan, tässähän on kyseessä varsinaisten sotatoimien jälkeinen kiivaan "puhdistuksen" aika, jolloin lait, asetukset tai vastaavat olivat "harkinnan mukaan" erilaisten valtaapitävien käsissä, hävinneillä ei ollut mitään sanomista ja mikäli joku antautuntut ammuttiin paikalla, niin hätäpuolustustahan se oli... kuten tässä lukee.

Tämä alkuperäinen painate, päivätty "Hamina, 4.5.1918" on nyt laitettu tarjolle antikvariaatin sivuille hintaan 50,00 €. Vakavahenkiselle vapaussota-aiheen keräilijälle hyvä kohde. Eipä näitä(kään) näyttäisi arkistoissa olevan - vaikka olisikin, niin ne eivät ole myynnissä.

Kuvaa retusoitu - alkuperäisessä ei suttua tietenkään ole. Muuta kulumaa kyllä.

Kimmo

https://www.juvekim.fi/product.php?id=1819614

Ei pakkolähtöjä kotiseudulta -kepulijuliste

11.01.2024 12:36

Ei pakkolähtöjä - leipää kotiseudulta - Maalaisliitto - Maaseudun Nuorten liitto 1950 -propagandajuliste

Maaseudun nuorten ei kuulu pakotettuna lähteä isiensä savuaukeilta eikä riukuporteilta suurempaan maailmaan, vaan (Maalaisliiton) pitää pyrkiä takaamaan leipä ja lämmin tupa kotinurkilta. No, eihän se kaikkien osalta näin mennyt, vaan valuma taajamiin, kaupunkeihin ja jopa ulkomaille oli tulevina vuosikymmeninä vilkasta.

Osa nuorukaisista toki linnoittautui edelleen perinteisiin ja pysytteli pirteissään, mitä nyt silloin tällöin kylillä poikettiin ja maalaisliitto-kepun tupailloissa ilakoitiin vakaana pysyneen poliittisen kannatuksen tahdissa. Aate pysytellä kotinurkissa on kantanut aina näihin päiviin saakka - viimeisenä saavutuksena olkoon kauan odotetun Sote-uudistuksen tunkion herruus - leipä ja runsaat kulukorvaukset suorastaan satavat laariin.

Noin 40 x 60 cm perinteisen elokuvajulisteen kokoinen, hinta 50,00 €.

Kimmo

https://www.juvekim.fi/product.php?id=1812418

 

 

1286,48

08.01.2024 12:36

 

 

Sisällissodan aikainen pankkivekseli, jota ei ole kuitenkaan lunastettu Suomen Pankin Turun konttorissa, vaikka se on ilmeisesti asetettu Punaisten vallassa olleen Suomen Pankin pääkonttorissa Helsingissä, mitä ilmeisimmin myös punakaartilaiset ovat olleet riippuvaisia tupakasta, sillä tupakkatehdasta on yritetty pitää käynnissä? - Toinen vaihtoehto on toki, että tätä on yritetty lunastaa kapinan päättymisen jälkeen, jolloin uudelleen rahavallan kahvaan päässeet valkoiset pankkitoimihenkilöt eivät ole tätä (ylempiensä määräyksestä) lunastaneet? Joka tapauksessa mukava liiketalouden ja pankkitoiminnan alan kohde noilta kohtalonajoilta.

Aina voi myös yrittää mennä Suomen Pankkiin ja kysyä jos nyt saisi tuon summan korkoineen, jos jotain mutisevat niin siitä sitten haastamaan valtio vaikka EIT:hen eli Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Hinta 25,00 € - näitä(kään) ei puissa kasva, joten tilausta näpyttelemään.

Edit: No äkkiä muuttui vekseli oikeaksi rahaksi ainakin meidän suhteemme - tili karttuu taas pyydetyllä summalla, toivottavasti vekselin uusi haltija saa siitä irti iloa tai isomman summan!

 

https://www.juvekim.fi/product.php?id=1808075

Rekiretkelle Kurikasta

02.01.2024 08:57

Kurikan Ajokalutehdas Oy - Kurikka Åkdonsfabrik Ab, Kurikka - kuvallinen hinnasto nr 2 ill. katalog 1920 -runsaasti kuvitettu vaunu-, kärry- reki- ym. luettelo

https://www.juvekim.fi/product.php?id=1802498

Pakkasen kiristyessä ja autojen hyytyessä on otettava vanhat konstit jälleen käyttöön - matkanteon jatkumisen takaa (hevonen ja) kunnon kulkupeli - Kurikan Ajokalutehtaalta niitä löytyi rilloista, kieseistä, rattaista je rekivehkeistä ruumisvaunuihin. Perusmalleista luksukseen - vaikkapa hylkeennahkaverhoiltuihin 3-hengen sporttirekimalleihin. Aivan rahattomille haaveilijoille tällaista luetteloa on tuskin edes pyynnöstä postitettu - takana on täytynyt olla maallista omaisuutta, mahdollisesti myöskin sosiaalista statusta - eivät näitä kulkupelejä renkipojat ostelleet.

