Wiipurin makkaraa
23.11.2022 10:51
Viipurin linna, Viipurin pamaus, Viipurinrinkeli - vaan ei Viipurin makkara, äkkiseltään Viipuria ei tosiaankaan yhdistetä makkaroihin. Nyt on kuitenkin sattunut käsiin julkaisu, jolla tilanne korjataan; OTK:n Lihanjalostustehtaan "Makkararuokia" opaskirja 1930-luvun lopusta.
Keitot, muhennokset, laatikot, kastikkeet, paistokset, miesten makkarat, erikoismakkararuoat sekä koristetut voileivät - tässä järjestyksessä käsitellään makkaroiden eri valmistusmahdollisuudet. Mikäs onkaan näin tehdessä sillä makkaroita on tuotannossa vajaat 40 eri laatua; Teemakkara - Kaalimakkara - Kieliverimakkara - Lounasmakkara - Läskimakkara - Kesämakkara - Malagamakkara - Leirimakkara - Valkokielimakkara - Lauantaimakkara - Sunnuntaimakkara... lajeja riittää.
Kirjanen on kaiken lisäksi kuvitettu osuvilla humoristisillakin piirroksilla sekä lisätty vielä sananparret niihin.
"Aina aamen virren päässä - tikku makkaran nenässä".
Aina myös hinta kirjoituksen perässä - 10,00 €, aamen.
Kimmo
Laitanpas tähän miten tuolla some-puolella kävi, kun kaikilla tämän lukijoilla ei tietenkään ole sen seitsemää sovellusta tauotta hyppysissään... eli tilattiin heti - alle 5 minuuttia lisäämisestä, joten antikvaarisin aikayksiköin kyse on galaktisesta nopeudesta - onhan minullakin kohteita, jotka ovat jo ainakin 40 vuotta odottaneet ottajaansa - ja odottavat.
-
Kimmo Lampinen
Varoituksen sana herkimmille - kirjoitelma sisältää kulinaarista maskuliinisuutta, lihansyöntiä promotoivaa revanssihenkeä yms. veri- jahti- ja karjalamakkaroineen.
-
Kimmo Lampinen
Eipä tästä sitten siivua muille riittänytkään, tilattiin heti - ikuiseksi arvoitukseksi jäänee meille muille, mikä makkararuoka onkaan "Tule huomenna taas" ja mistä se on nimensä saanut?