Papu-mäihää Puljongin kanssa
06.05.2020 07:17
Kokki-Kirja, elikkä Neuvoja tarpeellisempien Joka-aikasien- ja Pito-ruokien Laitokseen, niin myös Monellaisiin leipomisiin ja juotavien panoin, ynnä Tarpeellisisa tietoja ruokien ja ruoka-aineiden korjusta ja säästystä j. n. e. Turussa, 1849. J. E. Frenckelin ja Pojan kirja-painossa.
Täysipainoinen suomenkielinen keittokirjahan tämä on, vähemmälläkin tiedolla varustettu ruoanlaittaja pärjää hyvin, selostetaanhan tässä vaikka waristimen ja haarakkeen merkitys, onko niistä apua esim. wariloisen taale-wohvulan syönnissä? Resepti nr 366 on Pissohwin valmistus - "puoli kannua punasta wiinaa ja yksi pomeranssi ja puoli naulaa sokeria sekotetaan ja on walmista juotavaksi" - liekö nykyajan "pissisten" nimitys peräisin jo tuon aikakauden mieltymyksestä makeisiin viinoihin ja ryyppyihin?
Niin tai näin, hinta 150,00 €.
Kimmo
Myyty jälleen kerran alta antikvaarisen aikayksikön - tilaaja tutustukoon "kroppanain" valmistamiseen ja "punaisen Karoliinan" lipittelyyn.