Hyväkuntoisen luettelon myymme hintaan 25,00 € - hevosia meillä ei ole tarjolla.

Kimmo

Draama ja dramatiikkaa - Armi & Danny

22.12.2023 08:03

Popin ja viihteen ikoninen pari - Armin hento, koulutyttömäisen huolellinen nimi ihailijakuvan etupuolella, Dannyn mahtipontisempi taustalla. Kuvaan pyydetty allekirjoitukset Finnjet-risteilyllä 12.12.1984. Tätä kokonpanoa et voi enää pyyttää nimmareita kirjoittelemaan. Hinta 60.00 € - kuvalla hyvä provenienssi, kuulunut DJ Niten eli Kari Niirasen kokoelmiin.

Tästä tilaamaan; https://www.juvekim.fi/product.php?id=1793389

Kimmo

40 viimeksi myytyä


Diabolic forbidden 2 -aikuisviihde DVD


Third Degree Bad babysitters -aikuisviihde DVD


Finnair - Aero Oy 1923-1953 -matkalaukkumerkki


Axell Tallqvist, Oulu, Tuomiokirkkoseurakunta -hautakirja 1956 - "hoitosumma 35,000 mk, jonka korkovaroilla hautaa hoidetaan niinkauan kuin alue on hautausmaata"...


Canon Reflex kamera -myyntiesite


Datsun Pick-Up Malli 620 -käyttöohjekirja


Seura 1986 nr 37 - Jää hyvästi - Suomi saattoi Urho Kekkosen viime lepoon, ym.


Veljekset Määttänen Oy, Helsinki 1946, 1 osake 1 000 mk -osakekirja, blanco, käyttämätön, makuleras-leimattu


Playboy 1983 nr 1 January, Playboys Playmate Review, Blonde Ambitions Judy and Audrey Landers


Playboy 1979 nr 4 April


Playboy 1980 nr 1 January


Playboy 1979 nr 8 August


G.E. Asp, J.A. Peltonen - Uunimuurari - käsikirja uunintekijöille, rakennusmestareille ja rakennustekniikan opiskelijoille (KOPIO - NÄKÖISPAINOS)


Mazda 818 -myyntiesite


Me Naiset 1968 nr 18, Kuka myrkytti Marilynin - Marilyn Monroe, Paul Newman, Tarzanin kaikki Janet


Me Naiset 1969 nr 8, Nyt koittaa 30-vuotiaiden aika, Terho Pursiainen, Harriet Anderson, Suomen kansan vaatettajat osa 5 - Reima Pukine Oy, Punavuoren divarit, ym.


Kauneus ja terveys 1969 nr 2, sis.mm. seur. artikkelit / kuvat / mainokset; Onko ihmistä suojeltava lääkkeiltä?, Sokeritautipersoonallisuus, Miksi mies pukeutuu


Deep inside Hill Kelly + bonusfilm "paradise" -aikuisviihde DVD


Whores of the orient -aikuisviihde DVD


H2 video Leg Affair 6 -aikuisviihde DVD


H2 video Leg Affair 2 -aikuisviihde DVD


Whornitas -aikuisviihde DVD


Diapolic Need speed -aikuisviihde DVD


Third Degree Perfect blondes -aikuisviihde DVD


Diapolic Interracial stepdaughter cuckold -aikuisviihde DVD


Hustler Supersize me monster cocks -aikuisviihde DVD


Hustler Black cock justice -aikuisviihde DVD


Asian play things 3 -aikuisviihde DVD


Devil´s film Honey gold -aikuisviihde DVD


Sisu SA-240, XA-180, SA-110, NA-140 -myyntiesite / brochure


Nils Erik Wickberg - Senaatintori - Senatstorget - The Senate Square - Der Senatsplatz. Helsinki - Helsingfors


Leyland 0600 (/500) Vertical Diesel Engine Service Manual (Sisu) -huolto-ohjekirja englanniksi


Alko Gambina Viinake Cocktail -viinaetiketti 1930-luvulta


Third Degree Young & anal -aikuisviihde DVD


Third Degree Abella Danger is a goddess -aikuisviihde DVD


Digital playground Jesse´s girls -aikuisviihde DVD


Hustler Big titty rent-A-cops -aikuisviihde DVD


Zero Tolerance Everybody loves SchoolGirls 2 -aikuisviihde DVD


Devil´s film Bush league 10 -aikuisviihde DVD


Diapolic Short skirts 2 -aikuisviihde DVD